Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רכב הטורבו הראשון שלי, פוקוס אקובוסט 2012.

הבנתי שבהנעה כדאי לחכות עד לעליית חום המנוע לפני נסיעה.

כנ"ל בעצירה להמתין כ30 שניות בסרק.

לרכב יש מערכת start & stop שצריך לנטרל בכל נסיעה מחדש.

יצא ששכחתי לנטרל ואז המנוע נכבה בעצירה (ועוד אחרי נסיעה מאומצת).

האם ייתכן שהיצרן שם מערכת שמזיקה למנוע?

האם מדובר באגדה ואין ממש צורך בחימום וקירור?

תגובתכם אודה

חג שמח

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

בד"כ ההמלצה היא מרגע ההתנעה, כחצי דקה עד שהסל"ד יורד חזרה לטווח התקין 800+-, לנהוג רגוע ברכב ללא משיכת טורים מיותרת 2-2500 סל"ד בממוצע עד שהרכב מספיק להתחמם ולהגיע לטווח הנורמלי במד הטמ"פ.

כמובן בכיבוי הרכב - נהיגה רגועה בק"מ האחרון לפני שמגיעים לבית וכיבוי לאחר חצי דקה אחרי שמצאת חניה.

אני את הסטארט סטופ מבטל בכל תחילת נסיעה, כל כך דבר מיותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה

הרכב אצלי רק כמה ימים,

בהתנעה אני בד"כ קורא קצת בספר הרכב...

בד"כ מבטל את הסטרט אנד סטופ אבל יצא ששכחתי.

השאלה היא למה היצרן שם מערכת שיכולה להזיק, או שאולי זה לא מזיק?

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

נעשה קצת סדר בדברים, כיוון שיש שרשור ענק לגבי כמה זמן לחכות או לא לחכות בטורבו ושם, יש לך תובנות (חפש את השרשור בבקשה, הוא די חדש).

1. קרא בספר הרכב, האם היצרן מבקש המתנה לאחר התנעה? אם לא אתה צריך להמתין מספר שניות עד שאתה מתארגן מבחינת החגורה, להניח את הסמארטפון, כיוונון מזגן וכו' - זה מספיק זמן אם אתה עושה את זה בקצב רגיל

2. סרטון לגבי למה אין צורך להמתין בהתנעה בתנאי שהיצרן לא מבקש שום דבר בספר הרכב:

3. אם בספר הרכב לא כתוב - לאחר נסיעה מאוד מאוד מאומצת וקשה הכוללת גרירה, עליות מרובות ואימוץ המנוע, עלייך לנהוג בק"מ האחרונים ברוגע ובעת הכניסה לחניון/חנייה תנסה לבצע את הכל ברוגע, גלישה ולאחר מכן, אתה יכול לדומם את המנוע במיידי.

אלה אם כן אתה שומע את הוונטה פועלת נמרצות ואם כן, המתן עד לסיום פעולתה

4. כיום, הטורבו מקורר שמן ומים (זה למה חשוב להחליף לשמנים איכותיים במנועי טורבו ולפניי זמני ההחלפה המקובלים) וכמו כן, להקפיד על נוזלי קירור איכותיים תקינים עם טמפ' רתיחה גבוהה תחת לחץ ושהמערכת תקינה גם כן

https://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/sites/default/files/Garrett_White_Paper_01_Water_Cooling.pdf

umAUOqf.jpg

KqepQky.jpg

5. היות והטורבו מקורר בו זמנית בשמן ומים במהלך כל זמן הנסיעה, הטורבו שומר על הטמפ' התקינה שלו + המנוע גם כן

6. כיום, משאבה חשמלית דואגת לאחר הכיבוי ובמידת הצורך להמשיך את סירקולציית נוזל הקירור והמשך פעולת הוונטה בצורה שקטה לאחר כיבוי הרכב - המהנדסים חשבו על כל הדברים האפשריים הללו מן הסתם.

אחרת? כל רכבי הליסינג עם נהגי הליסינג היו מזמן מתים ללא טורבו וכל המערכות הללו כיום, בודדים האנשים שבאמת אכפת להם.

7. שוב, נהגת סופר מאומץ? גררת? עליות מטורפות? נתת לרכב בראש? סע רגוע כמה ק"מ אחרונים ובחניון תהיה על גלישה - די והותר ושוב, הקשב האם יש פעילות מאומצת של הוונטה (היא גם ככה תמשיך לעבוד בדרך כלל לאחר הכיבוי ברוב המקרים בהתאם לצורך)

8. בבוקר? המתן עד לסיום ההתארגנות שלך לנסיעה וכמו כן, כפי שהמליצו ומן הסתם, סע רגוע בדקות הראשונות כיוון שמחוג החום רלוונטי לנוזל הקירור ולא לשמן המנוע אשר לוקח לו זמן כפול בדרך כלל, להתחמם לטמפ' עבודה לכל הפחות.

לאחר מכן? תן בראש

פורסם

וואו תודה רבה

בהחלט תשובה מפורטת ומאירה.

אני רוכש מHONEYWELL מדי לחץ מדויקים, לא ידעתי שהם מתעסקים גם בנושאי טורבו.

כהרגלי, אני תמיד מחפש שירשורים קודמים לפני שאני מפרסם, משום מה לא מצאתי (הלכתי שנה וחצי אחורה, מילת חיפוש טורבו בכותרת, פורום טכני אחזקה וטיפולים).

חג שמח

אין החותם מעיד על גיסתו

• תוכן חדש...