Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם, אודה לעצותיכם המועילות

הרכב שלי - סוזוקי גרנד ויטארה 2005 - נכנס למוסך לפני מספר חודשים בשל עשן מהאגזוז בעת התנעה.

הטיפול שלטענת המוסכניק, היה אמור להיות פשוט יחסית הסתבך אחרי שאחד הברגים של המנוע נשבר. בסופו של דבר הוחלף ראש מנוע ועוד כל מיני מכלולים - עלות הטיפול כמעט 15 אלף שח.

נריץ קדימה ללפני כמה ימים, התחיל לעלות עשן מהמנוע, עצרתי בצד והשארתי את הרכב שם. לפני שעלה עשן לא נדלקו שום נורות אדומות או משהו כזה.

אחרי כמה שעות חזרתי אל הרכב מילאתי מים ושמן, ונסעתי ישר למוסך - כמה דקות נסיעה.

לטענת המוסכניק הלך הראש מנוע ולאור העובדה שעברו יותר מ-3 חודשים הוא לא נותן אחריות על התיקון/לא מוכן לתקן על חשבונו.

הוא כן מוכן לשלם לנו משהו כמו 2000 ש"ח על הרכב (המחירון שלו בערך 25 אלף ש"ח).

אציין שאבא שלי טיפל בכל ההתעסקות מול המוסך ואני לא עד הסוף מצוייה בפרטים אבל נראה לי שערורייתי.

תוהה:

1. מה לדעתכם האפשריות שעומדות בפניי?

2. כמה בערך אמור לעלות תיקון של ראש מנוע?

3. מוסכניקים מומלצים להצלת מכוניות ישנות? הרכב נמצא בירושלים אבל אני יכולה לגרור אותו לאזורים אחרים.

המון תודה

פורסם (נערך)

1. האפשרויות - החלפת מנוע שלם לאחד מפירוק או שיפוץ המנוע הקיים.

2. קשה מאד לקבוע. השאלה האם אפשר בכלל לחרוט את הראש הקיים, האם יש להחליף באותה הזדמנות טיימינג,מותחנים ומש' מים.

באצבע מול הרוח - כ5-6K ש"ח.

יש מצב שהגאון שטיפל ברכב קודם גרם לסדק בבלוק. (בעיקר עקב הסיפור על הבורג שנשבר). במקרה כזה אין מנוס מהחלפת מנוע קומפלט.

העלות של ההחלפה תהיה דומה לשיפוץ הראש. מה שתקבלי בתמורה תלוי הרבה במזל ובהגינות יבואן המנוע.

תתחילי לעשות סקר שוק אצל יבואני המנועים הגדולים וגם באתר "ג'אנקיארד" של יד 2, וב"מאגר".

עריכה: מה שלא יהיה, אל תתני בינתיים אישור למוסך המקורי לבצע שום עבודה נוספת על הרכב!

עריכה2: יש מצב שהמנועים הללו די נדירים, מה שיעלה את המחיר המבוקש.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הטיפול הראשון ( שהיה צריך להיות פשוט ) הסתבך, מה שגרם להוצאה של 15 אלף₪, שלא החזיקה מעמד זמן סביר.

עברה חצי שנה, והמוסך מציע 2000₪ עבור הרכב ששווה מעל 20 אלף.

איך בכלל הגעת ל"מוסך" הזה?

זה המוסך הקבוע שלך שהרכבים מטופלים בו שנים או מוסך מזדמן?

כל הסיפור נשמע לי כמו ניצול של תמימות/ חוסר ידע ברכבים/ חוסר אסרטיביות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נחמד המוסך שמוכן לשלם 2000 שקל על רכב שהמחירון שלו 25.0 אש"ח ונהנה מביקוש סביר כרכב משומש.

מה הייתי עושה 'אצבע מול הרוח':

1. המוסך הנוכחי לא נוגע יותר ברכב.

2. גורר את הרכב למוסך שיש לו זיקה לרכבי שטח. זה לא שיש כאן איזו תורה או חוכמה נסתרת, פשוט יהיו לכזה מוסך קשרים בתחום והוא יידע מהיכן להביא חלפים.

3. אף מוסך לא ידע לומר בדיוק מה קורה עם הרכב באמצעות איבחון טלפוני. עד שלא יפתחו את המנוע - לא ידעו מה קורה.

4. אישית הייתי גורר את הרכב למוסך כללי שאני מטפל אצלו בת"א בכמה רכבים ואשר עליו אישית אני סומך.

5. אחרי האבחנה של המוסך הייתי שוקל צעדיי האם לתבוע את המוסך הקודם או שאין לי עילה.

6. כרגע חשוב לזכור שאתם במצב של צמצום נזקים.

עכשיו עשיתי טלפון למוסך שאני מטפל בו.

7. מסתבר שיש בעיה למצוא מנועי 1.6 ליטר שהם זהים למנועים של הבאלנו. ההצעה שלי היתה לקנות את כל הסוזוקי באלנו ב 1000 שקל, ולעקור משם את המנוע ולהשתיל בגרנד ויטארה, בהנחה שאכן מדובר במנוע 1.6 ליטר.

