Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה להבין את המשמעות של העניין ומה באמת חושבים רובכם בנושא.

סתם נושא שמטריד אותי בקטנה ופתחתי את השרשור הזה. הרי היום בנושא הרכבים

וביצור, כנראה שיש הבדלה בניהם ובעקבות שרשור הI30N הספורטיבית, נרשמו

בחלק מרשמי המקלדת, שרכב קוראני בחיים לא יהייה רכב גרמני. מה בדיוק ההבדל

שמייחד רכב גרמני? או יפני? או קוראני מאחר. האיטלקי יותר אסתטי ומעוצב כמו שרק

איטלקי? למה מהנדס גרמני לא יודע או יכול להיות אסתטי ויפה יותר או מעודן?

אני אישית לא מצליח להבין את המשמעות של רכב גרמני, אני מבין שמהנדס גרמני

למד כנראה יותר טוב ממהנדס יפני או קוראני. ומהנדס איטלקי הוא בכלל על הפנים.

האיטלקי למד 2 שנתיים פחות והגרמני כנראה לומד כבר מגיל 5 בעודו בגן.

אך יכול להיות שרכב יפני קוראני ,אמין יותר. מה? היצרן לא בודק חלק חלק

לתווח ארוך יותר ומעמיד אותו בפני שורה של מבחני אומץ? וממנו בונה את השלם אמין יותר?

האמת שלא מציניות פתחתי את שרשור זה, אלה מתוך סקרנות לשמה וגם כדי לעורר

עניין בנושא וסתם לדעת ולנסות לקבל תמונה רחבה יותר בנושא ולהשכיל מתובנות של אחרים.

פורסם

עד כמה שידוע לי , ליונדאי (וקאיה כמובן) כמעט ואין ספקי משנה שמייצרים עבורם חלקים לרכב וזאת בניגוד לשאר היצרנים ולכן בקרת האיכות שלהם הרבה יותר טובה. הם מייצרים בעצמם למשל את הצמיגים (הנקוק) ואפילו את השמשות הם מייצרים בעצמם במפעל זכוכית ענק ששייך להם.

פורסם
האיכות שלהם הרבה יותר טובה. הם מייצרים בעצמם למשל את הצמיגים (הנקוק)

לא באמת אמרת עכשיו שצמיגי הנקוק זה מפעל של יונדאי, נכון?

פורסם
רוצה להבין את המשמעות של העניין ומה באמת חושבים רובכם בנושא.

סתם נושא שמטריד אותי בקטנה ופתחתי את השרשור הזה. הרי היום בנושא הרכבים

וביצור, כנראה שיש הבדלה בניהם ובעקבות שרשור הI30N הספורטיבית, נרשמו

בחלק מרשמי המקלדת, שרכב קוראני בחיים לא יהייה רכב גרמני. מה בדיוק ההבדל

שמייחד רכב גרמני? או יפני? או קוראני מאחר. האיטלקי יותר אסתטי ומעוצב כמו שרק

איטלקי? למה מהנדס גרמני לא יודע או יכול להיות אסתטי ויפה יותר או מעודן?

אני אישית לא מצליח להבין את המשמעות של רכב גרמני, אני מבין שמהנדס גרמני

אך יכול להיות שרכב יפני קוראני ,אמין יותר. מה? היצרן לא בודק חלק חלק

לתווח ארוך יותר ומעמיד אותו בפני שורה של מבחני אומץ? וממנו בונה את השלם אמין יותר?

האמת שלא מציניות פתחתי את שרשור זה, אלה מתוך סקרנות לשמה וגם כדי לעורר

עניין בנושא וסתם לדעת ולנסות לקבל תמונה רחבה יותר בנושא ולהשכיל מתובנות של אחרים.

הסיפא של הדברים לא נוטלת את התוכן הציני מגוף הפוסט, אבל אין מה להתבייש או להתנצל, זה בדיוק מה שראוי לנסיון הזה לסיווג איכות או אמינות על פי מוצא אתני. ורק למען הסדר הטוב היו כבר המון דיונים בסוגיה הזו, כולם נשארו איתנים בדעתם. ואם אנחנו בכל זאת שם, אז ב.מ.וו יותר יפה מאלפא רומיאו ומרצדס אס קלאס הוא אוטו מרהיב.

