Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרטינס - יש לי טלפון סלולרי קרוב ל-21 שנה, ובמהלך השנים היו לי מנויים בכל ה-MNO's. לכן אני מודע לתרגילים מכל הסוגים שחברות אלה ביצעו, וגם לכך שהן ספגו לא מעט ביקורת וגם נענשו בהמרת תעדיהן וביצירת הרבה תחרות, למעשה יש היום בישראל יתר MNO's מאשר במרבית העולם - יש 5 חברות כרלה והששית בדרך, כאשר בעולם המספר מתכנס ל-3, או, לכל היותר, 4 חברות. מצד שני ה-MNVO's שמצליחים מאד בחו"ל, כשלו אצלנו - היחיד שנותר הוא רמי לוי שגם הוא לא MVNO מלא.

אחד המעשים היפים שעשה משרד התקשורת הוא לחייב את החברות להוציא סיכום של החוזה על דף אחד, בלי אותיות קטנות, שבו מצויינים עיקרי החוזה - מחיר, תמורה, משך ההסכם ועוד כמה פרטים- מה שמאפשר לך לבדוק את הפרטים המרכזיים האלה בלי להסתבך עם כל מיני סעיפים ארוכים בלשון משפטית שרלווטיים רק בתנאי קיצון. ד"א - אלו רצית לקרוא את ההסכם היית צריך לבצע גיגול קצרצר ולמצוא את זה.

שיהיה לך ברור - חברות הסלולר והתקשורת ידועות בחוזים ההזויים שלהם ובתרגילים שהן עושות. מבחינתי זה רק מחייב אותי להיות ערני ולעקוב אחרי החיובים, ולא לטמון ראש בחול ואחר כך להתלונן. בזכות זה במהלך 21 השנים האחרונות, כאשר אני מחזיק רוב הזמן 5-6 קוים פעילים ועוד כמה שותקים, הסכומים שנגבו ממני בלי הסכמתי לא עלו על יותר מכמה עשרות ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וגם מי שבודק אימילים ושם תזכורות ביומן, זה לא תמיד עוזר כמו שקרה לי אישית מול סלקום כשהתקשרתי יומיים לפני תום מבצע כדי לעבור למבצע אחר ולא לשלם את החיובים הגבוהים ללא מבצע. נציג השירות אמר לי שאני חייב להתקשר רק ביום שהמבצע נגמר, "אבל זה יוצא שבת ואחריו יש חג, אז עדיין תמשיכו לחייב אותי על הימים האלה ?" כן אומר לי הנציג אתה תחוייב בחודש במחיר הגבוה בגלל שאצלינו תחילת חודש חיוב מתחיל ב 12 לחודש ...

זו פשוט חוצפה. היית צריך במקום לשלוח להם פקס (רצוי דרך אתר נתק) המודיע על התנתקות מיידית משירותיהם, והם מחויבים לנתק אותך תוך שלושה ימים (אחרת הם מסתכנים בקנס של עד 10000 ש״ח). במקביל לשלוח תלונה חריפה למחלקת פניות הציבור במשרד התקשורת.

פורסם
מרטינס - אני מצטער, לא מדובר ב"קרבן". כל אחד אחראי למעשיו, ואם הגברת היתה טורחת לבדוק את המיילים ואת חיובי האשראי\חשבון הבנק שלה היא היתה מזהה את הבעיה לפני כמה חודשים. אבל היא בחרה להתעלם מהחשבונות וכנראה גם לא עקבה אחר חיובי חשבון הבנק\אשראי, וזה המחיר שהיא משלמת.

יודע מה - לפני שבוע בדקתי את חשבון הבנק של אמי (ושיהיה לך ברור, היא עוקבת אחריו באופן מסודר), ומצאתי חיוב של למעלה מ-200 ש"חלטובת 012 מובייל, כאשר החיוב הרגיל הוא סביב 40 ש"ח. לפני שהתקשרתי אליהם דיברתי אתה, התברר כי היא ביצעה שיחה ארוכה לטלפון נייד בחו"ל, ולא היתה מודעת להבדל בין שיחות לנייד לשיחות לנייח (לא זכרה מה שהסברתי לה בעניין לפני מספר חודשים) מעבר לכך שמדובר בשיחה חריגה ביותר. העניין הוא שמיד אחרי סיום השיחה היא קיבלה פניה מציג פרטנר\012 שהסביר לה את החיוב החריג, אפילו לפני שהופיע בחשבון. לא עלה בדעתה להתלונן על כך ש"רימו אותה".