בקיצור - עושה עוד בירורים עם כמה מוסכים, ובכל מקרה לא משאיר או מוכר את הרכב למוסך הנוכחי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הטיפול הראשון ( שהיה צריך להיות פשוט ) הסתבך, מה שגרם להוצאה של 15 אלף₪, שלא החזיקה מעמד זמן סביר.

עברה חצי שנה, והמוסך מציע 2000₪ עבור הרכב ששווה מעל 20 אלף.

איך בכלל הגעת ל"מוסך" הזה?

זה המוסך הקבוע שלך שהרכבים מטופלים בו שנים או מוסך מזדמן?

כל הסיפור נשמע לי כמו ניצול של תמימות/ חוסר ידע ברכבים/ חוסר אסרטיביות.

זה המוסך הקבוע שלנו מזה 30+ שנים ברמת שהבעלים היה בחתונות של האחיות שלי.

היום מי שאחראי זה בעיקר הבן שלו, גם אותו אנחנו מכירים כבר למעלה מעשור.

ה- 2000 ש"ח זה הצעה בכלל של סוכנות סוזוקי לטרייד אין ולא ישירות של המוסך

פורסם

לא מצליחה לערוך בפלאפון, מוסיפה הודעה עם פרטים נוספים.

דיברתי עם המוסכניק ג'וניור, לטענתו הבעיה עכשיו לכאורה לא קשורה למה שהיה לפני חצי שנה.

פעם קודמת החליפו ראש מנוע וחלק מהגומיות בגלל נזילת שמן.

הפעם היה קרע במערכת של אחד הצינורות למערכת הקירור ולכן המנוע לא שאב מים והתחמם.

טען שאם היינו בודקים לא רק את מיכל המים אלא גם את הרדיאטור אז היינו יודעים/רואים שאין מים.

בקיצור לטענתו הלך המנוע וצריך להחליף שבגלל שזה מנוע ישן בעייתי למצוא אחד נורמלי.

העריך את העלות בכ 10-12 אלף שח

לחילופין בסוכנות סוזוקי ייתנו עליו 2000 שח במצבו הנוכחי.

בגדול אין לי שום רצון באוטו הזה, ממילא תיכננתי למכור אותו בשנה הקרובה, כל תיקון שאעשה עכשיו יהיה רק לצורך שיפור עמדות לקראת מכירה.

פורסם

אם תשקיעי 12 ותמכרי ב25 - כדאי אך אין לדעת כמה תסריט זה ריאלי

אם תשקיעי 14 ותמכרי ב18 - לא כדאי

מה נראה לך סביר יותר ?

אני הייתי מודה בכשלון , קובר את האוטו הזה וממשיך הלאה בחיים

פורסם

האם לאחר התיקון הקודם שנעשה בראש המנוע נאלצתם להשלים נוזל קירור מידי פעם? הייתם עושים בדיקות של שמן ומיים? מה היה מצבם? ראש מנוע שמתוקן כהלכה גם אם מיתפוצץ צינור מיים ועולה עשן מהמנוע אז ברגע שעצרת מייד הסיכוי שיילך ראש הוא קלוש...אלה מנועים חזקים.

פורסם

ב6-7 אלף שח את מביאה מנוע מיבוא או פירוק כולל עבודה (מדובר על מנוע G16B שמשותף לעוד כמה דגמים של סוזוקי)

קצת מעליב לקבל הצעה של 2000₪ לרכב לא רע כזה..

פורסם

בהחלט הצעה מעליבה אבל כנראה שאין לי הרבה מה לעשות.

למי ששאל, אחרי התיקון הקודם בדקנו שמן/מים כמה פעמים. השלמנו שמן פעם אחת או פעמיים ומים גם אבל לא בכמויות שעוררו חשד (אצל אבא שלי לא אצלי, אני לא מבינה בזה כלום)

הרכב עבר טסט בתחילת פברואר ונראה לי שבדקתי באותו שבוע אבל כנראה שזו הפעם האחרונה כי אני לא ממש זוכרת.

פורסם

לאחר שיפוץ של ראש מנוע לא אמור להיות חוסר בנוזלים בטח שלא בנוזל קירור. אם השלמתם מידי פעם הייתם צריכים לחזור למוסך שביצע את העבודה ולהעיר את תשומת ליבו....באמת חבל שלא עקבתם אחרי התיקון שנעשה. גם אם היה כשל בתיקון לא תוכלו להוכיח זאת כי לא בדקתם את טיב העבודה שנעשתה והתייחסתם לחוסרים בנוזלים כאילו זה תקין וזה כניראה מה שהוביל לנזק שוב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון - לאחר הרהורים על מכירת הרכב (ללא מנוע) בסוף הוחלט על תיקון ובוצע שיפוץ.

למה לשים לב עכשיו?

לאור מה שקרה אני קצת חשדנית כלפי המוסך שלי...

• תוכן חדש...