פורסם

אבא שלי מחליף רק סובארו בסובארו, ובאמת הרכבים מוכיחים אצלו אמינות מופלגת לאורך מאות אלפי קמ.

לטענתו, משום שמראש הרכב היפני/קוריאני מיועד לשוק מקומי בו האקלים קשה משמעותית (חום, לחות, ומידי פעם קצת קרינה :-) ) מאשר בגרמניה, התכנון שם שונה מבחינת עמידות המוצרים ולכן הוא מוכיח את עצמו גם בארץ.

אז נכון שקראנו על בעיית שמן באחרונה - שאגב לא אצלו ולא ברכב של אשתי קיימת - אבל גם בהנחה והיא נכונה, לא מדובר על גירים ששובקים או אורגן אורות בדאשבןרד, והוא תמיד מקבל שירות מצויין במוסכי היבואן והארכת אחריות(לא כי היתה בעיה אלא כשרות תמורת תשלום נוסף).

אז היום זה עולם גלובאלי, ואפשר להוציא את המהנדס מהמדינה שלו, אבל אולי קשה עדיין להוציא את האקלים המקומי, כלומר את אורח החיים המקומי ותניות שנטבעו במתכננים, מתוך המהנדס. לך תדע, אולי זה נכון... באוגוסט הישראלי קשה להאמין שבאלפים יורד גשם :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

וואלה נכון, הרי ברור שמהנדס שנולד בגרמניה ימציא זוללת אוטוסטרדות משובחת יותר

והאקלים שהוא חי בו ,שונה מאוד.

אבל גם בערב הסעודית נמכרות מהתוצרת הגרמנית.

פורסם
וואלה נכון, הרי ברור שמהנדס שנולד בגרמניה ימציא זוללת אוטוסטרדות משובחת יותר

והאקלים שהוא חי בו ,שונה מאוד.

אבל גם בערב הסעודית נמכרות מהתוצרת הגרמנית.

נכון, אבל בסעודיה מחליפים אוטו כשמתמלאות המאפרות, הוא פשוט לא מספיק להתקלקל.

פורסם

הדיון עבר מהר לעניינים של אמינות וזה לא רלוונטי ל"אופי".

ככל שתנהג ביותר רכבים מיותר תקופות תוכל להבין את המושג של "אופי".

וזה מתבטא בהרבה דברים, כגון עיצוב חוץ ופנים, תחושת ההגה, שיכוך מהמורות, זוויות גילגול, תמיכה במושבים, פילוסופיה של סידור המתגים והבקרים, יחסי העברה בגיר, הבחירה לרוץ עם חידושים טכנולוגיים או להשתמש בטכנולוגיות ותיקות ומוכחות.

הבחירות של היצרן נעשות כמובן על ידי מחקרים של קהל היעד. אבל יש DNA של יצרן הרכב שתמיד משפיע, בין השאר כדי שהלקוחות הותיקים ירגישו "בבית" גם בדגם החדש. אצל היצרנים הקוריאנים זה פחות קיים כי הם פשוט מחפשים ללמוד דברים מוצלחים, זולים ואמינים מכל התעשייה.

הרבה פעמים יצרנים מנסים לחקות נוסחה מוצלחת של המתחרה. מכאן אולי נובע המשפט "קוריאני לעולם לא יהיה גרמני".

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לנו אין את הבעיה הזו - אנו מתוסבכים..

יש אלפא ומאזדות ו ב.מ.וו - :wink: ומתים להתלכלך על ה ב.מ.וו, אבל יש בעיה.

אין מדיד שמן, ואי אפשר לבדוק לבד ולהגיד, חסר שמן .. רכב דפוק.

אולי תהיה לי בעיה, כאשר מאזדה יביאו רכבי טורבו מפוארים.

לדעתי - זה יהיה השילוב המתאים לי (רק בבקשה - בלי ממסרה רציפה)

עיצוב ואופי סמי-איטלקי, עם איכות טובה ועדיין שישאר אפקט ההנאה מהנהיגה.

אחי ואני אחת לתקופה כאשר רוצים להחליף רכב, משכירים רכבים .. ל 2-3 ימים.

ובודקים רכבים שאנו רוצים, ובמקביל אחרים כגון פז'ו אופל יונדאי.

להתלהבות התרשמות וסתם להרגשה - להבין מה המצב בשוק , ושיהיה גם נושא לויכוחים.

