Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, חלק מהתשובות היו "לך תקנה"...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
  • מעניין 1

פורסם

מתעלק על השירשור.

יש לי קרוב משפחה בסיטואצייה מסויימת וחשבתי על משהו שיעזור לו להשתמש במחשב, החיפושים שלי ברשת למשהו כזה לא ממש מצאו משהו למעט "קח ארדואינו ובנה בעצמך"... אין לי בעייה להלחים/לתכנת אבל המכניקה קצת קשה לי.😑

אני מחפש התקן בצורת U או V בגובה של כף רגל וברוחב של 10-15 ס"מ בחלק העליון ובחלק העליון יותקנו שני כפתורים (מימין ומשמאל). הרעיון הוא שבזמן שהוא שוכב במיטה הוא יכל להניח את הרגל שם וללחוץ ימין/שמאל כדי לתת פקודות למחשב כאילו אלו פחות או יותר כפתורי העכבר.

יש משהו כזה/דומה?

פורסם

קיימים דוושות לשימוש במחשב, כמו זה לדוגמא.

וזה הגיגול שעשיתי.

פורסם

תודה אבל כנראה לא הסברתי במדוייק. זו לא אמורה להיות דוושה אותה לוחצים כלפי מטה עם כף הרגל אלא שני כפתורים בצד של ה U/V בחלק העליון הנלחצים ע"י צד כף הרגל. הוא יושב/שוכב במיטה עם רגליים אופקיות כך שכף הרגל נשענת על החלק האחורי של העקב ויכול להזיז את כף הרגל עצמה ימינה ושמאלה.

פורסם (נערך)

יש לך דבר כזה למשל.

לגבי המכניקה, לא צריך יותר מדיי- 2 קרשים משוייפים היטב שיהיו חלקים (בכל זאת, מגע עם הרגל), חתוכים ב-22.5 מעלות כדי ליצור V של 45 מעלות בחיבור.

כפתורים גדולים רגעיים (נורמלי אוף, לינק להמחשה בלבד) מעולם החשמל.

מאחר ואין לך בעייה עם להלחים ולתכנת... המכניקה פה היא החלק הפשוט ביותר לדעתי. השליטה על האלקטרוניקה היא החלק המסובך עבורי. זה למה לא בניתי לבד כמו שרציתי.

עריכה- אולי יהיה לך הרבה יותר קל לקחת בקר משחק ולהתאים אותו לצרכים שלך, כמו זה למשל- יש לו כפתורים די גדולים להבנתי.

הכל כבר מוכן, כולל התכנון והחיווט והמכניקה, רק להתאים למטרה וזהו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

את העכברגל הזה אף פעם לא דימיינתי...

העלת לי רעיון גאוני, לקחת עכבר ישן עם כפתורי קדימה/אחורה, לפרק אותו ולהלחים במקום/במקביל לכפתורים גדולים. זה יוכל לחסוך לי המון עבודת התממשקות.

אל תצחק אבל הקטע הקשה ביותר יהיה לי כל העבודת עץ. אני אמנם חורט בעץ כתחביב אבל בנגרות אני נכשל תמיד בצורה מדהימה, אני יכול לנסר (פחות או יותר) ישר עם ג'יגסו אבל לא הרבה יותר מזה. כשאני עובד עם מסור ידני אני מסכן את שלמות האצבעות שלי.

זה יצטרך להיות בצורת M ולא U כי הוא אמור להיות מונח ביציבות על המיטה.

לפני שעה, ברווז כתב:

אולי יהיה לך הרבה יותר קל לקחת בקר משחק ולהתאים אותו לצרכים שלך, כמו זה למשל

הלינק מביא לדף הראשי של עלי אקספרס.

פורסם

לא זוכר מאיפה אתה בארץ, אם אתה מאיזור חיפה אשמח לעזור עם הנגרות.

הלינק אצלי עובד תקין. מדובר על :

image.thumb.png.96419e867bfaf4219a30ee04634e7731.png

פורסם

תודה אך אני מאיזור המרכז.🙁

כנראה שאנסה את הרעיון של חיבור המפסקים החיצוניים לעכבר ישן כך שלא אשתמש בבקר משחק, כך שכרגע הבעייה מתרכזת בצד המכני.

כשסידרנו את המחסן/חדר תחביבים שלי השלכנו את השולחן עבודה הישן שלי כך שכרגע יהיה לי קשה לעבוד על משהו שהוא יותר מהרכבה/פירוק. אנסה לחשוב על פיתרון לבעייה המכנית בצורה אחרת, למשל ניסור באמצע של מקטע צינור פלסטיק של 6 צול או משהו בסיגנון.

בכל אופן, תודה.

פורסם

א', אתה לא חייב לעשות צורת V או U מ-2 קרשים- אתה יכול לנסר אחד גדול לצורה ולגודל שאתה צריך עם הג'יגסו. 

ב', קפוץ לנגרייה עם תכנון ותבקש שיכינו לך תמורת אי-אילו זוזים. 

ג', יש קבוצות בפייס של יוצרים בעץ ממוחזר\נגרים חובבים\מה לא, שאל שם - אולי יש מישהו באיזור מגוריך שיעזור בשמחה למטרה טובה. הבסיס שאתה צריך הוא משהו מאד בסיסי ופשוט מאד להכנה.

• תוכן חדש...