Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש התפתחות.

מזכיר את הפרטים:

1. מדובר במוכר בריטי, רייטינג 100, מעל 9000 מכירות.

2. ראיתי 3 דגמים, על כל אחד צוין מחיר המשלוח הפרטני שלה (12.25 פאונד), שיכלו לעניין אותי, כ-30-40 דקות (בדרוג) בטרם נסגרו המכירות הפומביות.

3. מאחר ודגם אחד, לאור מחיר המשלוח, לא השתלם לי, פניתי למוכר ושאלתי האם מוכן לשלוח ביחד ואם כן, מה יהיה מחיר המשלוח ל-2 ומה יהיה המחיר ל-3.

אציין: מניסיוני באיביי ברור לכולם שהמטרה במשלוח מאוחד הוא להוזיל עלויות ואני לא חושב שיש חולק, בטח לא מצד מוכר וותיק שכזה.

4. כ-10 דקות מאוחר יותר (אנחנו כ-20 דקות לפני סגירת המכירה הראשונה) ענה לי שניתן, כשהוא נוקב במחיר משלוח של 13.50 פאונד ל-2 ו-15.95 ל-3. הודעתי לו בחוזר שמקובל עלי.

ע"ב נתונים אלו, המכירה הראשונה הסתיימה וזכיתי בה.

5. רגע לפני סיום המכירה השניה, קיבלתי ממנו הודעה שבדק שוב והמחיר המשלוח ל-3 דגמים הוא 22.50 פאונד. לא ציין כי הוא לא הזכיר דבר על מחיר המשלוח על 2 דגמים.

ע"ב נתונים אלו זכיתי במכירה השניה והחלטתי לא להמשיך לשלישית.

6. שלחתי לו הודעה שמזל שעדכן אותי ושהסתפקתי בשניים. ביקשתי לקבל בהקדם את החשבונית במחיר המשלוח שסוכם בהודעה, כאמור 13.50 פאונד.

7. בהמשך הגיע חשבונית עם מחיר משלוח של 20.50 פאונד ולצידה הודעה כי הוא התבלבל ולכן מחיר המשלוח הוא כזה.

8. בתגובה החלפנו כמה הודעות בהן הוא נצמד לכך שהתבלבל בשל לחץ הזמנים ואני טוען מאידך שעל אף ההבנה, הוא זה שטעה, יכל לבחור לענות מה שירצה ובחר את שבחר (אם היה כ"כ לחוץ יכל להגיד שאין זמן לבדוק).

9. בסופו של עניין נמאס לי, התנצלתי אם נפגע ממני, ושאלתי פעם אחרונה אם יכול לעשות משהו. אמר שלא אז אמרתי שאשלם.

10. כאן באתי להתייעץ בפורום ולאחר שרשמתם את דעתכם, העברתי לו את ההודעה הבאה:

Hi friend,

After I gave it a second thought and after I consulted with some friends about it, I feel that must contact you again and find a solution to the current situation.

On the one hand, I know that mistakes can happen innocently (and you have a great rating so i think it is). On the other hand, as a buyer, I have nothing to rely on but your answers before I commit to buy from you.

So what I think is a fair solution for both sides is that you will reduce 3.5GBP from the total invoice – this is half of the difference between the 1st shipping prices you gave me for 2 models (13.50) to the shipping price you asked in the invoice (20.65).

I hope it is fine by you

:)

Yours,

Ben

להפתעתי, הבחור החליט לשלוח הודעה כועסת בחזרה, ואפילו עם איום מרומז שהוא מגובה ע"י איביי והפעם הוא נצמד לכך שהמחיר היה כתוב מתחת למוצר (מתעלם לחלוטין מהמחירים שמסר לי בטעותו) ולמעשה הצליח לעשות לי "הנחה". כמו כן אומר שאין בעיה אם ארצה לבטל.

זו ההודעה:

Hi,

Thank you for your email.

If you check the shipping costs on the listing of each item before the auction ended you will see that the cost for each item shipped to you is £12.25. This is quite clearly stated on each listing and buyers can check this very easily by clicking on the shipping details. There is a drop down box and shipping to every country is listed there. So for two items the shipping would be £24,25.

פתאום מפנה אותי לראות את המחיר משלוח פר מוצר כפי שהופיע בדף המכירה ושלשני מוצרים זה כפול. כאילו הוא לא יודע שביקשתי ממנו מחיר משולב (דבר שגרתי) והוא לא מסר לי כזה (גם אם טעה).

ובאירוניה מושלמת אומר:

In my hurry to try to find you a better price I made a mistake but that still does not change the actual shipping price as stated on the listing page for each buyer to read.

