Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמה עולה להחזיק רכב היברידי?

לדוגמא קיה נירו או יונדאי איוניק

שתי שאלות:

1. נכון שהנתונים על הדלק הם מעל 40 קמ לליטר.

כלומר החיסכון שלי על הדלק הוא פי 3 מרכב אחר בממוצע (לא ג'יפ או מכונית ספורט).

ונניח ההוצאות שלי היום על הדלק הן 500 שח, ואם מחיר הדלק יעלה נניח 800 שח, אז חסכתי לחודש 300-500 שח, ובשנה נניח חסכתי 4000 שח.

עכשיו השאלה כמה עולה החזקה של רכב היברידי? כל כמה זמן/קמ צריך להחליף בטריה (ככה זה נקרא?) וכמה היא עולה? האם יש הוצאות אחרות שיש ברכב היברידי ואין ברכב רגיל? האם הביטוח שונה?

2. כמה בכלל עולה להחזיק רכב שנת 2014 ומעלה (רכב שהוא כמו קיה נירו חדש מהניילון או יד2)? (עד היום נסעתי ברכב שנת 96....עם מוסכניק חבר של המשפחה...והאמת שגם לא אני התעסקתי עם כל ענייני המוסך אז אין לי מושג)

תודה :)

פורסם

אני חושב שאתה ממש אופטימי עם הנתוני דלק שהצגת, קשה לי להאמין שתצליח לעשות מעל 40 קילומטר לליטר בנסיעה מנהלתית.

פורסם

נתחיל בזה שצריכת הדלק המשולבת האמיתית לקיה נירו היא בסביבות ה 1 ל19 (מקור).

נירו ואיוניק הם רכבים שיש רק מהשנה האחרונה (אין 2014) ולכן מה שבאמת צריך להטריד אותך, כלכלית, זה ירידת ערך.

היום קנית קיה נירו ב140 אלף, כמה היא תיהיה שווה עוד שנה ? כמה כסף "הפסדת" במהלך השנה הזאת ?

ונניח ההוצאות דלק שלך באמת ירדו מ800 ש"ח לחודש היום ל500 ש"ח מחר, לא סביר, אבל נניח.

אתה תחסוך סך של 3,600 ש"ח בשנה.

ככלל אצבע - ירידת הערך של רכב חדש היא בסביבות ה20% לשנה ראשונה 15% לשנייה ו10% כל שנה.

- בשבילך זה אומר שכרגע הפסדת 28,000 ש"ח, בשנה הראשונה של החזקת הרכב.

אז חסכת 3,600 והפסדת 28,000.

פורסם

תודה.

ומה לגבי מחיר החזקה שספציפי לרכב היברידי? למשל נניח אני קונה רכב היברידי כלשהו שנת 2014 - מתי אני צריכה להחליף בטריה וכמה זה עולה?

פורסם
נתחיל בזה שצריכת הדלק המשולבת האמיתית לקיה נירו היא בסביבות ה 1 ל19 (מקור).

נירו ואיוניק הם רכבים שיש רק מהשנה האחרונה (אין 2014) ולכן מה שבאמת צריך להטריד אותך, כלכלית, זה ירידת ערך.

היום קנית קיה נירו ב140 אלף, כמה היא תיהיה שווה עוד שנה ? כמה כסף "הפסדת" במהלך השנה הזאת ?

ונניח ההוצאות דלק שלך באמת ירדו מ800 ש"ח לחודש היום ל500 ש"ח מחר, לא סביר, אבל נניח.

אתה תחסוך סך של 3,600 ש"ח בשנה.

ככלל אצבע - ירידת הערך של רכב חדש היא בסביבות ה20% לשנה ראשונה 15% לשנייה ו10% כל שנה.

- בשבילך זה אומר שכרגע הפסדת 28,000 ש"ח, בשנה הראשונה של החזקת הרכב.

אז חסכת 3,600 והפסדת 28,000.

בלינק שרשמת (ששם גם בדקתי בהתחלה) רשום שצריכת דלק בקיה נירו היא 46 קמ לליטר. איפה רשום שה19 שרשמת?

פורסם

בפריוס יש בארהב הסטוריה של רכבים שנסעו 10 שנים ולא החליפו סוללה.זה נחשב לרכיב אמין. בכללי, הפריוס הוא הרכב ההיברידי העקרי בארץ עם הסטוריה של מספר שנים והוא נחשב למאוד אמין.

אני כרגע בטוקיו ולדעתי כאן כמות הרכבים ההיברידדים ברחובמעולה על כמות הרכבים הרגילים. מכל המינים ומכל הסוגים, המון המון הייברידיים. זה נותן תחושה על בשלות הטכנולוגיה והאמינות. בלמים למשל ברכב הייברידי מחזיקים שמעותית יותר מברכב רגיל, כך שהוצאות האחזקה לא צפויות להיות יקרות

פורסם

בטויוטה והונדה היתה אחריות על הסוללה ל- 8 שנים ובטויוטה לפחות נתנו אופציה להארכת האחריות עוד שנתיים תמורת 300 ש"ח לשנה.

