Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש לי שתי הצעות לקניית רכב:

יונדאי i30cw, שנת 2010, עומד על 127 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, אין לרכב טסט, יעבירו לי אותו טסט על חשבונם, וכך יהיה טסט לשנה שלמה ויתקנו מה שצריך..

מול יש פורד פוקוס סטיישן, שנת 2012, עומד על 119 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, טסט בדצמבר.

שניהם סביב 29 אלף ש"ח אחרי משא ומתן.

מצורף שתי הבדיקות של שני הרכבים ממכוני רישוי.

שני הרכבים מסוכנויות רכב מוכרות וגדולות מאוד(טרייד מוביל, avis, אלדן, אלבר וכו').

מה דעתכם?

אשמח לטיפים והכוונה.

הבדיקה של היונדאי:

יונדאי.jpg

הבדיקה של הפורד:

פורד.jpg

תודה!

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם

לפורד יש 10 שנים אחריות מלאה על הגיר. אחריות מטעם פורד עצמם. כלומר עד 2022.

הסוכנויות הזמינו את הבדיקות. אקח כמובן לבדיקה בעצמי גם..

פורסם

בבדיקה של היונדאי יש לא מעט סימני שאלה (המנוע לפי הבדיקה לא ממש במיטבו,תצרוכת שמן בבדיקה מטעם חברת הליסינג זה אומר,שבדיקה משלך עלולה לגלות ליקוי חמור אף יותר).

לגבי הפורד- אין 10 שנים אחריות על כל הגיר,אלא רק למחשב הגיר ככל שאני זוכר.

שתי הבחירות הספציפיות הללו לא משהו בלשון המעטה,יש ביד 2 מספיק I30 גם רגילות וגם סטיישן שהן פרטיות או יוצאות ליסינג,למה ללכת דווקא לחברות ליסינג/השכרה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כי ביד 2 אני לא יודע את מצב הרכבים, אין לי בדיקות רכב, וכל בדיקה שאקח יכולה לגלות לא מעט דברים..

רכב עד 30 אלף ש"ח תמיד יעלו המון סימני שאלה, מעדיף לגלות אותם לפני.

פורסם

האחריות ל-10 שנים/240000 ק"מ היא למחשב הגיר בלבד, האחריות למצמדים היא ל-5 שנים/160000 ק"מ הראשון מבינהם.

היונדאי עבר תאונה משמעותית בחזית, ונראה שצריך להחליף לו בולמי זעזועים קידמיים - אם הבדיקה של הסוכנות נראית ככה - הבדיקה שלך תראה הרבה יותר גרוע.

המלצתי - יש הרבה דגים בים - תמשיך בחיפושים.

אני הייתי נמנע מהפוקוס בכלל, משום שברגע שהוא יוצא בהאחריות של המצמדים - ערכו יצלול והוא יהיה בלתי סחיר בעליל (ולא שעכשיו הוא לחמניה חמה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האחריות ל-10 שנים/240000 ק"מ היא למחשב הגיר בלבד, האחריות למצמדים היא ל-5 שנים/160000 ק"מ הראשון מבינהם.

היונדאי עבר תאונה משמעותית בחזית, ונראה שצריך להחליף לו בולמי זעזועים קידמיים - אם הבדיקה של הסוכנות נראית ככה - הבדיקה שלך תראה הרבה יותר גרוע.

המלצתי - יש הרבה דגים בים - תמשיך בחיפושים.

אני הייתי נמנע מהפוקוס בכלל, משום שברגע שהוא יוצא בהאחריות של המצמדים - ערכו יצלול והוא יהיה בלתי סחיר בעליל (ולא שעכשיו הוא לחמניה חמה)

תודה על התגובה. היונדאי לא עבר תאונה משמעותית בחזית. כתוב בבדיקה שהכל "בעל משמעות נמוכה" כלומר לא עבר תאונה רצינית, והכל זה תיקוני פח. בנוגע למתלים, נניח ואאבקש מהם להחליף אותם באותו המחיר? והרכב יעבור טסט לשנה..?

פורסם (נערך)

ממליץ לך להקשיב כדי לא לפול בפח-בדיוק לשם כך פורום היעוץ קיים.

