Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי בכלל רוצה רכב סדאן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סדאן זה כמו הגישה של מי שבנה את המשאית שמימין. "יש לי מקום אבל חבל לנצל אותו, הרי בכל מקרה רק נהג אחד עובד"... :-)

rps20180430_110240.jpeg

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא בכל רכבי הסדאן המושבים מתקפלים.

חוץ מטויוטה ליסינג-סאן, שנמכר פה לפני עשור, איזה רכב סדאן נמכר בלי אפשרות לקפל מושבים?

והאם זה באמת יתרון או חסכון (קיצוני, לשנים האחרונות)?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שכמעט בכל רכבי היוקרה בתצורת סדאן זה לא מתקפל, כנראה בשביל בידוד רעשים טוב יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בסדאן אפשר להכניס יותר מטען מבהאצ'בק כשיש נוסעים מאחורה.

יש אנשים שלא רוצים שיראו מה שיש להם בתא המטען ומגש פלסטיק/וילון נגלל (בסטיישן) לא מספיק מאובטח בשבילם. הרבה יותר פשוט לשבור חלון ולגנוב מתא מטען של סטיישן או האצ'בק מאשר לפרוץ מנעול של סדאן.

יכול להיות שגם מבחינת בטיחות יש לזה יתרון, אבל זה כנראה מאד זניח.

יש גם בידוד חום יותר טוב לתא המטען

דווקא זה לא משנה- גנב ישבור שמשה בכל מקרה (כי זה הכי קל), וברגע שהוא בתוך הרכב- הוא גם בתוך תא המטען (מושבים עם גב מתקפל).

בשביל לגנוב משהו, הגנב צריך קודם כל לדעת שזה שם. הוא לא יתחיל לפרוץ לרכבים רנדומליים בשביל לראות מה יש שם (ולהסתכן בזה שבעל רכב בדיוק יבוא עם חברים גרוזינים חמומי מוח).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
האמת שכמעט בכל רכבי היוקרה בתצורת סדאן זה לא מתקפל, כנראה בשביל בידוד רעשים טוב יותר.

תן דוגמא (לא בהתרסה, באמת מעניין אותי מי מייצר רכבים היום בלי הפיצ'ר הכל כך הסיסי הזה).

...

בשביל לגנוב משהו, הגנב צריך קודם כל לדעת שזה שם. הוא לא יתחיל לפרוץ לרכבים רנדומליים בשביל לראות מה יש שם (ולהסתכן בזה שבעל רכב בדיוק יבוא עם חברים גרוזינים חמומי מוח).

לא כתבתי שיפרצו לרכב בשביל תא המטען שלו. כתבתי שסדאן הוא לאו דווקא בטוח מפריצות בגלל התצורה שלו. הוא לא יותר טוב ולא יותר רע מהאצ'באק בעניין הזה. מי שפורץ- פורץ לכל הרכב, לא רק לתא המטען שלו. אחרת, what's the point? וכאמור, ברגע שאתה בתוך הרכב, נגמר הסיפור.

אגב, גרוזינים חמומי מוח נוסעים גם בהאצ'באקים, אז זה בטח לא טיעון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מרצדס אס קלאס, קאדילק ct6, ב.מ.וו סדרה 7, אאודי איי8 למשל.

בנוגע לפריצה, הרבה יותר קל לזהות אופניים מקופלות למשל בבגאז' של suv גם אם יש כיסוי מאשר בתא סגור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
חוץ מטויוטה ליסינג-סאן, שנמכר פה לפני עשור, איזה רכב סדאן נמכר בלי אפשרות לקפל מושבים?

והאם זה באמת יתרון או חסכון (קיצוני, לשנים האחרונות)?