לגבי האיוניק והנירו,לא מכיר את עניין האחריות ולגבי מה שנאמר על ירידת הערך- היא אכן גבוהה יותר מאשר החסכון בהוצאות הדלק כך,ששכרך יצא בהפסדך.

בהנונדה אינסייט בזמנו אמרו שהפלאגים יקרים,כדאי לברר עלות מחירי טיפולים אם אתה ממש נעול על הבחירה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה. וואו. אז זה יוצא אפילו כמו טויטה יאריס שאמרו לי בזמנו שהיא כ20 קמ לליטר

46 מייל לגלון. תכפילי ב- 0.42 לקבלת ערך בק"מ לליטר.
פורסם

שאלה לגבי המשפט שרשמת "לגבי מה שנאמר על ירידת הערך- היא אכן גבוהה יותר מאשר החסכון בהוצאות הדלק כך,ששכרך יצא בהפסדך." - להיברידי יש ירידת ערך כמו של רכב לא היברידי?

אתה בעצם אומר שכל רכב חדש שנת 2017 או 2018 שאקנה תהיה לו ירידת ערך גדולה ללא קשר אם היברידי או לא?

בטויוטה והונדה היתה אחריות על הסוללה ל- 8 שנים ובטויוטה לפחות נתנו אופציה להארכת האחריות עוד שנתיים תמורת 300 ש"ח לשנה.

לגבי האיוניק והנירו,לא מכיר את עניין האחריות ולגבי מה שנאמר על ירידת הערך- היא אכן גבוהה יותר מאשר החסכון בהוצאות הדלק כך,ששכרך יצא בהפסדך.

בהנונדה אינסייט בזמנו אמרו שהפלאגים יקרים,כדאי לברר עלות מחירי טיפולים אם אתה ממש נעול על הבחירה.

פורסם

צריכת הדלק האמיתית של האיוניק היא סביב ה-20 ק״מ לליטר, תלוי בתוואי ובאופי הנהיגה. זה עדיין מרשים מאוד - 900 ק״מ על מיכל אחד.

יש אחריות 7 שנים למערכת ההיברידית.

החלפת סוללה מחוץ לאחריות - 12000 ש״ח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא משנה סוג הרכב- ירידת ערך של 30-35% "מובטחת" ברכב חדש ולכן קנייה של חדש היא כבר לא כלכלית,אלא אולי רגשית.

אגיד לך לגבי האיוניק- יש המון ממנה בחברות הליסינג,למכור את הרכב הזה יהיה קשה ++ למרות היתרון של חיסכון בדלק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רכב היברדי אכן יחסוך לך לפחות בכל הנוגע להוצאות הדלק, אמנם לא 40 ק"מ לליטר אבל בהחלט יותר מרכב רגיל, לא יכול להעיד לך בדיוק כמה כי אני לא נוטה לסמוך על נתונים כאלו אלא רק על סמך נהיגה שלי או ניסיון של מישהו שאני מכיר ברכב. מצד אחד יש את העניין שהערך יורד יחסית מהר אך מצד שני השוק הולך ונפתח לרכבים כאלו והתודעה אליהם עולה כשמחירי הדלק במקביל לא באמת נעשים זולים יותר אז אני צופה שתוך מספר שנים ההיברדים יבלטו יותר בכבישי הארץ אם לא יקרה משהו לא צפוי. בקשר לחלקים להחליף סוללה זה דבר לא ממש זול אבל גם חלק מכני לרוב יעלה לך כמה מאות שקלים אם לא יותר והבלמים שאמרו כבר לפניי שמחזיקים מעמד הרבה זמן גם חוסכים לא מעט כסף. לסיכום מה שאני הייתי עושה זה קונה רכב היברדי מהיובאן עם אחריות מלאה, אני לא יודע להגיד לך האיוניק אבל הנירו לדעתי מגיע עם אחריות על החלקים האלו ל5 שנים ואז לפחות אתה יותר רגוע בכל הנוגע לחלקים האלו, \אם כבר רכב היברידי הייתי מכוון לשם אבל כמובן בודק את כל האפשרויות במקביל.

פורסם

האיוניק הברידי מגיע עם 5 שנים אחריות מלאה ו 7 שנים אחריות למערכת הייברידית. זה אמור לתת לך ראש שקט. אני מניח שעם השנים, שהרכב יהחה פופולרי יותר, מחירי הסוללות ירדו ויהיו שפויים יותר....

• תוכן חדש...