Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם.

אחרי התאונה הבוקר ששלחה את הקליאו 1997 1.4 ידנית לעולם שכולו טוב.

אני מחפש רכב שיחליף את מקומה של הקליאו.

ידועות לי הסטיגמות על האירופאיות בענייני אמינות, שכן אני מודה שגם אני הובלתי אחריהן, אך לאחר שקיבלתי את הרנו הזו מאחי, הוכח לי אחרת. הרנו הייתה מאוד שמורה, מהנה לנהיגה, נוחה חסכונית מאוד (מעל ל500 ק"מ במיכל של בערך 35 ליטר).

גילוי נאות: הרנו נראית לי חסכונית מאוד כי הרכב העיקרי שלי הוא אימפרזה 2.0 AWD עם צריכה של 1 ל-9 בממוצע.

הדרישות שלי:

חסכונית בדלק

חסכונית בטיפולים

אמינה

תיבת הילוכים - לא כל כך קריטי אך יש יתרון לתיבה ידנית ברכב ישן.

ידוע לי שאי אפשר לדרוש יותר מדי. ואצטרך לחפש זמן מה אקזמפלר שמור ככל הניתן.

האוטו ישמש כרכב שני שכרגע לא נוסע יותר מ150-200 ק"מ בשבוע.

חשבתי על חלופות כמו:

יונדאי גטס: אמינה לפי הפורום אבל עדיין לא יודע בודאות מה נסגר עם צריכת הדלק?

פיג'ו 206: צריכת דלק עדיפה מהגטס, לגבי אמינות אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

מיצובישי כריזמה אייר: חולקת אותו מנוע עם סופר לנסר שהפגינה אצלי אמינות מצוינת.

אשמח לעוד רעיונות.

תן חיוך הכל לדוושה.....8)

פורסם

הגטס פחות טובה מבחינת הדלק אבל בכללי נחשבת לאמינה ולא יקרה לאחזקה.

קח בחשבון שבדגם הנפוץ glf יש כרית אוויר אחת וללא abs לכן עדיף את הgli/glx/gls.

ב2006 עברה מתיחת פנים וקיבלה מהוע חזק וחיסכוני יותר.

הייתי מוסיף גם את הפונטו אשר חיסכונית וגם אחזקה לא יקרה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אני משווה בין ה206 לגטס. ההבדל מבחינת האמינות משמעותי (בהנחה ששניהן גיר ידני ובנפח 1.4) ?

פורסם

ה-206 לא פחות אמינה מהגטס, ויותר חסכונית, נוחה, איכותית ומהנה לנהיגה. בתקציב חשוב מאוד לשים לב שמדובר במכוניות ישנות - היסטוריית הטיפולים תשפיע מאוד על הבלאי (שצפוי להיות גבוה בכל מכונית שתבחר).

אתה יכול לשקול גם פורד פיאסטה, סיטרואן C3 (תאומה מכנית של ה-206) ופיאט פונטו משנים מקבילות. בחירה בתיבה ידנית תחסוך לך כסף בעלויות אחזקה (כולל דלק) ובפוטנציאל תקלות.

הכריזמה לא נחשבה למיטב התקופה ותהיה יקרה יותר לאחזקה מהמכוניות הקטנות יותר.

פורסם

גטס-צריכת דלק גבוהה.

206 - אמינה יחסית. בולמים לדעתי קשים.

תרשה לי להציע איביזה, יש לי אחת אז אני משוחד אבל יחסית אמינה, מחזיק כזאת מספיק זמן, כבר 8-9 שנים כך שאני יכול לחוות דעה, לא כמו אלה שמחזיקים רכב שנתיים ואומרים אפס תקלות. היא מאוד חסכונית (מנוע 1600), אחיזה טובה, גיר ידני וטיפולים זולים. תצרוכת דלק ממוצעת בינעירוני+פקקים 1:16, רק נסיעות עירוניות 1:12, נסיעות ארוכות בינעירוניות עם מהירות לא חוקית בעליל 1:17.