(הבעיה - פעמיים הרכבים שקיבלנו מההשכרה היו די דפוקים, מנוע רועד ובמצב על-הפנים

מאחר ואנו קצת מבינים, בקשנו החלפת רכב - אבל אם נקבל רכב לא טוב

באשמת תחזוקת ההשכרה וללא ידע קודם - יש אפשרות כי ההתרשמות תהיה לא נכונה.)

בפלח האמצע לא מצאנו הבדלים מיוחדים..בהתאם לדרישות שלנו - כרכב שני/שלישי.

בתחום הזה מימד התחזוקה והמוסך שאנו מכירים קובע, לכן די נצמדים למאזדות.

הייתה לנו סיטרואן BX יותר מ 10 שנים, ואבא שלי לא הסכים לוותר עליה.

במקביל הייתה לו מאזדה 626 חדשה.. לסופי שבוע - ובכל מצב הוא העדיף את נוחות הסיטרואן.

הבעיה - לא היה בסביבה הקרובה שלנו, מוסך טוב לסיטרואן ופז'ו לטיפולים והבנה בבעיות.

כנ"ל לגבי ה 306.. המוסכים לא הבינו במודל המאווררים וכי יש מחליף חום לקירור המנוע.

לכן ירדנו מהמותגים הללו.

ובתחום היותר גבוה.. זה יותר עניין של מיתוג, ודרישה מיוחדת של הנהג - כסתם פוזה נחמדה

יש הנאה, אבל מאחר וביום יום.. אם נוסעים ואין פקק תנועה - נגיע לעבודה תוך 20 דקות.

ואם יש פקק.. ממילא אנו בפקק ולא מנצלים את היכולות.

לדעתי כיום אין הבדלים גדולים באותם פלחי שוק.

הבחירה ברכב צריכה להיות בהתאם לדרישות, עבודה ילדים קטנים וכו'.

וגם בהתאם לתחזוקה, ולמוסך טוב שאנו מכירים ונוח לטפל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לראייתי בעשור האחרון כל ה"חוקים" שחשבנו שקיימים בעולם הרכב בפרט ובעולם הייצור והתעשייה בכלל אינם רלוונטיים כמעט לחלוטין.

במובנים רבים כל הקלפים נטרפו, מה שהיה הוא לא מה שיהיה (אמינות, עיצוב, יכולת פיתוח, רמות מחיר וכו' וכו'). לכן לא ניתן לבנות ציפיות מחברה בשום היבט בצורה של 100% (ובהשוואה של מס' שווקים אולי אף חצי מכך - ראו אמינות רכבים של יונדאי למשל בארה"ב כשהיה לה עניין עם מנועי 2 ליטר ששובקים חיים, סתם נותן את יונדאי לדוגמא. יש עוד דוגמאות רבות).

הייצור מניע את עצמו בעיקר מכיוון "סופרי האפונים" ואנשי מכירות והרבה פחות מכיוון מהנדסים.

רותמים גם מהנדסים, אך בעיקר כדי לקדם את התחום הכלכלי. אני חושב שבראייה כללית נכון לומר שאנו כבר לא מקבלים מוצרים "OVER ENGINEERED" כמו שהיו למשל למרצדס ובמוו פעם (או אז גם היינו רואים את הרכבים אלה אצל בני דודינו בגבולות הארץ ומחוצה לה ומשמשים בתנאים קשים). לא במחירים עממיים לפחות. וגם רולס-רולס של היום זו לא ההיא מפעם עם האחריות לכל החיים שככל הנראה לא היית מנצל בכלל.

כנ"ל ניתן לומד גם על פיז'ו שהטנדר שלה כבש מדבריות באפריקה ובארצות ערב באמינות שגליה הכו את העולם לפני 3 עשורים והיום המצב לא כך.

לראייתי הכל הופך לאט לאט להיות מצד אחד יעיל, נוח ובטיחותי יותר אך מצד שני אינו מאריך ימים. אם לבצע הקבלה לשוק הסמארטפונים אני חושב שאפשר להשוות בהיבטים אלה את שאיפת והסתכלות היצרנים.

