Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאתה אומר כאן בשרשור לא הרבה בליגה שלך. לא נשק, לא נהיגה, לא יודע מה כן.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא יודע אם נגעו בזה, ובלי להכנס לויכוח, אני רק רוצה לציין נקודה:

רובאי 07, ורוב הלוחמים כלל לא נוגעים באקדח במהלך השירות שלהם ומעשית לא שונים מכל אזרח רגיל. טכנית זה אפילו יכול להיות חיסרון. לירות X כדורים במטווח סטטי על מטרה במרקח 10 מטר זה לא בדיוק הכשרה ראויה. מעשית חלק גדול מאותם אנשים מושפעים מסרטים שאפשר בכיף לפגוע במטרה נעה ממרחק של 15-25 מטר,אולי אפילו ביד אחת - זו טעות חמורה.

סתם רציתי לציין את הסוגייה הזו.

פורסם

לא יודע איפה צ'מגיא כתב על מרידות בגטאות - אולי פספסתי.

אבל לגבי אינטרס לשמור ססבה כמשהו גורף - גם לא כזה בטוח על מה אתה מבסס את זה, דוד.

גם במחנות עבודה הסובייטים הרעיבו אנשים למוות, למרות שהם היו כח עבודה זול ונדרש. וסיפורי זוועה על התעללויות בעבדים יש מכאן ועד להודעה החדשה.

אם הם התמרדו ממש או האם זה קשור לנושא הנשק? אין לי מושג.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יודע אם נגעו בזה, ובלי להכנס לויכוח, אני רק רוצה לציין נקודה:

רובאי 07, ורוב הלוחמים כלל לא נוגעים באקדח במהלך השירות שלהם ומעשית לא שונים מכל אזרח רגיל. טכנית זה אפילו יכול להיות חיסרון. לירות X כדורים במטווח סטטי על מטרה במרקח 10 מטר זה לא בדיוק הכשרה ראויה. מעשית חלק גדול מאותם אנשים מושפעים מסרטים שאפשר בכיף לפגוע במטרה נעה ממרחק של 15-25 מטר,אולי אפילו ביד אחת - זו טעות חמורה.

סתם רציתי לציין את הסוגייה הזו.

הם לא נגעו באקדח, אבל הם יודעים משמעת נשק, זה לא פחות חשוב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא יודע איפה צ'מגיא כתב על מרידות בגטאות - אולי פספסתי.

אבל לגבי אינטרס לשמור ססבה כמשהו גורף - גם לא כזה בטוח על מה אתה מבסס את זה, דוד.

גם במחנות עבודה הסובייטים הרעיבו אנשים למוות, למרות שהם היו כח עבודה זול ונדרש. וסיפורי זוועה על התעללויות בעבדים יש מכאן ועד להודעה החדשה.

אתה לא יודע כי ההודעה נערכה וזה נעלם. הייתי צריך לצטט ולא ציטטתי, טעות שלי.

לגבי האוכל, קצת למטה.

הגולאגים זה משהו אחר מעבדים בשדות כותנה. זה הרבה יותר קרוב למחנות עבודה נאצים.

להגיד לאדם שמנסה לשכנע שעבדים בדרום לא באמת סבלו כי היה ללבנים אינטרס לשמור עליהם ככוח עבודה חזק ובריא? זה חומר בשביל וולט דיסני. זה לא בליגה שלי.

לא טענתי, כתבתי נגד ההשוואה שלך ליהודים בגטאות, שהספקת למחוק.

עכשיו לרגע על ההשוואה שלך:

Historian U.B. Phillips found that slaves received the following standard, with little or no deviation: "a quart of cornmeal and half pound of salt pork per day for each adult and proportionally for children, commuted or supplemented with sweet potatoes, field peas, syrup, rice, fruit and 'garden sass'"

אתה רוצה להגיד לי שבגטאות ובמחנות עבודה/השמדה קיבלו כול יום בשר, ירקות, לחם ואולי פירות?

לי זכור פיסת לחם ומרק קליפות תפוחי אדמה.

אבל אני גזען וולט דינסי.

shame on me.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב, אתה מפספס את העיקר, כלי נשק הפכו את הרצח לקל מאי פעם. יותר נשקים מאפשרים ליותר אנשים לרצוח או להרוג או להרוג בטעות בקלות רבה יותר מאי פעם. עכשיו ברור?

כלי הנשק הפכו את הרצח לקל מאי פעם ובכל זאת יש ירידה מתמשכת במקרי הרצח וההריגות. זה מה שאתה כל הזמן מתעלם ממנו.

נשק זה בסך הכל כלי שנותן כח למי שמחזיק בו ובגלל זה צריך להגביל את הנגישות שלו לאזרחים. אבל אנשים לא רוצחים יותר כי זה קל. ממש לא.

זה לא רק עניין של כמה מתים מנשק. זה נושא הרבה יותר מורכב ומבטא בין היתר אובדן ביטחון אישי ואמון.

בגלל זה נרצחו יותר בימי הביניים מאשר היום, ככל שלאנשים יש יותר אמון במדינה ובשלטון הם פחות אלימים.

מה הקשר למחלות ולקרוספיט עם שריון?

