Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dani.jpg

דני: בוס, אפשר להעביר תחזית מהמרפסת בבית, לא מתחשק לי להגיע לאולפן.

בוס: כן.

דני: בוס, אפשר בנוסף לקשקש 17 דקות במקום להגיד "היום קצת גשום ומחר קצת פחות"

דני: בוס, נכון שאני גאון.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)

לפני כחודש הוא ירד על חובבי מזג אוויר, שהם מפרסמים תחזיות לא נכונות. הייתה מגמה למערכת קרה, ודיברו על שלגים. בסופו של דבר אכן ירדו שלגים בצפון הארץ, לא רק בחרמון.

אתמול בערב הוא פרסם בדף הפייסבוק שלו, במסגרת פינת התחזית, תחזית לאמצע שבוע הבא, שזה נחשב לטווח רחוק, ודיבר על מערכת סוערת ומושלגת בצפון, ויתכן גם במרכז.

הבוקר המפות הסינופטיות התמתנו, ובקושי רואים גשם. כמובן שהכל יכול להתהפך, והמפות יחזרו לספק את הסחורה, אבל זה מאוד לא אחראי ומקצועי לפרסם מגמה כזו שישה ימים מראש, כל עוד אנחנו באיזור גיאוגפי כ"כ בעייתי, על גבול המדבר.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

להיות חזאי זה ג'וב נפלא.

אתה לא צריך כלל לקחת אחריות על העבודה שלך ; יש עוד ג'ובים נחמדים שכאלו (שהם לא בשכר מינימום או בכנסת ישראל)?

פורסם

ועוד לא שמעתם מה השכר שלו

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אתה לא צריך כלל לקחת אחריות על העבודה שלך ; יש עוד ג'ובים נחמדים שכאלו (שהם לא בשכר מינימום או בכנסת ישראל)?

כן, רוב הכתבים בחדשות ערוץ 2 ו-10.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
ועוד לא שמעתם מה השכר שלו

לפני 5 שנים נדמה לי שהוא התלונן שקיצצו לו במשכורת ל30 אלף לא יודע כמה היום הוא מרוויח.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני כחודש הוא ירד על חובבי מזג אוויר, שהם מפרסמים תחזיות לא נכונות. הייתה מגמה למערכת קרה, ודיברו על שלגים. בסופו של דבר אכן ירדו שלגים בצפון הארץ, לא רק בחרמון.

אתמול בערב הוא פרסם בדף הפייסבוק שלו, במסגרת פינת התחזית, תחזית לאמצע שבוע הבא, שזה נחשב לטווח רחוק, ודיבר על מערכת סוערת ומושלגת בצפון, ויתכן גם במרכז.

הבוקר המפות הסינופטיות התמתנו, ובקושי רואים גשם. כמובן שהכל יכול להתהפך, והמפות יחזרו לספק את הסחורה, אבל זה מאוד לא אחראי ומקצועי לפרסם מגמה כזו שישה ימים מראש, כל עוד אנחנו באיזור גיאוגפי כ"כ בעייתי, על גבול המדבר.

מאז שכתב מה שכתב הפסקתי לעקוב אחריו.

בנוגע למערכת הקרובה - EC נראה טוב יותר מגפ"ס, לא?

פורסם
לפני 5 שנים נדמה לי שהוא התלונן שקיצצו לו במשכורת ל30 אלף לא יודע כמה היום הוא מרוויח.

היו תקופות שהוא הרויח מעל 100000 בחודש,

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
להיות חזאי זה ג'וב נפלא.

יש עוד אחד שלא צריך לקחת אחריות על העבודה שלו - מלאך המוות.

זה שהאדם מת, זו אף פעם לא אשמתו; פעם האדם עישן, פעם חצה רמזור באור אדום ופעם נפל מקומה עשירית.

לדני רופ קרה מה קרה להרבה מומחים-מטעם-עצמם - הוא איבד את האוטוריטה שלו, ולא מוכן לקבל את העובדה שיש עוד שמבינים לא פחות טוב ממנו, אם לא יותר, במטאורולוגיה.

