Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן - פיאט טיפו האצ'בק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ORYO

השוויתי רכב חדש אחד לרכב חדש אחר. יש? בשפה פשוטה, בשבילך. 2 רכבים חדשים זהים, המיובאים על ידי אותו יבואן שנמכרים באולמות תצוגה שונים, כאשר כל ההבדל בינהם היא עוד שורה ברישיון הרכב.

זה שכתוב ברישיון ליסינג "0" ק"ם, לא הופך אותו למשומש או מפלצת או זבל אחר. תסביר לי מה ההבדל בין רכב ליסינג 0 ק"ם, לבין אותו רכב בדיוק שנרכש מהיבואן? אתה יודע את התשובה? אם לא, היא מופיעה למעלה.

אני ממש לא אוהב לחזור על עצמי, אבל בשבילך אחרוג ממנהג זה, באופן חד פעמי. שוב, אחרי תקופה של 3 שנים בממוצע רכב ליסינג 0 ק"ם ורכב פרטי ימכרו בהפרש זניח למדי. ובינתיים אתה נוהג ברכב עדיף משמעותית,[במקרה הזה הפוקוס].

לגבי ההשוואה בין ה-301 לטיפו סדאן, ובכן הלקוח הפוטנציאלי של הרכבים הללו יצטרך להחליט מה חשוב לו יותר. רכב יפה ומאובזר יותר, או רכב עם היגוי, התנהגות כביש, זריז יותר ועם נוחות עדיפה משמעותית.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא בטוח שהצרפתיות זריזות יותר מהטיפו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

וואו יוסי, תודה על ההסבר - אז בעצם אין הבדל בין 0 ק"מ לחדש? תוספת היד לא משנה במאום? הרישום לא ישנה כלום? תקופת האחריות זהה? תאריך עליה לכביש? אין אלמנט הפחתה במחירון לוי יצחק?

בונא זה מדהים אז עלית על משהו - בעצם יש שני מוצרים *זהים* שנמכרים בהפרש של אלפי שקלים! מדהים!

(רק שהם לא זהים, לתוספת היד יש השלכות כלכליות - לחלק יהיה אכפת לאחרים לא ויחידי סגולה פשוט לא יכירו בהשלכות לחלוטין. אם היית מבין את הביקורת היית משווה רכבי 0 ק"מ לרכבי 0 ק"מ אחרים, אבל אתה לא, אז לא. לכשל שלך להשוות "תפוזים לתפוזים" אין שום קשר לפיאט, למען הסר ספק)

עריכה: לאלו מכם שלא מבינים איך זה ייתכן ששני מוצרים "זהים" נמכרים בהפרש של אלפי שקלים, הנה הסבר מקיף יותר.

השורה התחתונה: 0 ק"מ זה לא דבר רע, זה לא דבר טוב - זו פשוט עוד שיטה לרכישת רכב. כל אחד יעשה את שיקוליו ויחליט. זהות אין כאן (ולא יכולה להיות, ברמת ההגדרה, כי אז השוק לא בשיווי משקל) - גם אם יוסי יסביר את זה בפעם הרביעית רחמנא לצלן.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ORYO

למה אתה מתכוון: "0 ק"ם וחדש"? זה אותו רכב בדיוק, או לא? יד ראשונה 0 ק"ם הופך את רכב למשומש? הוא לא נמכר עם אותו ק"ם כמו באולמות של היבואן? מה משומש בדיוק ברכב כזה? איזה בלאי יש לו?

ההשלכות הכלכליות" שאתה מדבר אליהם באים לידי ביטוי בקניית הרכב, יותר, ובמכירתו, הרבה פחות.

ז"א ההפרש בקנייה יהיה גבוה יותר, ובמכירה הרבה פחות.

אל תוציא בבקשה דברים מהקשרם ותנסה לפרש אותם כרצונך. התכוונתי שהרכבים הם זהים, הם אותה "חתיכת פח" בדיוק אם אותו מנוע וגיר. כן ידידי, זהים מבחינה פיזית במלוא מובן המילה. כן ידידי המלומד. הרכבים מיוצרים באותו מפעל ובאותו פס ייצור, ומגיעים ארצה באותה אונייה.