הפורד היא הרפתקה שיכולה להיגמר ברע(אם אתה ממש מתעקש והרכב עבר את ה 5 שנים על הכביש מבחינת החודשים וזה אומר אין אחריות על מצמדים, ארז או שתקח למורשה פורד לבדיקת העניין (300 ש"ח נוספים) או שתקח בחשבון ללחוץ אותם למטה עוד 5,000 ש"ח ואז מקסימום תחליף מצמדים על חשבונך(אלא אם הם נותנים לך מהליסינג אחריות שנה) והיונדאי הזו די שחוטה (ק"מ טיפה גבוה,תאונה לא הכי סימפטית שאולי אין לה משמעות בטיחותית אבל מסחרית יש גם יש,בדיקת מנוע לא משהו ולו רק אם תפתח יד 2 ולא תתעצל,תראה כמה יונדאי כאלו יש למכירה אתה לא תאמין-אל תחפש מציאות ובשביל עוד 2,000-3,000 ש"ח כדאי לקנות רכב שמור יותר ולא לצאת בהרגשה של "אני פראייר,כולם קונים פחות או הרבה פחות מהמחירון ואני קונה בקרוב למחירון או במחירון מלא" כי אולי עכשיו אתה "פראייר" אבל אחר כך,הם משלמים במוסכים וביוקר על רכבים מוזנחים ואתה "הפראייר" נהנה משקט נפשי.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
ממליץ לך להקשיב כדי לא לפול בפח-בדיוק לשם כך פורום היעוץ קיים.

הפורד היא הרפתקה שיכולה להיגמר ברע(אם אתה ממש מתעקש והרכב עבר את ה 5 שנים על הכביש מבחינת החודשים וזה אומר אין אחריות על מצמדים, ארז או שתקח למורשה פורד לבדיקת העניין (300 ש"ח נוספים) או שתקח בחשבון ללחוץ אותם למטה עוד 5,000 ש"ח ואז מקסימום תחליף מצמדים על חשבונך(אלא אם הם נותנים לך מהליסינג אחריות שנה) והיונדאי הזו די שחוטה (ק"מ טיפה גבוה,תאונה לא הכי סימפטית שאולי אין לה משמעות בטיחותית אבל מסחרית יש גם יש,בדיקת מנוע לא משהו ולו רק אם תפתח יד 2 ולא תתעצל,תראה כמה יונדאי כאלו יש למכירה אתה לא תאמין-אל תחפש מציאות ובשביל עוד 2,000-3,000 ש"ח כדאי לקנות רכב שמור יותר ולא לצאת בהרגשה של "אני פראייר,כולם קונים פחות או הרבה פחות מהמחירון ואני קונה בקרוב למחירון או במחירון מלא" כי אולי עכשיו אתה "פראייר" אבל אחר כך,הם משלמים במוסכים וביוקר על רכבים מוזנחים ואתה "הפראייר" נהנה משקט נפשי.

מצד אחד, ברור לי שאיפשהו אתה צודק.

מצד שני, קניתי רכב מיד ראשונה פרטית, עלה 36 אלף ד"ח, ק"מ מאוד נמוך - 60 אלף, מיצובישי לנסר 2008, עשה לי בלי סוף בעיות ולא הפסיק להתחמם לא משנה כמה תיקונים עשינו.

ואילו מאזדה 2006 שקניתי ב 17 אלף ש"ח ועם 130 אלף ק"מ, ועם לא מעט בעיות בבדיקה (אבל לא קריטיות לדעתי) עושה לנו חיים קלים ובלי תיקונים (טפו טפו).

המסקנה שלי, בשנתונים הללו, כל הרכבים בגדר "ישנים" וזה הרבה עניין של מזל. אין ממש עדיפות לרכב של 40 אלף ש"ח על פני רכב של 20 אלף ש"ח. לכן עדיף ללכת על רכב זול יותר.

עדיין מבין שכדאי להתרחק מהפורד עם הגיר הרובוטי.. וכנראה שלא אלך על היונדאי השניה.

אבל עכשיו לחפש בפרטי ולמצוא מישהי נחמדה שתגיד לי "הרכב במצב מושלם, יד ראשונה פרטית, ולכן לא מורידה שקל", ואני מאמין שבבדיקה נמצא לא מעט דברים שהיא לא תסכים להתפשר.. הרי בכל זאת, היא לא באמת יודעת מה ימצאו בבדיקה.. בכל זאת, רכב שנת 2010..

פורסם

קניתי I30 CW לפני חודש וחצי, יש המון רכבים כאלה בשוק,תתחיל לדבר עם אנשים ביד2 ואתה תופתע כמה כוח הקניה שלך גדול וכמה אתה יכול להוריד מהמחיר שאנשים רושמים במודעות.

פורסם
קניתי I30 CW לפני חודש וחצי, יש המון רכבים כאלה בשוק,תתחיל לדבר עם אנשים ביד2 ואתה תופתע כמה כוח הקניה שלך גדול וכמה אתה יכול להוריד מהמחיר שאנשים רושמים במודעות.

נכון,עד החצי משפט האחרון.

