Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פולו 07-09

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מבקש חוות דעת על פולקסווגן פולו מהמודלים 07-09

הבנתי שיש מנוע 1400 ו 1600

שמתי לב שהפופולרי יותר הוא 1400

לא משנה לי ידני או אוטומט

האם יש להם מחלות שחוזרות על עצמן?

משהו ספציפי שחשוב לשים עליו דגש?

פורסם

רכב מעולה, ממליץ רק על גיר רגיל. אבל, קח בחשבון שהוא מתיישן ויש בלאי וזה נכון לכל רכב.

להוריי יש פולו כזו 2007 ידנית 1.4 עם 90000 ק"מ. חשוב מאוד מטפל רק בחלקים מקוריים. עוד יותר חשוב זה להקפיד להחליף רצועות טיימינג בזמן (כל 3 שנים או 90000 ק"מ הקודם מבניהם) וכמובן לעשות את זה כמו שצריך כי זו לא עבודה קלה בכלל.

הרכב אצלכם משנת 2011, התקלות שהיו:

סלילי הצתה

רדיאטור

מצבר

יוניט ברקס

מה התקציב שלך?.

פורסם

ה-1.4 אמין, אבל חלש יחסית ובגרסא האוטומטית המחסור בכוח, בעיקר מחוץ חעיר, פשוט אקוטי.

ה-1.6 מוצלח יותר, ועם תיבת 6 הילוכים הוא גם זריז יותר. שקול גם את הפאביה המקבילה.

פורסם

כאחד שהיה בעלותו כמה פעמים רכבים עם מנוע 1.4 ותיבה ידנית (פולו 2002+2003 75 כ"ס, פולו 2007 80 כ"ס, קורדובה 75 כ"ס), וכן 1.6 עם תיבה ידנית (לאון 2003, גולף 1999)

התיבה הידנית מצוינת בכל הרכבים.

צריכת דלק ב 1.4 ידני:

1:12-1:13 בעיר

1:19-1:20 מחוץ לעיר

צריכת דלק ב 1.6:

1:11 בעיר

1:17 מחוץ לעיר

אני לא יודע אם יש פולו 1.6 ידנית, תבדוק זאת, אני יודע שפאביה יש וניראה לי שגם איביזה יש.

גם האיביזה יכולה להיות אופציה טובה.

טיימינג:

בשני המנועים צריך להחליף רצועת טיימינג כל 3 שנים או 90000 ק"מ.

העלות של הטיימינג ב 1.4 כפולה מה 1.6 כי ב 1.4 יש שתי רצועות וכמה מותחנים וזו עבודה מגעילה.

ה 1.6 יותר פשוט, מה שכן ל 1.6 יש מחלה של פלאנג' מים שמתעוות ונוזל, לא סיפור יקר אבל צריך לשים לב כי קשה לעלות על נזילה, הפלאנג' יושב על המנוע וכשיש נזילה המים מתאדים ישר עד שיום אחד אתה יכול לבוא ופתאום אין מים, אז צריך להקפיד לבדוק.

מבחינת אמינות שני המנועים אמינים מאוד. מבחינת כוח:

ה 80 כ"ס יותר זריז מה 75 כ"ס ולכן יש לו עדיפות, הוא לא עגלה אבל לא מטוס והוא עושה את העבודה. עליות מטפס בלי בעיה.

יחסית ליונדאי I20 שבבעלותי הרכב מטוס אפילו שליונדאי 100 כ"ס, התיבה מסרסת את המנוע.

מבחינת הנאה מנהיגה: עולם אחר לעומת היונדאי. אני מאוד אוהב את הפולו של הוריי וכל פעם שאני נוהג בה החיוך לא יורד לי מהפנים.

לא הייתי קונה אוטומט עם ה 1.4, האמת שגם לא עם ה 1.6. ידני, כי מנהג אבותינו בידנו :) .

מקווה שעזרתי.

פורסם

חוץ מהעלות של הטיימינג והחלפים הקצת יקרים בפולו הרכב הוא אחד המוצלחים בקטגוריה. לפעמים נמכר בפחות מהמקבילות פאביה/יביזה. אמינות גרמנית, רכב מרווח, לא שותה דלק, לא מחליד מהר, סוחב לא רע בכלל.

ב-2010 עבר מתיחת פנים. הדגם עם 3 דלתות מעניין.

הייתי חושב פעמיים אם לקחת גיר אוטומטי.

פורסם

עלות החלקים לא יקרה משמעותית יותר מהונדה/טויוטה ואפילו לא יונדאי I20.

דוגמה לכך ששילמתי על כפתור הדלקה למזגן (מכאני!!!) ביונדאי I20 ממש לא מזמן 1000 שקל מפירוק, כי חדש עולה 2500 שקלים!

בגולף זה עלה לי 500 שקלים במוסך מורשה צ'מפיון...

פורסם

דווקא יש לא מעט חלפים, המנוע וותיק ומוכח ואם לא תקנה חדש/מקורי ותטפל לא במוסך מורשה (נניח מוסך רון) העלויות לא יהיו יקרות מידי ביחס לסופר מיני׳ז אחרות.

• תוכן חדש...