עכשיו אתה תסביר לי מה ההבדל בין" 0 ק"ם לחדש" , לפי דבריך? מלבד הפחתה במחירון {שמתקזזת עם השנים}, יש הבדל פיזי בין הרכבים?

בן אדם "משכיל" כמוך וודאי יודע את התשובה. לא יודע עם היית רציני או לא, לגבי הנושא הזה, אבל אל תפסול רכבים חדשים 0 ק"ם, בטענה שהם אינם חדשים. משתמשים אחרים חדשים בפורום קוראים את מה שאתה כותב, ועלולים עוד להאמין לשטויות שאתה פולט כאן.

YULIAN

נסעתי ב-301 ובטיפו סדאן. יש הבדלים ביניהם בתאוצות ביניים.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

רבע שעה נסעתי גם בלמבו הורקאן וגם בפרארי 458. אני מניח שלגיטימי שאטען שאני מכיר אותן לעומק, נכון?

לגבי התארים שאתה מייחס פה לאנשים והנימה המזלזלת, היא מעידה, יותר מכל, עליך. כך גם ההתלהמות. אוריו לא דיבר על ההבדל הפיזי, הוא כן דיבר (אם היית מצליח לראות מבעד לקצף ולשחור בעיניים) על כך שהמכוניות האלה במקרים לא מעטים שונים באבזור ובאחריות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
צרה בפנים, לא מתנהגת, לא מאובזרת, לא מהירה, לא נעימה בפנים. לזכותה מושבים לא רעים ונוחות נסיעה בסדר.

[/right]

tsi זו אמת המידה להנאה ברכב?

ה 301 צרה בפנים ?!

הרבה מכוניות מנהלים היו שמחות למרחב פנים כמו שלה.

וגם לנוחות הנסיעה שלה.

לפחות בתחום הנוחות, היא פיג'ו אמיתית.

של פעם.

כל השאר דכאון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רבע שעה נסעתי גם בלמבו הורקאן וגם בפרארי 458. אני מניח שלגיטימי שאטען שאני מכיר אותן לעומק, נכון?

לגבי התארים שאתה מייחס פה לאנשים והנימה המזלזלת, היא מעידה, יותר מכל, עליך. כך גם ההתלהמות. אוריו לא דיבר על ההבדל הפיזי, הוא כן דיבר (אם היית מצליח לראות מבעד לקצף ולשחור בעיניים) על כך שהמכוניות האלה במקרים לא מעטים שונים באבזור ובאחריות.

במקרה של הפוקוס אין הבדל באיבזור לדעתי, זה הדגם שאחרי מתיחת פנים והבאת גיר פלנטרי ולא היו הבדלים בין שנתונים בדגם הזה לדעתי. ההפרש מול החדש משמעותי מאוד - 28 אלף שקל, אז מי שמחפש סדאן משפחתית העסקה נראית כמשתלמת.

פורסם
ORYO

למה אתה מתכוון: "0 ק"ם וחדש"? זה אותו רכב בדיוק, או לא? יד ראשונה 0 ק"ם הופך את רכב למשומש? הוא לא נמכר עם אותו ק"ם כמו באולמות של היבואן? מה משומש בדיוק ברכב כזה? איזה בלאי יש לו?

ההשלכות הכלכליות" שאתה מדבר אליהם באים לידי ביטוי בקניית הרכב, יותר, ובמכירתו, הרבה פחות.

אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול, ואני מקווה שבזה נשקיט את הפליים וור שעוד שניה מתפרצת כאן.

אתה לא יכול להשוות בין שתי שיטות מכירה שונות. נקודה. כמו שיש את הפוקוס ב-0 ק"מ, כך גם תהיה הטיפו (או ה-301 או וואטאבר) וגם שם המחיר ירד משמעותית.

יש גם מכוניות מתצוגה, למה אתה לא מתייחס אליהן?

עוד יותר, למה שלא ניקח את האוטו עם מימון מלא? אז בכלל אתה משלם רק 700 שקל. זה אמנם כל חודש, אבל זה סתם עובדה, וזה לא משנה.

