Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"בחזרו" הכוונה היתה לאוטומטי פלנטרי", התיבה הדו-מצמדית זאת זה כמובן פיתוח מודרני. "באוטונומיה", התכוונתי כמובן לגיר אוטומטי. התיקון האוטומטי בטלפון עשה את שלו שוב פעם:) גיר אוטומטי פלנטרי זאת האופציה הטובה והאמינה ביותר ברכבים שמיועדים לשימוש יומיומי, או ידני. החד-מצמדי היה ועדיין עושה יותר בעיות, אך המערכת עצמה יחסית פשוטה. הבעיה בדו-מצמדי, שהמערכת (אצל רוב היצרנים) יותר אמינה, אך כשהיא מתקלקלת אז מקבלים צינור רציני. זאת גם הסיבה מדוע רוב הרכבים המודרניים ירדו מהכביש די מהר.

לא יכול לנהל דיון מהעדר ידיעה, אבל לפחות אצלי התעורר הרושם, מקריאה כאן כמו במקומות אחרים, שדווקא החד מצמדי עושה פחות בעיות מהכפול, אם כי אופן הפעולה של האחרון ידידותי יותר למשתמש ההדיוט, אשמח לקבל אינפורמציה מסודרת ממך או מאחרים שתעשה לי סדר בענין.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מפתיע. גם מאד לא מומלץ לתת רוורס, במיוחד בעליה. גיר רובוטי חד מצמדי הוא דבר נחמד ברכבי ספורט שנוסעים פעם ב...

ברכבים יומיומיים מדובר על מערכת לא אמינה בבסיסה אצל כל יצרן. בגלל זה כל היצרנים עברו חזרה לאוטונומיה ולדו מצמדי. טוב שכך.

בכל המכוניות עם תיבות רובוטיות חד מצמדיות, יש דיסקת מצמד בריאה מאד, בייחוד באלו שמצויידות במערכת זחילה, שמעמיסה על המצמד.

ה 301 שנמצאת אצלנו, עברה עד כה 28K, ולמעט פעם אחת בודדת, בפקק הקבוע בכניסה לדאליית אל כרמל מכיוון עוספיה, שכולל עליה תלולה במיוחד, או אז החל המצמד להפיק ניחוחות, לא נתקלתי בשום בעיה, גם לא ברוורס בעליה.

באותה עליה תלולה, פתחתי פער מהמכונית שלפני, העברתי ל N ואז זינקתי והחזרתי ל N עד שנגמר הפקק.

אפילו שהמכונית לא שלי, לא היה לי לב לחסל לה את המצמד.

שמעתי חוות דעת טובות, לגבי האמינות, גם במכוניות שעברו נסועה כפולה משלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא טענתי שהגיר מחזיר את נשמתו לבורא לאחר 30-60 אלף ק"מ, זה לא מדד לאמינות. בד"כ הוא מתחיל לעשות בעיות לאחר 80 אלף ק"מ. אצלי לפחות, האמינות נמדדת כשהרכב מגיע לנסועה גבוה וממשיך לנסוע כמו שצריך ללא תיקונים תכופים. וכמובן שההשוואה מתבצעת מול גיר פלנטרי.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

עוזי.. כתבתי את הבנתי ..וזה לטובתך.

נדלקה נורה המודיעה על בעיה בתיבת ההילוכים.

אתה הייתה בסדר הכנסתה למוסך, המוסך איתר את התקלה בצמת הפיקוד לתיבת ההילוכים.

המוסך ביצע תיקון.

התוצאה של התיקון, נוצרה שוב בעיה - והתיקון - החלפת מחשב השליטה של שסתומי פיקוד הממסרה.

והחלפת המצמדים עקב שחיקה.

לדעתי - מאחר ולא הייתה לפני כן בעיה בהעברת ההילוכים, והחלקות של המצמדים.

אפשר ותיקון צמת פיקוד החשמלית, גרם לבעיה.. קצר או נתינת פקודות לא נכונות.

התוצאה - נזק למחשב המתפעל את הממסרה, ושחיקת יתר במצמדים עקב פיקוד לא תקין.

לכן לדעתי נוצרה בעיה יותר גדולה, עקב תיקון הצמה החשמלית של פיקוד הממסרה.

אני מדגיש לא בדקתי - מנתח את השתלשלות המקרים, הגיון בסיסי וידע טכני.