להגיד שהכל בסדר זו היתממות, המערכת בנוייה בצורה שתפיל בפח כמה שיותר אנשים כמו שהסברתי. אני מדבר על המקרה הכללי לא ספציפית למקרה כאן. נתקלתי בזה אישית הרבה פעמים, מחלק התחמקתי ומחלק לא. כשמדובר בקשישים יש נטייה גוברת של נציגי חברות לנסות להלביש עליהם תשלומים מיותרים. הנציגים משקרים חלקם נתפסים ורובם לא, משרד התקשורת לא ממש מפקח, ומה שהוא כן עושה ממש בטל בשישים ורק כדי לצאת ידי חובה במקרים קיצוניים ונדירים. אם מישהו באמת היה מפקח, זה לא היה הופך למכת מדינה, שאי אפשר להאמין לדברי הנציגים כי הם לרוב משקרים, החברות והנציגים שלהם נוהגים לשקר, ולנסות לערפל את החוזים שלהם ומקשים בכוונה על קריאת החוזים ובמקרים מסויימים ממש מרמים כמו כאן :

פורסם

אחד המעשים היפים שעשה משרד התקשורת הוא לחייב את החברות להוציא סיכום של החוזה על דף אחד, בלי אותיות קטנות, שבו מצויינים עיקרי החוזה - מחיר, תמורה, משך ההסכם ועוד כמה פרטים- מה שמאפשר לך לבדוק את הפרטים המרכזיים האלה בלי להסתבך עם כל מיני סעיפים ארוכים בלשון משפטית שרלווטיים רק בתנאי קיצון. ד"א - אלו רצית לקרוא את ההסכם היית צריך לבצע גיגול קצרצר ולמצוא את זה.

שיהיה לך ברור - חברות הסלולר והתקשורת ידועות בחוזים ההזויים שלהם ובתרגילים שהן עושות. מבחינתי זה רק מחייב אותי להיות ערני ולעקוב אחרי החיובים, ולא לטמון ראש בחול ואחר כך להתלונן. בזכות זה במהלך 21 השנים האחרונות, כאשר אני מחזיק רוב הזמן 5-6 קוים פעילים ועוד כמה שותקים, הסכומים שנגבו ממני בלי הסכמתי לא עלו על יותר מכמה עשרות ש"ח.

הקישור שהבאת הוא של חברת פרטנר, זה משהו חדש יחסית שלא היה קיים לפני מספר שנים. וגם זה בא רק אחרי שקמה חברת גולן, אחרי שכחלון הצליח להביא את גולן מצרפת ולהקים כאן סוף סוף חברה סלולרית שמביאה מימון של בנקים זרים ולא תלוייה בבנקים המקומיים.

גולן היה הראשון ששם את החוזה הברור שלו לקריאה באינטרנט, ומייד עברתי אליו וביטלתי את המנוי שלי באורג'.

וכדאי שתקרא על ההסטוריה והסיבות שהביאו את כחלון להרחיק לצרפת רק כדי להצליח להביא איש עסקים שממומן על ידי בנקים זרים היית מבין עד כמה השוק הישראלי בעייתי. כל אחד מהטייקונים כאן שמחזיק בנק גדול, מזחיק גם בשליטה בחברת תקשורת. ושום בנק לא יסכים לתת מימון למישהו שירצה להקים חברת תקשורת מתחרה גם אם משרד התקשורת יאשרת את זה.

בגלל זה לא הייתה כאן כל תחרות כל כך הרבה שנים עד שהצליחו להביא את גולן מצרפת שהמימון שלו לא היה תלוי בבנקים המקומיים. רק אז בקמת התחיל קצה קצה של תחרות כלשהי, ותראה לאן התחרות הזעירה הזו הביאה אותנו.

המערכת הכלכלית בישראל רקובה לגמרי, ואת הסימנים לזה אתה רואה במקרים כמו של פותח השירשור הזה.