וזה קרה כשהאינטרנט נכנס לחיינו.

ואפשר לראות את זה גם כאן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסיפור של דני רופ אינו התחזית עצמה. לא חסרים חזאים מצויינים, ואני כלל לא בטוח שדני רופ עצמו הוא בעל כישורים בתחום חיזוי מזג האויר - התחזיות נערכות על ידי אנשים שעוסקים בכך במשרה מלאה בשירות המטאורולוגי הממשלתי או בחברות חיזוי פרטיות.

מה שייחד את דני רופ בתחילת דרכו הוא הגשת תחזית מזג אויר מורחבת במסגרת "שבשבת" בטלויזיה הישראלית, מה שנקראה היום הערוץ הראשון. הוא קיבל דקות מסך רבות יחסית למה שהיה מקובל קודם לצורך הגשת התחזית, והגיש תוכנית מזג אויר בסגנון מרענן ותוך מתן הסברים מורחבים על מערכות מזג האויר, במקום לעשות ת מה שהיה קודם - קריאת רשימת טמפרטורות חזויות לפי מיקומים גיאוגרפיים.

עם השנים התוכנית צומצמה, ודני רופ הפך למגיש תחזיות מן השורה. לטעמי עדיין עושה זאת היטב, אבל כיון שהזמן והאמצעים העומדים לרשותו דומים לאלה של מתחריו, והוא מוכר בתתחום כבר קרוב ל-30 שנה, כבר אין לו הרבה מה "למכור", אף אחד לא יזפזפ כדי לשמוע את התחזית מפיו ולא מפי מישהו אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא ירד על מי שמפרסם תחזית לא נכונה? אין לי מושג איך התחום עובד, אבל בשנים האחרונות, בעיקר כשסופות החורף הפכו ליצרניות של כותרות ראשיות, כמות הפעמים שגם הוא וחבריו ניבאו סופות שלא היו בסוף היא די גבוהה. בכלל, בהתחשב בכמות הפעמים בהן התחזיות התגלו כמוטעות, זה תמיד נראה לי מהצד - בתור מי שלא מבין בתחום - כאילו הם בעיקר מנחשים, ואז מספרים לנו שיורד גשם, כשהוא כבר יורד.

ונשמע שלא רחוק היום בו מישהו יפרסם תחקיר סוף שבוע מרתק על עלייתו נפילתו של דני רופ.

אולי הוא כמו אנשים אחרים - לא מוצא את עצמו בהווה הציני שלנו, ומתגעגע לתמימות ולטוהר של הימים של לפני הפייסבוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - עולם מאקלים ומזג האויר הוא מורכב ביותר, וההבנה שלנו (אני מתכוון, האנושות כולה ובמיוחד מדעני האטמוספירה) את התהליכים המשפיעים על מזג האויר מוגבלת. לכן יש תחזיות די מדוייקות לטווח של 4-5 ימים, אבל תחזיות לטווח יותר רחוק ידועות כבלתי מדוייקות, ומי שמסתמך עליהן צריך להכיר את המגבלות. יותר מזה, תהליכי ההתחממות הגלובלית משפיעים מאד על מזג האויר והאקלים, וכיון שמדובר בתהליכים חדשים ומהירים יש קושי גדול להכניס השפעו אלה לתחזית, שממילא נותנת טווחים ולא ערכים מדוייקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צודק, אני לא מזלזל בתחום ובעוסקים פה - לא מקצוענים ולא חובבנים.

אבל בסופש הנוכחי, לדוגמא, ניבאו גשם כבר מיום חמישי. עכשיו התחזית המעודכנת היא שיהיה גשם בראשון.

זה סתם מתסכל שזו רמת הדיוק, כי אם, למשל, הייתי מנסה לארגן טיול נהיגה היום והייתי דוחה אותו בגלל גשם צפוי - הייתי די מתבאס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...