Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אאודי S5 ספורטבק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנסיוני האישי, זה הרכב שנותן הכי תחושת פלייסטיישן (שכ"כ התאכזבתי ממנה ב S6 בזמנו), אתה טס בעקומות במהירות מופרכת, בולם בטירוף והכל מוצג על החלון הקדמי כאילו הוא מסך 4K משובח.

אחד הקטעים המצחיקים עם הרכבים האלה ( קרה לי גם ב S6, גם ב S5 (הקודמת) ומספר פעמים ב S3) הוא שהרבה פעמים אתה מסיע אנשים ובשיוט נינוח בכביש מהיר כמעט תמיד ימצא זה (או זאת) שישאלו אותך "למה אתה זוחל?"

בטח זוחל...ברור...הסיפרה הראשונה על הספידומטר עוד שניה מתחלפת ב 2 ו"אני זוחל"...:wink:

אני לא שותף לתחושה הזאת. ירדתי מהרכב כשאני מזיע ועם שטף אדרנלין בדם. ברור שזה לא כמו לנהוג ב-brz, לטוב ולרע. ואני בהחלט מוכן לוותר קצת על לשמוע ולהרגיש כל מה שקורה במוד אטרף, תמורת הבידוד הפינוק והשקט שאני מקבל בשאר הזמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנחנו בעצם אומרים אותו דבר :-D

ברור שבמהירויות כאלה ובכביש שבחרת אתה לא יכול להתרווח לאחור ולנהוג עם הז' (יא סוטים, תרגיעו, זה קיצור לזרת!) וברור שתצא שטוף זיעה ואדרנלין, אבל המאמץ שאתה צריך להשקיע בנהיגה כזו הוא זניח לעומת רכבים אחרים וזו הייתה כוונתי.

אם היית מנסה ליצור את אותו קצב באותו כביש עם סתם לדוגמא, אימפרצה טורבו (בכוונה בחרתי משהוא כ"כ רחוק מהS5) היית גומר לא עם שטף אדרנלין אלא אולי עם תור להשתלת קוצב לב :lol:

בכל מקרה, גם ביכולות נהיגה מרשימות כמו שלך, אני בטוח שגם אתה הרגשת שבגדול, מי שיצא שטוף זעה מהמאמץ הוא אתה ולא הרכב שלכל אורך הסשן מציג לך מין נונשלנטיות כזו של "אז זהוא? עם זה אתה בא להפחיד אותי? תחזל"ש...תחזל"ש... לא דיגדגת לי את קצה היכולות שלי" (מעניין שלא רומן ולא דורון ציינו את הנקודה הזו כי היא די מורגשת, האוטו ממש לא מתרגש מהנהג, מיומן ככל שיהיה)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מכוניות בסקאלה הזאת צריכה נהגים טובים מאתנו, נהגים מקצועיים לרוב, כדי להתחיל להתרגש. גם 440 לא תתרגש מהנהג - אבל תרגש אותו יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא כל כך ברור לי למה אתם מתכוונים. אני בהחלט הגעתי למגבלות של הרכב, הכוונה הייתה יותר לתחושות, שאתה לא מקבל חיבור ישיר למה שקורה כמו ברכבים שהם יותר 'ממוקדי נהג', אתה יותר מבודד, אבל בראייה שלי זה לא פוגע משמעותית בהנאה מהנהיגה, וזה שווה את זה מהצד השני כמו שציינתי.

אני לא מתחבר להגדרה הזאת של 'נהיגת פלייסטיישן' כמו שאוהבים להגיד על הואגיות למיניהן, זה לא חיסרון גדול בעיניי, לעיתים אפילו יתרון, אבל זה עניין של טעם כנראה.