כשחוזה מסתיים הוא מסתיים צריך להפסיק לגבות ולפנות ללקוח לאפשר לו להחליט מה הוא רוצה עכשיו. ולא להעביר את הלקוח אוטומטית לחוזה עם תנאים אחרים. או לכל הפחות לאפשר ללקוח להחליט אם הוא רוצה בסיום החוזה הנוכחי להתחיל חוזה בתנאים אחרים. אבל חברה כמובן לא תאפשר את זה והכל בניצוחו של משרד התקשורת.

פורסם

גולן לא מומן על ידי בנקים בכלל. ההתנהלות שלו בזיונית ושל מדינת ישראל בעניינו עוד יותר. האיש עבד על כולנו, ולא ברור לי מדוע הערבויות שנתן לא חולטו כאשר התברר שבמקום לבנות רשת הוא מפרק את האתרים, ומדוע סלקום לא פעלה בנחרצות לגבות את מאות המיליונים שלא שילם לה כבר בשלבים מוקדמים של צמיחת החוב.

נושא הרמאות כלפי קשישים הרבה יותר רחב מאשר סיפורי חברות הסלולר - שצריכות להענש קשות על תעלוליהן. אבל זה שוב מדגיש את הצורך במעורבות של הצרכן, כיון שאין מישהו אחר שישמור עליו. ד"א - סוף סוף נחקק חוק המאפשר ביטול עסקה על ידי אוכלוסיות מוחלשות בטווח הרבה יותר ארוך מאשר בעסקות רגילות. העניין הוא שאם הקשישים לא בודקים את חשבונותיהם, והמשפחות אינן מעורבות ומתלוננות אף אחד לא יוכל לזהות את המעשים.

לפני מספר ימים ייתי בביקור ניחומים אצל בניה של חברה של אמי, שנפטרה בגיל 94. האשה היתה צלולה עד מספר ימים לפני מותה. ועדיין בני המשפחה שכנעו אותה לוותר על כרטיס האשראי ולאפשר להם לנהל את חשבונותיה כבר לפני מספר שנים, בדיוק מהסיבות האמורות. אם הקשיש מודע לפעולות הכלכליות שלו הוא יכו להמשיך לנהלן לבד, אבל רצוי שבני המשפחה ישימו לב למה שקורה. כך אני עושה עם אמי - היא מנהלת את ענייניה, אבל יש לי גישה לחשבון הבנק שלה ואני יכול לזהות פעולות חריגות בשלבים מוקדמים. אני גם עובר על הדואר שלה ומשלם עבורה חשבונות במרשתת (אמנם היא גולשת לא מעט, אבל מתקשה להקליד את הסיסמאות והמספרים הארוכים הדרושים לצורך הפעוות).

לגבי ניתוק לקוח בסיום חוזה - היו מחשבות כאלה בעבר. הרעיון נפסל כיון שלא רצו שאנשים יקומו יום אחד וימצאו עצמם מנותקים מעולם. לכן נקבע המנגנון לפיו החברות חרות חייבות להודיע ללקוח על סיום החוזה כ-3 חודשים לפני סיומו. אבל לקוח שלוקח את החשבון ומשליך לפח, או שאינו פותח את הדואר (הפיזי או האלקטרוני) שלו, לא יהיה מודע לשינוי. ד"א - הודעות על שינויים בתעריפים מופיעות בחשבון הסלולרי בדף הראשון ובסעיף נפרד, כך שמי שפותח את החשבון אמור לראות אותן יחד עם סכום החיוב הקרוב.

אתה לא יכול להאשים חברה בכך שהלקוח לא התיחס להודעות שקיבל, בדיוק כשם שאינך יכול להתלונן כאשר נהג מתעלם מהודעת חידוש רשיון ואז מקבל קנס על נהיגה ללא רשיון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
למגן הסדרתי על חברות הגנבים למיניהן, שלום.

זו לא הפעם הראשונה שאתה מצדיק התנהלות חוקית אבל לא מוסרית או בשפה נמוכה, כשר אבל מסריח.

אתה כמובן כל כך מאורגן ושיטתי, שמעולם לא שילמת יותר מכפי שהתכוונת לשלם ואם כן, אז האשמת רק את עצמך.

