Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לעשות התראה, ואחרי חריגה של נגיד 3000 ק"מ הגבלת הספק.

בכל הקשור למערכות למניעת זיהום אוויר זה כבר קיים, למשל באוטו שלי 2400 ק"מ אחרי שנדלקה נורת מילוי אוריאה, הוא לא מאפשר יותר התנעה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חוסר תרבות מוטורית, חד וחלק.

כשאומרים לכם את המילים האלו "תרבות מוטורית", אתם ישר חושבים על פרארי, נורבורגרינג, 0-100 ולואיס המילטון. אבל בעיני תרבות מוטורית זה להיות אחראי לרכב שלך, להבין שהוא לא יתחזק את עצמו לבד ולהיות מודע באופן כללי למה מתרחש בו (וזה כולל גם דברים במהלך נסיעה, כמו אורות גבוהים ללא צורך או בלי אורות בכלל בחושך). הזכרתם צמיגים, וזו הזדמנות מצויינת לכתוב שוב משהו שכתבתי כאן בעבר;

נסו את "מבחן הצמיגים" על מכרים שלכם, כאלו שלא מחוברים לרכב כמוכם. תשאלו אותם מתי מילאו אוויר בפעם האחרונה ומה לחץ האוויר שצריך להיות ברכב. למתקדמים, אפשר לשאול מי היצרן של הצמיגים. הייתי כותב שתתפלאו מהתשובות שתקבלו, אבל זה לא מפתיע בכלל.

ועזבו דפוקים כמוני, ששומעים דפיקות של ברגים שתקועים בצמיג ויודעים שפנצ'ר ממשמש לבוא. השבוע קפצתי לפנצ'ריה לאחר ששמעתי את הרעשים האלו- בשני צמיגים- ואכן היו תקועים ברגים שלאחר הוצאתם התחיל לדלוף אוויר שדרש תיקון (בשני הצמיגים). אבא של אשתי שאל אותי איך אני בכלל שומע את הרעשים האלו.

תרבות מוטורית זה הכול - חוץ ממה שאמרת, זה גם לנהוג כמו בן אדם ולדאוג לרכב.

ניסיון חלקי של מבחן הצמיגים:

1. מה זה משנה מה אני אשים, שיהיה סיני העיקר שיהיה חדש.

2. אם זה עובר טסט זה מספיק.

3. מה זה משנה, חברת הליסינג שמה לי צמיגים חדשים.

באופן חלקי גם נתקלתי ביחס דומה לנושא הטיפולים - מה? צריך לעשות כל שנה טיפול אפילו שלא עשיתי 15-20 אלף ק"מ? הרי תסתכלו בספר הרכב או במקום כלשהו, רשום בכל מקום, שנה או X ק"מ המוקדם מביניהם. הבנת הנקרא, מישהו?

אני מנסה לפמפם ולחפור לכל מי שאני מכיר, בתקווה שזה יכנס לו איכשהו - טיפולים בזמן, צמיגים נורמליים וכדומה. אני די בטוח שחלק נופל על אנשים ששומעים וממשיכים הלאה, אבל די בטוח גם שיש פה ושם איזה מישהו שהקשיב/יקשיב ואולי יישם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
עזוב, כשיש אמצעים טכנולוגיים צריך להשתמש בהם

...

אני מסכים לחלוטין, אבל טוען שלא צריך להסתמך רק על זה.

אגב, אני כלל לא בטוח שאם יהיה כשל, תוכל להאשים את היצרן שלא התריע למרות שהיה צריך. אבל זה כבר עניין משפטי (ונדמה לי שכבר עלה בפורום המשפטי - בחור שחיישני הרוורס שלו כשלו ובגלל זה היתה תאונה. הוא רק שכח שיש גם מראות ו-common sense).

פורסם
חוסר תרבות מוטורית, חד וחלק.