אגב - בדקתי בכמה פניות ארוכות וסטריליות שאני מכיר היטב את מהירות המקסימום שאפשר לצלוח אותן, המהירות שבה הצלחתי לקחת אותן עם ה-S5 עד שהבקרות התחילו להתערב לא הייתה גבוהה משמעותית באופן אבסולוטי ממה שאני רגיל. נגיד אם זה 125-127 ברגיל אז עם האודי זה היה 128-130. היכולות שלה באות לידי ביטוי בהאצה החוצה מהסיבוב, והיכולת לצבור מהירות בין פניות (ולבלום לפני הבאה). מהירות הסף בשיא הפניה בעיקר תלויה בצמיגים, וגם בין צמיגים טובים ההבדל לא גדול בכביש יבש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מהירות הסף בשיא הפניה בעיקר תלויה בצמיגים, וגם בין צמיגים טובים ההבדל לא גדול בכביש יבש.

זכור לי קטע וידאו מאלף על נהג מירוצים שלקח את הדיילי שלו, טויוטה קאמרי, על צמיגים ספורטיביים והשפיל בסטריטס אוף ווילו מכוניות ספורט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בכל מקרה, גם ביכולות נהיגה מרשימות כמו שלך, אני בטוח שגם אתה הרגשת שבגדול, מי שיצא שטוף זעה מהמאמץ הוא אתה ולא הרכב שלכל אורך הסשן מציג לך מין נונשלנטיות כזו של "אז זהוא? עם זה אתה בא להפחיד אותי? תחזל"ש...תחזל"ש... לא דיגדגת לי את קצה היכולות שלי" (מעניין שלא רומן ולא דורון ציינו את הנקודה הזו כי היא די מורגשת, האוטו ממש לא מתרגש מהנהג, מיומן ככל שיהיה)

להבנתי אנחנו לגמרי מסכימים, הנקודה הזו נכתבה בצורה אחרת.

האוטו מהיר ונפלא, נותן לנהג תחושה שהוא כל יכול, בעוד שבמכוניות אחרות הנהג צריך להזיע.

פורסם

אגב יכולות ומגבלות, הבקרות ניתנות לכיבוי? אם כן, איך היא כשהן מכובות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מודה ומתוודא שלא ניסיתי לבטל את הבקרות, כי במלוא הכבוד - לטעמי בביטול בקרות בכזאת מכונית לא מהווה מבחן ריאלי עבורה. מעטים יעשו את זה - זאת לא ברז, לא מיאטה ולא 240.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האמת שגם אני לא - כנראה לא הרגשתי צורך כי ההתערבות שלהן לא אגרסיבית ולא מבאסת, פלוס זה שקצת פחדתי :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

בגדול, רומן ודורקי כתבו את כל מה שאני חושב על הרכב. באמת שהם לא פספסו כלום. ובכל זאת, אנסה לתת את נקודת המבט שלי.

----------------------------

נוכחות מרשימה יש לדבר הזה, אבל צריך "להבין ברכב" כדי להבין שזאת החדשה.

משהו בעיצובים של אאודי פשוט לא רוצה להשתנות. הם יפים, הרכבים נראים טוב, ממש טוב אפילו, אבל דחיל רבאק, אולי לשנות קצת משהו?

מבחוץ

אז כמו שאמרנו, היא יפה. בהחלט התחברתי לעיצוב שלה, ויש מצב שאני אפילו אוהב את גרסת הספורטבק יותר מאת גרסת הקופה. לא סגור על זה עדיין, אבל עצם זה שאני בכלל חושב על זה, אומר משהו (לפחות בשבילי, כי תמיד העדפתי את גרסת הקופה).

יש משהו מאוד נכון בעיצוב שלה, החל מהקווים שרואים בפרופיל, או בזווית מסוימת, דרך בחירת הג'אנטים ועד הליפ-ספוילר הקטן על הבגאז' שלטעמי מאוד הוסיף ללוק הקרבי של הרכב. גם ארבעת יציאות המפלט מאוד סקסיות בעיניי, לא אקסטרימיות מידי.

באאודי נתנו תשומת לב אפילו לספי הדלתות עם כיתוב מואר, כמובן עם לוגו ה-S.

אהבתי.

מבפנים

מבחינה עיצובית היה לי קצת עמוס. יפה, אבל עמוס. יותר מידי כפתורים ביותר מידי מקומות. זה כבר מתחיל לבלבל, ואני עוד בחור צעיר שבא מתחום הרכב ועם גישה טכנולוגית. לא אתפלא אם ישנן לקוחות אשר לא קנו את הרכב בגלל שהפנים הפחיד אותם, או כאלה שקנו ולא מסתדרים עם כמות הכפתורים ברכב. אז נכון, זה לא עמוס ברמה של פורשה, אבל זה נראה טוב יותר אצל ב.מ.וו ומרצדס.

