Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש.

במסגרת בדיקה של עבודה חדשה, אני בודק עלויות וכדאיות של רכישת רכב.

נסועה של כ-20K בשנה, מישורית ברובה.

מחפש את הרכב/עסקה שיהיה הכי זול בשורה התחתונה, כולל עלות הרכב, צריכת דלק, ביטוחים וכל מה שמסביב.

דרישות – רכב מרווח, בגאז' גדול. (2 מבוגרים, וילדים בני 4,2,0.5)

רכב ידני גם אפשרי.

תקציב – פתוח, מתכוון לקחת הלוואה כלשהי.

אודה מאד לעזרה.

פורסם (נערך)

מה זה תקציב פתוח ? לא עוד משכנתא כנראה..

עכשיו ברצינות - רכב משפחתי בן 3 ידני (ובגלל הגיר גם רכבים אירופאים כמו פלואנס /מגאן יכולים לבוא בחשבון).

משפחתי רגיל או משודרג - I30 רגיל או סטיישן אם ממש רוצים בגא'ז עמק.

אם תחליטו על רכב אוטומטי וחושבים מחוץ לקופסא,חפשו ניסאן נוט מהשנתון המתקדם ביותר שניתן- מדובר ברכב מרווח יחסית למשפחתית,צריכת דלק קצת יותר טובה ממאזדה 3/הונדה.

העסקה הכי כלכלית באופןכללי היא רכב בן 4-5,שכבר ספג ירידת ערך קשה ועדיין הוא לא בלוי בשביל לעשות צרות ויוכל לשרת אתכם בנאמנות לפחות עוד 4-5 שנים עד לרכב הבא.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בלי להגדיר תקציב או מקדמה וסכום להחזר חודשי, יהיה קשה מאד ליעץ לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הכי זול, חסכוני, פשוט, אמין, מרווח כולל בגאג' גדול

נראה לי

פיג'ו 301 1.2 רובוטי או ידני

מיצובישי אטראג' 1.2 רציף

פורסם

לטעמי, האופציה הסבירה ביותר (אם יכנסו לך 3 מושבי ילדים במושב האחורי, הרשה לי להיות קצת סקפטי) תהיה פלואנס דיזל ידנית בת כמה שנים, שתהיה מרווחת, עם תא מטען גדול, אמינה, וחסכונית בדלק.

אם המושב האחורי של הפלואנס לא יספיק, יש שתי אופציות, קצת פחות טובות אבל אפשריות לגמרי, בדמות דאצ'יה לודג'י דיזל ידנית או ברלינגו / פרטנר דיזל ידנית. שתיהן יהיו גם כן חסכוניות ומרווחת, אבל פחות בטוחות ופחות נעימות.

אני חושב שאפילו אמורה להיות גרסת דיזל חלושה וחסכונית לפיאט 500L, אבל לך תמצא אחת, ואז היא עלולה להיות רובוטית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בלי להגדיר תקציב או מקדמה וסכום להחזר חודשי, יהיה קשה מאד ליעץ לך.

הגדרתי - התקציב הנמוך ביותר האפשרי.

כוונתי, אפשר לקנות גרוטאה ב-5000 ש"ח, ולהוציא סכום עוד יותר גבוה במוסך,

אבל אני מחפש משהו שיהיה זול גם בקניה וגם באחזקה, ללא מקדמה.

תשלום חודשי - כמה שפחות. (300 זה הגיוני?)

צבי, תודה על כל העזרה!

פורסם
לטעמי, האופציה הסבירה ביותר (אם יכנסו לך 3 מושבי ילדים במושב האחורי, הרשה לי להיות קצת סקפטי) תהיה פלואנס דיזל ידנית בת כמה שנים, שתהיה מרווחת, עם תא מטען גדול, אמינה, וחסכונית בדלק.

אם המושב האחורי של הפלואנס לא יספיק, יש שתי אופציות, קצת פחות טובות אבל אפשריות לגמרי, בדמות דאצ'יה לודג'י דיזל ידנית או ברלינגו / פרטנר דיזל ידנית. שתיהן יהיו גם כן חסכוניות ומרווחת, אבל פחות בטוחות ופחות נעימות.

אני חושב שאפילו אמורה להיות גרסת דיזל חלושה וחסכונית לפיאט 500L, אבל לך תמצא אחת, ואז היא עלולה להיות רובוטית.

חוץ מהפלואנס, יש כאלו במגרשי הליסינג/טרייד השונים?

פורסם

לדעתי כן (אם כי הלודג'י די נדירה באופן כללי), אבל אני מניח שפשוט צריך להתקשר ולשאול.