כשאומרים לכם את המילים האלו "תרבות מוטורית", אתם ישר חושבים על פרארי, נורבורגרינג, 0-100 ולואיס המילטון. אבל בעיני תרבות מוטורית זה להיות אחראי לרכב שלך, להבין שהוא לא יתחזק את עצמו לבד ולהיות מודע באופן כללי למה מתרחש בו (וזה כולל גם דברים במהלך נסיעה, כמו אורות גבוהים ללא צורך או בלי אורות בכלל בחושך). הזכרתם צמיגים, וזו הזדמנות מצויינת לכתוב שוב משהו שכתבתי כאן בעבר;

נסו את "מבחן הצמיגים" על מכרים שלכם, כאלו שלא מחוברים לרכב כמוכם. תשאלו אותם מתי מילאו אוויר בפעם האחרונה ומה לחץ האוויר שצריך להיות ברכב. למתקדמים, אפשר לשאול מי היצרן של הצמיגים. הייתי כותב שתתפלאו מהתשובות שתקבלו, אבל זה לא מפתיע בכלל.

ועזבו דפוקים כמוני, ששומעים דפיקות של ברגים שתקועים בצמיג ויודעים שפנצ'ר ממשמש לבוא. השבוע קפצתי לפנצ'ריה לאחר ששמעתי את הרעשים האלו- בשני צמיגים- ואכן היו תקועים ברגים שלאחר הוצאתם התחיל לדלוף אוויר שדרש תיקון (בשני הצמיגים). אבא של אשתי שאל אותי איך אני בכלל שומע את הרעשים האלו.

זה הרבה מעבר לתרבות מוטורית. זה חוסר תרבות טכנית, וזה פושה לאורך ולרוחב החברה בכל מקום בעולם ה"מפותח" במידה כלשהי. חלק מזה הוא עניין תרבותי - ירידת קרנם של עיסוקים טכניים והנדסיים; חלק אחר הוא פשוט - ירידת סף הכניסה לאפס.

היצרנים מבינים זאת היטב. זוכר שלפני עשרים שנה היינו קונים מכשיר חשמלי ומקבלים חוברת עבה בשש-עשרה שפות, שהיה צריך זכוכית מגדלת כדי לקרוא את תוכנה? היום מקבלים דף כרומו A3 שעליו אינפוגרפיקה שאפשר לראות מהירח, ובה שלושה שלבים: 1. תוציא מהאריזה 2. דחוף לחשמל 3. לחץ על הכפתור. זהו.

לגבי סף הכניסה: תחומי תוכן רבים מאוד שהצריכו בעבר ידע מינימלי כלשהו "הופרטו" ונגישים כעת לכל דכפין עם דופק ולחץ דם. לפני 60-70 שנים אני מניח שלהיות נהג היה עניין עם פרסטיז'ה, כמעט כמו טייס: היה צריך לדעת לסנכרן הילוכים ולתת צווישן גז, לקדם/לאחר הצתה באופן ידני, תגבור הגה ובלמים לא היו - היה צריך כושר גופני מינימלי, וגם יכולת בסיסית לתפעל תקלות על הדרך. כתוצאה מכך נוצר סף כניסה מינימלי מסויים. כל זה הלך לבלי שוב. אני לא חושב שזה בהכרח רע, רק שיש לכך השלכות ברורות, והמצב המתואר לעיל הוא חלק מהעניין.

חזיר דיזל

פורסם

לא צריך יותר מהאמצעי התראה שיש היום לטיפול קרב. מי שלא מטפל ברכב ושם ז*ן על הרכב כי הוא צריך לעבוד בשבילו ולא הבחור בשביל הרכב, שיאכל אותה ובגדול.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יש לי שאלה :-P

האם אתם אלה שהגבתם באשכול בודקים לפחות פעם בכמה חודשים את לחץ האוויר בגלגל הרזרבי ?

תתפלאו כול האנשים שאני מכיר לא בדקו לחץ אוויר בגלגל הרזרבי מיום שקנו את הרכב ומדובר על מספר שנים.

למה ? כי זה לא נוח להוציא את הגלגל וגם מתלכלכים ויש כאלה שפשוט לא יודעים שיש צורך לבדוק לחץ אוויר ברזרבי.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי ידידה שרק בגיל 35 הוציאה רישיון, להורים שלה לא היה רכב, לאף אחד במשפחה אין רכב.