צריך לשים לב שאני לא מדבר על התפעול של המערכות כי זה לנושא אחר, אלא נטו לאיך שזה נראה.

הכיסאות גם מעוצבים יפה עם תפירה נחמדה, הגה קטום אם כי בהחלט הייתי שמח שיהיה מעט עבה יותר, וגימור (דמוי?) קרבון בדשבורד שמוסיף לאווירה מבחינת העיצוב אבל נראה לי שבלעדיו היה יכול להיות יותר יפה.

רומן כבר התייחס לאיכות ההרכבה והחומרים, וכפי שכתבתי אני מסכים איתו אז לא ארחיב.

פחות אהבתי.

תפעול ומערכות

אז נכנסנו פנימה, ראינו את כל הכפתורים ושרדנו כדי לספר על זה. אז איך זה עובד? חצי כוח.

כמו שכתבתי, אני בא מתחום הרכב ובעל גישה טכנולוגית, ועדיין מצאתי את עצמי מתבלבל שם. זה לא הכי אינטואטיבי ולקח לי לא מעט זמן להבין מה הולך שם. זה אולי נראה מגניב והייטקי, אבל זה עובד בצורה קצת מעצבנת שדורשת לימוד ארוך. בטח ביחס לאיך שזה עובד אצל החבר'ה מבוואריה.

הווייז בלוח המכוונים הוא כפי שרומן כתב - נחמד, ההטמעה שלו במסך אינה מושלמת. אני חצי מסכים עם החברים שאמרו שעדיף לא לעשות את זה בכלל אם זה לא פיקס, אבל גם מבין את אלה שיאמרו שגם אם זה לא מושלם, זה טוב שזה שם.

זה פיצ'ר אדיר ומגניב, אבל מניח שהייתי בוחר להמשיך להשתמש בווייז במסך האמצעי ולא בלוח המכוונים, במידה והייתי רוכש את הרכב.

הכפתורים בדלת הנהג, שנועלים את הדלתות האחוריות, מתייחסות כמובן לנעילת ילדים (ניתן לפתוח את הדלת רק מבחוץ). פתרון כל כך פשוט ונפלא, ועוד אמרו פה שזה כבר היה בסיטרואן לפני שנים, שלא ברור לי למה זה לא מיושם בצורה כזאת או אחרת בכל הרכבים. כמה פשוט ככה גאוני.

רומן גם התייחס לעניין עם ידית ההילוכים וחוגת ה-MMI, אבל אני חייב להצטרף לתלונה הזאת מכיוון וזה ממש מפריע, במיוחד לאור הביצוע הטוב יותר של הבת דודה מבוואריה.

כשרגועים

התסכלנו מסביב וחפרנו מבפנים, הגיע הזמן לזוז.

מתיישב, מתחיל לכוון תנוחת נהיגה, אוי אלוהים למה המראות צד כאלה קטנות? הגזימו קצת עם הקטע העיצובי והביאו את המראות למצב שלדעתי מאוד בעייתי. קטן מידי ברמה שעלול ממש לפגוע בשדה הראייה.

ולא, אני לא מקבל את זה שתגידו לי ש"מי שיודע לכוון מראות יוכל לראות הכל בכל מקרה" בגלל שלא כל מי שקונה את הרכב יודע לכוון כמו שצריך ודבר כזה צריך להיות מתוכנן ברמה מסוימת שגם אדם שפחות יודע לכוון, עדיין יקבל שדה ראייה רחב ככל שניתן.

מה שנקרא עיצוב סלחני, שחסר פה בעניין המראות.

יאללה גז.

בידוד הרעשים פנטסטי, הרכב נוח, המושבים חובקים ואוחזים. תאוצה זה שטויות, האטה זה בדיחה. הרכב הזה מבצע את שניהם בצורה מרשימה ואף מעוררת התפעלות. עם נתונים כמו שיש פה, הייתי מתפלא אם זה היה אחרת.

