Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב המדובר פג׳ו 205

החלפתי את הקלאצ׳ לפני כמעט שנה. כיוונתי אותו בעצמי ואני לא יודע אם עשיתי נכון או לא.

אני מכוון דרך תא המנוע. כבל הקלאצ׳ עובר שם מתחת למצבר. יש שני אומים, אחד משמש לנעילה ואחד לכיוון, אפשר לפתוח או לסגור אותו.

מה סדר הפעולות בכיוון קלאץ? יש ערכים שצריך למדוד? איך מרגיש קלאצ׳ שמכוון נכון איך מרגיש אחד שמכוון לא נכון?

תודה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בספר היינס של 205 יש הוראות איך לכוון.

הבעיה שהם בהסבר אומרים למדוד clutch pedal travel, ובשביל הנתון הזה הם מפנים ל specification שבראש הפרק. ב specification הנתון לא מופיע, כך שההסבר חסר משמעות.

אם אתה מעוניין, אעלה אותו בכל זאת.

פורסם

בטויוטה זה לא היה קורה : )

אשמח לראות את ההסבר בכל זאת בתודה מראש.

אם מישהו ביצע פעם כיוון לרכב הזה ויכול להגיד פחות או יותר איך מרגיש כיוון תקין ומה הוא בדק זה גם יהיה נהדר.

פורסם

היצרן מתיר כמה מילימטרים בודדים של "חופש" בתחילת הלחיצה על הדוושה.

העניין נועד בשביל להיות בטוחים שכאשר אתה מרפה מדוושת המצמד, המזלג (אותו חלק שמחבר בין הכבל לפלטת לחץ של המצמד) צריך לחזור למקומו בצורה מושלמת, אחרת (אם הכבל מכוון "קצר" מידי) זה עלול ליצור מצב בו אתה שוחק את הקלאץ' וגורם לעומס תמידי על מייסב הלחץ (מה שיהרוס גם אותו דיי מהר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק לא ממש הבנתי.

קודם כל מה זה אומר קצר מדי? במונחים של בורג הכיוון זה אומר שסובבתי אותו יותר מדי עם כיוון השעון או נגד?

הדבר היחיד שהבנתי בהקשר לבורג שסיבוב עם כיוון השעון מגביה את נקודת החיבור ונגד כיוון השעון מנמיך. אני צודק?

מה הכוונה ב"חופש" כלומר תחילת הלחיצה לא משפיעה כלל?

פורסם

אם סגרת יותר מידי (עם כיוון השעון) = נקודת ההפרדה גבוהה. זה מסוכן כי אתה עלול להשאיר את המצמד "לחוץ" מעט כל הזמן וזאת הסיבה שהיצרן מתיר מילימטרים מסויימים של חופש בדוושה (בדיוק מה שאמרת על זה שהיא לא משפיעה בכלל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון.

באמת זה היה די סגור, והיה מן רעש קטן גם כשאני לא לוחץ על הדוושה כלל כאילו יש מגע שם בין הדברים.

פתחתי את הבורג והורדתי את הנקודה למטה. פתחתי די הרבה. עכשיו אין את הרעש כלל כשהקלאצ' לא לחוץ, אבל אני לא יודע אם פתחתי יותר מדי...

פורסם

אם אתה חושב שפתחת יותר מידי אז סגור מעט ובדוק שהדוושה טיפה בחופש של כמה מילימטרים עד שהיא מגיעה ללחיצה הקשיחה. שים לב שחייב את החופש הקטן הזה.

פורסם

עשיתי היום בבוקר בדיקה נוספת.

נראה שהכיוון שעשיתי דווקא בסדר. יש מרווח באמת בתחילת הלחיצה של מ"מ בודדים שהדוושה "חופשיה" נקרא לזה.

פשוט עכשיו כאשר מרימים את הקלאצ' האוטו קצת רועד עד שהשילוב בין הדיסקה לגיר מתרחש בצורה מלאה, הגיוני אני מניח...

בנוסף היה רעש מתכתי שמאוד שחששתי שהוא מגיע מהגיר/מיסב, בבדיקה הנוספת היום הבנתי שהמקור שלו הוא בכלל מצינור הפליטה שעובר לאורך האוטו. כנראה עודף הרעידות שנוצר בתחילת הנסיעה הגביר שם חופש כלשהו באחד הברגים שמחזיקים את הצינור או שנקרעה שם איזו תושבת גומי.

אבדוק זאת ביום ראשון על ליפט במוסך.

תודה על ההנחיות.

בנוסף איך יודעים שצריך להחליף תושבת גיר? בתושבת מנוע זה היה די ברור, האוטו רעד בעמידה במקום כמו משוגע והיא הייתה קרועה. אני תוהה מה הסממנים במקרה של תושבת גיר.

פורסם

בנוסף איך יודעים שצריך להחליף תושבת גיר? בתושבת מנוע זה היה די ברור, האוטו רעד בעמידה במקום כמו משוגע והיא הייתה קרועה. אני תוהה מה הסממנים במקרה של תושבת גיר.

כל עוד המנוע עובד עגול וחלק, מכוניות עם גיר ידני יכולה לא לרעוד בעמידה בניוטרל גם אם התושבות קרועות, בניגוד למכונית עם גיר אוטומטי.

סימן נוסף לתשובות מנוע וגיר קרועות - זעזוע במעבר מגז פתוח לסגור ולהפיך בנסיעה עם הילוך משולב. וכמובן בדיקה ויזואלית לתשובות.

מנוע וגיר זה יחידה אחת לצורך העיניין שיושבת על 3 או 4 תושבות. זה לא שתושבת גיר תומכת רק בגיר ולא במנוע.

לגבי כיוון כבל קלאץ', כוון כל שנקודת חיבות תיהיה בין שליש תחתון לחצי מהלך הדוושה,

• תוכן חדש...