Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפון למשפחה צעירה- 70K - קוגה? אאוטלנדר? IX35? משהו אחר?

999256
שימו לב! השרשור הזה בן 2239 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

אנחנו זוג + ילדה בת שנה וחצי ואני מניח שבשנה וחצי הקרובות נגדל...

כיום עם פיג'ו 208 טורבו חדשה עם הלוואת בלון שאמור להתפוצץ עוד שנה ואין (ואני לא רוצה) לי את העשרות אלפי שקלים לשים כדי לסגור את הבלון.

חשבתי לרכוש ג'יפון בסביבות 70K (30 אש"ח שלי ועוד כ-40 אש"ח הלוואה, לא בלון) שבסופו יהיה שלי.

חשובה לי מאוד האמינות (לכן עד היום העדפתי להפסיד כסף ולקנות חדש באחריות).

אין לנו יותר מדי דרישות, אבל כמובן שבגאז' גדול יהיה נחמד, רכב מאובזר עד כמה שניתן ובטיחות.

ובנושא האמינות - איך הקוגה עם מנועי הטורבו שלו והתיבה הדו-מצמדית?

אני מניח שבמחירים האלה אני סביב שנת 2012-2013.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

אני אתן ברשותך זווית טיפה אחרת.

אחרי 208 טורבו (gti? ), יהיה קצת מוזר לרדת למנוע אטמוספרי (אאוטלנדר), המשיכה של הטורבו והכח הזמין זה משהו שקשה לשכוח.

התיבה הדו מצמדית היא אמינה אבל יקרה לאחזקה ותיקון.

אאוטלנדר לעומתו הוא אטמוספרי עם תיבה רציפה, עולם אחר.

תא המטען בשניהם אותו נפח פחות או יותר.

מה שכן הקוגה קצר יותר באורך הכללי ב 20 ס"מ (קצת קריטי עם אתה גר בגוש דן).

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם הבקשה שלך אפשר להתפזר ללא מעט דגמים...

כמה אתם נוסעים בשנה? חלוקה של בינעירוני/עירוני

עד כמה כוח וביצועים חשובים? האם אמינות מעל הכל ללא שום פשרות?

בקשר ל-2 הדגמים שהעלת:

בתקציב שלך תוכל להשיג שנתון 2013, אולי 2014 במקרה של הקוגה.

2 קוגות שאני מכיר היטב (שנתוני 2014/5) מראות אמינות טובה, לא היו בעיות גיר עד היום, היה ריקול לאחד מהם על איזה צינורית ומחבר במנוע (היה בפורום שרשור החלפת מנוע בפוקוס עם מנוע מאותה משפחה). שתיהן נוסעות לרוב בעיר. מבחינת איבזור, רק רמת הטיטניום מרגישה מפנקת. הטרנדX סבירה והטרנד כבר מעליבה... קחו בחשבון שהקוגה שותה דלק כמו אמריקאיות של פעם.

לשכנים שלי יש ix35 שנתון 2012, אצלם מהיום הראשון, אמינות מושלמת. בכללי, ידוע כדגם אמין.

יש עוד אופציות מעניינות אך צריך הכוונה מה אתם באמת מחפשים, בסך הכל שני הרכבים שעלו כאן די טובים.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

רותם - 208 טורבו "רגילה",מנוע 1.2. ברור לי שיהיה קשה מאוד לרדת למנוע אטמוספרי אבל לא תמיד אפשר הכל, בטח בתקציב מוגבל.

לגבי הקוגה - דווקא טוב לי שקצר יותר, אישתי נמוכה ואנחנו אומנם לא בגוש דן, אלא בקריות אבל בשנים האחרונות זה מתחיל להידמות לגוש דן מבחינת כמויות מכוניות, צפיפות והעדר חניה.

שחר - אישתי היא היחידה שנוסעת ברכב וזה נסיעות קצרות בלבד - אישתי נוסעת 2 ק"מ בעיר לגן של הבת, ואז עוד 4 ק"מ לעבודה שלה.

כוח וביצועים זה בהחלט דבר חשוב, כיפי וגם לפעמים בטיחותי אבל מוכנים להתפשר בזה יחסית.

אמינות מעל הכל? קצת קשה לי מיד להגיד "כן" אבל זה בהחלט פקטור חשוב. ברור שכיף שהרכב מאובזר, נוח לנסיעה, שקט וכו'.