המנגנון האוטומטי של האורות הגבוהים בהחלט הרשים אותי, ממש התפלאתי מהצורה המעולה שבה הוא עובד. קלט רכבים ממש מרחוק!

בקרת השיוט האדפטיבית פועלת יפה, אבל היה חסר לי איזה אינדיקציה לכך שהרכב קלט את הרכב שמלפניו.

כאשר נוהגים ב-ב.מ.וו עם המערכת הזאת, ישנה נורה בצורה של רכב בלוח המכוונים שנדלקת כאשר המערכת זיהתה את הרכב מלפנים, ובעצם הרכב אומר לך "אל תדאג, ראיתי, אני מטפל בזה", בעוד שבאאודי לא ראיתי חיווי שכזה וזה היה לי חסר.

לאחר שדיברתי על זה עם העורך, הוא ציין שכן יש חיווי כזה רק שכנראה שהיה כבוי. לא ווידאתי אז יכול להיות.

בפיתולים

משעמם. באמת. כמו שכבר נכתב, לא משנה מה תזרוק עליה, היא תטפל בהכל. כניסה לפניות במהירות הרבה יותר גבוהה ממה שנהוג, בטח ברכב בו נוהגים בפעם הראשונה, והגברת פשוט מתעלמת לחלוטין ופשוט מיישרת את הפנייה. כמו שרומן כתב, מרגישים את הקוואטרו עובד.

אני לא איזה נהג-על, בטח שלא ברמה של רומן או מיסטרב, וגם אני הצלחתי לנהוג אותה מהר וללא מאמץ, יעיד רומן שישב לידי.

מאוד התחברתי לדבריו של דורקי, שבבימר המקבילה תידרש מיומנות של הנהג על מנת לייצר קצב, בעוד שהאאודי פשוט תבצע בלי בעיות.

אני מאוד אבין את הרוכשים של הרכב כי יש בו ים של יתרונות, אבל לפחות מבחינת ניהוג והתנהגות, עם כל זה שמאוד נהניתי מהנהיגה ומהקצב שהצלחתי לייצר איתה, היה חסר לי את תחושת הסיפוק שהייתי מקבל כשהייתי נוהג ברכב שפחות עובד בשבילי ודורש ממני לדעת מה אני עושה.

הבימר המקבילה אולי תדרוש יותר על מנת לייצר את אותו הקצב, אבל החיוך שיש על הפנים אחר כך וההרגשה שזה נותן לי, עדיפים מבחינתי על רכב שמתנהג כאילו הוא ב-GT6 בפלייסטיישן.

מתישהו במהלך המבחן כמובן שהתחלנו להקביל את הנהיגה לSקS, והבנו שהאאודי זאת הבחורה שנמצאת למעלה, דואגת להכל, ואתה שם רק בשביל שהיא תעשה מה שבא לה.

אז אתה נהנה, אבל משהו חסר שם.

כמו שכבר כתבו על הגיר, הוא בהחלט פנטסטי, אין ספק שZF8 הגיר הטוב ביותר כיום, גם אם היישום שלו פה קצת פחות טוב מבבימר.

סיכום

כמו שכתבתי, רומן ודורקי די סיכמו את הכל, אני מסכים עם רוב הדברים שכתבו.

רכב מצוין, המון תוספות, נראה מעולה, ביצועים חזקים, אחיזה גבוהה.

גם הדברים שלא אהבתי ברכב (עיצוב פנים, התנהגות) הם אישיים וסובייקטיביים כך שאי אפשר באמת להגיד שזה לא טוב.

שורה תחתונה - מי שירכוש לא יצטער, הרכב מדהים, ואני מצטרף לדורקי באומרו שהוא לגמרי מבין את אלה שירכשו את הרכב ויעדיפו אותו על פני הבימר. זה פשוט סוג אחר של נהגים.

20170619_211335.jpg

20170619_215206_HDR.jpg

20170619_234400.jpg

20170620_010510.jpg

20170620_010921.jpg

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• אחראי פורום
פורסם

לא אכתוב סיכום הפעם, פשוט כי הדברים נכתבו יותר טוב ממה שאני יכול לכתוב אותם.