שני הרכבים חדשים, נכון, אבל אתה מסתכל על עלות הרכישה כסכום שבו הכל מתחיל ונגמר, וזה לא נכון. כי אם אתה רוצה לחשב את העלות של האוטו, אז צריך לחשב גם בכמה תמכור אותו. אז את האוטו שקנית מהיבואן תמכור ב-X, ואת זה שקנית ב-0 ק"מ תמכור ב-X פחות 12% שזו ההורדה על 0 ק"מ. שווה? יכול להיות, ויכול להיות שלא.

אתה לא יכול לאנוס את המציאות ולהציג את העובדות כדי שיתאימו לאג'נדה שלך. בדיוק באותה מידה שאתה לא יכול להגיד שמחיר המחירון של רכב X הוא XX והוא לא שווה כי את רכב Y מוכרים במבצע ב-XX פחות 20 אלף שקל. זה מבצע, זה לא. זה 0 ק"מ, זה לא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

arco בחייאת אל תיפול במלכודת ההטרלה -

הפוקוס יכולה להיות עסקה מצויינת, אף אחד לא טען אחרת (אם ההפרש הוא אכן 28 אש"ח, זה הפרש של 20%, וזו עסקה יותר ממצויינת - כ"כ מצויינת עד שאני נוטה להאמין שהיא לא נכונה למען האמת... יש לינק?)

כל שאמרתי הוא שאין מה להשוות עסקאות "0 ק"מ" כנגד עסקאות "יבואן", היות ומדובר בסוג עסקה שונה עם תנאים שונים והשלכות שונות.

יוסי אמנם הרבה יותר משכיל ממני וכו', אבל במקרה הזה הטעות שלו היא לא עניין של דעה אלא 'סתם' עובדה כלכלית, די בסיסית אגב, שנובעת הן מעקרון בסיסי של מאקרו כלכלה למרות שתכלס גם 'חכמת רחוב' אמורה להספיק כאן (אמורה).

שני מוצרים זהים לא נמכרים בהפרש של 10-15% במחיר, כך שאם עסקאות "0 ק"מ" היו, כחבילה, חד משמעית טובות יותר בהפרש ענק - אז השוק היה אומר את שלו ואלו היו העסקאות היחידות שמתבצעות בפועל (אבל אז היה הפרה בשיווי משקל של השוק, מחיר ה0 ק"מ היה עולה / מחיר יבואן יורד, והשוק היה חוזר לשיווי משקל... אתה יודע, שטויות של מאקרו כלכלה).

עריכה: מה שהערס רשם (אמרתי שחכמת רחוב מספיקה או לא אמרתי??? נו, כי הוא רשם על עצמו שהוא... לא משנה)

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני חושב שההבדל היחיד (מבחינת מוצר עצמו) מול אותה פוקוס חדשה זה זה שהפוקוס ב-0 ק"ם היא מעל שנה בארץ. כמובן אין לך אפשרות לשדרג לרמת גימור גבוהה או לבחור צבע אחר ממה שיש להם או מרכב אחר, כל זה אילוצים של 0 ק"ם. תנאים כמובן יהיו שונים, כל מי רוצה לרכוש שיבחן אותם ויחליט מה טוב לו.

יוסי הביא לינק:

http://motodeal.co.il/deals/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93_%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

פורסם

אין קסמים. זה רכב ששכב שנה בבונדד/כל חניה אחרת. רכב שבגדול, צריך לעשות לו טיפול ולהחליף צמיגים, בתור התחלה. המחירון שלו יהיה נמוך יותר ושוב, צריך לבדוק היטב את עניין האחריות. למי שזה מתאים, אהלן וסהלן. אבל לטעון שזאת עסקה זהה לרכישת רכב חדש מהיבואן רק ב-28K פחות זאת הטעייה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין ספק - שנה הפרש זה הבדל זניח. הרי מה כבר קורה למחירון של רכב במהלך שנה ושנת דגם...? (למאותגרים סרקסטית: ירידה של 10-15%).

