Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל עבור חבר, השאלה בגוף הכותרת, נסיעה עם 3 כסאות בטיחות + זוג הורים, מעט ק"מ בשנה.

תקציב כ50,000 ש"ח ודגש על אמינות ועלויות אחזקה.

אני רואה שמאזדה 6 5 דלתות בשנתון 2010/11 ניתן להשיג בכ50,000 ש"ח, או פורד מונדיאו סטיישן בשנתון 2011/2012. (דגם טרנד 2.0 202 כ"ס טורבו). אני מבין שהפורד נותן תמורה טובה למחיר, אך האם משלמים את המחיר אחרי זה במוסך?

רכבים עם כ100,000 ק"מ

מה מומלץ וממה כדאי להיזהר?

פורסם
בכותרת ציינת את הלנסר ספורטבק. מדובר ברכב משפחתי ולא "מנהלים" כמו שתי החלופות האחרות

הוא לא מחפש רכב "מנהלים" אלא רכב מרווח, אמין , ועלויות אחזקה שפויות.

המכנה משותף בין כל הרכבים שהם מחוץ לקופסה ועולים באיזור ה50,000 ש"ח בלבד לשנתון יחסית גבוה.

פורסם (נערך)

אף אחד מהרכבים שהזכרת לא באמת מרווח . בטח לא לשלושה כסאות ילדים. הכל יכנס בלחץ רב אם בכלל. שהחבר יבדוק קודם אם הכסאות של הילדים נכנסים וגם ניתן לחגור אותם ואז יחזור עם רשימה .

אולי התכוונת מרווח להורים ? להורים הייתי בוחר במונדיאו רק בגלל התנהגות כביש עדיפה לדעתי. הנהג יהנה יותר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

SAVE, אני חושב שקצת הגזמת ואתה מטעה.

אף אחד מהרכבים כאן לא מרווח? ובכן יש הבדלים מהותיים קודם כל בין הרכבים, תכף אזרוק לכאן את הנתונים הטכניים היבשים ולאחר מכן, אסביר לפי דעתי ומההתנסות שלי:

1. מאזדה 6 שנת 2012 דגם ה 5 דלתות (לא משנה מידות גם ב 4 דלתות) אלו הנתונים של הרכב:

מנוע: 2.0 ליטר אטמוספרי 155 כ"ס ב 6,200 סל"ד ו 19.6 קג"מ ב 4,000 סל"ד עם תיבת הילוכים של 5 הילוכים

אורך הרכב: 475.5 ס"מ

רוחב הרכב: 179.5 ס"מ

גובה הרכב: 144 ס"מ

בסיס גלגלים: 272.5 ס"מ (זה עדיין הדגם הישן עם בסיס גלגלים קצר יחסית לקטגוריה)

נפח תא מטען לגרסאת ה 5 דלתות: 510 ליטר

נפח מיכל דלק: 64 ליטרים

2. פורד מונדאו טרנד 2012 דגם 5 דלתות האצ'בק

מנוע: 2.0 ליטר אקובוסט עם כ 203 כ"ס ב 6,000 סל"ד וכ 30.6 קג"מ ב 1750 סל"ד ותיבת הילוכים כפולת מצמדים רטובים אמינה בעלת 6 הילוכים.

אורך הרכב: 477.8 ס"מ

רוחב הרכב: 188.6 ס"מ

גובה הרכב: 150 ס"מ

בסיס גלגלים: 285 ס"מ

נפח תא מטען לגרסאת ה 5 דלתות: 486 ליטר

נפח מיכל דלק: 70 ליטרים

7 כריות אוויר (כרית אוויר נוספת לברכי הנהג) ובכלל, 5 כוכבי בטיחות עם ציונים גבוהים

כפי שניתן לראות, כל הנתונים הם לטובת המונדאו, בין אם זה בבסיס גלגלים "עצום" יחסית למאזדה ובין אם זה במרווח הפנימי של הרכב.

תא המטען טיפה קטן יותר אך ישנה קיבולת מיכל דלק גדולה יותר בכ 6 ליטרים שלא משנה איך מסתכלים על זה, טורבו או לא, מעניקים טווח נסיעה מוגדל משמעותי.

להגיד כי הרכבים לא באמת מרווחים, זה ממש לא נכון כי ההבדלים הם ממש לא קטנים בינהם, בחלק מהמקרים ההבדל משמעותי.

בנוסף, במונדאו אם כבר, ייכנסו בצפיפות 3 בוסטרים מאחורה בצורה יחסית צפופה מה שלא ניתן לאמר על המאזדה, שרוחבה קטן בכמעט 10 ס"מ באופן כללי.

ברור שמדובר על רוחב של קצה לקצה של המראות אבל עדיין, ניתן לקבל אינדיקציה.

עדיף לקחת 3 בוסטרים ולנסות את זה במעמד הרכישה או באחת הסוכניות להשכרת רכבים, להגיע להתעניין לשכור רכב לאיזה חודש או משהו כזה, לקחת את שלושת הבוסטרים ופשוט לנסות, סוג של הצגה, אין פתרון טוב יותר מזה.