עכשיו הוא בעצם עשה לי טובה:

So I have combined the shipping cost for you and saved you £3.85 on the shipping costs.

ואז איום/עקיצה/הסתתרות להבנתי:

I would be within my rights and I would have bays backing to charge my buyers the full shipping amount for each parcel but I want to treat my buyers well and do my best for them as you can see from my excellent feedback.

The cheapest shipping I can find is with Royal Mail and will cost me £19.65. I have added one pound for new box, bubble wrap and new sponge chipping for padding.

עשה טעות ולא יכול לספוג אותה:

Unfortunately I will not be able to reduce the shipping costs any further or I will then be loosing money and I just can't afford to do that.

Obviously if you would like to cancel the order just let me know and I would be happy to do this for you.

With regards dustytom

.

לסיכום,

כרגע זו כבר לא טעות. מחד, אמר שאפשר לבטל אני יכול פשוט לבטל. מצד שני, הוא מצייר את האמת בפרשנות מרחיקת לכת ומיתמם (הרי אין מחיר משולב מתחת למוצרים אלא אם הוא מציין זאת.

בהתאם להשתלשלות העניינים, מה לדעתכם כדאי לי לעשות:

לבקש לבטל פשוט,

לבקש לבטל, לא לפני שאני שם לו את הפידבק השלילי הראשון שלו,

להגיד לו שאני מבקש לאכוף את התחייבותו הרשונית ואם לא אפנה לאיביי (שימו לב שלפני הודעתי האחרונה כבר אמרתי לןו שבסדר, אשלם מה שביקש – זה פוגע בי?)- יש לי קייס מוצק? יש טעם?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יאללה, בטל וזהו.

עשה טעות, לא יצא הכי גבר אחרי, אבל גם לא ניסה לרמות אותך.

מה יש לך להרוויח ממלחמה איתו? כבוד?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני נוטה לזרום איתך למרות שהוא מרגיז אותי ואני לא בנאדם קקה או איזה לקוח מעיק. אבל האמת, שבאמת אין לי כח לזה.

לעוד מישהו תובנות?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מדובר במשלוח בין לאומי. הבן אדם לא יכול לנחש את עלות המשלוח לכל מדינה. הוא נתן הערכה פחות או יותר. זכית בפריט, הוא טעה. הוא הודיע לך שטעה. לא טוב בטל ונגמר הסיפור. האם יש לו פידבק שלילי אם לא האם זה לא נראה לך מוזר שאתה הבן אדם הראשון שפתח עליו דיספיוט?

בקיצור, כולם בני אדם, מדובר על תעריף משלוח בין לאומי. במקום לעשוק אנשים ולרשום איזה תעריף מנופח בלנקו הוא העריך מחיר נמוך וטעה.

35 שקלים לא יעשו אותך עשיר או עני אבל בהחלט יחרצו את דעתו לגבי קונים מישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תבטל וזהו.

אני מבין את התסכול שלך. התנהלות מאוד חובבנית של המוכר, בטח בהתחשב ברייטינג שלו ובזה שזאת לא המכירה הראשונה או השנייה שלו.

אבל קח את זה בפורפורציות, לא נגרם לך נזק כלכלי, מלבד אולי בזבוז הזמן.

פורסם

הדבר שהיה הכי מרגיז אותי בכל הסיפור, זה שההפרש בין משלוח מאוחד של 2 דגמים ו-3 דגמים הוא בסה"כ 2 פאונד. אם זו היתה אני, הייתי כועסת על זה שבגלל ההטעייה לא רכשתי עוד דגם, שבעיניי היה יותר משתלם מבחינת משלוח באופן כללי.

אני חושבת שבמקומך אולי הייתי שואלת אותו אם המחיר ל-2 דגמים השתנה גם כן, ברגע שהיה מודיע לי על השינוי ל-3, בגלל שלוגית שינוי כזה נראה מתבקש בהתאם.

ואילו הייתי במקומו, ומבינה את הטעות שלי ברגע שנעצרת על 2 דגמים, הייתי שולחת לך חשבונית עם הסכום שדרשתי במקור וסופגת את הטעות, כי זו באמת טעות שלי.

לגבי התגובה שלו, הייתי מצדיקה אותו לו היית פונה אליו רק אחרי הזכייה בבקשה להנחה במשלוח. אבל מכיוון שההחלטה שלך להשתתף במכרז מלכתחילה היתה על סמך מידע שהוא נתן לך וחזר בו רק כשכבר לא יכולת לבטל דבר- הצדק איתך, ויהיה מאוד קל להוכיח את זה.

