Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעות עבודה, משכורת, וחגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה נושא מעניין ורציתי לקבל עליו תשובה.

אני עובד במקום עבודה מסויים, כאשר סוכם עם המעסיק שלי (בע"פ) שאני עובד 3 ימים בשבוע, 9-10 שעות בכל יום. את השכר אני מקבל שעתי + נסיעות (עם תלוש כמובן.)

עכשיו בתקופה של חגים וכאלה, עדיין יוצא שאני מצליח להכניס 3 ימים בשבוע, אבל בימי עבודה של חול המועד אנחנו עובדים פחות שעות וזה משתקף לי במשכורת.

רציתי לדעת האם ע"פ הנסיבות האלה המעסיק צריך להשלים לי את השעות במשכורת.

פורסם

כי שעתי מקבל ע"פ שעה ..

כשיש חג אתה מקבל את החג, אבל אם עבדת 5 שעות במקו 8 שעות אתה תקבל על 5 שעות

עובד שמוגדר שעתי מקבל הכל על סמך השעה, ימי חופש לדוגמא מקבלים ב % מסך החודש, כלומר אם עבדת 160 שעות במקום 186 תקבל 0.86 ימי חופש.

אתה יודע מה ? יכול להיות שאני טועה בשאלה הספציפית הזאת ואם כן אני מאוד אופתע.

פורסם

לפי החוק כל עובד שאינו מקבל משכורת חודשית (שכר גלובלי) זכאי לדמי חגים.

אתה צודק שבמקרה של עובד שעתי אופן החישוב הוא לא טריוויאלי כמו במקרה של מישהו שעובד ימים קבועים או לפי משמרות אבל זה לא אומר שהעובד השעתי לא זכאי לדמי חגים.

לדוגמא: נניח שאני עובד שעתי ב-5 מקומות, בכל אחד 9 שעות בשבוע (אבל לא בהכרח בשעות קבועות או בימים קבועים). בשבוע שבו יש ימי חג, יש לי פחות שעות ״אפשריות״ לעבוד בהן, ולכן השכר שלי נפגע משמעותית. לפי החוק, דמי חגים באים בדיוק כדי לפצות על כך.

פורסם

צודק, זה גם מה שאמרתי, אבל מי דיבר על דמי חגים ?

פות"ש לא מדבר על ערב חג, הוא מדבר על חול המועד, ימי עבודה רגילים לכל דבר.

• תוכן חדש...