Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן - פיאט טיפו האצ'בק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר הרבה מאוד זמן מאז שנסעתי על ה1.8 לכן לא זוכר מבחינת הנוחות אבל המושבים שם נוחים לפחות בישיבה באולם התצוגה.

דווקא הסלון לא ניראה low cost וגם לא מרגיש.

גם לי לא ברור מי קהל היעד ולדעתי הסאדן עדיפה בגלל מראה וגם זולה יותר, לי המערכות הבטיחות שיש בספורטיבו פחות חשובות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היצרן לא מייצר את המכונית בקונפיגורציה של מנוע טורבו בנזין ותיבה אוטומטית (פלנטרית או רובוטית). זה לא ברור למה היצרן נוהג ככה אבל היבואן בורר ממה שקיים בהיצע...

היצרן נוהג ככה כי עיקר המכירות שלו באיטליה הן דיזל.

מסך מולטימדיה ניראה כמו התקנת קולחוז (=משק חלקאי ברוסיה בדומה לקיבוץ, וגם שם נרדף לקומבינות ברכב). כאילו הוציאו את המקורית מנישה קטנה ושמו מעל משהו אחר.

יוליאן, לפי מה שאתה מתאר המכונית לא משהו במחינת הנוחות. לגירסא האוטומטית של ה116K יש אלטרנטיבה כמו מיצובישי לנסר ספורטבק 1.8 שעולה +- אותו דבר.

רק במקרה של הלנסר, הרכב נוח והשיכוח טוב.

ניראה שהפיאט שמרה על כל מאפייני הLOW COST בהצ'בק + קצת קישוטים. וגם, לא יותר מידי כפתורים בהגה?

לא יצא לי עדיין לראות את ההצ'בק במציאות, אבל הסדאן לא מרשימה לטעמי. במיוחד בלבן.

ניראה שלפיאט אין הרבה מה להציע כרגע חוץ מווריאציות שונות ל500.

לא ברור מי קהל היעד של הרכב הזה. אם כבר, אני חושב שגירסת הסדאן יותר משתלמת מבחינת המחיר. חבל שהטורבו רק עם גיר ידני.

במחיר של הדיזל יש רנו, למשל מגאן סדאן החדשה או סטישיין פרקטית וניראית טוב.

יוליאן, תודה על הביקורת. קצר ולעינין!

כמו שכתבת, הרשמים שלך הם מתמונות. במציאות היא לא מרגישה זולה בפנים ומובחנת מהסדאן באופן די מורגש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יוליאן, תודה על הסקירה העיניינית !

גם הטיפו סאדן אינה נראית LOW COST, ויחסית לפיג'ו 301 היא ברמה אחרת לגמרי, ואפילו ברת תחרות לסקודה ראפיד.

בעוכריה יחידת כוח לא מספיק חזקה וגמישה, ונוחות נסיעה בינונית מאד בדגם המהודר, שמצוייד בצמיגים רחבים מידי.

ב 10K פחות, הן יכלו להיות דיל מעולה, בייחוד ללקוחות שעושים שיקול "קר" ועינייני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ה301 פחות איכותית אבל המתלים עושים עבודה טובה יותר מבחינת ספיגת שיבושים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ל-301 יש עוד יתרון גדול - היכולת לרכוש מכונית בת שלוש ב-30K ( מלסינג/השכרה) אני מקווה שזה לא יהיה הגורל של הטיפו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סביר להניח שזה מה שיעלה בגורלה, מאחר ולא מעט מכוניות כאלו נמכרו בתקופה האחרונה לציי רכב.

אבל זו אשמת הטיפו, אלא טעם הקהל שהשתנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין חדש תחת השמש.

בחוות דעת הפושרת שכתבתי על הטיפו סדאן, ציינתי בדיוק את אותם מסקנות שיוליאן הגיע אליהם במבחן הנוכחי.

מנוע עצל, רועש, גיר איטי שלא ממהר להוריד הילוכים, נוחות של קרש, ומחיר בשמיים. על עיצוב, זו כבר דעה אישית.[אהבתי!]

יוליאן לא הספיק לבדוק צריכת דלק, אבל אני בספק עם היא תתקרב בכלל לנתוני היצרן.

בזמנו באמת תכננתי לקנות את הסדאן, אבל האכזבה עלתה על כל הציפיות, וחוץ ממזגן חזק וצופר "איטלקי", אין לרכב הזה מה להציע יחסית למחירו.

הרכב מוגדר "LOW COST"? אבל לא המחיר.

בעבר אפילו קיבלתי הערות מצד חברי פורום "מסויימים", שסוגדים לכל חתיכת פח, שמתנוסס אליה השם: FIAT,עקב הביקורת שהעברתי, ועל חוות דעת הפושרת שלי על הסדאן בזמנו. המצב לא השתנה הרבה {אם בכלל}, עם ה"ספורטיבו". אגב שם מפוצץ.

