Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Ziv כתב:

אז אם הזוג רצה הוא צריך לקבל? חבל, היה צריך לרצות פנטהאוז במגדלי גינדי.

הם קנו דירה חדשה בשכונה טובה בפתח תקווה. הם לגמרי נמצאים במקום טוב יותר מהממוצע.

הם בחרו לקחת משכנתא עם החזר גבוה כדי להקטין את ההחזר הכללי, כי ההכנסה שלהם אפשרה להם, וזו בחירה שלהם.

באותו אופן הם היו יכולים לקחת משכנתא עם החזר קטן יותר אבל לאורך זמן ארוך יותר ולהגדיל לעצמם את התזרים החודשי, שזה מה שהיה עושה זוג עם הכנסות קטנות יותר.

הם, זה אנחנו - הבחירה בקניית דירה חדשה הייתה איזון בין הכנסה טובה להון עצמי נמוך, רצינו להרוויח עוד שנתיים -+ לחסוך בהם השלמה להון העצמי + ההוצאות הנלוות, אם היה לנו אז את ההון הנזיל, היינו מעדיפים לקנות דירה יד שניה (כמובן עם פונקציוניוליות שחשובה לנו - ממ"ד, חניה, מעלית ואם אפשר גם מרפסת),

אגב, אתה הראשון שאומר לי שקניתי דירה בשכונה טובה, היתר הסבירו לו שזה דרום דרום תל אביב 😅.

לפני שעה, Nemesis כתב:

אנשים לא מחשבים היטב את ההוצאות בשלוף.

מצרף את החישוב המוערך שלנו (משפחה עם 3 ילדים בגילאי גן עירייה).

image.thumb.png.d9f740413dafc7b92e6f2ee7dc3ef5a7.png

כל הכבוד על הפירוט, אנחנו מנהלים תקציב באופן די דומה, אבל עם פירוט הרבה יותר מצומצם (עליות הרכב נכנסות לתקציב השותף בחלוקה ל-12, כנ"ל הוצאות קוסמטיקה וביגוד), אגב אשמח לקצת תשובות על העיר פתח תקווה בתור תושב - 

1. מה העלות של מנוי בספורטן לזוג/משפחה (לתושב העיר) ואם אתה מרוצה מהמגוון של המכשירים/חוגים וכו';

2. מה העלות של גן פרטי בעיר (גן איכותי כולל צהרון וכו');

3. מה יש לעשות בעיר בסופי שבוע/חופשים (הן בבחינת יחידים והן למשפחות);

לפני 57 דקות, yuvalganim כתב:

תחסוך ממני את הנימה האישית אוקיי? דירה יש לי. זה דיון על יכולת של זוג ממוצע בישראל לקנות דירה ב-2 מיליון שקל (או 1.8).

אני לא ממוצע וגם אתה לא, אבל אנחנו לא הדיון.

אשאל שוב ואני מצפה לתשובה, כיצד זוג שמרוויח 17 נטו עם 2 ילדים יכול להביא 600 אלף שקל הון עצמי כדי לקבל משכנתא של 1.2 שמשקפת החזר של 8500 שקל בחודש.

החזר כזה משאיר אותם עם 8500 שקל להוצאות השוטפות.

איך?

התשובה לזה די ברורה, העברה בין דורית (כל עוד אפשר...)

אנקדוטה - לאשתי יש אחות, שקטנה ממנה בשנתיים, היא ובעלה מרוויחים ביחס לא רע באזור 24,000 נטו בחודש (וגם חיים בהתאם), וגרים בדירה חדשה שהם קנו ביהוד, איך הם הגיעו לזה? בשנת 2019 הסבים מצד בעלה נתנו להם 400,000 במזומן לקניית דירה, הם הוסיפו עוד 50,000 מהכיס ונכנסו לדירה לפני שנה עם משכנתא דומה לשלנו.

אני ואשתי מרוויחים יותר מהם (כמעט 50%), חיים ברמת חיים הרבה יותר נמוכה (גם אז וגם היום), בשנת 2021 הצלחנו לגייס את רוב ההון העצמי שנדרשנו לו (וגם זה אחרי חיסכון של כמה שנים טובות ממשרת סטודנט, וגם זכינו "להרוויח" עוד שנתיים של עליה במחירי הנדל"ן), ורק לקראת שנת 2024 ניכנס לדירה.

עריכה אחרונה על ידי ay115
פורסם (נערך)
לפני שעה, Ziv כתב:

לא שלחתי אף אחד לקנות דירה שבורה בבניין מתפורר בג'סי כהן. יש דירות נורמליות וראויות בשכונות טובות במחיר הזה גם בחולון וגם בפ"ת.