מבחינת מרווח רגליים ומקום? המונדאו לוקחת בכל פרמטר, בין אם זה בנוחות, בשקט ובמרווח המוגדל מאוד מאחורה וזה לא רק כי בבעלותי מונדאו האצבק 5 דלתות אלה פשוט, כי במקרה גם נהגתי כמה שבועות על מאזדה דור קודם שנתון עד 2008 וכו', לכן אני בהחלט יכול ויודע להשוות בין הרכבים.

צריכת הדלק? ובכן גם בנתונים היבשים וגם לא, המונדאו מעניקה צריכה עדיפה בכל פרמטר בתנאי שנוהגים רגוע (הנתונים היבשים הם לטובת המונדאו בכל מקרה, חסכונית בכל פרמטר בעירוני ובבין עירוני).

טיפולים? יש טיפול יקר יחסית, שצריך לעשות לתיבת ההילוכים פעם ב 3 שנים או 60,000 המוקדם מבינהם, בעלות של כ ~1,300 שקלים או קצת יותר אני כבר לא זוכר (החשבונית לא מולי), לא משהו קריטי יחסית אבל יש לדאוג לבדוק שאותו רכב שקונים, ביצע את זה במוסך מורשה/יבואן כולל החלפת הפילטר.

מבחינת התנהגות כביש, המונדאו מאז ומתמיד הייתה מאוד דינאמית ובמיוחד עם המנועים המוגדשים כיום, עדיפה בפרמטר הזה ללא ספק.

מזגן? זה לא סוד, למונדאו יש מזגן "חלש" לעומת המאזדה שמקפיא, לכן בתקופת הקיץ, במידה וזוג הרכבים יעמדו תחת השמש ויתחממו? המאזדה תספק ביצועי מזגן מעולים לעומת המונדאו.

במידה ויש צל בחניות, תת קרקעי או שעניין המזגן לא מטריד? המונדאו עדיפה היות ויש לה פתחים בקורות לנוסעים מאחור והמזגן מאוד נוח וחזק כל עוד הרכב לא רותח, הוא יקרר, אך יקח לא הרבה הרבה יותר זמן מלרכב "ישראלי" ממוצע.

כמו בכל רכב שעמוס בטכנולוגיות ומגדשים ותיבה כפולת מצמדים (המונדאו), תמיד יש סיכון להכל, אם אתה הולך על אמינות נטו, המאזדה כנראה מה שאתה צריך, רוצה להנות מהחיים? המונדאו ללא צל של ספק.

נא לשים לב שגרסאות הטיטניום יקרות משמעותית, לכן אתה עלול להתקל בהבדלים גדולים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

אני דווקא חושב שהמזדה תתן צריכת הדלק הטובה ברשימה.

המונדיאו אמנם כייפית וארוכה אבל חסכונית היא לא בעיקר כי הטורבו מגרה את הנעל.

לגבי המרחב: באורך אתה צודק אבל במקרה הזה המרחב התפעולי בפנים הוא הקובע ולא הרוחב החיצוני של הרכב. הספסל במונדיאו לא יותר רחב מסתם משפחתית ואפילו גרוע מכך (בקיזוז הידיות בדלתות). אבל אין כמו בדיקה בפועל עם סרגל (רמז: בדקתי באולם של פורד ברחוב המסגר אז אני לא טועה).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים!

בשורה האחרונה יש 2 כסאות בטיחות ומבוגר, נכון לכעת גם בפיזו 301 נכנסים אך בצפיפות, צריכת דלק לא מעניין כי זה לא משמעותי בחישוב שנתי (ק"מ נמוך), מאוד חשוב האמינות, טורבו בפורד מתקלקל? יש חלקים יקרים בעייתים? (טיפול ב1300 שקל כגון החלפת שמן גיר פעם בכמה שנים לא נחשב בעיה כמובן).

המיציבושי קטנה יותר משמעותית מהמאזדה והפורד?

הצעה נוספת שנוספה זה סיאט אלאהמברה שמורה 7 מקומות מחבר 2014 עם 60,000 ק"מ (סטייל + מפרט גבוה)במחיר יותר גבוה כ95,000 ש"ח, שווה להוסיף מחיר לכזה רכב? החישוב אולי זה שמירת ערך גבוהה יותר כי זה 7 מקומות

שוב תודה לכל העונים.

פורסם
אני דווקא חושב שהמזדה תתן צריכת הדלק הטובה ברשימה.

המונדיאו אמנם כייפית וארוכה אבל חסכונית היא לא בעיקר כי הטורבו מגרה את הנעל.

לגבי המרחב: באורך אתה צודק אבל במקרה הזה המרחב התפעולי בפנים הוא הקובע ולא הרוחב החיצוני של הרכב. הספסל במונדיאו לא יותר רחב מסתם משפחתית ואפילו גרוע מכך (בקיזוז הידיות בדלתות). אבל אין כמו בדיקה בפועל עם סרגל (רמז: בדקתי באולם של פורד ברחוב המסגר אז אני לא טועה).

