Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי גדול (10 נוסעים).

משוטטות קצרה שלי ראיתי שאת הפורד טרנזיט אפשר למצוא בקילומטרים סבירים (~300K) ובמחירים סבירים.

השימוש הרגיל שלי זה נסיעות קצרות ביום-יום (בערך 50 קילומטר בשבוע רגיל) ונסיעות ארוכות לטיולים מידי פעם.

השאלות שלי:

1. האם הפורד זה כיוון טוב, או שהייתם מחפשים בכיוון אחר?

2. האם רכבים כאלה שעברו 300,000 קילומטרים עדיין שווים משהו?

2. איך להתייחס לרכב שעבר החלפת מנוע אחרי ~500,000 קילומטר (ומאז נסע עוד 50,000 קילומטר) בתור 550,000 או פחות מזה?

תודה.

פורסם

אי אפשר לדעת מהיכן הגיע המנוע שהוחלף ויחד עם זאת,לא בהכרח שהחלפת מנוע היא סיבה לפסול רכב כזה או אחר.

מצד אחד מנוע הוא לב הרכב אך, מצד שני ב 500,000 ק"מ הבלאי הכללי עצום : ציריות/בולמים/קפיצים/תושבות/גומיות /צינורות.

הייתי מחפש רכב שמור ככל האפשר עם ק"מ שפוי ולא מתביית רק על רכב מתוצרת כזו או אחרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה.

300 אלף קילומטר זה שפוי לרכב כזה?

סך הכל מדובר על רכב מסחרי.

כמובן חיפשתי דגמים נוספים, האלרנטיבה שמצאתי זה סוואנה, אבל נראה לי שהתחזוקה שלו יותר יקרה.

פורסם

מהו תקציבך? בעקרון כלי רכב עם 300000 ק"מ וצפונה הם עם בלאי לא קטן, ולא יהיה זול להחזיק אותם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איזה שנה האוטו?

זה לא רכב פרטי, זה רכב עבודה וכל המכלולים שלו עמידים יותר ובנויים לעשות יותר קילומטרים.

אוטו כזה שעובד יכול להגיע ל 300.000 ק"מ תוך 3-5 שנים.

שאלות:

איפה האוטו עבד? היה בהסעות או מונית שרות? בעלים פרטי? יש הסטוריית טיפולים?

מי שעבד עליו היה הבעלים עצמו או נהג שכיר?

שאלה אחרת, יש לך רישיון נהיגה מתאים להסעת 10 נוסעים? עם רישיון B או C1 אתה יכול להסיע עד 8 נוסעים.

פורסם

בעקרון התקציב עד 70 אלף למרות שאשמח לא לגמור את כולו.

כנראה הרכב היה רכב הסעות, אבל אני צריך עוד לבדוק את הפרטים האלה.

השאלה שלי הייתה יותר מכיוון עקרוני האם יש סיבה בכלל ללכת לבדוק או ש 300אלף קילומטר זה לא רלוונטי.

הרכב שכרגע על הכוונת שנת 2005 עם 300אלף קילומטר.

מה לגבי סוואנה עם נתונים דומים, תהיה יקרה יותר לאחזקה?

פורסם

לא נראה לי שיש רכב הסעות שלא עושה לפחות 40-50 אלף ק"מ בשנה.

300 אלף ק"מ זה לא מעט אבל מה האלטרנטיבות שיש?

האמת גם 300 אלף ק"מ לשנת 2005 נראים מספר נמוך מאוד בהתחשב ביעוד הרכב.

ואני חוזר שוב - לפני שאתה קונה תבדוק את נושא הרישוי קודם.

אם הרכב מוגדר ברישיון אוטובוס זעיר, אתה לא יכול לנהוג עליו ללא רישיון מתאים.

אם הוא במשקל עד 3.5 טון אז לדעתי אפשר לעשות לו הסבה לרכב רגיל M1 אבל אז ידרשו להוריד מושבים מעבר ל 9 מקומות.

לא בקיא בכל הפרטים אבל זה משהו שחייבים לבדוק לפני הכל.

פורסם

אני הייתי מחפש לרכוש טרנספורטר מנכים או סוואנה במכרז ממד"א - יש לכלי הרכב האלה קילומטראז' מאד נמוך - חלקם דורשים הוספת מושבים, אך נראה לי שמבחינת תמורה לכסף שווה לבדוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה בהחלט עדיף, הבעיה זה 10 מושבים.

רכב פרטי מסוג M1 שדורש רישיון נהיגה רגיל B יכול להיות עם מקסימום 8 מושבים + נהג, סה"כ 9 מקומות ישיבה.

אם יש יותר, צריך רישוי אחר ורישיון נהיגה אחר.

משקל של סוואנה הוא 3900 קילו. בשביל לנהוג בה צריך רישיון C1 או רישיון B שהוצע עד שנת 2007 עם הייתר עד 4000 קילו.

גם עם רישיון C1 לא ניתן להסיע יותר מ 8 נוסעים, אם כי יכול להיות שמי שהוציא רישיון C1 (רישיון ג' של פעם) עד שנת 2007, רשאי להסיע 11 נוסעים. לא סגור על זה, צריך לבדוק.

• תוכן חדש...