Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני לא בטוח ב 100% שזה לפורום הזה אז סליחה מראש.

יש לי מונדאו 2007 עם 140K ק"מ ויש תופעה שאני לא יודע אם היא תקלה או אופי של הרכב.

בכל פעם שאני מדליק מזגן האוטו ממש נהייה אנמי, חלש. עכשיו זה מנוע 2000 וקשה לי להאמין שמזגן כל כך משפיע על הביצועים של המנוע.

עשיתי בדיקה של צריכת דלק (עפ"י מד הצריכה ברכב) נסעתי את אותה דרך באותם תנאים ופחות או יותר באותו האופן פעם עם מזגן ופעם בלי. צריכת הדלק עלתה ב1/3 כשנסעתי עם מזגן.

לי זה נראה מוגזם. אני רואה רכבים 1600 שהמזגן לא כזה משפיע, האם זאת תקלה במזגן/מנוע או פשוט ככה הרכב הזה?

שימו לב אני לא מדבר על צריכת הדלק האבסולוטית של הרכב אלא רק על ההבדל בין עם מזגן לבלי מזגן.

נתון חשוב - המזגן לא מקרר טוב כשעומדים במקום אבל ממש טוב כשנוסעים .נאמר לי שעלי להחליף מדחס וכנראה אעשה זאת ממש בקרוב.

בנוסף עשיתי בדיקה למנוע, לא יודע בדיוק מה הבדיקה כוללת אבל הדוח של המחשב ציין שהמצב של המנוע מעולה (כל הצלינדרים עובדים 100%).

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש,

נתיב

פורסם

לפי דעתי האופי של הפורדים זה הכבדות והאנמיות. איך אומרים: סע כמו לורד, סע ב פורד.

גם הפוקוסים עם אותו אופי. והמזגן לא תורם לעניין.

זה רכב לנסיעה רגועה המונדיאו בודי כבד מנוע 2000 עם גיר זוועה. כבד.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מה שתיארת זה אופן כללי של פעולת המזגן ברכב, יש כאלה שזה מורגש יותר ומי פחות. יש ערכים שאפשר למדוד ולא רק להתייחס להרגשה, כמו טמפ' יציאת האוויר מפתחי האוויר, כמה גז שיש במערכת אפילו עומס על המנוע(ע"י חיבור סורק- לא מדוייק ומסתמך על חישוב).

החלפת מדחס כשהוא תקין ממש לא תפתור לך את הבעיה.

פורסם

פוקוס 2007 מנוע 2000, אי אפשר לדעת אם המזגן פועל או לא. השפעה שלו על סחיבה לא מורגשת בכלל.

פורסם
לפי דעתי האופי של הפורדים זה הכבדות והאנמיות. איך אומרים: סע כמו לורד, סע ב פורד.

זה רכב לנסיעה רגועה המונדיאו בודי כבד מנוע 2000 עם גיר זוועה. כבד.

אווי...לא ציינו את זה החברה שהמליצו עליו. אני לא לורד...בקושי טוש שחור....

אני אומנם כבר שנה עם הרכב אבל תמיד חשבתי שזאת תקלה במזגן.

מישהו יודע כמה טמפ' הוא אמור להוציא בעמידה ובנסיעה? ממה שאני מכיר על מיזוג עליו להוציא באזור ה 15 מעלות...אולי אפילו פחות אשמח למידע בנושא.

פורסם
מה שתיארת זה אופן כללי של פעולת המזגן ברכב, יש כאלה שזה מורגש יותר ומי פחות. יש ערכים שאפשר למדוד ולא רק להתייחס להרגשה, כמו טמפ' יציאת האוויר מפתחי האוויר, כמה גז שיש במערכת אפילו עומס על המנוע(ע"י חיבור סורק- לא מדוייק ומסתמך על חישוב).

החלפת מדחס כשהוא תקין ממש לא תפתור לך את הבעיה.

יש לי מכשיר OBD2 מאיביי ב1.9ש"ח ...שם יהייה נתון של עומס מנוע מחושב?

לגבי המדחס, אמרו לי(2 אנשי מיזוג שונים שבדקו את האוטו) שהמדחס לא תקין...אני לא רץ להחליף סתם. התופעה הייתה חמורה כשרכשתי את האוטו ואז החליפו לי איזה שסתום מיוחד שמתחבר למדחס וזה השתפר מאוד אבל עדיין קיים(גם מילאו גז כמובן).

השאלה מה הם הנתונים של מזגן תקין , אפילו בערך שיהייה על מה לדבר.

פורסם

מזגן משפיע על ביצועים אבל לא בכזו מובהקות, אולי משהו באחת הרצועות שמכביד על המנוע?

סובארו לויאל, הערה קצת כוללת לא? אני מקווה שהתכוונת לשנים עברו ולא למונדאו של היום =).

להבנתי הדגם של המונדאו מהשנים האלה לא כזה עגלה ואפילו נחמד לנהיגה - כך שמאוד מוזר לי שהמזגן מוריד את הביצועים לרצפה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...