במקרה עזרתי לה לקנות רכב ותדרכתי איך לבצע בדיקות שגרתיות ואיך לטפל בו אבל אם נניח שהיא הייתה ניגשת למגרש מכוניות הקרוב וקונה רכב משם, מאיפה היא צריכה לדעת שצריך לבצע טיפול שנתי? מי מסביר לה? לא מלמדים את זה בשיעורי נהיגה, במבחן תאוריה יש התייחסות שטחית ביותר.

פורסם

האם אתם אלה שהגבתם באשכול בודקים לפחות פעם בכמה חודשים את לחץ האוויר בגלגל הרזרבי ?

...

אני כן, לפחות פעם בחודשיים.

לא בגלל שאני נהנה מזה, אלא כי זה נראה לי טפשי להתעלם ממשהו שאולי אצטרך להסתמך עליו בשעת צרה.

פורסם

עדיף צמיג סיני חדש על מישלן בן 8.

ויותר מזה, לדעתי מבצעים כמו 600 ש"ח ל4 צמיגים באוטו דיפו הפכו את מכירת הצמיגים המשומשים ללא רלוונטית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תכנסו לפשפשוק רכב בפייסבוק ותראו כמה פעמים אנשים שואלים שאלות כל כך מטומטמות בשיא הרצינות.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
אני כן, לפחות פעם בחודשיים.

לא בגלל שאני נהנה מזה, אלא כי זה נראה לי טפשי להתעלם ממשהו שאולי אצטרך להסתמך עליו בשעת צרה.

יש מכוניות שזה ממש בעייה בהן, בקליאו לדוגמא הגלגל יושב במקום סופר לא נגיש(מתחת לרכב עם המנגנון הדבילי של רנו) - אני עוד אין לי מושג איך לבדוק בו אוויר בלי לפרק אותו מהמנגנון ולחבר חזרה כשהייתי צריך להשתמש בו הרכבתי וישר מילאתי אוויר.

אני ממלא אוויר בשאר הגלגלים פעם בשבועיים לא משנה מה(ופעם בשבוע בודק שמן-מים) - ברכב ליסינג, קולגות צוחקים עלי לא פעם שאני כ"כ "משקיע" ברכב - לא פעם שמעתי אמירות כמו "למי אכפת מהרכב?! זה רכב חברה!".

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 60-70 שנים אני מניח שלהיות נהג היה עניין עם פרסטיז'ה,

זה לא בדיוק היה מקצוע יוקרתי ומבוקש. לפחות ממה שיצא לקרוא זה.

נהג באותה תקופה (עוד כמה עשרות שנים אחורה) היה אחד שיושב מחוץ לתא נוסעים, חשוף לרוח וקור, עם מעיל עור, משקפי אבק, בגדים מסריחים מבנזין, כפפות, בעל כושר פיזי טוב כדי להניע עם מנואלה, עם ידע במכונאות, בזמן שהוא לא נוהג הוא משמן קלאץ', מגרז מתלים וכו'. היקף הטיפול הנדרש היה הרבה יותר גדול.

ז"א מה שרשמת נכון, אבל "פרסטיז'ה" זה לא.

פורסם

אז אולי פרסטיז'ה זו לא בדיוק המילה הנכונה. פשוט הערכה וכבוד כלפי בעל מקצוע טוב.

ד"א, גם טייסים בתקופה שלפני מלחה"ע השנייה "נהנו" מתנאי עבודה דומים (לעתים כולל ישיבה מחוץ לתא הנוסעים...).

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי לא פרסטיז'ה, אבל לא היו מצפים מכל אחד לעשות את זה כמו היום. זה היה מקצוע.

עריכה - הטאפטוק הזה בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תתפלאו כול האנשים שאני מכיר לא בדקו לחץ אוויר בגלגל הרזרבי מיום שקנו את הרכב ומדובר על מספר שנים.

למה ? כי זה לא נוח להוציא את הגלגל וגם מתלכלכים ויש כאלה שפשוט לא יודעים שיש צורך לבדוק לחץ אוויר ברזרבי.

יש לי קומפרסור באוטו לפני התקנה או לפני שאני אוריד אני פשוט אנפח בנוסף לקומפרסור יש לי קיט לתיקון פנצר(תולעת) שעד עכשיו לא יודע איך להשתמש בו וגם ספריי נגד פנצ'רים.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn

• תוכן חדש...