Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, עיינתי בכל התרדים על הנושא הזה של ה-24 ביט ב-HU שונים ולא מצאתי דברים מדוייקים וחד משמעיים שיעזרו לי לפיתרון השאלות שלי, ואני מקווה לסגור את הנושא הזה אחת ולתמיד ולקבל לשם שינוי לא רק בשבילי אלא בשביל כל מי שלא קיבל תשובות חד משמעיות חותכות והחלטיות בנושא.

להלן הניסוי הקטן שערכתי:

שמעתי לא מזמן את ה-946 של קלריון (מכשיר 24 ביט), עם דיסק צרוב באיכות של 128kbps ולמען האמת, לא שמעו טוב כל כך ב-946 למרות שהוא מכשיר 24 ביט, שמעו בצורה מלאכותית ולא טבעית. כאשר האזנו לדיסק מקורי ב-946, ההבדל הורגש מיד והסאונד היה נקי ומושלם. לאחר מכן השמענו את הדיסק הצרוב על דגם אחר של קלריון שאינו 24 ביט אלא 1 ביט, והדיסק הצרוב פתאום היה נשמע לנו טוב וללא פאקים קטנים באיכות הצליל (מה שהורגש ב-946), לעומת זאת הדיסק המקורי בהחלט היה נשמע טוב יותר ב-946. (לפחות לפי השמיעה שלי! או שהיא חדה מדי או שאני מדמיין קולות).

הניסוי הוביל אותי לשאול כמה שאלות:

1) האם HU של 24 ביט, באמת נותן סאונד טוב יותר וקורא טוב יותר את הדיסק?

2) אם נשים ב-HU של 1 ביט (רוב הפאנלים היום 1 ביט), דיסק רגיל (לא צרוב אלא קנוי, כן יש עוד כאלה) האם ישמעו אותו פחות טוב לעומת מכשיר של 24 ביט או 20 ביט?

3) כשאני צורב דיסק (mp3ים באיכויות שונות של 128 ו-192 kbps, הפורמטים הנפוצים ברשת), היכן אני אשמע אותם בצורה טובה יותר, במכשיר ה-24 ביט או במכשיר הרגיל של ה-1 ביט? מכיון שאם מכשיר של 24 ביט קורא טוב יותר את הדיסק ומשפר את איכות השמע, הוא בעצם גם יכול לפגום באיכות השמע כאשר דיסק צרוב מושמע! (כלומר, ישמיע את פורמטי ה-mp3 בצורה מדוייקת מדי ודבר זה יפגום באיכות השמע כמו שקרה בניסוי), דבר די אירוני אך נכון ועובדתי.

מקווה למצוא תשובות ותגובות לעניין, תודה, ליאור.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חחחחח עשית לנו מבחן פשוט בהבנת הנקרא...

אתה עשית את הניסוי ואתה אומר ששמעת את ההבדלים כשאתה קונה מערכת אתה קונה אותה לפי הטעם שלך אני לא חושב שהייתי הולך על ה 24 ביט לפי מה שאתה אומר כי רוב הדיסקים שרוב האנשים שומעים הם צרובים ולא רגילים...

מכאן והלאה ההחלטה רק בידייך...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

נכון. זו היתה דעתי, אולי אנשים אחרים הבחינו בדברים שונים ממה שאני שמעתי...

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

אין הבדלים שמיעים בין DACs..

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=020879

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=019913

תקרא ותשכיל.. מבן אדם שתיכנן בעצמו DACs.

דיסקים מוקלטים ב-16bits. זה שיש לך DAC של 24bit לא אומר שיתווספו לך עוד 8 bits.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אין לי 24 ביט. יש לי 1 ביט. ההבדל מורגש אם אין לי 24 ביט לעומת 1 ביט באמת?

חוץ מזה, אני אודה לך אם תתייחס לשאלות שציינתי ותתן לי מענה, אשמח אם תתן לי תשובות פרקטיות.

פורסם

רגע לאוד גיא לפי מה שאתה אומר אני מבין שדאק של 24 ביט ינצל את כל ה 16 מהדיסק ודאק של 1 ביט ינצל רק 1 ביט או שאני טועה?

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

באמת לא מסתדר לי כאן משהו.

יש כאן משהו לא הגיוני במה שלאודגיי אמר...

פורסם

אני חושב שאלון ניסה להבהיר שאין ממש צורך בDAC של 24B משום שרוב הדיסקים היום מוקלטים ב16B , מה שאומר שהמקסימום שתנצל 16B . כלומר רכישה של מכשיר 24B לא משתלם כי בכל מקרה לא תנצל אותו.

:king:

פורסם

גם אתה פספסת את הנקודה כאן.

בוא אני אשאל ככה: רוב המכשירים היום הם 1 ביט. האם בכל מקרה אני אשמע יותר טוב במכשיר 24 ביט כי הוא לכאורה מנצל כבר את ה-16 ביט של הדיסק, ומה עם המכשיר של ה-1 ביט, הוא קורא רק ביט אחד מתוך ה-16 של הדיסק? אם זה באמת ככה, אז האיכות תשתפר פלאים במכשיר 24 ביט מכיון שהוא קורא את כל ה-16 ביט ומכשיר של 1 ביט קורא רק 1 מתוך ה-16!!!

מובן יותר?

פורסם

כן , מובן יותר.

כן מכשיר של 24B ישפר את האיכות, אולם תצטרך להתאים את שאר הרכיבים שלך כך שתוכל "לשמוע" בהבדלים הללו.

:king:

פורסם

תקרא את השאלות ששאלתי בתרד של הפתיחה.

אם אתה מחשיב את עצמך מבין בנושא - אני אשמח אם תספק לי תשובות פוריות לכל אחת מהשאלות.

פורסם

איזה מצחיק אתה. עזוב אמור לא אמור, לא יודע אם זו עובדה, אם זה לא שינויים שנשמעים לאוזן בדיסק צרוב, הרי בכל מקרה האיכויות לא משהו בקבצי ה-mp3 שיש לנו היום (192, 128 kbps), האם ההבדל באמת מורגש?

(לגבי דיסק מקורי זה ברור וכבר נוכחתי ושמעתי שבהד יוניט עם 24 ביט שומעים טוב יותר).

פורסם

הצחקתם אותי עם ה-24 ביט הזה. ב-99 אחוז מהמקרים גם במערכות ביתיות של 50000 ש"ח ומעלה ההבדל יהיה כמעט בלתי מורגש. (בדיסקים שהוקלטו ב-24 ביט כמובן, וכמה כבר יש כאלו?) ככה שבאוטו? נו באמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...