אמדוד היום בערב כמה זה אצלי ברכב, מתוך סקרנות, מקצה הדלת לקצה הדלת הפנימית, מדידה אמיתית ריאלית.

בכל אופן, רכב שרחב בכמעט 10 ס"מ דלתות, ידיות וכו', ניתן לאמר כך גם על המאזדה מן הסתם, תפחית מראות וידיות ודלתות ועם מה תשאר? עדיין פחות, זה לא שניפחו במונדאו את הדלתות באוויר.

ברור לי שהבודי רחב איכותי ורציני במונדאו, אין ספק אבל עדיין.

בכל אופן, אשמח אם מישהו יוכל לבצע מדידה במאזדה 6 רלוונטית כזאת משנת 2011-12 לא הדור החדש האחרון עם מטר, מקצה הידית או תומך זרוע עד לקצה השני, או מקצה הספסל עד לקצה הספסל.

יהיה מעניין מאוד להשוות.

פורסם

בדקתי מהו רוחב המושבים מאחור: 134 ס"מ מקצה המושב לקצה המושב ו 132 ס"מ מקצה המשענת לזרוע עד לקצה המשענת השניה.

(ברור לכולנו ש 188.5 ס"מ זה מקצה המראה לקצה המראה השניה הכל כולל הכל אבל עדיין).

האם מישהו יכול למדוד בפועל רוחב מושבים או מקצה המשענת לקצה המשענת במזאדה עבורו? מעניין מאוד לדעת.

פורסם
בדקתי מהו רוחב המושבים מאחור: 134 ס"מ מקצה המושב לקצה המושב ו 132 ס"מ מקצה המשענת לזרוע עד לקצה המשענת השניה.

(ברור לכולנו ש 188.5 ס"מ זה מקצה המראה לקצה המראה השניה הכל כולל הכל אבל עדיין).

האם מישהו יכול למדוד בפועל רוחב מושבים או מקצה המשענת לקצה המשענת במזאדה עבורו? מעניין מאוד לדעת.

זה של הפורד או של המאזדה?

תודה רבה!

פורסם

אם תקרא את ההודעה שוב (במיוחד את הקטע האחרון עם השאלה) ותציץ בחתימה, תדע :)

פורסם (נערך)

הוכחת את טענתי: הספסל במונדיאו שקול לספסל של יונדאי i30 . היתרון הוא באורך בלבד. כנראה פורד מילאו את הדלת בקורות פלדה ושריון חסין כדורים. קשה לי להאמין שהדלת פשוט מלאה באויר.

אני מנחש שבמזדה תמצא ספסל רחב יותר.

קח לינק http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2897652

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

לא צריך לנחש, 134 ס"מ גם במאזדה 6 כפי שנרשם כך שרוחב הספסלים של זוג הרכבים האלו הוא כ ~44 סנטימטר למושב אך ברור שזה בחלוקה שווה, כאשר המושב האמצעי תמיד צר יותר.

בכל מקרה, היה נחמד לבדוק ובאמת, רוחב המושב במונדאו הוא 134 ס"מ מדלת לדלת ולפי הבדיקה של הלינק שלך, גם במאזדה 6.

מן הסתם שהדלת לא מלאה באוויר אלה הבודי מאוד רחב והדלתות כבדות מאוד ומלאות בבידודים שונים כמו כן, הנוחות של הדלתות וההנגשה לזרועות לנוסעים מאוחר לנסיעה של שעות, ללא כאבי ידיים ונוחות מקסימלית, יש יתרון אבל תלוי למי.

*** חשוב לציין שהמדידה שלי היא מקצה המעמד לזרוע היכן שמניחים את כל היד עד לקצה השני, במידה ובמונדאו לא הייתה נוחות ליד אלה דלת שטוחה היו מתווספים כמה ס"מ נוספים משמעותיים, באמת מעניין.

כמו כן, חשוב להגיד שבלינק, בשרשור שם, אנשים טוענים טענות נכונות שלמרות המדידות, בהרבה רכבים למרות שהגודל X אפשר להכניס Y בוסטרים או אנשים וכו', תלוי בסידור ורוחב הדלתות או השטויות של הדלת שנכנסת למושב עצמו.

כך שהפתרון הכי נכון יהיה לבן אדם לקחת בוסטרים או 3 אנשים ולבדוק את זה פיזית בדגמים.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

רוחב המושב לא מספק מספיק מידע, בטח במקרה של כסאות תינוק.

זה המקרה אצלי:

רוחב המושב בגאלאנט הוא 139 ס"מ מקצה לקצה.

הרוחב בין שני חגורות הבטיחות הקיצוניות הוא 110 ס"מ.

לעומת זאת בפורד s-max רוחב המושב הוא 138 ס"מ.

אבל הרוחב בין שני החגורות הקיצוניות הוא 133.

אם עכשיו נתקין את שני המושבים שנמצאים בגאלאנט בפורד נקבל במושב האמצעי עוד 23 ס"מ.

מה שבגאלאט כמעט ולא היה נין לשבת בין שני הכסאות תינוק.

• תוכן חדש...