ולמרות כל מה שנאמר, אפשר לוותר, לסלוח, ולהתפשר על מגרעותיה, לולא המסמר האחרון בארון הקבורה של הרכב, שננעץ על ידי המתמחר.

יוסי.

פורסם
יוליאן לא הספיק לבדוק צריכת דלק, אבל אני בספק עם היא תתקרב בכלל לנתוני היצרן.

אתה מכיר הרבה מכוניות שעומדות בהצהרות היצרן? עד עכשיו מכל המכוניות שהיו לי הייתה רק אחת שעמדה בהצהרה, וגם זה רק בנתון אחד מתוך שלושה.

בזמנו באמת תכננתי לקנות את הסדאן

ומאז יצאתי למסע צלב, ואני דואג להכנס בה בכל הזדמנות. די, שחרר. זה לא בריא. מה גם שהאוטו הזה כולה יצא בינוני, כמו שהוא תוכנן. לא תכננו פה מתחרה למזראטי גיבלי.

לולא המסמר האחרון בארון הקבורה של הרכב, שננעץ על ידי המתמחר.

יוסי.

אז אתה המתמחר? הרצחת וגם ירשת? :shock:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אכן צריכת דלק לא ניתן לבדוק בכזה מבחן אבל לפי איך שהעסק עובד הרכב לא יכול להיות חיסכוני בדלק.

פורסם

לא ברור מי קהל היעד של הרכב הזה. אם כבר, אני חושב שגירסת הסדאן יותר משתלמת מבחינת המחיר. חבל שהטורבו רק עם גיר ידני.

במחיר של הדיזל יש רנו, למשל מגאן סדאן החדשה או סטישיין פרקטית וניראית טוב.

קהל היעד של הרכב הזה, אלו אנשים שמחפשים כמה שיותר תמורה למחיר. עד כמה שידוע לי, אין עוד רכב במחיר הזה כיום, שמציע חבילה כזו של מערכות בטיחות אקטיביות.

ולגבי הדיזל, לדעתי גם היא מציעה תמורה לא רעה בכלל. המגאן שציינת יקרה יותר, ומגיעה אך ורק במרכב סדאן וללא מערכות בטיחות. מה גם, ש"על הנייר" הביצועים של הטיפו עדיפים, ובפער לא קטן כל כך.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

הבעיה שבנושאים מרכזים היא מפשלת- יחידת הנעה ונוחות.

אני לא הייתי יכול לשלם על כזה רכב 116 אלף.

פורסם

יחידת הנעה בהשוואה למה? למנועי טורבו? זה לא בהכרח מעניין את הלקוח שרוכש רכב כזה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה ; היחידה שמצדיקה הסתכלות לטעמי היא גירסת הדיזל.

יחידת הנעה בהשוואה למה? למנועי טורבו? זה לא בהכרח מעניין את הלקוח שרוכש רכב כזה.

צריך להתייחס לכך מאוד ברצינות לדעתי. אם בזמנו יציאה לעקיפה עם גרנדה פונטו 1.4 רובוטית היתה שקולה לרולטה רוסית (הרכב לא מאיץ - תסחט מצערת בשלישי... רביעי... על חמישי אין מה לדבר ; הרכב לא מאיץ, אלא אם כן אתה כבר מצוי בירידה), משהו אומר לי שההצלחה הזו תשתחזר עם יחידת ה 1.6.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

אבל גם הלקוח ירגיש שהרכב עצל, ולא נוח.

והוא יכוך לחסוך כסף ולקחת את הסאדן עם תא מטען גדול יותר. השאלה עד כמה חשובה לו בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוטונומית.

ולדעתי? לא במידה מספקת שתגרום לרכוש את הרכב במחיר הזה.

הרי אם הטיפו לא להיט מכירות הספורטיבו שעוד יותר יקרה לא תעזור.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

אינני חובב פיאט גדול, להפך.

אני חייב לציין שהזדמן לי לקפוץ לסוכנות פיאט וראיתי את.הטיפו האצ'

האמת? רכב חמוד, אני פחות מחבב את השפה העיצובית של פיאט, בעיקר בפנים. קולחוז אין שם. הכול נראה בסדר גמור, הופתעתי.

אני לא בחור קטן וישבתי מאחורי עצמי בצורה יחסית נוחה.

מה שכן, יש נגיעות קטנות של מוזרות איטלקית, השק של הידית הילוכים יושב על מין קליפס כזה, שאפשר לפתוח ואז בטח ניתן להרים את החלק הזה של הקונסולה, החלטה מאוד מוזרה בעיניי, אבל זה לא משנה כלום.

בוטום ליין לדעתי מישיבה בלבד, רכב סביר פלוס.

לא הייתי לוקח לעצמי אותו, אבל אני לא פאקטור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...