Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש יעוץ קצר ברכישת רכב.

 

קודם כל הקדמה קצרה: הצורך הוא נסיעות קצרות של כ20 דקות לכיוון (מהבית לעבודה) ונסיעות בתוך העיר. עושה בתנאים דומים כ8k בשנה. יכול מאוד להיות שבעתיד הלא רחוק (חצי שנה - שנה) אעבור למרכז, אך סוגי הנסיעות לא צריכות להשתנות יותר מידי. נוסע לבד בדרך כלל, אז לא צריך רכב גדול. רק אוטומט.

 

אחרי חרישה קצרה על הפורום ועל יד 2, הגעתי למסקנה שאני לא צריך יותר ממיצובישי ספייס סטאר אוטומטית 2016-2017 (בערך 40-50 אלף ש"ח). אך הלב מושך למשהו יותר מעניין וכייפי (בטווח של 65-75 אלף ש"ח), כמו הונדה סיוויק הצ'בק אוטומטית 2014 / אלפה רומאו ג'ולייטה/מיטו 2012-2013/ פאביה/איביזה 2015 ועוד רכבים דומים. רק אוטומט.

 

שיקול מאוד גדול זה האמינות של הרכב. אין לי רצון או זמן לבלות במוסכים. זה למה האלפה(יות) והואגיות שם רק כי אני אוהב אותם - אני חושב שברגע האמת אני אוותר עליהם בעיקר בגלל האמינות. השיקול האמיתי לדעתי הוא בין בהונדה לספייסטאר.

 

שיקולים נוספים הם, אבזור בפנים הרכב, "פוזה", כיף (לאו דווקא שווה לעוצמה ומהירות), בטיחות, עלות טיפולים וביטוח.

 

כמובן שאשמח לשמוע להמלצות על רכבים מעניינים.

 

מבחינה כלכלית, יש מאיפה לרכוש את הרכבים היותר יקרים. פשוט בסופו של יום הייתי רוצה לבצע את ההחלטה הכי נכונה של מחיר ביחס לצורך וכיף.

 

מה שמוביל אותי לשאלה העיקרית והיא איך מחשבים בצורה הכי מדוייקת שאפשר ירידת ערך?

אם אני אראה שבסופו של יום ההבדל הכספי בין הרכבים הוא לא כל כך גדול ומשמעותי, אני כן הלך ואתפנק.

אסביר את עצמי, נגיד והספייס-סטאר תעלה לי 45, אך בעוד שנתיים אמכור אותה תמורת 25 - הפסדתי 20 על הרכב (נטו על שווי הרכב). מהצד השני אם ארכוש את ההונדה ב65, ואמכור בעוד שנתיים ב50 - הפסדתי 15 אלף. ברור לי שהטיפולים והביטוחים יהיו גם יותר יקרים אך אני רוצה לקבל לפחות בערך תמונת מצב של ההבדלים הכלכלים בין הרכבים שאני רוצה לספייססטאר.

 

דרך אגב, מבחינת רכב "שאני צריך" אני דיי נעול על הספייס-סטאר. יש כזאת להורים, נסעתי, נהגתי, השתעממתי. אך בסך הכל הרכב עושה מה שצריך.

 

אשמח לשמוע עצות מאנשים שהיו בסיטואציה דומה ומה הם עשו בסופו של דבר.

גם כמובן המלצות לרכבים רלוונטים שאולי פספסתי.

 

תודה על הזמן, ערב טוב!

פורסם

מאחר והנסיעות שלך מאוד קצרות , חסכון בדלק לא יבוא ממש לידי ביטוי כי רוב הסיכוי שהמנוע לא יגיע לטמפרטורת עבודה.

הונדה סיוויק מהשנים האלה מגיעה עם גיר מסרס שנותן לרכב תחושה כבדה, חפש סיכומי אחזקה של בעלים של כאלו, יש פה בפורום.

מבחינת התנהגות הייתי ממליץ לחפש מאזדה 3 עם מנוע 2.0 או מאזדה 2 מהדור החדש אבל ספק שהיא נכנסת בתקציב שלך.

פורסם

טויוטה אוריס מקבילה לסיוויק גם יכולה להתאים. נראית לא רע בשנים האלה ושומרת טוב על הערך עד כה אם זה מה שחשוב לך.

אם העיצוב חשוב אז גם יונדאי וולוסטר יכולה לעשות את העבודה.

פורסם

כדי להעריך ירידת ערך, נסה להסתכל כמה שווה היום רכב בשנתיים מבוגר יותר ממה שאתה קונה. זה רחוק מאוד מלהיות מדד מדויק, אבל נותן לך איזו אינדיקציה לכמה הדגם מבוקש. כשאני אומר להסתכל אני מתכוון לכמה אנשים מבקשים ביד2, לא מה מחיר המחירון כמובן.

 

התשובה פה היא מאוד אישית, יש כאלו שיעמיסו משפחה במגאן RS ויש רווקים שמחפשים מונדיאו. כל אחד וההעדפות האישיות שלו. בין האפשרויות שנתת, לדעתי מדובר על כמה אלפי שקלים הפרש בשנה, במקרה הרע. אם זה שווה לך, רק אתה יודע. באופן אישי, בשביל כמה אלפי שקלים בשנה הייתי מחפש רכב מעניין יותר מסיוויק.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה לכם על התשובות.

 

pooh-bear, תודה על ההמלצה אני אנסה להבין מה קורה מבחינת ירידת ערך בעזרת הפרסומים ביד 2 .

 

אני רואה שאתם פחות ממליצים על הסיוויק. על איזה רכבים הייתם ממליצים?

 

מה דעתכם על המגאן קופה האוטומטית, בעיקר מבחינת אמינות?

האם יש דגמים ושילובים של tsi+dsg שנחשבים לאמינים? אני מדבר בעיקר על איביזה, פאביה ופולו/גולף.

פורסם

למגאן קופה האוטומטית יש מנוע וגיר של ניסאן אאל"ט, אבל תבדוק אותי, לא סגור על זה בכלל. באופן כללי היא כנראה תהיה בסדר מהבחינה הזו, השאלה העיקרית היא מה רמת הסחירות שלה כשתרצה למכור.

 

הנה שני מבחנים שלה כשהיא עוד היתה חדשה (ויקרה) פה:

https://cars.walla.co.il/item/1812340

http://www.autosport.co.il/22399/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%95%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94/#prettyPhoto

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

×
×
  • תוכן חדש...