Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרייד אין לסיטרואן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זהו דגם עם מתלים הידרופנאומטיים או מתלים רגילים (כמדומני מכונה דינמיק)?

אם מדובר באחרון מחירו נמוך אף יותר ולדעתי הביקוש אליו זניח כי מדוע לקנות סיטרואן אם היא אפילו אינה מציעה יתרונות סיטרואנים מסורתיים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במחיר הנכון, גם רכב בלי שוק - ימכר מהר.

חבר קנה השבוע שברולט קרוז 2012 יד ראשונה, 60000 ק"מ במחיר של 34000 שקל.

הוא בכוונה חיפש רכב בלי שוק (קרוז, c אליזה, mg350) כי בתור רכב שני, רצה רכב חדיש ככל האפשר ביודעין שבעוד 3 שנים הוא יצליח לקבל עליו חצי ממה שעלה לו (במקרה הטוב).

אז, כמו שפותח השרשור קנה את הרכב שלו, אני מכיר עוד אנשים שיחפשו c5 שמורה ומפנקת במחיר בדיחה (לא במחירון!).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא לגמרי נכון. בעוד 3 שנים, אף אחד לא יגע ב-c5 הזו, אפילו לא עם מקל. מי שמחפש רכב ב-10000₪ לא מחפש נוחות, מרווח או מהירות. הוא בייחוד מחפש אמינות וחיסכון בדלק, ואף אחת מהן (בייחוד האמינות) היא לא תכונה חזקה של ה-c5, ועם המנוע הזה גם די בצדק.

אם פות"ש רוצה למכור את הרכב, זה הזמן. עוד כמה שנים גם מעט הערך שיש לו יתאדה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
השוק יד2 חי ובועט ורכב טוב יעוף תוך שעות בודדות.

רכב טוב = רכב שמתומחר בהתאפ לנתונים שלו.

סיטרואן c5 עם המנוע 1.6 מאוד לא מבוקשץ - לכם יש לתמחר בהתאם. 35-40 זה מחיר הגיוני ויימכר.

זה כמו הבחור עם ה108 כאן שרוצה מחיר של לדשה כי הוא שם לה גאנטים מאוטודיפו - זה לא עובד ככה.

לא כי השוק ״מת״. כי מרבית האנשים לא סתומים.

צודק ... לפני שנה כשחיפשתי C5 היו כמה וכמה רכבים שנמכרו די מהר .

דווקא לפי דעתי יש ביקוש לרכב הזה אבל אותם אנשים שמחפשים את הדגם יודעים שסיטרואן לא קונים במחיר מחירון (לצערי כי זה רכב נהדר)

פורסם

אופציה אחרת לבדיקה זה הסבה להנעה בגז. יעלה פחות מהפסד של 20 א' שח במכירה. ישפר משמעותית את עלויות הדלק וישאיר את היתרונות של הסיטרואן. זה ישתלם אם יחזיק את הרכב לטווח ארוך כמובן.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

פות''ש, הטעות נעשתה כבר ברכישה - רכשת את המכונית הרבה מעבר למחיר השוק הריאלי שלה.

אם אני שם את עצמי במקומך, לא הייתי מוכר עכשיו ומממש הפסד של 25-30 אלף ש''ח, כדי לחסוך 150₪ בחודש כל הדלק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני אנסה להגיד את זה שוב (כמו בשרשור של ה-108):

זה בכלל לא משנה מה היתה ירידת הערך עד היום. אין שום הבדל אם הרכב נרכש יד ראשונה מלובינסקי או לפני יומיים. כסף שהלך כבר לא יחזור, גם אם פות"ש יסע על האוטו עוד 20 שנה. במימון זה נקרא "עלויות שקועות".

השאלה שפות"ש צריך לשאול את עצמו היא "נניח שניתן למכור את הרכב בסכום מסוים (הנחה: 40,000₪). אם היה לי היום ביד את הסכום הזה, האם הייתי קונה c5 כזו?" אם התשובה היא "ממש לא", כנראה זה הזמן למכור ולקנות משהו אחר.

אם הבעיה היא כספית, כנראה שרכבים אחרים מהסגמנט לא ישפרו אותה בצורה משמעותית. לדעתי אם דלק נראה בעיה היום, ירידת ערך תתגלה עוד מעט כבעיה חמורה הרבה יותר, וגם המנוע עלול להפתיע לרעה בהמשך.

דעתי האישית (כמי שמחזיק c5 2007) היא שרכבים כאלו אי אפשר למכור, בטח לא במחיר ריאלי. כל מי שמתכונן להחזיק רכב כזה לאזור גיל 9-10 צריך לקחת בחשבון שהוא יהיה הבעלים האחרון של הרכב בהסתברות גבוהה, ואם הוא ימצא קונה זה יהיה בסכום מגוחך. זה בדיוק היה חלק מהשיקול שלי לקנות c5 קצת ישנה, כדי להגביל מראש את ההפסד האפשרי על ירידת ערך. זה המצב, אף בן אדם שפוי לא יקנה רכב כזה בסכום יותר מסמלי כשהוא יהיה 10 שנים על הכביש.