אני מסכים איתך

פורסם

300 הוא לא תשלום הגיוני, בטח לא לרכב בסדר גודל של פלואנס דיזל, מהסיבה הפשוטה, שהתשלום לא מכסה אפילו חצי מירידת הערך.

אופציה מרווחת וריאלית תהיה שברולט אופטרה, שאמנם איננה חסכונית, אבל זולה מאד לרכישה ואחזקה, ומאד מרווחת.

המגבלה היחידה שלך היא שתצטרך למצוא מקור להלוואה ללא בטחונות (כרטיס אשראי?)

תוכל למצוא 2010 ב-15, ו-2008 בפחות מ-10.

יש גם ידניות, אבל הן יקרות יחסית בגלל שהן די נדירות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מישהו בדיוק חשב עליך...

301-300.jpg

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אני לא חושב שה-301 הזו תהיה משמעותית זולה יותר מפלואנס ידנית 12-13 (אם בכלל), אם נסתכל על אחזקה למשך חמש שנים ונסועה של 20,000 ק"מ בשנה.

ניקח כמה הנחות סבירות:

פלואנס: מחיר רכישה 50,000, מחיר מכירה 10,000, צריכת דלק 1:15

301: מחיר רכישה 25,000, מחיר מכירה 5,000, צריכת דלק 1:10

מחיר הטיפולים בשתיהן פחות או יותר זהה לכל אורך התקופה.

מצד אחד, לפלואנס ירידת ערך גבוהה יותר ב-20,000 ש"ח, כלומר 4,000 ש"ח בשנה.

מצד שני, ה-301 תצרוך 2,000 ליטר בשנה, ואילו הפלואנס 1333. אם מחיר ליטר בנזין וסולר זהה ושווה 6 ש"ח, מקבלים, הפתעה, 4,000 ש"ח הפרש לטובת הפלואנס.

כנראה שהביטוח לפלואנס יהיה מעט יקר יותר, וגם עלויות המימון יהיו גבוהות יותר, אבל מדובר על הפרשים יחסית זניחים (אלא אם המימון נעשה בריבית גבוהה בהלוואה לכל מטרה).

אם מחזיקים את הרכב לתקופה קצרה יותר החישוב הזה לא תופס, כי ירידת הערך של הפלואנס בתחילת התקופה תהיה משמעותית יותר. מצד שני, לך תמכור היום 301 בלי להוריד את המכנסיים, או אפילו עם.

לגבי ה-300 ש"ח בחודש - זה רק ישאיר אותך אחרי 3 שנים עם חוב של 15,000 ש"ח (שקשה לי להאמין שמכירת הרכב תכסה אותו), וגם זה בהנחה של ריבית נמוכה. רק בגלל זה הייתי נזהר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

מיצובישי לנסר 1.5, אמין הוא כן צריכת דלק סבירה, מרווח הוא כן, זול לאחזקה הוא כן.

אם אתה מחפש סופר צ'יפ משפחתית עם אחזקה זולה ביותר אז האטרא'ז יכולה לענות לדרישות.

פורסם

לפי הגילאים של הילדים, בשורה השניה צריך מקום לסלקל, כיסא בטיחות ובוסטר. בנוסף, צריך מקום בבגאז' לעגלת תינוק וטיולון.

בסביבות 20 אלף שקלים תוכלו למצוא פוקוס סטיישן 2010 במצב נורמלי שיהיה מרווח, נוח ובטיחותי. אבל, לא יהיה ממש חסכוני ולא חזק ( עדיין מספיק כוח במישור וצריכת דלק של 1:10 ) .

לדוגמה:

yad2.co.il/s/c/2bzrm8

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ההנחה לצורך העניין היא שלבחור אין גרוש על הת*ת והוא לא יכול (גם אם מאד ירצה) ללוות 50000 ש"ח בריבית סבירה ללא בטחונות.

למי שכתב שעלויות הטיפול בפלואנס זהות לאלה של 301, אז מבדיקה ראשונית עולה שעלויות הטיפול (במוסכים כלליים שאינם מוסכים מורשי יבואן) בפלואנס תהיינה בדיוק פי שתיים מאלה של ה-301 לאורך 120000 ק"מ (כ-4000 ש"ח יותר) זאת ועוד, עלות תיקון תקלה בגיר של הפלואנס יכולה לעלות כמו חצי 301.

שורה תחתונה, לא בטוח שהפלואנס (ואם תשאלו אותי רנו בכלל) היא מכונית מומלצת לתפרנים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...