ואם כבר נתת את ג'סי כהן בתור דוגמה וזו דמגוגיה זולה - השכונה עומדת בפני פינוי בינוי מטורף ולכן המחירים הגבוהים. כי במקום 3 חד' תקבל שם 4 חד' במגדל באחד האזורים הנגישים בארץ, וכל זה ב-1.8 מ'.

ותזכור מה אמרתי - אתה עוד תאכל את הכובע על היום שהשתמשת בשכונה הזו בתור תיאור לשכונה גרועה. זו הולכת להיות אחת השכונות הטובות והמבוקשות בעיר. מילה שלי.

כל דירת 3 חדרים ב1.8 שתקנה בחולון תהיה דירה ישנה בבניין מתפורר גם אם זה לא בג'סי כהן. הכל טוב, אני בעצמי גר בבית ישן מאוד רק שזרקתי עליו איזה 120-130K מאז שנכנסתי אליו לפני שנה+ בשני שיפוצים. עכשיו אני יכול לגור בו בסבבה שלי, אבל להגיד לך שאני לא אהרוס אותו בעוד כמה שנים ואבנה בית חדש? זה בעקרון על הפרק. מה שאני בא להגיד זה שאתה נכנס לבית ישן זה אומר שאתה תשפוך עליו כסף, והופ ה1.8 הפכו ל2 מיליון במינימום גי לשפץ מקלחת בימינו זה 30-50K.

עכשיו בוא נחזור רגע למה שאתה אומר "זוג צעיר ממוצע בלי ילדים". מאיפה זוג צעיר מביא הון עצמי לדירה ב1.8? אל תגיד לי הם צריכים להביא 25% זה לא עובד בריביות של היום. גם 30% לא עובד אלה אם הם מרוויחים המון ואז הם לא ממוצע. בקיצור זה לא בר ביצוע ולא משנה לכמה שנים הם ימשכו את זה (מדבר על זוג ממוצע כן? לא כזה שיכול להחזיר 9K בחודש).

עכשיו נניח שיש לך זוג כזה "ממוצע" עם הון עצמי הנדרש והוא בוחר לקנות דירה שבורה בג'סי כהן כי יהיה שם פינוי בינוי (ברור שיהיה לא מתווכח על זה).
יקח לו 10 שנים עד שהוא אולי יראה דירה חדשה ובינתיים? יגור בפח אשפה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, ay115 כתב:

כל הכבוד על הפירוט, אנחנו מנהלים תקציב באופן די דומה, אבל עם פירוט הרבה יותר מצומצם (עליות הרכב נכנסות לתקציב השותף בחלוקה ל-12, כנ"ל הוצאות קוסמטיקה וביגוד), אגב אשמח לקצת תשובות על העיר פתח תקווה בתור תושב - 

1. מה העלות של מנוי בספורטן לזוג/משפחה (לתושב העיר) ואם אתה מרוצה מהמגוון של המכשירים/חוגים וכו';

1. שילמנו בפעם האחרונה כ- 13,000 ש"ח ל- 13 חודש למשפחה עם 3 ילדים. קיבלנו הנחה כלשהי בעבור ילד נכה, לדעתי לא גדולה אבל לא יודע בדיוק כמה. מנוי קיץ בלבד יקר בהרבה. אנחנו לא משתמשים בחדר כושר, משתמשים בעיקר בקיץ בבריכה עבור הילדים, וחוגים לילדים בשאר השנה. לפעמים ג'ימבורי אחרי החוגים. לכל ילד יש לפחות חוג אחד שהוא אוהב, אז סבבה לנו, אחרת היינו עושים מנוי קיץ בלבד.

2. בשנת הלימודים הקודמת שילמנו כ- 3,500 ש"ח לחודש עבור גן פרטי בתוך הספורטן. הגן היה טוב. לא יודע כמה השנה. לפני כשלוש שנים שילמנו כ- 2,500 ש"ח לילד בגן מסובסד ששייך לחברה עירונית. אין לי מושג מה המחירים היום.

3. במרכז העיר לא ממש יש מה לעשות בסופי שבוע. איפה שאנחנו גרים יש מלא פארקים, גן חיות. אגם ומרכז מסחרי במרחק הליכה למי שלא עצלן. ליחידים יש מסעדות ופאבים במרחק נסיעה קצרה באיזור התעשייה. מעבר לכך רק בנסיעה, זה לא תל אביב. בגדול זה מאוד תלוי שכונה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם (נערך)

https://www.calcalist.co.il/investing/article/rjd9kbuz3
הריבית עלתה 0.25 היום

וזה הנתון הכי מעניין שם לדעתי

ציטוט

בנק ישראל קבע מספר הגבלות על מתן משכנתאות כדי לוודא שבדיוק ברגעים כאלו, בהם הריבית עולה והחזרי המשכנתה מתייקרים, משקי הבית ימשיכו לעמוד על הרגליים. כך למשל, בבנק קבעו כי החזר המשכנתא החודשי מההכנסה הפנויה של משקי הבית לא יעמוד על יותר מ-50%. עם זאת, בבנק מגדירים משכנתא שבה ההחזר החודשי עומד על יותר מ- 30% מההכנסה הפנויה כמשכנתא בסיכון גבוה, כאשר נכון לינואר האחרון שיעור המשכנתאות בשנלקחו בסיכון גבוה עמד על שיא של 47.9% - כמעט כל משק בית שני שלקח משכנתא בינואר הוגדר כסיכון גבוה. 

