Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

בעקבות חיפושי רכב יד שנייה התעניינתי גם בכמה מכוניות ב0 ק"מ ליסינג, במיוחד הדגמים עם ההנחות הגדולות- פוקוס ופורטה.

בפוקוס ביקשתי לבדוק מס' שלדה של אחד הרכבים, כאשר ברישיון רשום "עליה לכביש באפריל 2017"

בפועל לאחר בדיקה באינטרנט של כמה דקות מסתבר שהרכב יוצר בסוף אפריל 2016.

עכשיו כל זה לא חדש לא וזה היה די צפוי נוכח המחיר הנמוך שהרכב מוצע בו. היבואנים שלא מצליחים למכור את הדגמים של 2016 מוכרים אותו לאחר שנה לציי הליסינג ואלה בתורם מגלגלים את הרכב אל הצרכן, כאשר הדגם כמובן מפורסם כרכב 2017 לכל דבר ואין זכר לשנת ייצור ברישיון רכב.

השאלה היא טכנית- הרכב עמד מעל שנה במחסן/נמל/איפשהו בלי לזוז- מה ההשפעה המכנית המעשית כל כך? מה הסיכון העיקרי לקונה? האם הייתם קונים רכב כזה מבחינה *מכנית* ולאו דווקא מבחינה כלכלית (אם למשל הרכב צפוי להיות בבעלות מס' רב של שנים).

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי victorsk
פורסם
כן אבל מחליף את כל הנוזלים, המצבר הצמיגים

אני חושב שזה מיותר.

צמיגים: אני לא מחליף צמיגים כל שנה, צריך לבדוק את התאריך שלהם ואם הם יבשים, במידה ולא, מה הבעיה להשתמש בהם?

מצבר ונוזלים, מה ההבדל בין המצבר, שמן ,ומים שנמצאים ברכב הזה כאשר הוא עדיין חדש עם מכלולים חדשים לבין זה שיובש בחנות חלקי חילוף?, הרי לא מדובר ברכב שנסע קצת ואז עמד שנה, אלא ברכב עם מצבר שמן ומים שלא היו בשימוש מעולם, ופשוט עמדו בתוך תכולה נקיה וחדשה שנה, אם המצבר עובד חזק ונטען אז למה להחליף?

זה מה שאני חושב, ויכול להיות שאני ממש טועה, אשמח להסבר.

פורסם (נערך)

שמן מנוע מתחמצן עם הזמן ומאבד מיכולתו .מצבר נפרק עם הזמן לפעמים לנקודה שכבר לא נטען במיוחד באילת. הגלגל מקבל בטן עם הזמן וגם תמיד יש זליגת אויר החוצה למרות שחלק מהיצרנים ממלאים בחנקן.

זה רכב שעמד בשמש , לא במחסן מקורה.

מים בסדר, אל תחליף.

רק המלצה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה לכולם!, מחיפוש בפורום אכן ראיתי שהיו עוד לא מעט שרשורים בנושא עם המלצות דומות. החלפת נוזלים, מצבר, וצמיגים

האם שווה להתעקש על טיפול גדול והחלפה טרם הקנייה או פשוט לנסות להוריד מערך העסקה (ואז לעשות לבד)?

האם קיימת יכולת מיקוח בגלל שזה דגם ישן יותר (2016 במקום 2017) בלי קשר עלייה על הכביש?

פורסם

אני מכיר אדם שקנה רכב שעמד שנה פלוס במחסן.

אבל הוא הוריד את המחיר של הרכב לריצפה אחריי ויכוחים עם מנהל מכירות בכיר.

אני יודע שהוא לא נתקל בבעיות עם הרכב ומאד מרוצה ממנו.

* הוא כן טיפל ברכב ודאג לעשות את כל טיפולי מנע לרכב שעמד תקופה.

פורסם

לכל רכב יש תקופה של כמה חודשים בין התאריך יצור לבין העליה לכביש.

לרכב יש מסע של כמה חודשים באוניה לארץ,ועוד תקופה עד שהוא נמכר,עד שעושים רישוי.

יכול לקחת גם חצי שנה לפעמים.

