Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בן דוד שלי מחפש רכב עד 20 אלף ש"ח,אלו האופציות שתפסו את מירב צומת ליבו,מה דעת מומחי הפורום?

מעניין אותו צריכת דלק,אמינות,אבזור וכל מידע יש יעזור..

תודה,

זיו.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

הרכבים מאוד דומים בסך הכל, גם מבחינת אבזור.

למעשה, במזדה 6 פרמיום (בשנים אלה) יש מנוע זהה לזה של המונדאו (אך עם הספק טיפלה גבוה יותר אם אני זוכר נכון)

בלקשורי, יושב מנוע גם כן של פורד, אך כזה שיושב במונדאו הישנה יותר/פוקוס מנוע 2.0.

בכל אופן, המונדאו מעט יותר חזקה (על הנייר) מהלקשורי, וצריכת הדלק אמורה להיות דומה 1:6-7 בעיר, ו1:12-13 מחוץ.

במונדאו גיר (לדעתי) עדיף - 6 הילוכים של אייסין, למזדה 6 גיר 5 הילוכים .

לדעתי אין פה מנצח מובהק. שני הרכבים יחסית אמינים (וללא מחלות מיוחדות) וחולשים על אותו הסגמנט. יש להכריע לפי העדפה אישית (מראה, מחיר וכו').

מנסיון אישי עם המונדאו (דגם טיטניום), הרכב מאוד מפנק, שקט, בעיר לא כ"כ זריז , אבל אוהב מאוד את הכביש המהיר. גדול ממדים! (יש לקחת בחשבון אם חנייה זאת מצוקה), זולל דלק בעיר (מחוץ לעיר הוא חסכוני באופן מפתיע).

השיוט ב100 קמ"ש בפחות מ2000 סל"ד, והרכב מתמודד עם עליות בסך הכל לא רע בכלל.

לרכב, מערכת ללא USB (יש מערכות after market מצויינות ולא יקרות), מזגן מאכזב.

ביטוח לא יקר בכלל, טסט ל2008 אמור להיות כבר בסביבות 1400 שקל במקום ה1600+ שאני שילמתי.

מבחינת אמינות, שנה וכמה אלפי ק"מ ללא בעיות מיוחדות - לא כזה משקף. (אבל בלי קשר מדובר ברכב אמין יחסית)

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם (נערך)

אוונסיס בשנתון כזה עד 20K שקל?

אם זה נכנס לתקציב, בסך הכל מדובר ברכב לא רע בכלל.

אני לא יודע עליו הרבה חוץ מזה שהוא אמין, אבל קראתי פה ושם שמדובר ברכב די משעמם - סוג של קורולה גדולה.

מצד שני זה לא שהאלטרנטיבות כאלה מלהיבות...

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

יש לי מזדה 6 2003, אם אני לא טועה בשנים מתקדמות יותר החליפו גיר, אצלי בכל מקרה מדובר על 4 הילוכים.

צריכת דלק אמתית ע"פ טבלת אקסל מנובמבר 2017 היא 1:10-11 בנסיעות שהן 50/50 (עירוני / בין עירוני)

אמינות - מאז יישור הקו החלפתי ריליי סטרטר בעלות של 200 ש"ח כי הרכב לא היה מניע בנגיעה.

ביישור קו החלפתי זרועות קדמיות ב2 הצדדים וגם זרוע מסרק הגה, סדרתי נזילה מצינור ישן וזהו בעקרון.

לרכב יש שרשרת טיימינג אז אתה חוסך טיפול כסף וכאב ראש לא קטן בכללי.

מבחינת אבזור יש לרכב מערכת בקרת אקלים, בקרת שיוט, תמיכה של גב תחתון לנהג, משענת יד אחורית לנוסעים ומשענת יד לנהג עם תא אחסון במכסה המשענת וכמובן מתחת למשענת עצמה.

כל הרכב עשוי מדיפונים מפלסטיק רך ואיכותי, תא המטען עצום (אצלי בגרסאת ההצ'בק) ואפשר לקפל את המושבים האחוריים על ידי ידיות יעודיות בתא המטען (פונקציה שחסרה גם בהמון רכבים חדשים היום!)

יש תאורה בדלתות הקדמיות כשפותחים אותן, וזה בעקרון כל מה שמעבר לדברים בסייסיים.

ברמת הפרימיום נפח 2300 יש ריפודי עור, קסנונים, סנרוף אם אני לא טועה, ו יציאות לאגזוז (1 בכל צד), ג'אנט שונה אם אני לא טועה גם גדול ורחב יותר וזהו למיטב ידיעתי.

אני מאוד מבסוט על הרכב ואני ממש ממליץ עליו, המון אוטו במעט כסף

חסרונות בעיני הם גודל (חניות, אישה שנוהגת וכו') וצריכת דלק לא קטנה, אבל גם לא אבסורדית ובהחלט שהיתרונות מפצים.

פורסם

נכון, שכחתי לגבי שרשרת הטיימינג. זה נכון גם למונדאו (אותו מנוע +- כמו במזדה, רק בנפח שונה).

פורסם (נערך)

אני אומר לך במפורש, 1:6-7 בעיר, 1:12-13 (ואולי אפילו יותר טוב), נמדד בכל תדלוק עם אופי נסיעה של 90 אחוז עירוני ו10% בין עירוני. שיעשה את הממוצע לפי אופי הנסיעות שלו.

לא מתאים? שירד סגמנט. אף רכב מנהלים עם מנוע שמן לא ייתן לו צריכת דלק מרשימה אלא אם כן מדובר ברכב דיזל. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

לא שאני חלילה בא להטיף, אבל אם דלק זה מה שמטריד אותו, לדעתי הוא מחפש את הרכבים הלא נכונים.

אך מצד שני, אם כן ישלים עם עניין הדלק, הוא יקבל רכב סופר מפנק.

• תוכן חדש...