אני בעיקר נפעם מהיכולת של הרכב הזה לייצר הנאה לצד ניתוק כמעט מוחלט מהמתרחש בכביש.

קל לך, אתה מהיר מאאאוד, אך מי מאיתנו שאוהב להתאמץ תו"כ נהיגה יכול לחשוב לעצמו "יופי - משעמם אחרי חצי שעה".

אבל פה בדיוק ההפתעה, לא נגמר מהאוטו הזה. הוא שילוב מפליא בין שייט כבישים מהירים לארנבת קלת רגליים בפיתולים

וכל זה על איזה 5 מטר ומיליון טון שלא מורגשים כמעט בכלל.

רק פעם אחת, תו"כ פרובוקציה ועל אי צבוע לבן, היא הרחיבה את הקו בכמה עשרות ס"מ בודדים שאפילו לא נדרשתי לתקן, רק שם הורגש שעדיין מדובר בג'מוס.

חוץ מזה, כל ניסיונותיי עלו בתוהו ויכולתי לטעות שאני ב-S3.

והיא גם נראית מעולה. בתחילה קשה לבלוע את הדלתות הנוספות (ולי קשה לוותר לריבוי הגרסאות והכינוי "קופה" על עוד 4 דלתות),

אבל עם כל אלה, היא פשוט יפה ומרשימה. אני אוהב את הפנסים הקטנים, את הלדים הנהדרים, את קימורי וחיתוכי מכסה תא המנוע, הישבן הקצר.

אבל איתי זה קל, אני מאוהב באאודי גדולות עוד מימי ה-100.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כל השוואה לבימרית מיותרת מהסיבה הפשוטה ביותר שהנעה כפולה של ההאודי והמערכות שלה, גורמות לכל נהג, חסר מיומנות ככל שלא יהיה, לטפס את בית אורן מהר. הבימר, בניגוד לאאודי, דורשת מיומנות. ללחוץ על הגז לא מספיק. תלחץ חלש מדי - תישאר מאחור, תלחץ חזק מדי, תעוף מההר. צריך ללמוד לאזן אותה. מנקודה לנקודה, האאודי תגיע מהר יותר ולו כי זו קדמה באמצעות טכנולוגיה, והם מעדיפים להתקדם מהר יותר באמצעות טכנולוגיה, הבעיה שבמקרה כזה הנהג נשאר מאחור. בבימר כדי לייצר קצב צריך המון אבל המון מיומנות. אני חצי שנה עם הרכב ואני עדיין לומד אותו. הרכב הזה הוא קורס הסתברות באונ' העברית. גם כשאתה חושב שזהו, הבנת איך העניין עובד, אתה מגלה שבעצם אין לך מושג. לכן ההשוואה לא כל-כך רלוונטית. בעוד שאני מול האאודי הזו אהיה עסוק להילחם ברכב שלי, אאודי תתקדם. אבל זה לא כיף. זה משעמם. זה לראות חידה בפייסבוק, ולדפדף ישר לתגובות לקבל פתרון.

פורסם

לא נהגתי ב-S5, אבל נהגתי בדומות לה. בגדול אני מסכים עם הקביעה שהיא לא דורשת מאמץ כדי לייצר קצב, אבל אז עולה השאלה - האם זה רע? לא כרכב לנהגי הרדקור שהיו מעדיפים מיאטה/BRZ בכל יום נתון, אלא בשביל המיינסטרים, בשביל למכור. האם המתכון הזה פחות טוב או שהוא פחות לטעמך (לטעמי/לטעמי/לטעמנו, לא מישהו ספציפי). האם מכונית שמלטפת את האגו של הנהג הפחות מוכשר בהכרח פחות טובה מזו שתעניש אותו ב"לעוף מההר" (ושום ב.מ.וו לא תעשה את זה, אלא אם אתה אידיוט מוחלט)? האם מכונית שגורמת לך להרגיש כמו שומאכר בהכרח פחות טובה מזו שמחייבת אותך באמת להיות אחד כזה?

האמת? אני לא בטוח שאני יודע מה התשובה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...