Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני לפני רכישה של טויוטה ראב 4 2010, והדבר היחידי שגורם לי להתלבטות בין שני הרכבים הוא הצבע ועוד כמה תוספות קטנות.

רכב א':

יד 2, 73,000 ק"מ, GLI, פרטי, צבע שחור.

רכב ב':

יד 2, 67,000 ק"מ, GLI, צבע אפור.

+ מערכת מולטימדיה מקורית, מצלמת רוורס (ללא חיישנים), ג'נטים מקוריים. מחיר נמוך יותר ב-2K.

ההיגיון אומר ללכת על האופציה של הרכב השני, אבל הצבע אוי הצבע!

אני מאוד אוהב את הצבע השחור, אבל אני תוהה אם יהיה טיפשי מצידי לאור הנתונים של הרכב השני לבחור ברכב הראשון אך ורק בגלל הצבע. האם עדיף לוותר על הצבע השחור (אני יודע שזה עניין של טעם) וללכת על הרכב האפור? מה אתם, אוהבי הצבע השחור הייתם עושים במקומי?

שני הרכבים מטופלים בחברה עם ספר טיפולים מסודר.

חוץ מזה, מה דעתכם לגבי קנייה של רכב מ-"בני דודים"?

רב תודות לעוזרים!

עריכה אחרונה על ידי Acejin
פורסם

אצלי - לא מהווה משקל כל עוד לא מדובר בורוד פוקסיה :-P

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לי אישית לא משנה הצבע.

אם זה כזה קריטי לך, הייתי הולך על השחור. נכון, הרכב האפור ייתן יותר, אבל ההבדל לא כזה גדול ביניהם ואם זה מה שיעשה אותך מאושר אז לך על זה.

פורסם

לגבי הצבע - זו החלטה שהיא רק שלך.

לגבי קניה מאנשים ששונים לך בדתם או אמונתם, מה בדיוק אתה רוצה שיענו לך? אתה מפחד שהאוטו עבר שטיפת מוח במסגד והצטרף לאל-קעידה? שחמש פעמים ביום הוא יחליט שהוא מסתובב לכיוון מכה ומתפלל?

תבדוק את הרכב, את היסטוריית הטיפולים שלו, תעשה בדיקה במכון שאתה בוחר. אם אתה חושש מקומבינה של המוכר עם המכון, לך לאיזור מרוחק יותר. אם המוכר מקשה עליך לבדוק בהתאם לרצונך, ולקבל החלטה בלב שלם - וותר על הרכב. זה תקף גם לקניית רכב מנזיר בודהיסטי או לראש מחלקת גינון בגנים הבהאיים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בקניית רכב יד 2 לדעתי צריך לשאוף לקבל את התמורה הטובה ביותר ולפעול בשיטת האלמינציה. הרכב האפור גם יותר מאובזר וגם יותר זול וגם עם פחות קילומטרים, לכן לדעתי זאת מחשבה ילדותית לבחור בצבע השחור. מאותו שיקול של אלמינציה הייתי פוסל רכב מבני דודים ובוודאי יד 2 מבני דודים, אין לי משהו נגדם בכלל, יש לי חבר טוב "בן דוד", אבל בגדול במגזר תרבות הנהיגה יותר אגרסיבית ויש הרבה יותר תאונות (דווקא החבר הנ"ל נוהג כמו סבתא :-) אבל שוב מדובר בשיטת האלמינציה) אולי אם ההיצע נמוך במיוחד והייתי מוצא רכב יד ראשונה מאדם מבוגר שילדים לא נהגו בו הייתי שוקל זאת. דרך אגב מדובר בראב 4 מהדגם הישן, אני משער שהמחירון שלו מאד גבוה, כמה המחירון שלו? אולי תוכל במקום זאת לרכוש ג'יפון אחר משנה מתקדמת יותר ודגם חדש יותר? אולי אפילו יד ראשונה אפס קילומטרים?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מה לגבי קניה של רכב מבני דודים? אני שואל ברצינות. :?