עלות המצמדים לממסרה כ 2000 ש"ח, כחלפים - מצמדים / דיסקיות ההצמדה.

המצמדים הם חלק אשר נשחק באופן נורמלי בשימוש.

להבנתי - התקלה התחילה בצמה החשמלית, ואחרי תיקונה, המשיכה בתקלה יותר גדולה.

לכן , היבואן צריך לבדוק.. כי נראה לי, כי מגיע כאן תיקון ללא חיוב .

ואם הוא רוצה להיות קטנוני - הוא יכול לחייב על הבלאי היחסי של המצמדים.

ומאחר והמצמדים עולים 2.000 ש"ח, חיוב בעל הרכב יהיה 1000 ש"ח.

לדעתי אם כך באמת התפתחה הבעיה.

היבואן צריך לבקש סליחה, על תיקון לא טוב של הצמה החשמלית.

ולא לחייב כלל, ואולי גם לפצות על עוגמת הנפש..

זו התשובה, לעניות דעתי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא יכול לנהל דיון מהעדר ידיעה, אבל לפחות אצלי התעורר הרושם, מקריאה כאן כמו במקומות אחרים, שדווקא החד מצמדי עושה פחות בעיות מהכפול, אם כי אופן הפעולה של האחרון ידידותי יותר למשתמש ההדיוט, אשמח לקבל אינפורמציה מסודרת ממך או מאחרים שתעשה לי סדר בענין.

אני לא מתיימר להיות מומחה גדול בעניין, אבל לפי נסיון אישי לקריאה מעמיקה במקורות שונים, התיבה בעלת מצמד בודד. סובלת עם הזמן לא רק בגלל המצמד, אלא מנזילות מהמערכת הידראולית של האקטואטור (הרובוט עצמו), בעיה במגעים של ידית ההילוכים, "מזלג" שיוצא מכיוון, פעולה מחוספסת ועוד. בקשר לדו -מצמדי, למזלי אין לי ומקווה שגם לא יהיה נסיון, אבל מעיון בחומר נוצר הרושם שתקלות קטנות ומעצבנות מופיעות פחות, אבל יגיע הרגע שתקבל כמו שאומרים בשכונה "וואחד בומבה".

אני בכל אופן ממליץ להמנע משני אלה ולרכוש רכב עם גיר רגיל או אוטומטי פלנטרי. רכבי קצה כמו מזראטי, פרארי, מקלארן, למבורגיני וכד, זה סיפור אחר, מאחר שאלו רכבים אשר נוסעים מעט מאד וננהגים בצורה שהרובוט החד-מצמדי (בדגמים היותר ישנים) עושה עבודה טובה ומוסיף לתחושה ובמעורבות בתהליך הנהיגה, במיוחד אם היא "חוליגנית". מה גם שמי שרוכש את הרכבים האלו לא כל כך רגיש לתיקונים עם גרנד טוטאל מפלצתי.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם (נערך)

GIRI אני לא מסכים איתך.

אני יכול להעיד על 2 מקרים שבהם גיר רובוטי חד מצמדי היה אמין מאוד, בקורולה 2008 שהיתה לנו שנסעה יותר מ120K וגם 301 2014 של קרוב משפחה כ100K פחות או יותר, בשתיהן 0 תקלות, אך שתיהן עברו החלפת מצמד בסביבות ה100K.

אני חושב שהכללה שלך קצת יוצאת מפרופורציה,

אסביר, זה כמו שתגיד אל תקנו גיר פלנטרי כי הAL4 והגיר הישן של VAG בשנות ה2000 עד 2010 היו בעייתיים, או למשל הדו מצמדי בגלל הפוקוס והDSG.

גם לא חסרות הפתעות עם גירים ידניים, הסקודה פליסיה סבלה מבעיות רצינות של תפקוד הגיר והBMW סדרה 1 הידניות, לא חסרים כאלה בעיקר בחול עם בעיות עם הגיר שפתאום לא נכנס ולא מתפקד כראוי, ולצערו הרב של חבר טוב שלי שגר ברומניה ומחזיר כזו.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם

כמובן, אני לא מכליל. גם הגיר האוטומטי של מיצובישי היה לא אמין בשנות ה-90. אני מדבר באופן כללי על "התופעה". יש פתרונות הנדסיים החברים ביסודם, הרובוט הוא אחד מהם. בגלל זה האמריקאים, היפנים והקוריאנים (חוץ מהקורולה) לא השתמשו בו. האסיאתים כנראה בגלל אמינות נמוכה, והאמריקאים בגלל אופן הפעולה המזעזע במצב אוטומטי. לא סתם יצרנים חכמים עברו עוברים חזרה לגיר אוטומטי מסורתי.