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הנתון הזה הוא לא חידוש. הוא שיקוף של המצב הקיים כבר הרבה זמן.

ועדיין הבנקים ממשיכים להתעלם מהלוואות חוץ בנקאיות כאשר הם נותנים משכנתאות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אז אנחנו כבר בפריים של 6..

אנחנו החלטנו לשבת על הגדר לחלוטין ומחר נראה דירות להשכרה באיזור בו שקלנו לקנות.

באופן אישי אני חושב שדירות מוכנות שכבר על המדף, מחירן לא יירד, הרי אם המחיר יירד הקבלן מאבד את שולי הרווח אליבא דה יושבי הפורום העוסקים בתחום.

פורסם

מה אנשים כאלה חשבו לעצמם? 

גם שכירות 4500 ש"ח , גם גרייס 2200 ש"ח (ע"פ סכום ההחזר) ,

גם מימון 90 אחוז.

הוא אומר שהחזרים עברו את ה50 אחוז מההכנסה,

image.jpeg

פורסם
לפני 12 דקות, shimta כתב:

מה אנשים כאלה חשבו לעצמם? 

גם שכירות 4500 ש"ח , גם גרייס 2200 ש"ח (ע"פ סכום ההחזר) ,

גם מימון 90 אחוז.

הוא אומר שהחזרים עברו את ה50 אחוז מההכנסה,

image.jpeg

מסכנים.. עם כמה שזה מעצבן אותי כי אנשים כאלה תרמו לבועה שמנעה ממני לקנות דירה, כואב הלב עליהם.

אמרו בכתבה בן כמה הוא? לא נראה ילד.. לקחתם 90% בגיל 30+ ועם גרייס זה כבד..

פורסם

אמיתי, הבן אדם מהכתבה נהג אוטובוס עם ילדים קטנים שכנראה זכה במחיר למשתכן. מדבר עם דמעות בעיניים. עם כל הציפיה לירידה במחירי הדיור אלפי משפחות נפגעו אנושות מעליית הריבית וממשכנתאות מסוכנות.
פשוט עצוב לראות

פורסם

זה מה שקורה כשאנשים מגיעים לבנק ומתיעצים איתו כאילו הוא חבר שלהם.

זה מה שקורה שהבנק מתגמל עובדים על פי ביצועים ועובדים מוצאים כל קומבינה אפשרית "לעזור" למסכן לרכוש דירה.

עצוב בשביל האנשים האלה, באמת.

• אהבתי 1

פורסם

זה לא רק אנשים שהלכו לבנק, יש גם שלקחו יועצים.

הרבה מהאנשים שיפלו זה דווקא זוכי מחיר למשתכן, שכחלון והמדינה דחפו אותם לקנות דירה "עלאק בזול" כי מחר המחירים יעלו והם מכרו את התחתונים שלהם בשביל לקחת משכנתא של 90% שגם היא מעל היכולת שלהם.

משלמים שכירות במקביל למשכנתא במשך שנה פלוס, המשכנתאות שהם לקחו טיפסו ב40% וגם הם צריכים לשים מאות אלפי שקלים מדד מחוץ למשכנתא.

איך אני יודע? כי זכיתי בכזאת תכנית ואני רואה אנשים שלא יודעים מאיפה יביאו עוד 100 אלף שקל לשלם מדדים (שלא לדבר על שיפוץ בכניסה וכו).

כחלון גמר את שוק הדיור ודפק הרבה מאוד זוגות במקום למצוא פתרון אמיתי

• אהבתי 3

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, rev-Match כתב:

זה מה שקורה כשאנשים מגיעים לבנק ומתיעצים איתו כאילו הוא חבר שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, ay115 כתב:

הם, זה אנחנו - הבחירה בקניית דירה חדשה הייתה איזון בין הכנסה טובה להון עצמי נמוך, רצינו להרוויח עוד שנתיים -+ לחסוך בהם השלמה להון העצמי + ההוצאות הנלוות, אם היה לנו אז את ההון הנזיל, היינו מעדיפים לקנות דירה יד שניה (כמובן עם פונקציוניוליות שחשובה לנו - ממ"ד, חניה, מעלית ואם אפשר גם מרפסת),

אגב, אתה הראשון שאומר לי שקניתי דירה בשכונה טובה, היתר הסבירו לו שזה דרום דרום תל אביב 😅.

