Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נובי גוד בחו״ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטנו שהשנה נתאמץ כמה זוגות לקבל את הנובי גוד בחול, עלה הנושא של מוסקבה אבל יקר מדי ולצערי בין הזוגות שרוצים לטוס ישנו תקציב מוגבל ולפי בדיקות שעשיתי טיסה לזוג ל3 לילות תעלה כ8 אלף ללא בזבוזים.

רציתי לבקש ממכם המלצה על מקומות לא יקרים מדי מבחינת טיסה ומלון אבל שיהיה שלג, וכמובן מקום מרכזי ללכת אליו לקבל את החג בעין יפה. ההזמנה כנראה תיהיה בתקופה הקרובה כי ככל שהתאריך מתקרב המחיר עולה, תודה :)

פורסם

קייב, אבל לא בטוח שיהיה שלג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אנחנו ממש רגע לפני ההזמנה ומתלבטים בין מוסקבה, קייב ובודפסט.. מישהו יכול לזרוק קצת אור? מנסיון אישי אולי? מעדיפים יעד שבו תיהיה סבירות גבוהה שנפגוש שלג.

פורסם

שנה שעברה חגגתי את השנה האזרחית החדשה עם זוגתי בברלין (שלג לא היה,אבל קר מאוד כן,אם אני זוכר טוב גם במוסקבה לא היה שלג באותה התקופה,הטמפ' הייתה סביב 0 ).

הוזמנה חבילה שכללה טיסה ומלון ב-550$ לאדם.

נסענו ל-4 ימים,מלון לאונרדו ממקום בקרבת אלכסנדרפלאץ ובסה"כ מאוד נהנינו.

דבר אחד הפתיע אותי ולמען האמת גם מעט הפחיד זו כמות הזיקוקים,שהתפוצצו שם והשיא היה כאשר יצאנו ממסעדה,מישהו שלף אקדח,ירה באוויר ונכנס שמח וצוחק למונית ונסע...

אגב,אנחנו התלבטנו בין ורשה למוסקה ובסוף דפק נפל הפור על ברלין בגלל שגילינו שעוד זוג חברים טס לשם.

השנה אולי נבחר דווקא בורשה.

פורסם
טוב אנחנו ממש רגע לפני ההזמנה ומתלבטים בין מוסקבה, קייב ובודפסט.. מישהו יכול לזרוק קצת אור? מנסיון אישי אולי? מעדיפים יעד שבו תיהיה סבירות גבוהה שנפגוש שלג.

הייתי לפני כמה שנים בבודפסט באמצע דצמבר. קצת לפני "נובי גוד". העיר כבר הייתה מקושטת ויפהפיה, אפילו על חלק מהחשמליות היו קישוטים, שוק במרכז העיר שנפתח בתקופה הזו...אבל לא הייתה טיפת שלג. וגם לא היה קר במיוחד, סביב 0 מעלות ובצהריים אולי קצת מעל.

במוסקבה גם הייתי, נסעתי במיוחד. זה היה לפני כ 10 שנים. היה מלא שלג ובאותה שנה היה חורף קר מאוד, מינוס 20-25 מעלות בשעות היום. מה שלא מרגש את המקומיים אבל בשבילי היה סוג של "לא הכי נעים" וקשה היה להישאר בחוץ יותר מחצי שעה. אבל כן הייתה האווירה שאתה מחפש. בלילה של 31.12 הלכתי לכיכר האדומה. היה שם כמובן מופע לרגל החג. עדיף היה לא ללכת, מלא אנשים, מאוד צפוף, לא רואים ולא שומעים כלום. אולי היום זה אחרת.

וכן, בהחלט מוסקבה הפכה לעיר יקרה מאוד. קייב הרבה יותר זולה. ביקרתי בקייב כמה פעמים אבל לא בדצמבר. אמור להיות שלג. לפחות זה מה שזכור לי כי גדלתי בקייב. תמיד היה שלג ב"נובי גוד".

פורסם

פראג יפה מאוד בנובי גוד אבל גם מאוד מתויירת וכבר לא כ"כ זולה. בודפשט אחלה בכל עונה.

קייב - הייתי בה פעמיים בקריסמס בשנתיים האחרונות, מטעמי עבודה. אני מת על קייב (הייתי שם קרוב ל20 פעמים כבר) ותקופת הקריסמס מביאה איתה שווקים ודוכנים וקישוטים וזה תענוג. היא מאוד מאוד מאוד זולה. מה שכן, הייתי ממליץ שיהיה לפחות דובר רוסית או אוקראינית אחד בקבוצה, ולקבל מראש כמה המלצות של מה לעשות בעיר (ממני). לטוס לשם מומלץ בחברה האוקראינית ולא בUP (אלעל), כאמור מנסיון של כ20 טיסות...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי מטיול "נובי גוד" במוסקבה.

היה מזג אוויר יחסית נוח לטייל, לא קר יותר על המידה.

מוסקבה עברה שינויים גדולים מאוד יחסית לביקורים קודמים שלי שם, ניכרת השקעה אדירה בה, בניגוד אולי ליתר המקומות במדינה.

אין יותר מוניות "חאפריות" שהיו נפוצות מאוד.

כל המוניות חדשות (סקודה אוקטביה, רפיד, קיה ריו, פורטה וכו'), עובדות עם אפליקציה כמו Gett או UBER.

בהזמנת מונית יש מחיר ידוע מראש. מחיר נסיעה של כחצי שעה - 30 ש"ח.

רוב האוטובוסים גם הוחלפו לחדשים חלקם אפילו בתקן יורו 5.

כל הרמזורים הוחלפו לרמזורים עם טיימר. בשטח של האור הצהוב מופיע טיימר שמראה כמה שניות נותרו עד לסיום מופע של האור האדום או הירוק.

רכבת תחתית כוללת כרגע 13 קווים עם 206 תחנות, רכבות מגיעות כל 2-3 דקות, עובדת מ 5:30 בבוקר עד 1 בלילה.

מחיר נסיעה בתחתית או בחשמלית או באוטובוס - 3 שקלים לנסיעה חד פעמית או 2 שקלים אם קונים כרטיס נטען כמו רב קו.

אותו כרטיס תקף לכל סוגי התחבורה הציבורית.

דלק עולה כ 2.5 ש"ח לליטר. אין שום הגיון לשכור שם רכב, הכבישים עמוסים מאוד מצד אחד ויש תחבורה ציבורית שעובדת מצויין מצד שני. נעזרתי בניווט של גוגל שגם עובד טוב: מראה לאיזה קו לעלות, כמה תחנות לנסוע, איפה לרדת, לאיזה קו לעבור, כמה דקות הליכה יש בנקודות קישור וכו'.

בעונה זו השמש זורחת שם באיזור 9-9:30 בבוקר ושוקעת באיזור 16:00 בצהריים, שעות האור קצרות מאוד. בערב כשתאורת רחוב דולקת העיר נראית הרבה יותר טוב.

ארוחה במסעדה שבארץ הייתה עולה 300-350 ש"ח, עולה כ 200 ש"ח. עדיין יחסית זול אבל לא בהפרש כמו פעם.

rps20171220_201810.jpgrps20171220_201448-1.jpgrps20171220_202108.jpg

• תוכן חדש...