אגב, הידעתם שהמקום היחיד בו הפיאט 500 מצוידת בגיר אוטומטי נורמלי היא ארה"ב?

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

הונדה משתמשת ברובוטיים, אם זה החד מצמדי בג'אז ובסיוויק , או הכפול מצמדים 8 הילוכים באקורה ILX/TLX או ה9 במNSX , ואני זוכר שיש להם איזו יוזמה/כיוון/ ניסוי לגיר עם שלושה קלאצ'ים.

פורסם

לא מקנא בשפן הנסיונות. אלפא, ב.מ.וו וקדילאק הוכיחו שאפשר להשתמש בגיר אוטומטי פלנטרי שעובד מצוין ולא פוגע בביצועים. מי שמוכן לשים כספו על קרן הצבי-זכותו.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

שוב, לא יודע, אבל נדמה לי שהגיר הרובוטי החד מצמדי לא ממש נפוץ בשל אופן הפעולה שלו, לא בשל אמינות דפוקה. הוא ותיק בהרבה מזה הכפול, קיים כבר עשרות שנים בפיאט ובסיטרואן פז'ו ולא זוכר בעיתיות כמו זו עליה אני קורא ולצערי גם חוויתי לאחרונה עם גיר כפול מצמדים מאוד מסוים, ואם רוצה רמז אז שלוש אותיות לועזיות.

פורסם
שוב, לא יודע, אבל נדמה לי שהגיר הרובוטי החד מצמדי לא ממש נפוץ בשל אופן הפעולה שלו, לא בשל אמינות דפוקה. הוא ותיק בהרבה מזה הכפול, קיים כבר עשרות שנים בפיאט ובסיטרואן פז'ו ולא זוכר בעיתיות כמו זו עליה אני קורא ולצערי גם חוויתי לאחרונה עם גיר כפול מצמדים מאוד מסוים, ואם רוצה רמז אז שלוש אותיות לועזיות.

אז אני מבין שה-PDK בפורשה שלך עשה לך בעיות? :wink:

פורסם

רועי5,

שלושת האותיות "הקדושות", זה בכלל סיפור בפני עצמו, ולרכוש רכב כזה כשהיום יש גישה בלתי מוגבלת למידע, זה פשוט טמטום מוחלט. הרעיון עצמו הוא בוסר, אבל שכל אחד יחליט עבור עצמו.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

צר לי לא ברור ההקשר למה שכתבתי ביחס להבדלי האמינות בין גיר חד מצמדי לדו מצמדי, ומסכים לחלוטין שלקנות מכונית עם גיר מועד לפורענות הוא מעשה די אמיץ, אבל למרות הסיפורים על הגירים הללו בעובדה קונים מכוניות כאלו כאן בכמויות מאוד מרשימות. אצלי אגב האוקטביה היא אוטו צמוד, לכן השאלה מה יקרה אם וכאשר יתקלקל הגיר קצת פחות מענינת.

פורסם
רועי5,

שלושת האותיות "הקדושות", זה בכלל סיפור בפני עצמו, ולרכוש רכב כזה כשהיום יש גישה בלתי מוגבלת למידע, זה פשוט טמטום מוחלט. הרעיון עצמו הוא בוסר, אבל שכל אחד יחליט עבור עצמו.

כשיש גישה בלתי מוגבלת למידע, יש גם הגזמות, כמעט באותה מידה.

בהערכה זהירה, קבוצת VAG מוכרת מיד שנה בערך 700,000 מכוניות שמצויידות בשילוש הקדוש.

נראה לך שאם זה היה נורא כל כך היו ממשיכים לקנות אותן ?!

ועוד היו חוזרים פעם אחר פעם ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי ההערכה הזו יוצרו מעל 5 מיליון יחידות של DQ200.

לא נראה לי שב VW יושבים מזוכיסטים או מתאבדים.

אם היו בעיות נוראיות כפי שזה מצטייר ברשת.

אז היו מפסיקים לייצר אותו אחרי שנה שנתיים.

ה DQ200 מיוצר משנת 2009 ברציפות עד היום.

• תוכן חדש...