יכולת לפחות לסגנן את ההסבר הצדקני שלך באופן יותר חברי ואוהד.

עדיין לא מאוחר.

ביהדות מקובל שאפילו על ערש המוות ניתן לחזור בתשובה, אז האופציה קיימת.

יוסי

יוסי, שלום לך.

אני מניח כי דבריך כוונו אליי.

ובכן - כן, לישראלים יש נטייה לעשות דברים בפזיזות הדעת/ בחוסר אחריות, ואח"כ לבוא בתלונות לכל העולם ואשתו על התוצאה.

אז כן, במקרים כאלו - אני מצדיק את החברות. בגדול.

ואם תטרח לקרוא הודעות קודמות שלי, היו מקרים בהם גם הייתי נגד ההתנהלות של חברות, במקרה בו הן לא פעלו כשורה (מודה - זה היה במספר קטן מההודעות שהגבתי. זאת מאחר ובד"כ אדון ישראל ישראלי אשם בתוצאה).

אותו דבר במקרה המדובר -

אני מניח כי היא לא קראה את החוזה עליו חתמה, מאחר והוא ארוך/ מתיש/ לא הכי ברור. סבבה. אפשר להבין את זה.

בתור לקוח של רמי לוי, אני יכול להעיד כי הנציגים מבהירים בצורה ברורה את תנאי החוזה. ואם עומד מולם אדם שלא שולט טוב בשפה - מסבירים לו בסבלנות (אני מדבר על מקרים בהם הייתי נוכח וראיתי כיצד הנציג פועל, בזמן שהמתנתי לתורי)

נתנה כתובת אימייל למשלוח חשבונות - אך לא טורחת לבדוק את האימייל ??

אז מי בדיוק אשם ? האם צריכים להתקשר אליה ולהקריא לה את החשבון החודשי ?

בתור לקוח של רמי לוי, אני יכול לציין כי בכל הפרסומים שלהם מופיע כי המחיר הוא למשך 1 שנה, ואחרי שנה המחיר יעלה (ונציג השרות מסביר את זה).

הם פועלים בדיוק כפי שהם נדרשים. זה חוקי. וזה ממש לא מסריח.

מה שמסריח זה הרצון והניסיון של אנשים להתחמק מאחריות בסיסית למעשיהם.

דיברתי עם נציג שירות לקוחות של רמי לוי, מה אני אגיד, לא נתקלתי ברמת שירות כ"כ ביזיונית ולא מתחשבת אצל אף חברת תקשורת אחרת, אני עדיין בהלם מהיחס המזלזל של הנציג שדיברתי איתו.

כמה ציטוטים מהשיחה כדי שתבינו איזה חיות עונים לטלפון:

"לא תקבל זיכוי אף פעם, זאת בעיה שלך", "חבל לך על הזמן, אתה לא יכול לעשות כלום", "תתבע אותנו אם אתה רוצה, זה לא יעזור לך", "הכסף הזה לא יחזור, אין לך מה לדבר עם מנהל", ועוד כל מיני משפטים מבריקים מהסוג הזה.

אני חייב לציין שהשיחה התנהלה בצורה רגועה, אבל זה הרגיש כאילו המטרה של הנציג הייתה לזרוע מלח על הפצעים ותו לא! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל ביחסי אנוש כ"כ גרועים, מחיר זול שווה שירות עוד יותר זול!

חברה דוחה עם שירות מזוויע, נספוג את הקנס הכספי ונמשיך הלאה.

חוץ מזה, רמי לוי בטוח צריך את הכסף יותר מאימא שלי.

לגבי צורת ההתנסחות של הנציג - אפשר להתווכח. היה יכול להתבטא בצורה יותר מעודנת.

לגבי התוכן עצמו- מוצדק לחלוטין. מדוע אתה חושב כי מגיע לאמא שלך החזר ?

אף אחד לא רימה אותה. אף אחד לא ניצל מצוקה שלה.

כפי שאמר הנציג - אתה יכול להגיש תביעה לבימ"ש. אתה יכול להגיש תלונה למשרד התקשורת.

