Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם קודם היו לי ספקות והאמנתי שהמניע הוא טובת הציבור (וזה לא סותר החזר הוצאות ותשלום על הזמן שזה בסדר גמור) עכשיו השתכנעתי שזו מגאלומניה טהורה.

באמת ובתמים היה עדיף שלא היית מגיב בצורה שהגבת.

איזה כייף לי :)

פורסם
לי כגולש קארפורום השרשור לא רלוונטי וכיוון שכך כדאי שיינעל, מטרת השרשור לא תקרה כיום שרוב מוחלט מהגולשים כאן לא שילם ולכן זה לא רלוונטי.

אתה יודע כמה שרשורים יש בקארספורום שאינם רלוונטיים אליי כגולש קארספורום?

אז את כולם צריך לנעול?

טענה הזויה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גם את הדיון של אלו שהיו רוצים לנהל את הפורום - מיצינו.

השרשור נשאר, תגיבו לעניין השרשור. בלבד.

מי שמשעמם לו כאן, שמעתי שבגיבוב יש תמונות של ערומות.

ביי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
...אולי אפילו לחוויותיו של אור מהתהליך הזה

בהתייחסות לשאלה שלך, יש 2 חלקים:

1. ההרצאות

2. ההדסטארט

(1) בשורה התחתונה זה היה כיף. בתור מי שאוהב RPGs זה הרגיש דומה - אתה מתחיל בקטן ולאט לאט זה מתפתח, וזה היה מגניב להסתכל על זה מהצד ולראות איך מהרצאות בסלון זה הפך לאירועים. כל הזמן השתדלתי לעשות אופטימיזציות, ובגדול זה היה ramp up קשה אבל עם הזמן הצלחתי להוריד את התקורה, והחלק ה״תחרותי״ ניסה כל הזמן לשפר תהליכים. בהתחלה הזמן שלי היה מחולק ל 90% לוגיסטיקות / 10% הרצאות (שזה מבאס/מהנה בהתאמה), ועם הזמן החלוקה הזו התאזנה.

(2) מבחינתי זו היתה טעות, ברטרוספקטיבה אני מבין שהייתי נאיבי וקצת טיפש, ולכן מאוכזב מעצמי. אני תופס מעצמי כאדם מחושב ולכן ההתעלמות שלי מכל מיני תמרורי אזהרה היתה לא אופיינית, או לכל הפחות לא הגיונית.

אני חושב שאולי זו הסיבה שההטרלות הרעל והתקיפות האישיות מכל מיני אנשים ש׳חרדים לטובת הציבור׳ (או כל צידוק אחר שהם מספרים לעצמם בשביל לפרסם רעל מאוד ממוקד ואישי על אדם שאינם מכירים, ובסה״כ לא עשה להם כלום) הצליחו לחדור לי מתחת לעור, זה הזכיר ומזכיר לי את האכזבה מעצמי על הדרך שבחרתי.

כיום במקום לקרוא/להגיב להטרלות כמו טמבלולו אני פשוט חוסם ומדפדף הלאה, haters gonna hate, ain't nothing you can do about it.

מבחינת השקעה, אז החצי שנה של ההדסטארט הייתה הרבה הרבה יותר קשה ואינטנסיבית מאשר שנתיים של הרצאות. כל סופ״ש מאז אמצע דצ׳ (להוציא סופ״ש המעבר לארה״ב) העברתי בסבבי עריכה, תיקונים, הגהות וכו׳. זה היה נוראי. חשבתי שהכסף עבור העריכה רוכש לי delegation אבל בפועל זה רחוק מלהיות המצב כי מה להם ולפאקינג משכנתא... גם העורכת שלי באמת עשתה מעל ומעבר ובסוף הגדלתי את התשלום ב~50% יותר מההסכם הראשוני בינינו כי כמוני גם היא לא העריכה את כמות העבודה בשיט ולא מגיע לה לספוג את זה, מה שכיווץ עוד יותר את תקציב הפרסום הדל מלכתחילה.

בכלליות ה100K האלו שנשמעים כמו מלאנתלפים כסף התגלו כהערכת חסר, שזה הכי עלוב כי גם תקפו אותי על סכום הגיוס מחד וגם הייתי צריך לעשות פשרות מאידך. כל זה בזמן שעצם הגיוס זה משהו קצת משפיל כי אתה מרגיש כמו איזה מקבץ נדבות. בשורה התחתונה אחרי ניכוי הוצאות ומיסים נשארו לי כמה אלפים בודדים לפרסום, שזה כלום, אבל בסה״כ אני בסדר עם זה כי גם ככה די איבדתי את המוטיבציה. מה שהכי חשוב זה שמי שתמך במיזם יקבל ״תמורה לאגרה״ ואני מקווה (ומאמין) שעמדתי בכך.