1. מוצאו האתני של אדם לא ממש משנה.

2. קניתי מהם כמה פעמים, רק מילים טובות יש לי לומר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי פעם ניסוי שהציג הפרשי טמפרטורה של כ 5 מעלות בתוך האוטו רק בגלל הצבע. בחום הישראלי זה שיקול מבחינתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"בני דודים" שרכשתי ומכרתי להם מכוניות חפרו לי והתווכחו על גרושים משמעותית פחות מ"אחים".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני נוסע היום לראות את הרכב השחור כדי לבדוק בכמה אפשר לסגור את המחיר מול המוכר, אבל אני עדיין מתלבט, אני חושב שבסופו של דבר אני אקנה את הרכב האפור. איך אני יכול להבטיח שלא שיחקו בשעון של הק"מ? מספיק לראות ספר טיפולים או אפילו ליצור קשר עם סוכנות טויוטה שהרכב היה מטופל בה?

למי ששאל לגבי המחירון, מדובר על שנתון 2011 (טעיתי בכותרת), המחירון של הרכב עומד על 90K.

לא מצאתי אלטרנטיבות טובות יותר, בטח לא בעסקאות של קניית רכב עם 0 ק"מ.

תודה לעוזרים!

פורסם (נערך)

אחי קנה את המרצדס המקוללת שלו מבן דוד שגר ביפו.

הרכב היה זבל עופות, וזאת על אף שעבר בדיקה במוסך מרצדס ועוד הומלץ על ידו.

יש לציין כי הפשלה היא בראש ובראשונה של אחי, מכיוון שהרכב היה יד שלישית שהתברר (למרבה הפליאה) באגרה הראשונה שהגיעה לתשלום שהרכב היה בעצם יד 8!!!!

מה גם שהגיר היה דפוק, ולרכב הייתה פגיעת שילדה, מה שהתברר רק בבדיקה שנעשתה במכירה.

עוד פעם אני אומר, הפשלה הייתה בעיקר של אחי, אבל זה לא מוריד מכך שהמוכר היה נוכל מנוול שנשבע כל שנייה בילדים שלו שהרכב חדש לחלוטין.

אם נלך קצת יותר אחורה, קנינו e36 מבן דוד בירושלים. הרכב שירת אותנו נאמנה במשך תקופה די ארוכה. אגב נראה לי שגם שם היה עניין עם הידיים. אני חושב שהרכב היה משהו כמו 2 ידיים יותר.

כמובן שאלה היו טעויות של מתחילים. טעויות כאלה לא יקרו שוב.

עם זאת, יש לציין כי ביהודים ימצאו לא פחות רמאים... ויש להיזהר בכל קניה וקניה.

בשורה התחתונה. אין לפסול רכב בגלל זהות המוכר. צריך לבדוק את הרכב בצורה יסודית, החל מהניירת ועד למצבו בפועל.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

הדבר היחיד שאמור לעניין אותך הוא ההיסטוריה של הטיפולים שעבר הרכב, לא מי מוכר אותו.

אם אין היסטוריה מתועדת, קח את הרגליים שלך וברח. רכב במחיר כזה אמור להיות מטופל במוסך מורשה טויוטה בלבד, באופן מסודר לפי המלצות יצרן.

פורסם

קילומטרז' הרכב רשום ברישיון הרכב בכל טסט שהרכב עובר ומעודכן במשרד הרישוי.

קיה ספורטג' 1.6 אורבן וניסן קשקאי 1.2 טורבו נמכרות במחיר של 125,000 ₪ ו- 126,000 ₪ בהתאמה, באתר קארקוסט.

עוד 35 אלף ₪ ואתה מקבל רכב חדש מודרני יותר, מאובזר יותר בטיחותי יותר וחסכוני יותר, עם אחריות ושקט נפשי, לדעתי שווה להתאמץ. לחילופין תוכל לברר על הנחות ישירות מהיבואנים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...