נו באמת.

כל זה לפני שמעלים את השאלה - האם האחריות היא ממועד קבלת המפתח או ממועד הרישוי המקורי, לגמרי ייתכן שהרכב עם שנתיים+דלתא אחריות ברמה האפקטיבית.

העסקה אכן נשמעת סבבה והכל, אבל לשקלל רק את היתרונות ולהתעלם מהחסרונות זה מתאים אולי לאנשים משכילים, פשוטי העם כמוני מעדיפים להסתכל על התמונה המלאה (אגב: בתמונה המלאה עדיין הייתי מעדיף אותה על הטיפו, שזה האבסורד- אנחנו מתווכחים על הטיעון, לא על התוצאה)

פורסם (נערך)

^

באמת מסקרן ממתי האחריות. אני רוצה לקוות שזה 3 שנים מלאות.

אגב בשנה הזאת הרכב לא נסע בכלל ולא היה שינוי בדגם, אז אין מקום להקבלה לירידת ערך של רכב ששנה על הכביש בשימוש מלא. תאריך הרכישה הוא בכל זאת עדכני.

אין קסמים. זה רכב ששכב שנה בבונדד/כל חניה אחרת. רכב שבגדול, צריך לעשות לו טיפול ולהחליף צמיגים, בתור התחלה. המחירון שלו יהיה נמוך יותר ושוב, צריך לבדוק היטב את עניין האחריות. למי שזה מתאים, אהלן וסהלן. אבל לטעון שזאת עסקה זהה לרכישת רכב חדש מהיבואן רק ב-28K פחות זאת הטעייה.

טיפול כן, אבל למה צמיגים? רוב הרכבים שנמכרים גם עומדים בשמש ולא מחליפים צמיגים אחרי שנה+. רשום שם "אחריות : יבואן הרשמי פורד ישראל." המוסך של יבואן מתייחס אחרת לרכב שנרכש דרך 0 ק"ם? לא נשמע לי הגיוני.. ברור שזה לא עסקה זהה לחדש מהיבואן, אבל בהפרש כזה זה משתלם לטעמי.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם
ברור שזה לא עסקה זז לחדש מהיבואן

לא... מסתבר שזה לא ברור. תקרא שוב את העמוד וחצי האחרונים.

בנוגע לכדאיות העסקה וכו' - כל אחד ושיקוליו. אני אישית לגמרי הייתי מברר אם הייתי מחפש האצ' חדשה בתקציב הזה.

פורסם
(אגב: בתמונה המלאה עדיין הייתי מעדיף אותה על הטיפו, שזה האבסורד- אנחנו מתווכחים על הטיעון, לא על התוצאה)

לא זה האבסורד. האבסורד הוא שיוסי ציפה למכונית ברמה של גיבלי, שתימכר במחיר של אלטו. מה שקרה בפועל זה שקיבלנו מכונית באדג'ט, כלומר בינונית by design and definition, במחיר טיפה מוגזם. זה הכל. אה, והרבה דרמה.

טיפול כן, אבל למה צמיגים? רוב הרכבים שנמכרים גם עומדים בשמש ולא מחליפים צמיגים אחרי שנה+. רשום שם "אחריות : יבואן הרשמי פורד ישראל." המוסך של יבואן מתייחס אחרת לרכב שנרכש דרך 0 ק"ם? לא נשמע לי הגיוני.. ברור שזה לא עסקה זז לחדש מהיבואן, אבל בהפרש כזה זה משתלם לטעמי.

למה צמיגים? כי זה בדיוק כמו כל רכב אחר, פלוס שנה. תחשוב על זה - רכב שעברה חצי שנה מיום ייצורו עד הגיעו ארצה, תוסיף על זה כמה חודשים מיום ייצור הצמיגים, ועל זה עוד שנה. יותר מדי זמן.

אגב, אולי מישהו מגולשי הפורום שרכב רכב 0 ק"מ באמת ישכיל אותנו בעניין האחריות. זה עניין מאד חשוב ובעל ערך כספי (ולא רק) בלתי מבוטל.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...