Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

עקב פציעה מימיי בצה"ל, התחושה בגפיים תחתונות נעלמת עם הזמן, וכרגע בשלבים האחרונים של אובדן תחושה מוחלט (אך המוטוריקה כרגיל).

כרגע נמצא עם אופל מריבה 2016, רכב נוח מאוד, אך לאחרונה כל לחיצה שלי על הדוושה מרגישה כמו קיקדאון, ומצריכת דלק של כ- 14 ק"מ לליטר, ירדתי לכמעט 8 ק"מ לליטר עקב לחיצה לא עדינה על דוושת הגז.

מדעה שלכם, מה הייתם ממליצים?

הכי חשוב לי שהמושבים מקדימה יהיו מאוד מרווחים, מאחר ואני מסיע את הוריי בתדירות יומית לאן שהם צריכים, מי שמכיר את האופל מריבה מבין למה הכוונה שלי במרווח פנימי למושבים הקדמיים. לא ממש מעניין אותי מהמושב האחורי, נדיר שיש יותר מ-2 אנשים ברכב בעת ובעונה אחת.

חשבתי על הונדה ג'אז החדשה או מיצובישי אטראז' שהתגובה שלהן אמורה להיות איטית יותר, גם כאשר הלחיצה שלי על הדוושה הינה משמעותית.

כל עצה ודעה תתקבל בברכה.

פורסם

עדיף לכם להשאר עם רכב גבוה , לא ציינת תקציב אבל אני מבין שהוא לא גבוה , תבדוק סאן יאנג טיבולי , קיה סול ואת שני הסוזוקי (ויטארה וקרוסאובר ) .

פורסם

אטראז רכב מיושן ובזבזני יחסית להספק הצנום שלו.

להמון רכבים היום יש חיווי בלוח מחוונים אם אתה נוסע "ירוק" או רומס את הדוושה. לא יכול לתת לך המלצות ספציפיות, אבל נראה לי שזה משהו שיוכל לעזור לך. הכיוון של CVT הוא נבון.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

תתקין מנגנון יד לכל רכב שתבחר לשליטה ידנית בדוושות. הרבה יותר בטיחותי לך ולנוסעים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בתור מי שסובל משיתוק חלקי בגפיים התחתונות ומשתמש במנגנון יד - ממליץ בהחלט, לפני שתעשה תאונה שתצטער עליה.

אתה לא יכול להתקין סתם, וצריך בדיקה במכון הרפאו לבטיחות בדרכים + מבחני שליטה, וסביר שישללו לך לך את רישיון הנהיגה עד להשלמת התהליך.

לגופו של עניין ממליץ לרכוש רכב עם בקרצ שיוט אדפטיבית - סיאט ארונה תוכל להתאים.

אני מבין שיש החמרה במצבך, כדאי שתפנה למשרד הבטחון לבדיקת זכאותך לרכב רפואי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

^מתוך סקרנות, זה המנגנון המדובר? מעולם לא ראיתי אותו.

בסה"כ, מדובר במעין ידית עזר שלוחצת על הדוושות?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אתחיל בכך שאני מודה לכל מי שהגיב, לוקח זמן להתרגל למצבים חדשים במיוחד לאחר שאתה לומד ללכת מחדש בגיל 24.

dkn1 - אבדוק את סאן יאנג, נראה שהרכב באמת גבוה ונח.

Coro - ניסיתי את האטראז' והג'אז היום בסוכנויות, האטראז' הייתה תגובתית מדי, הג'אז פחות. אבל בהחלט CVT או דומיו זה הכיוון.

Michazzz - אני צריך לעבור לשם כך בדיקה ולקבל אישור בהתאם. טרם ביצעתי אותם.

zvit - לטענת הרופאים של משהב"ט המצב "משתפר" - לפני כחצי שנה שני רגליי היו משותקות מהמותן ומטה, ביצעתי ניתוח מורכב שב"ה הצליח והמוטוריקה חזרה, הסנסור העצבי נהרס לחלוטין עד לרמה שאני הולך בחוף הים ולפעמים נחתך מאיזו זכוכית בכף הרגל בלי להרגיש כלום עד שאני שם לב לזה ויזואלית.טרם ניגשתי למבדקים אלו. איני זכאי נכון לעכשיו לרכב נכה מטעם משהב"ט. הנושא מורכב הן חוקתית/יישומית והן רגשית.

ייקח זמן, קבעתי נסיעת מבחן לסיאט ארונה וסקודה יטי ליום שלישי הקרוב, נראה איך זה מרגיש.

פורסם

הייתי עובר על כל המודעות יד 2 שכתוב מנכה, בדכ וולבו. ותשאל בטלפון אם מותקן אביזר כזה, מחירו כ 5000 שח ויש 95 אחוז השתתפות. אם יהיה לך מזל, תמצא רכב כזה עם אבזור מותקן

פורסם

Michazzz - זה ממש לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה.

1. אי אפשר לרכוש רכב עם מנגנון יד ולנהוג באמצעותו בלא רישיון מתאים. מנגנון יד הוא שינוי מבנה לכל דבר, וקשור לרישיון הנהיגה של בעל הרכב, לא ניתן להעביר בעלות על רכב כנ"ל ללא פירוק המנגנון לפני ההעברה או שבידי הרוכש רישיון מתאים למנגנון המותקן ברכב (הפיסקה האחרונה כפופה ל"ראש הפתוח" של פקידי משרד הרישוי.

2. מנגנון יד סטנדרטי ל"מצטרפים חדשים" מגיע אוטומטית עם "תפוח פונקציות" שמייקר את המערכת לסביבות 12000 ש"ח, לגבי ההשתתפות במימון - אחוז ההשתפות שציינת הוא לנכי ביטוח לאומי המוגבלים בניידות עפ"י תקנות. לא רלוונטי לנכי צה"ל המקבלים מימון מלא ממשהב"ט.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני מכיר זוג עם וולבו s60, שניהם נוהגים ברכב, האחד מחויב ברשיון במנגנון והשני נוהג רגיל עם הרגל. לא ניתן להעביר את ההתקן אלא רק לפרקו לפי זכרוני

פורסם

כל מישהו שיש לו רישיון נהיגה יכול לנהוג ברכב בו מותקן מנגנון יד - כי המערכת הרגילה של הדוושות קיימת כרגיל. א-ב-ל מנגנון יד יותקן רק ברכב הנמצא בבעלות של מישהו שזקוק למנגנון יד, וההגבלות קיימות לו ברישיון הנהיגה. ולכן לא ניתן להתקין מנגנון יד סתם כך בלי שאתה יודע למי הוא מיועד - יש סוגים שונים של מנגנונים בהתאם למגבלות של כל נהג. מאותה סיבה זה לא כזה פשוט לרכוש רכב שכבר מותקן בו מנגנון כזה, ולצפות שבמשרד הרישוי יעבירו בעלות ללא פירוק המנגנון והשבה לקדמות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...