אם יש לך רכב שמור ואתה יד 1 או 2 פרטית למה להוריד הרבה מהמחירון ?

כבר כתבתי,ששלי יוצאת ליסינג עם ק"מ שעדיין לא הגיע ל 100000 ,פרסמתי ואנשים הציעו לי מחירים שגרמו לי לצחוק והתאפקתי.

הסרתי את המודעה ואמרתי להם- חפשו מציאות של רכבים קרועים במה שהצעתם לי. (ביקשתי 30 והציעו 25 ומטה).

פורסם

למה? כי אתה מתחרה מול "מציאות" ליסינג כאלה(נהג יחיד בהייטק נהג רגוע רגוע שנהג לבד עם הלאפטופ שלו מהמשרד והביתה) שמעונבים בחליפות מוכרים עם חיוך מימון ואחריות פקטיבית - דבר שאתה לרוב לא יכול להציע כמוכר פרטי.

החכם לא יסתנוור מההלאוות של המגרשים בחברות הליסינג ויקח הלוואה מהבנק ויקנה רכב פרטי שמור.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
נכון,עד החצי משפט האחרון.

אם יש לך רכב שמור ואתה יד 1 או 2 פרטית למה להוריד הרבה מהמחירון ?

כבר כתבתי,ששלי יוצאת ליסינג עם ק"מ שעדיין לא הגיע ל 100000 ,פרסמתי ואנשים הציעו לי מחירים שגרמו לי לצחוק והתאפקתי.

הסרתי את המודעה ואמרתי להם- חפשו מציאות של רכבים קרועים במה שהצעתם לי. (ביקשתי 30 והציעו 25 ומטה).

ובפועל - לא מכרת...

אתה יכול להחליט כמה הרכב שלך שווה (והוא אולי שווה), לא בטוח שתצליח למכור אותו במחיר הזה.

אני אתן לך דוגמה:

חיפשתי יונדאי I30CW סביב 2009. מצאתי רכב עם 95K ק"מ, יד שניה מליסינג, מטופל במורשה.

נפגשנו, בדקתי את הרכב, וסיכמנו על 29K כשהמחירון של לוי יצחק 31K.

למחרת הוא מתקשר אלי ומבקש לחזור בו כי לפי מה שהוא זוכר הרכב שימש בליסינג לנהג פרטי ומבחינת המחירון זה סיווג אחר כמו ליסינג לפרטי ואז המחירון סביב 33K (עובדה שלא נכונה, אבל עזוב).

כשביקשתי שיביא מסמך רשמי מחברת הליסינג לכך - הוא אמר שיבדוק...

לפני כמה ימים הוא חוזר אלי ומבקש לסגור ב 29K... כנראה נפל לו האסימון שאחרי 3 שבועות ביד 2 זאת ההצעה הכי טובה שהוא קיבל.

אותי הוא פספס, סגרתי על משהו אחר, ועדיין המודעה שלו ממשיכה להתפרסם ביד 2.

בקיצור, דעות לחוד ומציאות לחוד.

איך אומרים? מחירון לוי יצחק X? תמכור ללוי יצחק....

פורסם

דור,על 1,000 ש"ח לא הייתי הולך לרב אבל לרכב עם נתונים כאלו 25,000 זו הצעה מעליבה ועוד בן אדם,שמנהל איתך מו"מ בטלפון לפני שראה את הרכב, אין לי אישית זמן ועצבים לאנשים כאלו.

אם היה רציני,סביר להניח ש1,000 לפה או לשם לא היו האישיו.

ד"א,יש 2009 עם כל מיני רמות אבזור,אצלי הרכב עם גג נפתח ויש תוספת מסויימת על מחירון בסיס (35,500 בסיס+תוספת 3% על גג נפתח).

פורסם

35K בסיס + 3% גג נפתח, ושכחת 18% הפחתה לליסינג תפעולי נהג יחיד...

בכל מקרה, אני מאחל לך שתמכור מעל המחירון, רק צריך להפנים שאלו הם תנאי השוק, וישנה הצפה של רכבים בשוק המשומשות ועודף היצע דוחף את המחירים כלפי מטה. זה הכל.

אתה אולי כרגע לא מסכים להצעה כזו, אבל נניח ותמצא רכב חלומותיך בהזדמנות מיד ראשונה ושמור להפליא, ותרצה לרכוש אותו אך תצטרך למכור את רכבך - יתכן שתהיה לחוץ ותסכים להפחית 4K כדי לא לפספס את המציאה.

אף אחד לא מחייב אותך למכור, רק שים לב שאין מה להשתמש פה באגו ולהעלב מהצעות.

• תוכן חדש...