ב-2 המקרים הללו - התשובה שתקבל היא זבש"ך (מתנצל על הבוטות).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ובכן, כדברי חנניה רייכמן בן האלמוות:

בשביל לראות פגעי אדם, אין כל הכרח להיות חכם.

לזאת יצלח גם מבקר, שהוא טיפש ממין אחר.

כל המגוננים מומחים בהתנהלות מול חברות הסלולר, בקניית טלפונים חכמים ובמיזעור עלויות הטיסה לחו"ל.

יחד עם זאת אני משוכנע שיש לא מעט נושאים בהם הם נפלו בפח ושלמו מעבר לסביר או שקבלו שרות לקוי.

חשבתם על אמא שלא ממש מבינה או זוכרת ועל בן שטובע בים מטלות ולא מצליח להתארגן גם עבור האם?

לא מרטינס ולא אני טענו שההתנהלות של האם והבן נכונות או שחברת הסלולר עברה על החוק.

טענו שזה לא מוסרי. עצם החוזה אינו מוסרי ובוודאי העובדה שמישהו מתעלם מתשלום אסטרונומי שהיה פוחת דרמטית בעקבות שיחת טלפון קצרה ופשוטה.

אז תמשיכו להתבשם מתבונתכם ומיכולתכם להתנהל בעולם מגעיל וצבוע.

חוקי, פחח......

אפשר לחשוב שזה הוחל עלינו במעמד הר סיני.

צבוע, נגוע באינטרסים וכך הלאה.

ולפני הכל, הביעו צער על התשלום המופרז שנחת על המסכנים שנלכדו בסבך המודרני.

יוסי

פורסם

יוסי - לעקוב אחרי חשבונות זה עניין בסיסי לחלוטין. לא צריך להיות גאון כדי לראות שלפני חודש שילמת 50 ש"ח ועכשיו 200, ולתהות מה קרה. אבל להתעלם לחלוטין, ויותר מזה - לתת לחברה כתובת דואל שאינה בשימוש? מצטער, זה מחיר של טפשות. לא של חוסר תקשורת ולא של חוסר הבנת החוזה. ואולי של המנעות מבקשת עזרה. ויש עוד דבר חשוב, אנשים צריכים ללמוד להמנע מעסקות אקראיות, במיוחד בעסקות מתמשכותלא מתוכננות. זה פתח לאי הבנה ולתרמיות. יודע מה? אמא שלי מבינה שהיא לא מבינה בדברים מסויימים, אז היא מבקשת את העזרה ממני או מאחותי. וגם אשתי כך, כיון שהיא יודעת שבמטלות הבית המעקב אחר החשבונות הוא תפקיד שלי. והיא בחורה חריפה, שלא נופלת בפח בקלות.

ד"א - בגלל הבעייתיות של מעברי דוא"ל אני מסרב בכל תוקף להתיר לחברות לעבור לדיווח בדואל בלבד, תמיד דורש גם חשבונות כתובים. הרבה יותר קל לעקוב אחריהם.

פורסם
יוסי - לעקוב אחרי חשבונות זה עניין בסיסי לחלוטין. לא צריך להיות גאון כדי לראות שלפני חודש שילמת 50 ש"ח ועכשיו 200, ולתהות מה קרה. אבל להתעלם לחלוטין, ויותר מזה - לתת לחברה כתובת דואל שאינה בשימוש? מצטער, זה מחיר של טפשות. לא של חוסר תקשורת ולא של חוסר הבנת החוזה. ואולי של המנעות מבקשת עזרה. ויש עוד דבר חשוב, אנשים צריכים ללמוד להמנע מעסקות אקראיות, במיוחד בעסקות מתמשכותלא מתוכננות. זה פתח לאי הבנה ולתרמיות. יודע מה? אמא שלי מבינה שהיא לא מבינה בדברים מסויימים, אז היא מבקשת את העזרה ממני או מאחותי. וגם אשתי כך, כיון שהיא יודעת שבמטלות הבית המעקב אחר החשבונות הוא תפקיד שלי. והיא בחורה חריפה, שלא נופלת בפח בקלות.

