Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חבר'ה,

מכיוון שהרכב מושך שמאלה נכנסתי לעשות כיוון פרונט, בוצע כיוון פרונט לציר קדמי + אחורי.

על הדרך גם בוצע מירכוז של ההגה.

מכון הפרונט ביצע גם בדיקה למיכלולי ההגיוי ולא נמצאו חופשים.

העניין הוא שלמרות הכיוון עדיין יש נטיה שמאלה אך היא לא קבועה. יש מצבים שבהם הרכב נסע ישר במשך למעלה מ 20 שניות ולא הורגשה שום סטיה ויש מצבים בהם בחמש שניות הראשונות הרכב נסע ישר ואז נראתה תזוזה קלה בהגה והרכב משך שמאלה.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם (נערך)

אולי אתה בודק על כביש עם שיפוע צד?

רוב הכבישים אם לא בכולם קיים שיפוע צד, בחלקם הוא שיפוע חזק ובהחלט שהרכב ימשוך לכיוון השיפוע, חפש כביש כמה שיותר מפולס ובדוק.

במידה ועדיין הבעיה נמשכת נסה להחליף את הגלגלים הקדמיים ימין עם שמאל רק לצורך בדיקה, במידה והרכב ימשוך לצד השני הבעיה היא באחד הצמיגים אולי הוא מורכב הפוך או שאחד מהם שחוק.

בדוק לחץ אוויר זהה ותקין.

במידה והחלפת הגלגלים לא משנה כלום אז כנראה שמשהו בכיוון גלגלים לא תקין, צריך לבדוק במכון מקצועי את כל הזווית, אם הקאמבר למשל לא זהה על אותו סרן וזאת זווית מאוד קשה לבדיקה וכיוון הרכב ימשיך למשוך.

פנה למכון מקצועי מאוד לא כל אחד שיש לו מכשור יודע לעבוד טוב.

אם מדובר במאזדה 6 אז המחלה שלו זה שהבית מיסב מתעקם בחיבור של הבולגויינט העליון ואז הקאמבר משתנה, גלגל אחד נניח ככה: | והשני : / במבט מול הרכב מחלקו הקדמי | /

בוודאי שלא תראה זאת עם העין אבל עם מכשור ייעודי כן

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

תודה על התגובה האינפורמטיבית, המזדה נוסעת נהדר, מדובר בלנסר 2006 שהצטרפה לא מזמן למשפחה.

אני אצליב צמיגים בהזדמנות הקרובה כדי לוודא שזה לא נוסע מהצמיגים.

אפרופו הצלבה:

לא עדיף להצליב אחורה-קדימה במקום ימינה-שמאלה כדי לא להפוך את סיבוב הצמיג?

פורסם

קרה לי מקרה דומה. עד אשר לא החלפתי 4 צמיגים לא עזר לי שום דבר. בסוף הצמיגאי הראה לי את 2 הצמיגים הסוררים שבגללם זה קרה. היינו צריכים מכשיר מיוחד כדי למדוד שינויים בשטח הפנים של הצמיג.

הזול עולה ביוקר

פורסם

זה העניין, אני לא מעוניין להחליף סתם את הצמיגים רק כדי לבדוק, אני מנסה להבין איפה עוד יכולות להיות השפעות חוץ מצמיגים

פורסם

לצורך בדיקה עדיף להחליף ימין ושמאל בסרן הקדמי משום שאין לדעת מה מצב האחוריים אולי גם אחד מהם לא תקין.

מה גם שבהחלפת ימין ושמאל במידה והבעיה באחד הצמיגים אז או שהבעיה תעלם או שהרכב ימשוך לצד הנגדי

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן:

הצלבת גלגלים לא עזרה.

ביקור חוזר במכון הפרונט הראה כי הכל תקין.

שלשום החלפתי צלחות ורפידות קדמיות עקב רעידות בזמן בלימה. רכשתי צלחות ורפידות של סמקו ב 400 ש"ח, והרכבתי אותם תחת הדרכתו של חבר פורום מנוסה (בתשלום סמלי).

ו...זהו.

המשיכה נעלמה!

מעולם לא חשבתי שמשיכה עלולה להגרם ממנגנון בלימה לא תקין (למרות שכשאני חושב על זה, זה לגמרי הגיוני).

• תוכן חדש...