Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למי שכבר היה במצב כזה ,

הדרכון שלי פג תוקף ב 21/4.

רציתי להזמין טיסה לביום חמישי 23/2 לשלושה ימים (סופ"ש הקרוב) .

אני מבין שצריך דרכון עם תוקף לחצי שנה.

באתר משרד הפנים כתוב שמי שרוצה להאריך תוקף דרכון והדרכון שלו כבר מעל 5 שנים (מיום ההנפקה) נדרש להזמין חדש.

השאלה היא כזו , אם אני מגיע ללשכת משרד הפנים ביום ראשון עם תמונה עדכנית + ת"ז , האם אני מקבל במקום דרכון חדש , או שהם מעבדים את הבקשה מעבירים אותה בין כמה פקידים לאישור ואז שולחים בדואר ?

לפני כחודשיים הגעתי לשם וחידשתי ת"ז שנקרעה ותוך חצי שעה יצאתי משם עם תעודה חדשה .

אני מנסה להבין (ולא מצאתי תשובה בשום מקום) אם הנוהל תקף גם בהוצאת דרכון חדש.

האופציה לשלם 1000 ש"ח בנתבג ידועה לי. אני מעדיף לא להכנס להוצאה כזו .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין דרכון במקום. יעלה לץ אלפייה ותקבל במקום ביום הטיסה בשדה התעופה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקי. יש גם באמצע , לא חייב בשדה ולא חייב במקום. אם אני מגיע בבוקר ראשון , יש אפשרות להגיע ביום רביעי ולקבל אותו ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

מה זה נקרא "לקבל את הדרכון"? מגיעים למקום בו הוא מונפק? נדמה לי שלא.

זה אומר שאתה תלוי בחסדי שרותי הדואר, מה שאומר שרוב הסיכויים שתישאר בארץ.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

אם זה נשלח בדואר אז כל העניין מיותר.

כנראה שאם התשובה לא חד משמעית אשאל שם ביום ראשון ולפי התשובה שאקבל אדע מה לעשות.

אני חושב שכמו שמגיעים למסור ההגיון אומר שגם אפשר להגיע לקחת . בכל מקרה אשאל.

פורסם

דרכון גם אני צריך לחדש האם ניתן רק במשרד הפנים להגיע פיזית ? בנוסף הבנתי שכל עוד עושים את זה עד ה1.3.17 זה חינם, אח"כ יעלה 180 ש"ח

כיום : Mazda 3 Spirit 2015

אמצע: S60 T4 2016

התחלה : לאנסר 2005

פורסם

לא הבנת נכון. חידוש דרכון אחרי 10 שנים זה בתשלום בכל מקרה. עדיף לשלם מראש באינטרנט יש קצת הנחה ואם עושים את זה בחורף יש עוד קצת הנחה. בחינם זה לא.

אפשר למלא את כל הטפסים בבית ולשלוח בדואר (אם אתה רוצה לתרום לשרשור הדואר) למשרד הפנים

יותר בריא לבוא למשרד הפנים ולשלשל את המעטפה עם כל המסמכים הנדרשים+ אישור תשלום אגרה + דרכון קודם לתיבת שירות עצמי במשרד הפנים. אין שום טעם לחכות בתור

פורסם

אני עשיתי בדצמבר האחרון את התהליך של הזמנת דרכון חדש דרך תיבת השירות. צריך 2 תמונות עדכניות, צילום ת.ז, טופס בקשת דרכון+אישור תשלום (ממלאים ןמשלמים באינטרנט), ואת הדרכון הנוכחי. הלב דפק לי כמו משוגע לשלשל את כל אלה לתיבה, שנראה שאף אחד לא פתח כבר 5 שנים, אבל אחרי 8 ימים (בדיוק, לא ימי עסקים), הגיע הדרכון בדואר רשום לסניף הקרוב וקיבלתי סמס לבוא לקחת אותו.

בשבילך זה לו"ז צפוף מדי. הייתי מנסה לגשת פיזית ללשכה ולנסות להשיג פתרון מהיר יותר. רק שים לב שאם אתה ניגש פיזית, זה חייב להיות ללשכה המתאימה לפי הכתובת שלך במשרד הפנים. כלומר, אם אתה רשום בת.ז כגר בנתניה, אבל שוכר דירה בת"א, אתה לא יכול לגשת למשרד הפנים של ת"א.

(בשימוש בתיבת שירות אין מגבלה כזו, שמים איפה שנוח)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני מניח שבשגרירות בחו"ל לא מדובר על הארכה או חידוש שיגרתיים, בשל כך יש לצאת מהארץ עם דרכון תקף לחצי שנה, אלא כטיפול במקרים חריגים כגון אובדן או גניבה.

יתכן שגם במקרה שלך, כישראלי שחי כרגע בחו"ל, זו הדרך היחידה והנוחה לחדש ולהנפיק. לא ישלחו אותך לארץ לצורך כך.

פורסם

גם בארץ אפשר להנפיק על המקום, בנתב"ג, בהרבה מאוד כסף...

השאלה מה התנאים לכך בשגרירויות בחו"ל (האם גם שם זה עולה הרבה כסף? האם הדרכון החדש הוא לעשר שנים או שמדובר רק בהארכה זמנית?)

אני לא אתפלא אם כל המנגנון הזה נועד מצד אחד למנוע לחץ בתורים ללשכות ומצד שני להגדיל רווחים מהנפקות דרכון מיידיות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הנפקת דרכון מצריכה איזה אמצעים שכנראה לא נמצאים בכל מקום.

בשגרירות יש כנראה אמצעים המאפשרים הנפקת דרכון - אבל אני לא בטוח אפ מדובר בדרכון רגיל (ל-10 שנים) או רק לזמן מוגבל.

קוריוז עם קרוב משפחה - נגנבו לו הדרכונים ביוון, הוסדרה לו אפשרות לצאת מיוון ולהכנס לארץ ללא דרכון, ובהמשך הנפיק דרכון בלשכה בארץ (איני יודע אם דרכון עם הגבלה כלשהי).

עד כה הנפקתי דרכונים גרמניים 3 פעמים (וגם הבנם שלי, בנפרד ממני) - התהליך ארך מספר חודשים, כולל כאשר הגשתי את הבקשה בשגרירות בת"א. כל הנראה ההנפקה מתבצעת רק בגרמניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה הקשר בין הנפקת דרכון גרמני לשאלה שנשאלה???

להדגיש שהפקת דרכון מצריכה איזה אמצעים שכנראה לא נמצאים בכל מקום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...