אני יודע שבמאזדה 6 החדשה למשל אפשר לקפל את הכיסאות רק מתוך תא המטען (זה כנראה ככה גם במאזדה 3). היו גם כמה מכוניות של פורד שהיו ככה, אבל הם נטשו את התצורה הזאת בזמן האחרון. באאודי A4 הבסיסית אגב (של היום!) המושבים לא מתקפלים כלל, וכך זה גם באלפא ג'וליה הבסיסית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוזר שדווקא בa4 זה לא מתקפל וב6 כן. כנראה מושב אחורי מתקפל זה בתוספת תשלום.

פורסם

יתרון מבני שיש לרכבי סדאן הוא שכחלק ממבנה השילדה ישנה גם קורה רוחבית מתחת לחלון האחורי שגורמת לחיזוק השלדה.

ברכבים בתצורת האצ'בק, סטיישן, ג'יפונים לא ניתן לעשות את הקורה הזאת מאחר והיא תפריע לשימושיות של תא המטען.

לרכבים בתצורת סדאן יש חסרון נוסף מעבר לתא מטען לא שימושי והוא כניסת שמש ליושבים במושב האחורי עקב השיפוע של החלון האחורי ועקב כך שהוא מגיע ממש כמעט מעל ראשי היושבים במושב האחורי.

נסו לשבת במושב האחורי של רכב סדאן בנסיעה בינעירונית ממושכת כאשר השמש בדיוק מאחורי הרכב (כביש החוף בשעות הצהריים, צהריים מאוחרות, לכיוון צפון), זאת פשוט הרגשה של מפזר חום שצולה אותך ולא משנה כמה חזק המזגן ברכב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון לגבי כל רכב סדאן באשר הוא. יש רכבים בהם הגג מגיע הרבה מעבר לקצה הראש של הנוסעים מאחורה. מי שיושב במושב האחורי של אס קלאס לא ירגיש שמש כמו זה שבאטראז'.

פורסם
מרצדס אס קלאס, קאדילק ct6, ב.מ.וו סדרה 7, אאודי איי8 למשל.

לא ידעתי. לדעתי מטופש לחלוטין, אבל שיהיה. בכל אופן, מכוניות יוקרה זה לא רוב הסדאנים שנמכרים, אפילו לא קרוב, כך שאני נשאר בדעתי לגבי ענייני פריצות.

...

הרבה יותר קל לזהות אופניים מקופלות למשל בבגאז' של suv גם אם יש כיסוי מאשר בתא סגור.

זה כבר נתון לוויכוח ותלוי בעיקר בעיצוב הרכב וכמה היצרן טרח להתקין מדף מותאם כראוי.

במיוחד בעיצובי ההאצ'באקים הנוכחיים, בעלי חלון אחורי קטן משוך (נוטה בצורה חדה), קשה לראות משהו פנימה. אני לפחות יכול להעיד מהאסטרה שלי, ששם היצרן גם בנה מדף שמכסה כמו שצריך.

אגב, דעתי האישית על סדאנים היא שהם בעיקר יפים (אם נולדו ככה, ולא שהוסיפו להם תא מטען), אבל רק מעל גודל מסויים. רנו סימבול, למשל, זו בדיחה, איך שלא תסתכל על זה.

ואם כבר סדאן, אז שיהיה עם חמש דלתות- ככה:

2017-opel-insignia-grand-sport-spy-photo-7.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהאצ'בק אולי לא, אבל בסטיישן, אם חושבים בצורה קרימינלית, זה שטרחו למשוך את הוילון כבר אומר שיש משהו מעניין שם שאולי שווה לגנוב.

פורסם
לא בכל רכבי הסדאן המושבים מתקפלים.

נראה לי בילבלתם בין אפשרות לקיפול המושב מתוך תא הנוסעים, דבר שלא קיים בכל רכבי הסדאן.

בפוקוס דור ראשון, וגם בעוד כמה שאני לא זוכר, הידית לקיפול גב המושב נמצאת בתא המטען

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא, ברכבים שנכתבו לא ניתן לקפל בכלל את המושב האחורי. הוא מקובע.

• תוכן חדש...