בכ״א עבורי כנראה שהדבר הנכון לעשות היה לחסל את הכל עם המעבר לארה״ב, נתתי לרגש (חיבה למה שיצרתי) משקל יתר ע״פ הרציונל ושילמתי על כך מחיר שעבורי היה גבוה ממה שאני מוכן לשלם, קיצר יצאתי קצת פראייר - קורה (:

וזה ככה ממש בגדול.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רק זאת אומר

היום הצגתי פרק אחד בלבד של ההרצאה לקבוצת זוגות צעירים עם הון עצמי שיכול לקנות להם אחלה פיאט פונטו, אבל עומדים בפני חתימה על חוזה במסגרת מחיר למשתכן עם הלוואה של 1M ש"ח [לפי התקנות שמאפשרות 10% הון בכפוף לתנאים]

חלקם הנכבד הבין את המשמעויות הכלכליות של כמה עולה להם הכסף באמת [הצגת את זה באופן הכי בהיר שיש. זה לא עולה לך 3000 ש"ח בחודש, זה עולה לך 800,000 ש"ח בריביות], ואני לא יודע מה הם יחליטו בסוף - אבל לפחות יש להם כלים נכונים לקבל החלטות נבונות.

אתה את שלך עשית, ובגדול!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בכ״א עבורי כנראה שהדבר הנכון לעשות היה לחסל את הכל עם המעבר לארה״ב, נתתי לרגש (חיבה למה שיצרתי) משקל יתר ע״פ הרציונל ושילמתי על כך מחיר שעבורי היה גבוה ממה שאני מוכן לשלם, קיצר יצאתי קצת פראייר - קורה (:

איכשהו נראה לי שאם היית מחסל הכל היית מצטער על זה אח"כ הרבה יותר. עוד כמה חודשים אתה תשכח מכל זה, אבל ההרצאה תישאר, להראות לנכדים...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אם יש עניין בנושא המקורי, אז הנה ההתחלה של ההרצאה:

QiotsgnQQ עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

(לדעתי האישית) לא הצלחתי להתחבר לעריכה, הקהל לא בא לידי ביטוי, המון מעברים כל 2 מילים (לי הקפיצות מפריעות), מאוד מצומצם לכדי תמצות מקסימלי ולא נותן "לחיות" את ההרצאה באמת.

פורסם

למרות שאני מחשיב את עצמי לאוטודידקט אני כן חייב להודות שזה נחמד שקיבצו לך המון מידע רלוונטי להרצאות מוקלטות בשפת האם שלך [מותרות שביום יום בתפקידי ממש ממש אין לי], אז התחלתי לראות.

אני יודע שאור הוציא המון כסף שזה יהיה מעניין ולא ירדים את הצופים, אבל לי אישית זה העיק.

הקפיצות של זוית הצילום כל כמה שניות [למרות שהקול עצמו לא נחתך] הוציאו אותי מדעתי מאוד מהר.

הייתי מעדיף בהרבה פשוט 3 שעות של הרצאה שאני יכול לעצור איפה שבא לי ולהמשיך מתי שבא לי.

זו דעתי בנושא.

פורסם (נערך)

מסכים לגמרי עם כוכב הבוקר ועם החבר במועדון ה PHP.

העריכה עושה (לפחות ממה שראיתי בקטע הקצר הזה) עוול להרצאה שלך. הייתי בהרצאה הפרונטלית ואתה מרצה טוב, בשביל מה צריך שינויי זווית צילום באינטרוולים כל כך קטנים ? יש כאן בערך 3:45 דקות של תוכן דיבור ובערך 27 שינויים של זווית הצילום מדיבור שלך לזווית אחרת, שזה בערך כל 8.5 שניות (ולא ספרתי שינויים שעוברים לקהל וחוזרים אליך), זה משגע את השכל ונותן הרגשה (גם בגלל קפיצות לא טבעיות בסאונד שנגרמות בעקבות החיתוכים) של הרכבת הדיבור ממספר קטעים במקום זרימה שלו בקטע אחד.

הרצאה טובה (ושוב, ההרצאה שלך טובה) לא צריכה יותר מדי מעבר למיקוד על המרצה, מדי פעם קהל, ושילוב מצגות במידה ויש.

הנה אחת לדוגמא, חמש דקות, בלי יותר מדי חיתוכים (רובם למעבר לקהל ובחזרה) - פשוט לא צריך את זה בהרצאה טובה (באופן כללי הרצאה נהדרת - כל מה שבאמת חשוב בחיים בחמש דקות -מומלץ :-P).

