Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום עם האוטו במוסך לטיפול ראשון (גרנד סניק 2016, נאספה מהיבואן לפני שנה בדיוק, עומד על מעט פחות מ 19K ק"מ), כאשר לקראת סוף הטיפול יועץ השירות הודיע לי שצריך לחרוט דיסקים קדמיים ולהחליף רפידות, מה שקצת-הרבה הפתיע אותי והשאיר אותי עם פרצוף של WTF.

אומנם זה הרכב הכי כבד שהיה לי, אבל לא בסניק הקודמת ולא באף רכב אחר הגעתי למצב של חריטה והחלפת רפידות אחרי שנה ופחות מ 20K ק"מ. האם דבר כזה הגיוני? אני נוהג ברכב 99% מהזמן בעצמי, רוב הקילומטראז' נצבר אומנם בפקקים של כביש 5 בבוקר, אבל אני רוב הזמן זוחל בראשון בלי רגל על הברקס, ובאופן כללי אני לא נוטה לשבת על הבלמים לאורך זמן.

הצעת המחיר לחריטה + רפידות + עבודה היא 810 + מע"מ. בהנחה שלא תהיה לי ברירה אלא לעשות את התיקון הזה, האם המחיר נשמע הגיוני?

פורסם

האם ראית את הרפידות והדיסקים בעיניים?

אם אכן שחוקות הרפידות אז זה הגיוני, כי זה מה שקרה בפועל.

יום טוב גם לך

פורסם

מחזק את שני החבר'ה שמעליי, תבקש ממנו שיגיד לך מה עובי הרפידות, כמובן תעמוד לידו בזמן המדידה.

בנוסף ב-99 אחוז מהמקרים לא צריך לחרוט צלחות. מוסכים נוטים לחרוט אותן בכל החלפת רפידות.

צריך לחרוט רק אם פני השטח לא חלקים, אחידים ומחורצים, או אם יש רעידות בבלימה בגלל צלחות מעוותות.

אז תבדוק מה מצב הצלחת ואפילו תצלם הכל ותעלה לכאן.

Stay Dirty

פורסם

יש מוסכים שנוהגים להציע החלפת רפידות בכל מקרה בו אין ודאות כי הרפידות יגיעו לטיפול הבא, קרי בהחלט יתכן שהבלאי הינו באזור ה-50%.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לא יודע מה מצב הרפידות, את זה לא הראו לי, אבל נגעתי בצלחות, ונראה שיש מדרגה גם בהיקף הפנימי וגם בהיקף החיצוני - האם מדרגה מחייבת חריטה? האם זה תלוי בגודל המדרגה?

כיון שדיסקים ורפידות לא מצריכים ציוד יעודי כלשהו, אני חושב ללכת לאחד מחביבי הפורום (שאפט? מישהו אחר?) ולבקש שיעיפו מבט ואם צריך יתנו הצעת מחיר.

פורסם

כל מוסך איכותי ידע לומר לך אם צריך להחליף או לא.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מדרגה זה לגיטימי לגמרי, הרפידה שוחקת את הצלחת. זאת הסיבה שיש מינימום שהיצרן מאפשר ואז הצלחת פסולה.

אבל בגלל מדרגה לא חורטים את הצלחת, כי הרפידה החדשה נכנסת בדיוק בין המדרגות, ואם לעיתית נדירות היא יושבת על המדרגה - אז אפשר לעשות לרפידה פאזה ע"י שיוף או ליטוש.

Stay Dirty

פורסם

נכון, חריטה עושים לדיסק מחורץ או דיסק עם זריקה.

אני אוסיף, שנהיה מקובל להראות ללקוח מדרגה ולומר לו שהלכו הבלמים... בלי מספרים מדויקים אי אפשר לדעת מה המצב.

פורסם

בנוסף ב-99 אחוז מהמקרים לא צריך לחרוט צלחות. מוסכים נוטים לחרוט אותן בכל החלפת רפידות.

מעניין במה זה תלוי.

אצלי בברלינגו הקודמת וגם בנוכחית דיסקים בכל החלפת רפידות היו במצב שדורש חריטה. רפידות החזיקו בין 40 ל 60 אלף.

בפוקוס רפידות קדמיות מחזיקות כ 20 אלף, דיסקים היו תקינים בהחלפה אחרונה ולא דרשו חריטה.

פורסם
לא יודע מה מצב הרפידות, את זה לא הראו לי, אבל נגעתי בצלחות, ונראה שיש מדרגה גם בהיקף הפנימי וגם בהיקף החיצוני - האם מדרגה מחייבת חריטה? האם זה תלוי בגודל המדרגה?

כיון שדיסקים ורפידות לא מצריכים ציוד יעודי כלשהו, אני חושב ללכת לאחד מחביבי הפורום (שאפט? מישהו אחר?) ולבקש שיעיפו מבט ואם צריך יתנו הצעת מחיר.

אם תרצה יש לי את הכלי שמודד עובי מדוייק של הצלחת (כן אסף זה הכלי שלך ;) ולפי זה תדע אם הצלחת נחוצה החלפה...אתה מוזמן לבוא להשתמש בו.

פורסם

תודה מאור - אבל אני לא חושב שזה נחוץ: הם לא אמרו שהדיסק דורש החלפה, אלא שהוא דורש חריטה כדי להביא את המדרגות למישור הדיסק (כלומר שהדיסק יהיה כולו באותו מישור). למדוד את עובי הדיסק היה צורך (על פי מיטב הבנתי) רק במידה והם היו אומרים שהוא מתחת לעובי המינימום ודורש החלפה.

תקנו אותי אם אני טועה בהבנה.

פורסם

לא צריך חריטה כשיש מדרגה. מדרגה תמיד קיימת בכל דיסק שעבד.

מדרגה נמצאת בהיקף החיצוני ו/או הפנימי של הדיסק, באיזור שמחוץ לשטח העבודה של הרפידות.

חריטה צריך כששטח העבודה עצמו לא חלק.

את הכלי למדידת עובי דיסק (מיקרומור מכאני) אפשר לקנות ב 25 ש"ח. לא הכי איכותי ומדוייק אבל למדידת עובי דיסק רמת הדיוק שלו מעל ומעבר.

בכל מקרה, שטח העבודה של הדיסק אחרי חריטה יהיה חלק לגמרי כמו בדיסק חדש וזה עוזר להתיישבות טובה ומהירה של הרפידה, ותורם לשחיקה אחידה שלה בהמשך. אולי לא נחוץ אבל בוודאי לא מזיק.

פורסם

חשוב להדגיש שהמדידות במספר נקודות מספרות אם הדיסק מעוות כי הן נותנות אינדיקציה (אינדיקציה בלבד, אבל לרוב מספיק מדוייקת) על הימצאות הבדלים במישוריות.

כמו שאסף ובוקי ציינו, ממש אין צורך בהורדת המדרגה. זה פועל יוצא של החריטה, אבל לא הסיבה לה.

• תוכן חדש...