אפשר לשקול יונדאי אקסנט, מאוד רכה לנהיגה, יחסית אמינה, מנוע עצל אבל אפשר לחיות איתו.

פורסם

האמת שעל איביזה עדיין לא חשבתי. אני רואה שהמחירים יחסית סבירים ביד 2.

איזה שנתון האיביזה המדוברת?

פורסם

ממליץ על כריזמה, היה לי שנת 98 שנה וחצי ו0 תקלות חלקים זולים

וגם מכרתי תוך יום רכב שנת 98 עם צבע קצת דהוי במחיר של 5500 שקל וקיבלתי הרבה טלפונים.

אם אתה מחפש רכב אוטומט זה הרכב בשבילך וגם כל מי שאני מכיר עם הרכב הזה מרוצה.

אם תחליט ללכת על פיג'ו קח את הגיר הרגיל ועדיף לא האוטומטי!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

בתקציב כזה אני לא ממליץ על דגם ספציפי אלא מחפש אקזמפלר במצב הכי טוב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מחזק את ידידי הותיק נקמיצ'י.

אין לך מה לדאוג מבחינת צריכת דלק, גטס ידנית עושה 1:14-13 בממוצע.

יש לך את יונדאי שופ בתל אביב ואת KORAPS לרכישת חלפים בזול,

קל לטפל בה והיא מאוד אמינה.

Stay Dirty

פורסם

לגבי הגטס הידנית, יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין מנוע ה1.35 ליטר לבין ה1.4?

פורסם

כל הסיפור הזה של צריכת דלק גבוהה בגטס הוא בלבול מוח אחד גדול, אותה צריכה בדיוק כמו במכוניות אחרות עם הבדלים קלים של שתלויים בעיקר בסגהון נהיגה.

תמצא קודם אוטו תקין ומטופל (גם אם זה לא גטם וגם אם כן). עוד קילומטר לליטר או פחות קילומטר לליטר זה זניח לגמרי ולא צריך להיות פקטור בבחירה. תבדוק לכמה זמו יש טסט, מצב צמיגים, מצב כללי.

צא מנקודת הנחה שאין הבדל ממשי בין 1350 ל 1400.

קודם כל תמצא אוטו מטופל (למשל כזה שהחליפו לו שמן כל שנה/15.000 ק"מ ולא פעם ב...) מבעלים שאיכפת לו, אחרי זה כל השאר.

בעלים שאיכפת לו זה אחד שיודע לאמור בלי להתבלבל מתי היה טיפול אחרון, מתי צריך לעשות את הטיפול הבא, מתי עשו טיימינג, מתי עשו ברקסים, באיזה מוסך זה נעשה וכו'.

אגב, הייתה לי קליאו B, פעמיים הייתה לי הזדמנות להחליף אותה בגטס, פעמיים כמעט סגרתי ופעמיים ביטלתי אחרי סיבוב בשתי המכוניות. גטס היית ירידה רצינית ברמה.

פורסם

בוקי אולי זה היה נכון לפעם ואני מסכים איתך שכחדשות היה הבדל אבל גטס מזדקנת יותר טוב מכל קליאו או 206 ולכן היא תרגיש עדיין מוצקה ושלמה להבדיל מהאחרות.

פורסם

הקליאו הייתה שנת 2000, גטסים היו 2006 ו 2008.

הסיפור הזה היה בשנים 2010-2011.

שלושת המכוניות היו ביד ראשונה של עבודה שלי (את הקליאו הם החליפו בגטס, קניתי מהם את הקליאו לשימוש פרטי).

לקחתי את הגטס הראשונה לכמה ימי ניסיון, נסעתי, הכל נחמד. אחרי זה העמדתי אותן אחת ליד השניה, סיבוב בקליאו...ואתה מבין שאין הגיון בהחלפה. זו הליכה אחורה.

פעם שניה אחרי שנה הסיפור הזה חזר על עצמו.

את הקליאו מכרתי כמה שנים אחרי בקושי רב במחיר 4600 ש"ח והחלפתי בפורד פוקוס 2007 2.0. זה לא הרגיש כהליכה אחורה [emoji1]

• תוכן חדש...