התשובה לזה די ברורה, העברה בין דורית (כל עוד אפשר...)

אנקדוטה - לאשתי יש אחות, שקטנה ממנה בשנתיים, היא ובעלה מרוויחים ביחס לא רע באזור 24,000 נטו בחודש (וגם חיים בהתאם), וגרים בדירה חדשה שהם קנו ביהוד, איך הם הגיעו לזה? בשנת 2019 הסבים מצד בעלה נתנו להם 400,000 במזומן לקניית דירה, הם הוסיפו עוד 50,000 מהכיס ונכנסו לדירה לפני שנה עם משכנתא דומה לשלנו.

אני ואשתי מרוויחים יותר מהם (כמעט 50%), חיים ברמת חיים הרבה יותר נמוכה (גם אז וגם היום), בשנת 2021 הצלחנו לגייס את רוב ההון העצמי שנדרשנו לו (וגם זה אחרי חיסכון של כמה שנים טובות ממשרת סטודנט, וגם זכינו "להרוויח" עוד שנתיים של עליה במחירי הנדל"ן), ורק לקראת שנת 2024 ניכנס לדירה.

אתם פועלים נכון. 

לגבי הסביבה אני רוצה להגיד, שתמיד יש את הזוג שקיבל מההורים, גם אנחנו קיבלנו סכום נחמד שנתן לנו בוסט.

לעומתנו, חלק מהחברים שלנו קיבלו כינים וחלק קיבלו דירות או כמעט-דירות (מתנות של שש-ספרות).

אני אף פעם לא משווה את עצמי אליהם, המטרה שלנו תמיד היא להיות יותר טוב ממי שהיינו אתמול. אלה החיים שלנו.

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

כל דירת 3 חדרים ב1.8 שתקנה בחולון תהיה דירה ישנה בבניין מתפורר גם אם זה לא בג'סי כהן. הכל טוב, אני בעצמי גר בבית ישן מאוד רק שזרקתי עליו איזה 120-130K מאז שנכנסתי אליו לפני שנה+ בשני שיפוצים. עכשיו אני יכול לגור בו בסבבה שלי, אבל להגיד לך שאני לא אהרוס אותו בעוד כמה שנים ואבנה בית חדש? זה בעקרון על הפרק. מה שאני בא להגיד זה שאתה נכנס לבית ישן זה אומר שאתה תשפוך עליו כסף, והופ ה1.8 הפכו ל2 מיליון במינימום גי לשפץ מקלחת בימינו זה 30-50K.

עכשיו בוא נחזור רגע למה שאתה אומר "זוג צעיר ממוצע בלי ילדים". מאיפה זוג צעיר מביא הון עצמי לדירה ב1.8? אל תגיד לי הם צריכים להביא 25% זה לא עובד בריביות של היום. גם 30% לא עובד אלה אם הם מרוויחים המון ואז הם לא ממוצע. בקיצור זה לא בר ביצוע ולא משנה לכמה שנים הם ימשכו את זה (מדבר על זוג ממוצע כן? לא כזה שיכול להחזיר 9K בחודש).

עכשיו נניח שיש לך זוג כזה "ממוצע" עם הון עצמי הנדרש והוא בוחר לקנות דירה שבורה בג'סי כהן כי יהיה שם פינוי בינוי (ברור שיהיה לא מתווכח על זה).
יקח לו 10 שנים עד שהוא אולי יראה דירה חדשה ובינתיים? יגור בפח אשפה.

יש לך בעמודים האחרונים דוגמאות לשני זוגות שהצליחו לחסוך סכומים של מעל 100 אש"ח בשנה בתקופת הרווקות בואך זוגיות לפני ילדים.

ואני בטוח שיש פה עוד רבים וטובים כמוהם שקוראים פה אבל לא מגיבים.

לגבי ג'סי כהן ספציפית, לא הייתי גר שם. אם צריך הייתי קונה, משכיר ושוכר בשכונה שמתאימה לצרכיי.

או שהייתי מחפש משהו אחר שמתאים לסגנון החיים שלי בפ"ת, ראש העין, אור יהודה.

בכלל, כולם מתעקשים פה על עניין החסכון ולא יודעים שכל צעיר שעובד היום בהייטק אחרי שלוש שנים מרוויח כמו משפחה בעשירון תשע.

והם גם יקנו דירות...

פורסם

אתה מעודכן שגם השוק הזה במיתון? או שאתה לא מסכים עם האמירה הזו?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...