ד"א - בגלל הבעייתיות של מעברי דוא"ל אני מסרב בכל תוקף להתיר לחברות לעבור לדיווח בדואל בלבד, תמיד דורש גם חשבונות כתובים. הרבה יותר קל לעקוב אחריהם.

לעקוב אחרי חשבונות זה חשוב, אבל רוב החברות הפסיקו לשלוח דואר ושולחים רק לאימייל ופה שוב יש כר פורה לנוכלויות בתחום האפור.

נתחיל מזה שהחברות לא שולחות את החשבון עצמו לאימייל אלא רק קישור שכשנכנסים אליו נדרשים לססמה, שכופים עליך לשנות כל חודש בכח, והקריטריונים לבחירת ססמה חדשה הם כל כך מורכבים (חייב סימן פיסוק, אסור אותיות רצופות, כל אות צשלישית חייבת להיות מספר וכו) יוצא מזה שמהר מאד לא תצליח לזכור את הססמה ותהיה חייב להתקשר לשירות הלקוחות ולחכות שעה רק בשביל שבעוד חודשיים יקרה בדיוק אותו הדבר.

עוד פטנט שהיה עד לא מזמן במיוחד בחברות אינטרנט, אומרים לך שלחנו לך באימייל תזכורת, אבל אני לא ראיתי שום אימייל, אבל שלחנו, אבל לא ראיתי. בסוף מתברר שהם פתחו לך תיבת אימייל למרות שכלל לא ביקשת ("הטבה" למנויים שלנו) ולשם הם שולחים מלא דואר זבל ומידי פעם גם חשבונית. וזה למרות שנתת כתובת אימייל אישית שלך, שרשומה אצלהם כי כשהיה פיגור בתשלום הם ידעו יפה מאד למצא אותה.

ודרך אגב הטיעון של "חתמת אז זו בעייה שלך" לא תופס בהרבה מקרים, למשל במקרים שאחד הצדדים לא נתן גילוי נאות על צדדים בעייתיים בעסקה שהוא ידע עליהם. בשנים האחרונות למשל יש טופס גילוי נאות כזה בתחום הביטוחים הפנסיוניים, וזה בגלל שלסוכנים הייתה מוטיבציה אדירה להשמיט פרטים גורליים בעסקאות.

פורסם

בשורה התחתונה הבעייה היא שהרמאויות האלה והנוכלויות האלה הם לא משהו נדיר שקיים רק בחברות קטנות וזניחות שמופעלות על ידי נוכלים. זה הפך להיות הנורמה בישראל, החל מחברות ביטוח, חברות תקשורת וכבלים, בנקים, תאגידי מים, ביטוח לאומי, רשויות המס, וכו כולם היום איבדו את הפחד והבושה לשקר במצח נחושה לאזרחים.

ואני באמת מדבר כאן מניסיון אישי עם כל אחד מהגופים שהזכרתי. על כל אחד מה יש לי התנסות אישית שבמקרה הטוב אפשר להגדיר אותה כרמאות, במקרה הרע יותר זה ממש שוד "חוקי" באיומים.

פורסם

אני לא יודע מה קורה בשאר החברות.

בתור לקוח שלהם, אני יודע כי ברמי לוי שולחים לך את החשבונית עצמה לאימייל - וגם זה רק בתנאי שאתה מעוניין לקבל חשבונית באימייל. כלומר כל העניין של החלפת סיסמא וכו' - לא רלוונטי.

אם לא משתמשים בדואר אלקטרוני - אז לא מספקים כתובת אימייל אלא נשארים עם משלוח חשבונית נייר בדואר.

אז אחרי שפרקתם את הכעס על מה שקורה בארץ (ואני מסכים כי חלקו מוצדק - יוסי, הנה מקרה בו אינני מצדיק בכלל את החברות) - במה זה קשור לנושא בגינו נפתח הפוסט ? במה זה תורם לנושא ?

פורסם

מרטינס - לגבי הגילוי הנאות הזכרתי את נושא ההסבר בשה שהלקוח מבין. טופס הגילוי הנאות בחוזה הסלולרי הוא תמצית החוזה בדף הראשון שלו.