בכל מקרה, שאפו על המיזם ועל ההרצאה, אמרתי זאת כבר בעבר לפני שהתחילו כל ה*יוני שכל על ההאדסטארט ואני אומר זאת שוב.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ככה זה שמבצעים קומפרשן, מתפשרים על האיכות /=

כמו 'משולש הדמים' אם אתה זוכר אלון, יש לך כאן 3 פרמטרים: אורך(קצר), מידע, זרימה - you can only pick two

או במילים אחרות, אם אתה מנסה לדחוס 15-30 דק' ל5-10, ואתה לא רוצה לאבד מידע על הדרך, אתה צריך להתפשר על 'זרימה'. בהינתן שכיום רוב רובם של קהל היעד בפרט ואנשים באינטרנט בכלל לא מעוניין לצפות בתוכן ארוך - אני העדפתי כמה קפיצות ושינויי זווית על פני התפשרות גדולה על דאטה.

שזה עומד לחלוטין בניגוד להעדפה האישית שלי (תן לי הרצאה מלאה ואני אסתדר), אבל ההרצאה אינה עבורי. ברמת ה big picture אני מאמין שזו היתה הבחירה הנכונה עבור המטרה (כמה שיותר הפצה).

הא מה שמזכיר לי!

יש גרסא מלאה ולא חתוכה של ההרצאה (גרסת ה'מה הבעיה שים חצובה ושחרר'), שסופקה במסגרת ההדסטארט למי שבחר את התשורה הרלוונטית - רוב האנשים לא שרדו אותה.

יענו קהל היעד - אנשים שתמכו בתשורה ייעודית ורצו לראות את ההרצאה, לא סתם צופה אירעי (שבמקור אליו כיוונתי) - לא הצליחו עם הפורמט הזה...

אז מי שבאמת חיפש להבין למה אני לא עושה "גרסת חצובה" יכול לראות שהנתונים תואמים 1:1 את הטענה/תחזית שלי, מי שחיפש להסביר למה זה שאני לא עושה "גרסת חצובה" מוכיח שאני ככה וככה ימצא כבר צידוק אחר (אני ממליץ על "עשית את זה גרוע בכוונה בשביל שתוכל לומר I told you so", או כמובן את הקלאסיקה "אתה משקר").

פורסם

זוכר בטח שזוכר :-D

לגבי הדחיסה, אין לי מה להוסיף, ברור שעדיף היה לך לבחור בדחיסה מאשר הורדת תוכן. אני באופן אישי גם מעדיף עריכה מינימלית וכמה שיותר קרוב לגרסא מלאה - ואם כל זאת לא בטוח כלל שהייתי שורד גרסא מלאה בנושא כל כך "מרתק" כהרצאת וידאו מוקלטת. בדיוק בגלל זה בחרתי להגיע לגרסאת ה "על חצובה" הכי קרובה למציאות - ההרצאה ב Live :wink:, תסכים איתי שהיא הכי טובה.

בהזדמנות זו... בהצלחה ב America ידידי.

פורסם

אין ספק שההרצאה הפרונטלית הכי טובה (ובפרט: טובה בהפרש מהוידאו)

זה לפני שנכנסים לעוד מלא שיט שנגזר מההפקה: עצם נוכחות המצלמות השפיעה *מאוד* על הזרימה של ההרצאה (הן עלי והן על הקהל, שהיה הרבה יותר קר מהממוצע), ענייני צילום ותאורה "ריתקו" אותי למקום ספציפי על הבמה וזה הקשה עלי, כל הלחץ מההדסטארט וההפקה וסיטואציית ה-you only have one shot הצליח לעבור את הפיירוול הפנימי שלי (את ההרצאה המצולמת אני מעביר עם התפרצות של, תשב כי אתה הולך לצחוק, שלווקת חוגרת! LOL) וכו' וכו'. בכלליות ההרצאה המצולמת היתה משהו כמו 65% כח... לא הכי גרועה שהעברתי אבל בהחלט מהפחות טובות.

אבל זה מה יש

פורסם

שלבקת יא מגלומן ;)

אני שמח שהקמפיין יצא לפועל. בסופו של דבר עשית מעשה טוב ואין לי ספק שהוא עזר להמון אנשים.

שאפו ובהצלחה בדרכך החדשה כספר/מעצב שיער בארה"ב.

exfoliating-with-the-tears-of-my-haters-love-5606798.png

HatersGonnaHate.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שחרר, עשית מעל ומעבר.

מי שאוהב אוהב, מי שלא לא, מי שיורה על אוטומט נגדך שיירה...

אני חוזר דווקא להרצאה הזו שמצורפת למטה (אם לא ראית אז תראה). נראה לי שכבר בחרת לשחרר... אבל אם לא, אל תבזבז את הזמן שלך על אנרגיות שליליות, it just ain't worth it.

• תוכן חדש...