Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם המוסך פה, התשובה שלהם הגונה ביחס להתנהלות בדרך כלל.

אלו לוקחים מאות ש''ח על חיבור סקנר למחשב, אז לא יקחו על בדיקת קומפרסיה ברכב חדש שכנראה תצא תקינה??

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר אחד מטריד אותי בכל הסיפור הזה, להבנתי גם אם ישנו זיוף במדידות של מכון הבדיקה וגם אם המכשיר לא מכויל - עדיין יהיה זיוף אחיד בכל הצילינדרים ללא פערי מדידה כאלה.

לא הייתי מזדרז להקל ראש בבדיקה הזו.

פורסם

אם אתה מוכיח שהציוד של מכון הבדיקה מזייף,

תודיע להם מראש שהמוסך המרכזי רוצה X כסף על הבדיקה,

ואם נמצא שהציוד שלך מזייף, אתה דורש את הכסף בחזרה.

אחרי הכל הם לא ספקו את הסחורה כנדרש

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

זה רכב 3 צילנדרים אז לך תדע אם המיכשור של מכון הבדיקה מתוכנת לבדיקת מנוע כזה ועוד שחיברו דרך המצבר, האם אתה מרגיש משהו חריג בנסיעה?

חוסר סחיבה? זיוף בסל"ד סרק? כמה ק"מ עשה הרכב? האם צורך שמן?

נשמע הזוי לרכב בן שנה

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
הבנתי שיכולה להיות סטייה ושהמכשור אינו מתאים לסוג הרכב.

מי אמר לך את המשפט הזה? הבודק? אם הציוד שלהם לא מתאים לרכב, הם לא היו צריכים לבדוק את הרכב שלך לדעתי. אולי זו גם הסיבה למספרים החריגים האחרים.

פורסם

יש עוד דרך לאמת האם יש בעיה של איבוד לחץ.

איבוד לחץ שווה בדרך מסויימת, לאיבוד כוח וסחיבה ברכב. גם אם היא אינה מורגשת בפועל.

אם יש חששות בבדיקה, כדי לאמת סופית, הייתי בודק בנוסף, כמה כוח סוס נמדד ברכב בפועל. אם המספר תואם לנתוני היצרן, אין הרבה מה לעשות, ולדעתי אף אחד לא יפתח את המנוע.

אם גם בבדיקת כוחות הסוס יש סטייה כלפי מטה באותם אחוזים, אז כנראה שקיימת בעיה.

פורסם

מכון הבדיקה אמר לטענתו שיכולים להיות סטיות והמורשה אמר שיש מצב שזה לא מתאים המכשיר לרכב.

יש לציין כי הרכב נוסע מעולה ללא גמגומים ולא מרגיש שחסר כוח.

אני קצת אובד עצות מה לעשות. האם לשלם 450 שקל ויכול להיות שיצרו לחינם או לפנות למכון בדיקה ולבקש החזר?

לעשות בדיקת קומפרסיה או לחץ הפוך?

פורסם

אתה לא יכול להרגיש בנסיעה האם הרכב סוחב פחות טוב אם קיימת סטייה קטנה. צריך מכשיר מדידה.

אם בבדיקה בדינמומטר יימצא מצב שכוח סוס שנמדד, זהה או קרוב מאוד, למה שהיצרן מצהיר, הסר דאגה מלבך.

פורסם
מכון הבדיקה אמר לטענתו שיכולים להיות סטיות והמורשה אמר שיש מצב שזה לא מתאים המכשיר לרכב.

יש לציין כי הרכב נוסע מעולה ללא גמגומים ולא מרגיש שחסר כוח.

אני קצת אובד עצות מה לעשות. האם לשלם 450 שקל ויכול להיות שיצרו לחינם או לפנות למכון בדיקה ולבקש החזר?

לעשות בדיקת קומפרסיה או לחץ הפוך?

אתה לא תקבל החזר לא משנה מה תמצא, המכון מגבה את עצמו בכך שאם תימצא תקלה כזאת או אחרת ואתה תרצה השתתפות מצידם - אתה תחויב בהשתתפות עצמית, מהבדיקה האחרונה שעשיתי אם אני זוכר נכון ההשתפות עצמית הייתה 500$.

פורסם (נערך)

עם כמה כוח סוס מגיע הרכב מהיצרן ומה נמדד בבדיקה ? אם הסטייה היא שולית -אחוזים בודדים כנראה המנוע תקין ובכל זאת,אהיה זהיר ואבחין בין שני מקרים שונים:

1.אם הרכב יד ראשונה פרטית,הק"מ אמיתי-הייתי קונה את הרכב בידיעה,שהרכב באחריות ללפחות עוד שנה וכל תקלה במנוע אם בכלל קיימת, תכוסה במלואה ע"י היבואן/יצרן.כאן אמינות הבדיקה בסימן שאלה די גדול עם לא מעט סימני שאלה.

אם אתה ממש חושש (אפילו שכנראה אתה מהצפון),גש למוסך מורשה יבואן (ולא חייב למרכזי השוחט שחיטה כשרה את לקוחותיו).

יש מוסך מורשה בקרית ביאליק של האחים שליין -מורשה ולא מרכזי ושם אולי יגלו רצון טוב או לפחות לא ינקבו סכום מופרך לביצוע הבדיקה.

2.אם הרכב היה בליסינג/השכרה לא הייתי נוגע גם לו היו משלמים לי כי אז אולי הבדיקה אמינה ומראה,שהתייחסו לרכב בהתגרזנות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אבל זה חוסר מקצועיות של המכון בדיקה שהוא אומר לי שהרכב במצב מצויין ועוד בהתחלה הוא ביצע בדיקה למנוע כ4 צילינדרים.

רק לאחר שבועיים ששמתי לב לזה הבחנתי שיש 4 גרפים ולא 3 וביצעתי שם בדיקה נוספת

פורסם

אני לא מצליח להבין מה הקושי פה - המורשה יצא איתך הכי הוגן שבעולם - אם יש בעיה הבדיקה לא תעלה לך כסף ויטפלו בבעיה.

אם הכל תקין - אתה מצפה מהם לא לגבות ממך כסף על עבודה שאתה הזמנת?

כל כך לחוץ לך - גש למורשה שיבצעו את הבדיקות שלהם ותישן בראש שקט.

פורסם

ואם כ"כ לחוץ עדיין - יש מספיק איביזות בשטח (וגם אני חושב שתגובת מוסך היבואן רלוונטית ואפילו הגיונית ושלא כדאי גם להקל ראש בתוצאות בדיקת המכון).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...