לגבי החשבונות בדוא"ל - באופן עקבי פונים אלי בבקשות לעבור לשיטה זו, ובאפן עקבי אני מסרב. עם זאת, שתי חברות סלולריות שאינן שולחות דואר נייר (הוט מובייל ו-012 מובייל) שלחו לי את החשבונות כ-PDF המצורף לדוא"ל, בלי צורך ביוזר וסיסמא. דאבל קליק והמסמך על המסך ומוכן להדפסה. הבנק, חברות האשראי, העיריה, חברת החשמל, חברות הביטוח - אני לא מאשר לאף אחת מהן לוותר על חשבון נייר, ואני גם טורח לתייק את החשבונות ולשמור אותם לזמן הדרוש.

פורסם

אני לא מבין על איזו בעייתיות אתה מדבר. אין שום הבדל בין דואר רגיל לאימייל. באותה מידה בדיוק החברה יכולה לטעון ששלחה לך את החשבון בדואר גם אם לא קיבלת אותו. הרי החשבונות נשלחים בדואר רגיל ולא דואר רשום.

פורסם

נתחיל מזה שהחברות לא שולחות את החשבון עצמו לאימייל אלא רק קישור שכשנכנסים אליו נדרשים לססמה, שכופים עליך לשנות כל חודש בכח, והקריטריונים לבחירת ססמה חדשה הם כל כך מורכבים (חייב סימן פיסוק, אסור אותיות רצופות, כל אות צשלישית חייבת להיות מספר וכו) יוצא מזה שמהר מאד לא תצליח לזכור את הססמה ותהיה חייב להתקשר לשירות הלקוחות ולחכות שעה רק בשביל שבעוד חודשיים יקרה בדיוק אותו הדבר.

עוד פטנט שהיה עד לא מזמן במיוחד בחברות אינטרנט, אומרים לך שלחנו לך באימייל תזכורת, אבל אני לא ראיתי שום אימייל, אבל שלחנו, אבל לא ראיתי. בסוף מתברר שהם פתחו לך תיבת אימייל למרות שכלל לא ביקשת ("הטבה" למנויים שלנו) ולשם הם שולחים מלא דואר זבל ומידי פעם גם חשבונית. וזה למרות שנתת כתובת אימייל אישית שלך, שרשומה אצלהם כי כשהיה פיגור בתשלום הם ידעו יפה מאד למצא אותה.

אני מקבל את כל החשבונות שלי באימייל, ולא נתקלתי בשום תופעה מאלה שתיארת. חוץ אולי מחברות האשראי, שאכן שולחות לינק לחשבון, אבל שם נדרשת רק ת.ז. ו-6 ספרות אחרונות של כרטיס האשראי. שום סיסמה ושום החלפה.

פורסם
אני לא מבין על איזו בעייתיות אתה מדבר. אין שום הבדל בין דואר רגיל לאימייל. באותה מידה בדיוק החברה יכולה לטעון ששלחה לך את החשבון בדואר גם אם לא קיבלת אותו. הרי החשבונות נשלחים בדואר רגיל ולא דואר רשום.

בשנתיים האחרונות נאלצתי להחליף את המייל שלי פעמיים - פעם אחת בגלל שינוי המייל של בוגרי הטכניון ובפעם השניה כאשר עזבתי את בב"ל ועברתי לתשתית ה-4G של פרטנר. בשני המקרים ההודעות לכל מי ששולח לי דוא"ל היו בעייתיות - יש אתרים שלא מאפשרים להחליף דוא"ל. בעבר היו לי גם בעיות עם חשבונות שאישרתי לשלוח בדוא"ל, אבל כיום שלמדתי את הלקח הפסקתי עם זה, ואני כבר לא זוכר פרטים.

החלפת דוא"ל הרבה יותר תדירה משינוי כתובת מגורים. חייב לומר שכאשר עברתי דירה לפני 3.5 שנים הייתי צריך להקדיש קצת זמן להודעה על שינויי כתובת. אבל זה קורה לעתים די רחוקות, והרבה יותר קל לעקוב אחר הדואר שמגיע ולהוציא הודעה כל אימת שמגיע חשבון או דו"ח מאשר לעקוב אחר הדוא"ל ולהזכר ביוזר ובסיסמא של אתרים שלא ביקרתי בהם שנים.

• תוכן חדש...