בסה"כ אם המנוע לא יפתיע לרעה, זה רכב נעים, מרווח, מאובזר, לא חלש ו(פרט למנוע) ממש לא נורא לתחזוקה. אפילו אם מחשבים ירידת ערך של 40,000₪ (השווי הנוכחי של הרכב, נניח) לאורך 3 או 4 שנים זה לא כזה נורא, למי שזה מה שהוא מחפש. למי שמחפש חיסכון, זו לא העסקה הכי טובה בשוק.

אני מסכים איתך

פורסם
פות''ש, הטעות נעשתה כבר ברכישה - רכשת את המכונית הרבה מעבר למחיר השוק הריאלי שלה.

אם אני שם את עצמי במקומך, לא הייתי מוכר עכשיו ומממש הפסד של 25-30 אלף ש''ח, כדי לחסוך 150₪ בחודש כל הדלק.

אז בוא נקווה שעוד אחד יעשה את אותה הטעות כמו שלי - שיסכים להעריך את הק"מ הנמוך ואת המצב של הרכב + התוספות וישלם בהתאם :)

פורסם
אני אנסה להגיד את זה שוב (כמו בשרשור של ה-108):

זה בכלל לא משנה מה היתה ירידת הערך עד היום. אין שום הבדל אם הרכב נרכש יד ראשונה מלובינסקי או לפני יומיים. כסף שהלך כבר לא יחזור, גם אם פות"ש יסע על האוטו עוד 20 שנה. במימון זה נקרא "עלויות שקועות".

השאלה שפות"ש צריך לשאול את עצמו היא "נניח שניתן למכור את הרכב בסכום מסוים (הנחה: 40,000₪). אם היה לי היום ביד את הסכום הזה, האם הייתי קונה c5 כזו?" אם התשובה היא "ממש לא", כנראה זה הזמן למכור ולקנות משהו אחר.

אם הבעיה היא כספית, כנראה שרכבים אחרים מהסגמנט לא ישפרו אותה בצורה משמעותית. לדעתי אם דלק נראה בעיה היום, ירידת ערך תתגלה עוד מעט כבעיה חמורה הרבה יותר, וגם המנוע עלול להפתיע לרעה בהמשך.

דעתי האישית (כמי שמחזיק c5 2007) היא שרכבים כאלו אי אפשר למכור, בטח לא במחיר ריאלי. כל מי שמתכונן להחזיק רכב כזה לאזור גיל 9-10 צריך לקחת בחשבון שהוא יהיה הבעלים האחרון של הרכב בהסתברות גבוהה, ואם הוא ימצא קונה זה יהיה בסכום מגוחך. זה בדיוק היה חלק מהשיקול שלי לקנות c5 קצת ישנה, כדי להגביל מראש את ההפסד האפשרי על ירידת ערך. זה המצב, אף בן אדם שפוי לא יקנה רכב כזה בסכום יותר מסמלי כשהוא יהיה 10 שנים על הכביש.

בסה"כ אם המנוע לא יפתיע לרעה, זה רכב נעים, מרווח, מאובזר, לא חלש ו(פרט למנוע) ממש לא נורא לתחזוקה. אפילו אם מחשבים ירידת ערך של 40,000₪ (השווי הנוכחי של הרכב, נניח) לאורך 3 או 4 שנים זה לא כזה נורא, למי שזה מה שהוא מחפש. למי שמחפש חיסכון, זו לא העסקה הכי טובה בשוק.

איזה בעיות יש למנוע הזה? לא שמעתי על מחלות כלשהן בנוגע למנוע.

פורסם

לא הייתי מוכר במקומך.

באופן כללי ירידת ערך של 10K בשנה אתה מקבל גם בטויוטה קורולה שתקנה עכשיו חדשה מהניילון.

במקרה שלך, המחיר הוא 40K ועוד 4 שנים בערך תוכל לקבל עליה 5K, ממישהו שנהנה לנסוע על רכבים בסוף ימיהם ולגרוט אותם (יש הרבה כאלה אנשים).

זאת אומרת, יותר מ-35K לא תאבד כאן.

עכשיו תחשוב כמה כסף יישרף בהחלפת הרכב (הרבה) לעומת החיסכון בדלק שיגיע (ניתן לחישוב די זריז) - ותראה שההחלפה פשוט לא משתלמת עבורך.

פורסם

עכשיו תחשוב כמה כסף יישרף בהחלפת הרכב (הרבה) לעומת החיסכון בדלק שיגיע (ניתן לחישוב די זריז) - ותראה שההחלפה פשוט לא משתלמת עבורך.

וזה תלוי כמובן למה הוא מחליף. אם רוצים לחסוך, אפשר לקנות סופר מיני ידנית בכזה תקציב ואז החיסכון יהיה משמעותי ל-4 שנים. וכמובן, גם ההבדלים ברכב יהיו משמעותיים (מאוד).

פות"ש, נשמח (לפחות אני) אם תוכל לעדכן כשתמכור (או אם תחליט להישאר עם הרכב, וגם בכלל על החיים במחיצתו).

בהצלחה!

אני מסכים איתך

פורסם

אני אשמח לעדכן מה מתפתח. גם אם הרכב ימכר במחיר שאני רוצה עדיין באיזשהו מקום זה יצבוט לי כי פינטזתי על הרכב הזה כשבע שנים עד שידי השיגה אחד ובמצב מצוין.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

• תוכן חדש...