Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סבירה = התחלת נסיעה משני, ביטול ESP ולהיות מאוד (מאוד!) עדין עם הגז. השאלה כמה אתה עצבני/חסר סבלנות.

הוא למשל, די איבד את זה -

פורסם
תגדיר מה זה שלג ומה זה סבירה.

מה שהוא אמר.

בקנדה הייתי נוהג עם צמיגי קיץ והנעה קדמית על כבישים שחלקם פונו משלג וחלקם לא. היה בסדר, מדי פעם יצא קצת פיפי מרוב פחד, אבל לא נרשמו תקריות חריגות. אבל זה כמובן במקום שיודע להתמודד עם שלג ולפנות אותו במקומות מועדים לפורענות (בעיקר בעליות/ירידות), ולא מג'דל שמס או ירושלים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איפה אתה רוצה לנהוג? בארץ טיול לחרמון? אין לך בעיה, לקנדה, הייתי שם צמיגי חורף . תכל'ס all season זה 3 seasons ולא מתאים למקום קר או מושלג, ברגע שקר, מתחת לאפס, הצמיג מתקשה ומאבד את התלונות הגמישות שלו ולכן הוא לא אוחז כ"כ טוב. ולזכור תמיד, אסור לבלום ולהפנות את ההגה בו זמנית, אף פעם.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

שלג שהיה בסופש בהרי הגליל. סבירה = 20-30 קמ"ש עם יכולת היגוי ובלימה סבירות (יצא לי רקורסיבי)

תגדיר מה זה שלג ומה זה סבירה.
פורסם (נערך)
ולזכור תמיד, אסור לבלום ולהפנות את ההגה בו זמנית, אף פעם.

מלכתחילה, כמובן שעדיף להוריד את המהירות הדרושה בקו ישר ולצלוח את הפניה בהאצה קלה. זה נכון בכל תנאי הדרך ובכל כל הרכב.

אבל אם נכנסת לפניה ובמהלכה מתעוררת סיבה להורדת מהירות (בין שהיא כניסה מהירה מדי לפניה או מכשול במהלכה) או אם עליך לבצע תמרון התחמקות מהיר בוודאי שצריך להשתמש בבלמים. אם כבר, במצב זה, השימוש בבלמים מייצר רכב יציב יותר בהשוואה לסגירת המצערת בלבד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אז? נגיד שיורד שלג ואתה עם הגה מופנה והולך רגל קופץ לנתיבך. אין לך ברירה מלבד להישאר על הגז ולבקש ממנו להתכונן לפגיעה?

נכון, הבלימה באה על חשבון יכולת הפניה (המועטה מלכתחילה בשלג) ולהיפך, אבל:

א. הבלימה גם מייצרת מעט כוח צדי (כי היא פועלת בכיוון הגלגלים, שמופנים לתוך הסיבוב). בסך הכל עדיין יש הפסד, אבל הוא קטן יותר ממה שאתה מתאר לעצמך.

ב. היחס בין הכוח האורכי לרוחבי הוא פיתגוראי, כך שגם אם ניצלת 50% ממעטפת הביצועים לטובת בלימה, עדיין נותרו לך 85% לטובת פניה.

ג. אתה מוריד מהירות ולכן מקטין את כוח ההתמד המפריע לרכב לפנות.

ד. בדרך כלל אפשר גם לפתוח קצת את ההגה במצב הזה ולשחרר קצת אחיזה לטובת הבלימה ולחילופין ניתן להרפות את הבלימה לאחר פרק זמן קצר כדי לשחרר קצת אחיזה לטובת כוח הפניה.

ה. אם יש בקרות אלקטרוניות, שהן ישברו את הראש.

פורסם

ברגע שאתה בסיבוב, ואתה לוחץ על הברקס, האוטו ימשיך בכיוון ההחלקה, לא עוזר abs או awd שלא עוזר בכלל,, רק בתחילת נסיעה כדי למנוע ההתחפרות, בנסיעה עצמה אין שום משמעות לawd. בקרת משיכה עוזרת הכי הרבה יחסית במצב כזה, אבל אם אין אחיזה כלום לא עוזר.

פורסם (נערך)

הרכב ייצא מהסיבוב במצב זה, רק אם השילוב של בלימה ופניה הוא כזה שחורג ממעטפת הביצועים של הרכב.

גם על שלג, אין הכרח שזה מה שיקרה במצב כזה. זה תלוי במהירות ביחס לסיבוב, ובכמה אתה מסובב את ההגה וכמה אתה מאט.

וגם אם זה כן מה שיקרה, לפעמים אין ברירה, אז בולמים.

פורסם

זה קורה כמעט בכל מהירות, בטח של יותר מ30 קמ"ש, אתה לוחץ על הברקס, ופשוט עף מיידית, אתה שומע תקתוקים של בקרת המשיכה, וזהו, בחורף אתה תשמע את בקרת המשיכה עובדת המון.

פורסם

אם מדובר על כביש הררי שלא פינו את השלג, לא הייתי מתקרב לשם גם עם G class 6x6, אם מדובר על כביש עירוני שפינו את השלג, אז אין בעיה.

מה שכן, לא לכבות שום מערכת אלקטרונית.

פורסם
שלג שהיה בסופש בהרי הגליל. סבירה = 20-30 קמ"ש עם יכולת היגוי ובלימה סבירות (יצא לי רקורסביר)

תיקנתי לך :wink:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
שלג שהיה בסופש בהרי הגליל. סבירה = 20-30 קמ"ש עם יכולת היגוי ובלימה סבירות (יצא לי רקורסיבי)

זה לא שלג, מקסימום slush. יצא לי לשחק ברחובות ירושלים לפני איזה עשור או שניים, ב-2 ערבים מושלגים שונים.

זה די משעשע עד שאתה מחליק ללא שליטה ב-2.4 קמ״ש לתוך איזה אי תנועה.

טוב, בעצם, גם זה משעשע.

נוסעים לאט מ-א-ו-ד ושוכחים מכל מה שאתה יודע על נהיגה ברכב על כביש ציבורי.

מאוד דומה לנסיעה בשטח מבחינת אחיזה, רק בלי שיפועים שתוקעים אותך.

חן, במחילה, אתה מעביר לי תחושה שמעולם לא נהגת בשלג, או אפילו ב-slush.

כל מה שכתבת לא רלוונטי.

מה שבולם אותך זה גובה תערובת השלג/קרח/מים שבמקרה הצטברה לפני איזה שהוא גלגל,

ומה שמעניק לך אחיזה זה איזה שילוב רנדומלי של אותו גובה תערובת

עם מהירות גלגל מספיק נמוכה שבמקרה תפסה איזה גרגר חצץ.

זה הכול. חוץ מזה משחקים קצת עם תנע (במהירות אפסית) וזוויות של המגלשיים...

זאת אומרת, הגלגלים.

ויש דבר כזה, להחליק בלי שום שליטה. אבל באמת בלי שום יכולת לשלוט.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...