לעניין אבזור - אנחנו עם פיג'ו בסיסית בלי חלונות חשמל מאחורה, ככך שאיבזור זה לא העניין שלנו, אבל שוב, ברור שנחמד שמקבלים שליטה מההגה, מסך, בלוטות' מובנה וכו' אבל בהחלט לא קריטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כך, אתם לא ממש מפונקים :-)

צריכת הדלק המוגזמת בקוגה לא תפריע יותר מדי כי אתם נוסעים מעט, מלבד זה הרכב מתאים, גם לקריות (יש לי חבר בקריות שאשתו נוסעת כמה פעמים בכל יום 2 ק"מ הלוך חזור עם הקוגה, כבר 3 שנים עברו ללא בעיות).

בכל רכב בסגמנט הזה שנמכר ב-5 שנים האחרונות יהיה לכם שליטה מההגה, בלוטות' ומסך מולטימדיה ואפילו 4 חלונות חשמל!

דרך אגב, בקוגה אין ביטול כרית אוויר לנוסע, ב-IX35 יש (רלוונטי לתינוק שבדרך אם יש רצון לשים את הסלקל מקדימה).

דרך אגב 2 - ה-IX35 קצר מהקוגה ב-11 ס"מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובנושא האמינות - איך הקוגה עם מנועי הטורבו שלו והתיבה הדו-מצמדית?

תיקון קל - הקוגה אינה בעלת גיר דו מצמדי אלא בעלת גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים.

למיטב ידיעתי, לא סובל מבעיות האמינות הידועות לשימצה של ה דו-מצמדית של פורד.

בהתייחסות למכלול הדברים, עקב נסועה נמוכה, ככל הנראה הייתי מכוון גם לקוגה, ולו רק בשבל היותה חזקה, נוחה, שונה מהעדר, ואפילו מהנה לנהיגה רחמנא ליצלן.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיקון קל - הקוגה אינה בעלת גיר דו מצמדי אלא בעלת גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים.

למיטב ידיעתי, לא סובל מבעיות האמינות הידועות לשימצה של ה דו-מצמדית של פורד.

בהתייחסות למכלול הדברים, עקב נסועה נמוכה, ככל הנראה הייתי מכוון גם לקוגה, ולו רק בשבל היותה חזקה, נוחה, שונה מהעדר, ואפילו מהנה לנהיגה רחמנא ליצלן.

בהצלחה

בס"ד

האוטומטית משנת 2015.

הדו מצמדית הרטובה של פורד ללא בעיות אמינות ידועות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.

שחר - אכן לא מפונקים במיוחד.

לעניין ביטול כרית אויר - בהחלט שיקול, אך אני לא חושב שזה דיל-ברייקר ואפשר, גם אם זה פחות נוח, לשכן את התינוק (העתידי) מאחור. אגב, יש שנה כלשהי של הקוגה בה ניתן לבטל או שזה נמשך עד היום?

לעניין ה-IX35 - אשמח לדעת יתרונותיו לעומת הקוגה, אם בכלל יש כאלו.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפחות עד 2017, אין לקוגה ביטול כרית אוויר, לא בדקתי בחדש.

יתרונות ל-ix35? קצר ב-11 ס"מ אם יש לכם בעיות חניה, יש ביטול כרית אוויר, תחזוקה קצת זולה יותר (לא במוסכים מורשי יונדאי!), אמינות תיאורטית לטווח ארוך בגלל אופן הנסיעה שלכם (עירוני קצר), שמירת ערך. לא בדקתי ספציפית את הדגם אבל בדרך כלל הסחירות של יונדאי טובה יותר מפורד בכל קשת הדגמים.

הקוגה מרגישה יותר מודרנית, גם באיכות חומרים, שלדה ובהרבה במנוע ובדינמיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

האוטומטית משנת 2015.

הדו מצמדית הרטובה של פורד ללא בעיות אמינות ידועות.

האוטומטית מתחילת היבוא במנועי אקובוסט 180 כ"ס הינה פלנטרית 6 הילוכים SelectShift.

אתה כנראה מתבלבל עם הגיר שהשתמשו בו במונדיאו וב S-Max

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האוטומטית מתחילת היבוא במנועי אקובוסט 180 כ"ס הינה פלנטרית 6 הילוכים SelectShift.

אתה כנראה מתבלבל עם הגיר שהשתמשו בו במונדיאו וב S-Max

בס"ד

צודק ב 100%.

חוזר בי....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך על קוגה, מוניטין אמינות שלא נפגע כרגע, גיר פלנטרי, נוסעת הרבה יותר טוב מהיונדאי והקשקאי.

Opel INSIGNIA 2013 2.0T Edition - For me

ReflashTeam IL stage 1 Remap.

Opel INSIGNIA 2015 2.0T Cosmo - For the wife ;)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה רוצה רכב עם פוטנציאל נמוך לתקלות? קח יונדאי או קיה, פורד עדיפה עליהם ותעניק לך הנאה מרובה, אבל פוטנציאל התקלות גבוה יותר, לשיקולך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2239 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...