בונא יא גנוב, אתה יודע כמה עולה היום אייפון? יש אנשים שנוסעים באוטו שעולה פחות מהטלפון שלהם :lol:

שלום גם לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Guns kill1a8e6838c43f82d108bcf5a6d74a548b.jpg

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אכנס לויכוח העקרוני כי לא מבין בכלל איך הגעתם אליו אבל רק הערת אגב, היה הבדל גדול מאוד בין 3 סוגי המחנות ובעוד שגם בגולג וגם במחנות העבודה של הנאצים, כח האדם היה בשפע, בחינם ויעודו הסופי היה מוות, בעבדות בארה"ב, כל עבד ועבד נרכש בכסף.

לאף אחד אין אינטרס להעביד למוות עבד שעלה לו כסף ולשם החלפתו צריך להוציא עוד כסף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
...מצאתי את 20 המדינות עם הכי הרבה הרוגים (כנראה בסך הכל, כי לפי זה הדירוג):

[ATTACH=CONFIG]521452[/ATTACH]

אני חושב שהגרף הזה אומר המון - ארה״ב משתרבבת למקום ה-2 בין רוב מוחלט של מדינות לא מערביות, ונדמה שרובן משתייכות ל״עולם שלישי״.

אז מה בעצם עושה אחת המעצמות החזקות בעולם ומי שרבים מכנים מובילת העולם החופשי ברשימה הזו..?

נושא הנשק בארה״ב מאוד מסקרן בעיני, ניסיתי (ועודני מנסה) לנהל שיחות עומק עם אנשים רציונליים שתומכים בנשק, טרם שמעתי טענה שמחזיקה מים - כמו שפינדר ציין, יש די והותר מקרי בוחן של מדינות מערביות עם איסור נשקים, רובן לא נמצאות ברשימה הנ״ל.

והרי שגם אם אתה ממש מאמין שצריך נשק פרטי בשביל הגנה מפושעים, זה לא באמת מסביר למה צריך למכור AR15...

כהערת צד אציין, למי שלא יודע (אני לא ידעתי עד לפני כמה שנים), שיש רבים שטוענים ברצינות שצריך נשק לאזרחים בשביל להתנגד לעריצות השלטון (הסיבה המקורית שזה התאפשר). יענו אם צבא ארה״ב מתהפך עליך, טוב שיהיה לך אמ16 בבית בשביל להתגונן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הטיעון שנשק מאפשר לאזרחים להתנגד לעריצות השלטון הוא הטיעון היחיד כאן שנבדק במציאות וכשל לחלוטין.

נשק בידי אזרחים לא מנע מהשלטון לזרוק 120 אלף יפנים אמריקאים למחנות ריכוז.

מבחינה הזאת מצבם לא היה שונה מיהודים גרמנים בשנות ה-30 שהשלטון החליט להתהפך עליהם.

פורסם (נערך)

אבל אני גזען וולט דינסי.

shame on me.

לא גזען. רק אדם חסר ידע היסטורי שצפה ב-django וניסה לעשות לי הרמה להנחתה. החזרתי לך באותו מטבע.

אם אתה כבר מביא ציטוטים באנגלית אז גם לי יש כמה:

In State vs Buzzard (1842), the Arkansas high court adopted a militia-based, political right, reading of the right to bear arms under state law, and upheld the 21st section of the second article of the Arkansas Constitution that declared, "that the free white men of this State shall have a right to keep and bear arms for their common defense", while rejecting a challenge to a statute prohibiting the carrying of concealed weapons.

חופשיים = לא עבדים

לבנים = לא שחורים

כלומר גם אם אתה שחור חופשי איך לך זכות להחזיק נשק.

נמשיך.

להגן - מפני מי? מפני מה?

למה רק לבנים חופשיים יכולים להגן על עצמם באמצעות כלי נשק?

נמשיך למשפט מפורסם מאוד של תומס ג'פרסון:

Slavery was “like holding a wolf by the ear, and we can neither hold him, nor safely let him go. justice is in one scale, and self-preservation in the other.

המשפט הזה משקף מאוד את הפחד שהיה ללבנים מפני התקוממות של שחורים.

ב-1831 לאחר כישלון מרד עבדים של Nat Turner המחוקק בווירג'ניה אסר גם על שחורים חופשיים אחזקה של כל סוג של נשק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

to keep or carry any firelock of any kind, any military weapon, or any powder or lead...

כלומר אמריקאים ידעו לעשות Gun Control נהדר כבר ב-1831 במטרה למנוע זליגה של נשק לשחורים בין אם חופשיים או עבדים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אני אמור להתייחס אליך ברצינות אחרי ש:

כתבת שטויות, כשהגבתי לך שינית מהר (זה באמת מביך להשוות את הגטאות ומחנות ההשמדה לכושים, כנראה שגם אתה הבנת את זה).

שוב הוצאת את הדברים מהקשרם.

אחרי שהדגשתי שהתקופה עליה דיברת אז לא רלוונטית (וגם ציינתי שאיני מומחה והידע שלי מוגבל), הבאת ציטוט מ 50 שנה אחרי.

אגב בציטוט שלך גם אם אתה אישה אין לך זכות, אבל בסדר, אפשר גם להוציא את זה מההקשר שלו, לרוב דובר על free white men כי כול השאר יחסית חסרי זכויות.

אם זה לא ברור פה לקוראי השירשור:

אני לא מומחה להיסטוריה של שחורים בארהב, אין לי דוקטורט ב gun control, ובכלליות אני רושם את מה שנראה לי ומה שאני יודע מהידע האישי שלי שצברתי במשך השנים (aka צפייה בג'אנגו ו 12 שנים של עבדות וכמובן הקולקציה הידוע של דיסני מהשנים המוקדמות)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...