Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לי אישית לא הפריע כשבראיון נשאלה שאלה זו (כמראיין).

מה שחשוב זו התגובה לתשובה. אם עונים לך שבדרך כלל עושים 20 שעות נוספות בחודש אבל לפעמים יש תקופות לחוצות במיוחד ועושים גם כפול, אני מעדיף לא לשמוע תגובה כמו "וואו, ברצינות?" :wink:

אם לא מתאים לך זה בסדר, אבל את זה כבר תשקלל בדרישות השכר או תוותר על המשרה.

דרך אגב, חישוב השעות הנוספות מעבר למוגדר בחוזה ה"גלובלי" מבוצע ברמה השנתית. כלומר לא אמורים לקבל שום תוספת אם מוגדר בחוזה 20 שעות, והחודש עשית 30, אבל בחודש שעבר 10.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בראיון עבודה לפני כמה שנים בחברת בנייה שהגעתי אליה דרך חבר טוב.

ידעתי מהי מנטליות שעות העבודה באירגון ולכן בראיון העבודה מול המנכ"ל וסמנכ"ל התפעול שאלתי בצורה מאוד ישירה מהם שעות וימי העבודה.

תשובתם הייתה כדלקמן: אנו מאמינים ששדרת ניהול הפרוייקט צריכה להיות באתר כל זמן שיש קבלנים שעובדים באתר.

בקשתי המחשה לפרוייקט שהייתי אמור להצטרף אליו (מרחק של 30 דקות נסיעה מביתי) והם ענו, מגיעים לאתר ב-6 בבוקר ועוזבים בסביבות 7 בערב. שאתה מגיע הביתה, יהיה לך זמן לטפל במיילים שלא הספקת במהלך היום...

אגב, הם ציינו בנוסף שיום שישי זה יום יותר חברתי כזה, במשרד. עוברים על הפרוייקטים, משתפים חוויות וכו. אלא אם כן יש איזו עבודה דחופה באתר ואז לפעמים ישנם מצבים בהם מגיעים חזרה הביתה כמה דקות לפני כניסת שבת.

אמרתי להם בנימוס שתודה על ההזדמנות אך הייתי מעוניין לראות איך ילדי גדלים או לנסות לפחות להנות ממה שנשאר לי עד שאצא לפנסיה עוד 30 שנה.

לסיכום, אני חושב שמאוד חשוב לדעת מהן שעות וימי העבודה לפני שחותמים על חוזה. כמובן שצריך לדעת איך לשאול את זה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
לי אישית לא הפריע כשבראיון נשאלה שאלה זו (כמראיין).

מה שחשוב זו התגובה לתשובה. אם עונים לך שבדרך כלל עושים 20 שעות נוספות בחודש אבל לפעמים יש תקופות לחוצות במיוחד ועושים גם כפול, אני מעדיף לא לשמוע תגובה כמו "וואו, ברצינות?" :wink:

אם לא מתאים לך זה בסדר, אבל את זה כבר תשקלל בדרישות השכר או תוותר על המשרה.

דרך אגב, חישוב השעות הנוספות מעבר למוגדר בחוזה ה"גלובלי" מבוצע ברמה השנתית. כלומר לא אמורים לקבל שום תוספת אם מוגדר בחוזה 20 שעות, והחודש עשית 30, אבל בחודש שעבר 10.

לדעתי טעות בידך. אין שום מנגנון של חישוב שנתי.

פורסם
הייתי בראיון עבודה לפני כמה שנים בחברת בנייה שהגעתי אליה דרך חבר טוב.

ידעתי מהי מנטליות שעות העבודה באירגון ולכן בראיון העבודה מול המנכ"ל וסמנכ"ל התפעול שאלתי בצורה מאוד ישירה מהם שעות וימי העבודה.

תשובתם הייתה כדלקמן: אנו מאמינים ששדרת ניהול הפרוייקט צריכה להיות באתר כל זמן שיש קבלנים שעובדים באתר.