אבל- בסופו של דבר הבחירה היא בין ביטול העסקה (דבר שדיספיוט היה משיג בכל מקרה), ובין ספיגת ההפרש וההחלטה "ללכת על זה" בכל מקרה. אחרי הכל, יש כאן עדיין הנחה במשלוח... אז אם היית משתתף במכרז גם אם הוא היה נוקב מלכתחילה במחירים המתוקנים- פשוט שים את האגו בצד ותקנה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני לגמרי אדם שדובק בעקרונות גם בשביל 2 שקל

אבל כאחד שצופה מן הצד, כולה פאקינג 35 שקל, איזה סיפור עשית מזה.

אותי "דפקו" בהזמנה של מברגה עם 30$ משלוח, גם גרם לי לחרוג מעל 75$ והייתי צריך להוסיף מיסים.

בסופו של דבר, אחד הרכישות הכי טובות שעשיתי.

הבחור טעה, קורה, נותן לך אפשרות לבטל, אז איפה הבעיה שלך ?

האמת שאני לא רואה שום בעיה עם התגובה שלו, הוא לא רוצה להפסיד (וזכותו, גם אתה לא היית רוצה להפסיד). כנראה שהרווח שלו הוא מינורי ומעדיף פשוט לא למכור מאשר למכור בהפסד.

ההחלטה אם לקנות או לבטל היא שלך בלבד בחישובי העלות תועלת שלך.

עזוב את האגו בצד, האם אתה רוצה את הפריטים במחיר הנקוב? כן? לא? הבחירה שלך.

פורסם

זרום, היה לי מקרה דומה... שהשיחה אמנם הייתה בכתב אבל בטונים יותר מגעילים.

המוכר שלח לי איזה מתנה לרכב בשווי 20-30 דולר, כשסכום הקניה היה 110 והויכוח היה על 5 דולר.

פורסם

תשמע, כמו שאמרו - הויכוח הוא על 3.5 פאונד. שאלו יהיו הצרות שלך.

אם אתה רוצה את הדגמים - שלם לו.

אם ירד לך מכל העסק - תבטל את המכירה ושיילך לחפש.

לא הייתי מתעסק בזה מעבר.

בטח לא נכנס איתו למלחמות בebay על הוא אמר/אני אמרתי

פורסם
מדובר במשלוח בין לאומי. הבן אדם לא יכול לנחש את עלות המשלוח לכל מדינה. הוא נתן הערכה פחות או יותר. זכית בפריט, הוא טעה. הוא הודיע לך שטעה. לא טוב בטל ונגמר הסיפור. האם יש לו פידבק שלילי אם לא האם זה לא נראה לך מוזר שאתה הבן אדם הראשון שפתח עליו דיספיוט?

בקיצור, כולם בני אדם, מדובר על תעריף משלוח בין לאומי. במקום לעשוק אנשים ולרשום איזה תעריף מנופח בלנקו הוא העריך מחיר נמוך וטעה.

35 שקלים לא יעשו אותך עשיר או עני אבל בהחלט יחרצו את דעתו לגבי קונים מישראל.

כמה שאתה צודק

קובי

:-)

פורסם

אנשים לא קולטים את הנקודה.. זה לא הכמה שקלים הבדל, זה אי מקצועיות מצד המוכר.

בתור מוכר ולא רק קונה, שאתה מקים מכירה, אתה יכול להתנות בדף המכירה שלמדינות מסוימות מחירי שילוח יקבעו בהתאם לארץ שממנה קנה הבן אדם, ואפשר לתת Fix price לאזורים מסוימים.

בכל אופן, בטוח שהמוכר לא נוכל וכו', הוא לא מהסוג המקצועי שיש, ויש מוכרים מדהימים מבחינת שירות.

כמו שזה נראה אתה מעוניין במוצר, שלם לו בלי פידבק חיובי/שלילי.

Ebay לא יכולים להכריח מוכר לשלוח מוצר, גם אם רכשת מוצר בהצעה בפומבית ב 2 דולר והוא שווה 2000 דולר, מקס' המוכר יקבל רישום והעסקה תתבטל, כמובן שמס' רישומים יכולים לגרום להשהיה/סגירה קבועה של החשבון והורדה במחזר העסקאות החודשי האפשרי.

בטוח לגמרי, שאם הוא היה קובע מחיר שילוח גבוה ממה שהוא משלם, הוא לא היה כותב לך"שלום אדוני תיאלץ לשלם פחות", חלק מהרווח של מוכר לרוב זה גם שילוח, שם Ebay לא לוקחים עמלה [לפחות בתקופה שאני מכרתי] .

בכל אופן שלם לו ושכח, אל תיתן פידבק כזה או אחר או תמשיך להתכתב.

בהצלחה, ואני חושב שדרשת משהו שמגיע לך מהמקום הכי שירותי ונכון, אך לא כולם אותו דבר.

• תוכן חדש...