לגבי שנה עוד לא נתקלתי אבל אני מאמין שמנפחים צמיגים במגרשים באופן קבוע והמצבר לא מחובר כך שלא צריכה להיות בעיה מהבחינה הזו.

ורוב הרכבים,גם אחרי הקניה עומדים בשמש,אין לזה משמעות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

רוב האנשים שקונים רכב חדש, לא יודעים כמה חודשים הוא עמד במגרש האחסנה. הם משלמים מחיר מלא עבור מכונית שכבר נמצאת בארץ ומחכים 14 ימים עבודה עד לקבלתה. אולי חלקית אחוז בודקים לפי מספר שלדה מה תאריך ייצור של הרכב. וגם זה לא אומר כמה זמן הרכב נמצא בארץ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איכויות השמנים היום והנוזלים (חלק מהרכבים מגיעים עם נוזל קירור שתקין עד 10 שנות עבודה ואף יותר).

קצת הגזמנו.

יש לקחת בחשבון כי הרכב כמעט ולא עבד אלה נסע ק"מ בודדים, כך שאין לנוזלים או שמנים יותר מדי "שחיקה".

מלבד החלפת שמן מנוע והפילטר (עלויות זניחות) ואולי, מצבר (ייתכן והמצבר המקורי שמגיע עם הרכב מספיק איכותי ולא נפרק) או צמיגים, כל זה אמור להיות מגולם במחיר זאת אומרת, להפחית את המחיר בהתאם להצעת מחיר לחבילת הטיפולים/החלפות הללו, זה הכל.

פורסם

בלי להיות גאון הדור אני מניח שהרכב "שכב" בבונדד של היבואן 11 חודש טרם נמכר לחברת ליסינג, זה די מסביר את 11 חודשים (מינוס כמה שבועות הובלה) בין תאריך הייצור לבין תאריך העלייה לכביש. השאלה מה הפעולות שהיבואן עשה לרכב בזמן שהוא שהוא היה במחסן. אם למשל החליף שמנים, מצבר, ניפח צמיגים אז יכול להיות שזה לא נורא כל כך. השאלה אם המידע הזה מועבר לחברת ליסינג (ואז אני יכול לדרוש לראות את זה) או שלא..

פורסם

למה שיהבואן יחליף שמנים או נוזלים או צמיגים לרכב בן 11 חודשים?

החלפת שמן מנוע זה או שנה או 15K נגיד ברוב הרכבים, אז להחליף לרכב שעבר 5-8 ק"מ לאחר 11 חודשים?

צמיגים מחזיקים שנים רבות באחסון סביר ותקין, אומנם הקטע של קבלת צורה לא תקינה עלולה לקרות אבל לשם כך ממלא היצרן אוויר בצמיגים לרוב במקסימום, בכדי למנוע תופעה זו, לא הייתי חושש מזה יותר מדי, מתחיל לנהוג ובמידה ויש רעידות לא מוסברות לאחר כמה ימים או שבוע שבועיים של נסיעה, מחליף אבל שוב, זה אמור להיות מקוזז מראש במחיר, פשוט אתה תקח את הסיכון תקין או לא.

להחליף מצבר? בגלל.... מה בדיוק? או שמניע או שלא מניע.

סביר להניח שהמצבר המקורי של היצרן איכותי מאוד ועלול להחזיק את כל פרק הזמן הזה, סביר להניח.

בכל מקרה, תבוא עם הצעה ממוסך מורשה כמו עם שמן המנוע, זה הכל.

תבין, הכל אמור לעבוד כמו שאמור לעבוד, אם עברו 11 חודשים, קזז במחיר עלות מצבר + החלפת שמן מנוע ופילטר וזה הכל.

תביא הצעת מחיר רשמית ממוסך מורשה וזה הכל, תתמקח.

דרך אגב, אם הצמיגים מולאו בלחץ מקסימלי אצל היצרן, סביר להניח שהם תקינים ובסדר גמור.

ייתכן שהם לא תקינים אבל בקטע הזה, אפשר להחליף חצי רכב, כן?

תהיה הגיוני.

• תוכן חדש...