אם נלך אחורה יותר למה שמסמן את "תחילת המהפכה" בתחום הייצור נוכל לחזור לג'ילט ולטכנולוגיית ייצור סכיני הגילוח הרב-פעמיות-אך-לא-לכל-החיים שהיא בחרה וכבשה איתה את העולם (החליפו את סכיני הגילוח "לכל החיים" שהיו מייצרים פעם). קיבלנו נוחות, קיבלנו מחיר, קיבלנו יעילות, אך ההוצאה על המוצר הפכה יותר שוטפת בשל בלאי.

פורסם

Its is known that the quality control for german cars is to put a cat inside, lock it and wait one day. If the cat died it means the car is well sealed, as no air entered, and it passed the test. For russian cars there is a similar test, they put the cat inside the car, lock it and wait one day, if the cat didn't escape the car its well sealed and passed the test.

בדיחה בהקשר של הגרמנים. במקום רוסיה אתה יכול לשים כל מדינה אחרת חח

פורסם
אבא שלי מחליף רק סובארו בסובארו, ובאמת הרכבים מוכיחים אצלו אמינות מופלגת לאורך מאות אלפי קמ.

לטענתו, משום שמראש הרכב היפני/קוריאני מיועד לשוק מקומי בו האקלים קשה משמעותית (חום, לחות, ומידי פעם קצת קרינה :-) ) מאשר בגרמניה, התכנון שם שונה מבחינת עמידות המוצרים ולכן הוא מוכיח את עצמו גם בארץ.

אז נכון שקראנו על בעיית שמן באחרונה - שאגב לא אצלו ולא ברכב של אשתי קיימת - אבל גם בהנחה והיא נכונה, לא מדובר על גירים ששובקים או אורגן אורות בדאשבןרד, והוא תמיד מקבל שירות מצויין במוסכי היבואן והארכת אחריות(לא כי היתה בעיה אלא כשרות תמורת תשלום נוסף).

אז היום זה עולם גלובאלי, ואפשר להוציא את המהנדס מהמדינה שלו, אבל אולי קשה עדיין להוציא את האקלים המקומי, כלומר את אורח החיים המקומי ותניות שנטבעו במתכננים, מתוך המהנדס. לך תדע, אולי זה נכון... באוגוסט הישראלי קשה להאמין שבאלפים יורד גשם :-)

אני לא מסכים עם זה.

חלק מהרכבים של היצרנים היפניים והקוריאנים מיועדים לשיווק בשוק האירופאי גם, SO? הרי שם לא צריך את העמידות לפי הטענה שלך.

מעבר לכך יש לך מדינות חמות יחסית כמו ספרד ואיטליה ואיזורים מסוימים בצרפת, ובכלל בשנים האחרונות בקיץ בחלק ממדינות אירופה החלו לסבול מחום. האם זה אומר שהם עמידים יותר בחום?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני מבין שמהנדס גרמני

אני מתפלא שזה ממש מפתיע אותך.

עד לפני כמה שנים בתחום הסמארטפונים, לאפל היה מכשיר מצויין שעובד חלק, ולסמסונג היה גוש חרא שנתקע שהיה אפשר לזרוק לים הקרוב אלייך לבית. מה? סמסונג עם כול המילונים שלה, לא הצליחה למצוא מהנדסי תוכנה כמו באפל? כן.

בתחום התרופות זה מאוד נפוץ שמפתחים תרופה גנרית לתרופה קיימת. זהה לגמרי, אבל מה? לא מצליחים לשמור על אותו אורך החיים כמו של המקור(לפעמים גם ההפך). ולא מדובר על חברות של שקל וחצי, אלא על חברות של מילארדים, האם הם לא מצליחות למצוא צוות מחקר ופיתוח טוב מספיק? כן.

אם זה היה ככה כמו שאתה אומר אז כול תעשיית ההייטק המערבית(במיוחד בישראל) הייתה קורסת מזמן, כי מי צריך מהנדס ישראלי כשאפשר למצוא הודי או סיני זהה בעשירית מהמשכורת?

אגב אם כבר מהנדסים איטלקיים, יש לי חבר שעבד בחברת הייטק בישראל שאחד הסניפים שלה נמצא גם באיטליה. מהנדסים זהים, באותה חברה מרוויחים שם ב-50% פחות ממהנדסים ישראלים.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

טוב זה ממש נכתב כהלצה גמורה. אבל טלפונים נועדו שיחליפו אותם אחרי 3 שנים ורכבים מה?

האם בתאוריה של המהנדסים, בונים כך מלכתחילה?

• תוכן חדש...