בקשתי המחשה לפרוייקט שהייתי אמור להצטרף אליו (מרחק של 30 דקות נסיעה מביתי) והם ענו, מגיעים לאתר ב-6 בבוקר ועוזבים בסביבות 7 בערב. שאתה מגיע הביתה, יהיה לך זמן לטפל במיילים שלא הספקת במהלך היום...

אגב, הם ציינו בנוסף שיום שישי זה יום יותר חברתי כזה, במשרד. עוברים על הפרוייקטים, משתפים חוויות וכו. אלא אם כן יש איזו עבודה דחופה באתר ואז לפעמים ישנם מצבים בהם מגיעים חזרה הביתה כמה דקות לפני כניסת שבת.

אמרתי להם בנימוס שתודה על ההזדמנות אך הייתי מעוניין לראות איך ילדי גדלים או לנסות לפחות להנות ממה שנשאר לי עד שאצא לפנסיה עוד 30 שנה.

לסיכום, אני חושב שמאוד חשוב לדעת מהן שעות וימי העבודה לפני שחותמים על חוזה. כמובן שצריך לדעת איך לשאול את זה.

וואוו.. פשוט הזוי כמה מעסיקים חיים באיזה סרט שהם קונים את העובד שלהם וחוץ מהעבודה אין סיבה שיהיו לו חיים\ילדים\תחביבים. מרתיח.

פורסם

נמסיס, יש לך סימוכין לאי-חוקיות של חישוב שנתי?

אשמח לקבל. אוכל לדרוש אי-אילו סכומים מהמעסיק שלי.

פורסם (נערך)

לא חושב שזה כתוב במפורש, אבל במפורש אסור למשל לקזז חוסר שעות ביום אחד משעות נוספות ביום אחר. קל וחומר שלא ניתן לעשות חישוב שנתי.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%92%D7%9E%D7%95%D7%9C_%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA

מעבר לכך, אם רשום בחוזה שלך שתוספת שעות נוספות גלובלית תשולם בין אם עבד העובד את השעות הנוספות ובין אם לא, ברור מתנאי החוזה שעליו לשלם לך כך או כך.

אם רשום בחוזה כי כדי לקבל את התוספת על העובד לעבוד בפועל את אותן השעות, הרי צריך לעשות את החישוב חודשית ולהתחשבן בהתאם.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9E%D7%A2%D7%A1%D7%99%D7%A7_%D7%A8%D7%A9%D7%90%D7%99_%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%AA_%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D_%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA_%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA,_%D7%90%D7%9D_%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9D_%D7%9B%D7%99_%D7%94%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D_%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A0%D7%94_%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%9F_%D7%95%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93_%D7%9C%D7%90_%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%A2_%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%9F_%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C

נ.ב.

לא עוסק בתחום, אבל זה נשמע לחלוטין הזוי.

רוצים לשלם שעות נוספות בפועל שישלמו בפועל וזהו.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

נמסיס, נראה לי שלא הבנת אותי... אתן שוב דוגמא להמחשה:

נגיד שמוגדרות לי 20 שעות נוספות חודשיות גלובליות (מעבר ל-182 שעות של משרה מלאה לפי החוק).

בחודש ינואר עבדתי 10 שעות נוספות וקיבלתי תשלום עבור 20.

בחודש פברואר עבדתי 25 שעות נוספות אבל אקבל תשלום רק עבור 20.

...

אם בסוף דצמבר סך השעות הנוספות שעבדתי במהלך השנה תהיה מעל 240 (20*12), המעסיק ישלם על האקסטרה שמעל ה-240.

אם בסוף דצמבר סך השעות הנוספות הנוספות שעבדתי במהלך השנה הוא פחות מ-240, אף אחד לא יקח לי את מה שכבר שילמו לי.

האם אתה טוען שהדוגמא הנ"ל אינה חוקית ועבור חודש פברואר הייתי אמור לקבל את התשלום הגלובלי הרגיל ובנוסף תשלום עבור 5 השעות שעבדתי מעבר ל-20 המוגדרות? גם אם בשאר החודשים עבדתי רק 10 נוספות וקיבלתי תשלום עבור 20?

פורסם

אכן זו טענתי לפי מה שאני מבין מהחוק והפסיקה.

אם רצו לשלם רק אם אתה בפועל אתה עובד את השעות, לדעתי בחודשי חסר היו צריכים להחסיר ובחודשי יתר להשלים.

ואם כתוב בחוזה שמשלמים את השעות בכל מקרה, בטח ובטח אסור היה להם גם להוריד מהשכר ברמה החודשית.

פורסם

לא מצליח להבין את אלה שטענו כאן שזה מוציא אותו רע. שעות עבודה ושכר אלה הדברים הכי בסיסיים שעובד מעוניין לדעת. מתי יברר אם לא בראיון? אחרי שהוא כבר בפנים? שאלה לגיטימית לגמרי, זה לא שהוא שאל באיזו שעה מנקים לו את הפחים בחדר

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

נגיד שמוגדרות לי 20 שעות נוספות חודשיות גלובליות (מעבר ל-182 שעות של משרה מלאה לפי החוק).

...

אם בסוף דצמבר סך השעות הנוספות שעבדתי במהלך השנה תהיה מעל 240 (20*12), המעסיק ישלם על האקסטרה שמעל ה-240.

אם בסוף דצמבר סך השעות הנוספות הנוספות שעבדתי במהלך השנה הוא פחות מ-240, אף אחד לא יקח לי את מה שכבר שילמו לי.

האם אתה טוען שהדוגמא הנ"ל אינה חוקית ועבור חודש פברואר הייתי אמור לקבל את התשלום הגלובלי הרגיל ובנוסף תשלום עבור 5 השעות שעבדתי מעבר ל-20 המוגדרות? גם אם בשאר החודשים עבדתי רק 10 נוספות וקיבלתי תשלום עבור 20?

זה תלוי איך הגדרתם את השעות הנוספות בחוזה. אם התשלום עבורם מותנה בביצוע עבודה (כלומר, אלו שעות נוספות "על תנאי", ולא משולמת תוספת קבועה עבורן) אז התשלום הוא לפי העבודה. אם השעות הנוספות הן רכיב קבוע בשכר, צריך לשלם עבורן בין אם עבדת ובין אם לא. אם יוצא שעבדת מעבר לכמות השעות הנוספות שהוגדרו בחוזה, צריך לשלם עבורן בנוסף​.

לקריאה נוספת: https://www.kolzchut.org.il/he/גמול_גלובלי_עבור_עבודה_בשעות_נוספות,_שבת_וחג

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מעבר לכל ההתפלפלויות החוקיות, אני ממליץ לך לשאול את כל השאלות על תנאי ההעסקה במעמד קבלת החוזה, אחרי שאתה מתקבל. אחרי שתקרא את החוזה תבין את התנאים במדויק ותוכל לקבלת החלטה מושכלת יותר. מה גם שבשלב הזה אין כל כך חשש לעשות רושם רע.

פורסם

...

נשים רגע את עניין החוקי/לא חוקי בצד, אתה בטוח שזה פוגע בך? כי בדוגמא שנתת, אתה למעשה הרווחת מהשיטה...

פורסם

לא יודע אם התראיינת כבר...

בכל מקרה, כל עוד אתה בשלב ה"מתראיין", אל תעלה את הנושא מיוזמתך, אבל תהיה מוכן עם תשובה, למקרה שהמראיין יעלה את זה.

אם וכאשר תקבל הצעת עבודה בפועל, כלומר המעסיק כבר החליט שהוא רוצה אותך, אז תרגיש חופשי להעלות את כל השאלות הנוגעות לתנאי שכר, שעות וכו'.

בהצלחה

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...