Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי פריט באייביי לפני מעל חודש. הפריט נכלל בקטגוריה של "שיחרור מהיר" כלומר לא מצריך את כל הפרוצודרה של קבלת אישור משרד תחבורה. הפריט נבדק על ידי נציג משרד התחבורה ושוחרר על ידו.

עכשיו הפריט עבר לבדיקת המכס. המכס לא מסכים עם הקבלה שנשלחה עם הפריט. אני חייב לציין, שמדובר במחיר זול בצורה הזויה לחלוטין אבל באיביי כמו באיביי ישנן תמיד הפתעות. כמו שאומרים, "הזבל של אחד הוא האוצר של מישהו אחר". בעבורי הפריט הוא אוצר למרות שבעיני המוכר ורוב אותם קונים באיביי הפריט הוא זבל ולכן הביקוש לפריט נמוך ביותר ובשל כך מחירו ההזוי.

כאמור, המכס מסרב להכיר בקבלה ורוצה עוד הוכחות. הנה מה שהתבקשתי עד כה להציג:

1. הקבלה עצמה, לא מספקת את המכס.

2. עצם העובדה שכל אחד שיש בידו את מספר הפריט יכול להקיש אותו במנוע החיפוש של איביי ולראות את הפריט ואת המחיר שאותו פריט נסגר לאחר הזכייה. לא מספק את המכס.

3. אימייל שנשלח אליי לאחר הזכייה שמאשר שזכיתי בפריט בסכום הנקוב לא מספק את המכס.

4. קבלה רישמית מפייפאל אשר מאשרת שהסכום הנקוב בקבלה זהו הסכום שהועבר למוכר גם זה לא מספק את מכס ישראל.

5. נתבקשתי גם לשלוח אישור רישמי של הבנק שלי שבו מראים שהסכום הנקום בקבלה חויב בחשבוני. גם את זה שלחתי וזוהי ההוכחה לפני האחרונה שיש לי.

6. הוכחה אחרונה שנותרה לי זה העתק של תדפיס הפירוט שנשלח על ידי כרטיס האשראי.

למרות 5 צורות של הוכחה עדיין לא מאמינים לקבלה.

המחיר על הקבלה הוא אמיתי לגמרי, אומנם הוא זול בצורה הזויה אבל זה היופי בהימורים באיביי. כאשר מוכר מתחיל מכירה של פריט ב 1 דולר, השמיים הם הגבול.

הנזק שנגרם לי בינתיים זה טירטור וחיוב עבור ימי אחסנה.

כמו שאמרתי "לגאון" מהשירשור, כאשר אנשים "חכמים" שכמותו שואלים שאלות מטומטמות בפומבי זה רק מזיק לאחרים. לא פלא שהמכס כבר לא מאמין לקבלות יותר.

הנושא עדיין בבדיקה והפריט שלי עדיין מעוכב. על כל יום עיכוב אני אמור לשלם איכסון וכל זאת בגלל אותם יפי נפש שגורמים למכס ישראל שכולם עושים קומבינות והקבלות כבר לא שוות את הנייר עליהן הן מודפסות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה כבר קנית שהמחיר שלו כל כך הזוי?

2JZ-GTE בעשרים שקל?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ככל שהמכס מעמיס יותר מיסים ויותר קשיים, כך אנשים מנסים לעשות יותר קומבינות.

משהו שהפקידים כנראה לא לומדים. אין פה בכלל קשר לפורום.

מהנסיון שלי עם המכס, לא מעניין אותם כלום חוץ מהמחיר "המחירון" של המוצר. קנית משהו שבמקור עולה 100 דולר ב 10 דולר. מבחינת המכס זה 100 דולר ואתה יכול לקפוץ...

מה שעוד מרתיח זה שהם לוקחים מכס על המשלוח ועל כל מיני שטויות כמו עמלות מחשב ושאר נעליים. הם עושים הכל כדי להוציא כמה שיותר כסף מהאזרחים שמזמינים מחו"ל (כי זה זול יותר ממה שיש בארץ, או שאין בארץ) ואזרחים מבחינתם מנסים כמה שיותר לקמבן.

אם היה מס של 10% קבוע על הכל, רוב אנשים בכלל לא היו חושבים על קומבינות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

המכס לא חייב לקבל את הקבלה. לפני כעשר שנים קרה לי מקרה דומה לשלך והוא נפתר רק לאחר שהגעתי למשרדי המכס, המתנתי מספר שעות עד שמהנדס מטעמם בדק את החבילה והתמקח איתי על ערך המוצר כמו בשוק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ייבאתי לפני כשנתיים רכב אספנות מארה"ב. הגשתי למכס את כל המסמכים, קישור לעמוד המכירה באיביי, קבלות ומה לא. מעריך מכס עלום החליט שאני "טועה", וקבע שהרכב שווה פי 2, והמסים בהתאם. בלי לנמק או אפילו לטרוח לדבר איתי.

הרמתי טלפון לבית המכס, אמרו בטלפון "אתה צודק, אבל לא יכולים לוותר לך. אז תגיש ערעור, נראה שהסיכויים שלך טובים". שילמתי את ה"קנס" כדי לשחרר את הרכב והגשתי ערעור עם מכתב קצרצר ואותם מסמכים בדיוק. קיבלתי חזרה את הכסף (אחרי 8 חודשים) בצירוף ריבית והצמדה.

לסיכום: תוכנית חסכון לא רעה באדיבות המסים של כולנו.

פורסם

המכס אכן לא חייב לקבל את הקבלה והוא ראשי לקבוע סכום גבוה יותר בהתאם למחיר השוק. יש בזה מן ההיגיון, כמו הדוד העשיר שלי מכר לי פרארי חדשה ב-$10, ויש בזה מן הראש הישראלי התחמן של "כולם שקרנים".

פורסם
המכס לא חייב לקבל את הקבלה. לפני כעשר שנים קרה לי מקרה דומה לשלך והוא נפתר רק לאחר שהגעתי למשרדי המכס, המתנתי מספר שעות עד שמהנדס מטעמם בדק את החבילה והתמקח איתי על ערך המוצר כמו בשוק.

זה לא מדויק. לפי האמנות הבינלאומיות שמדינת ישראל חתומה עליהן , המכס מחויב לקבל חשבונית של מדינה אחרת

במידה והוא חושד שיש זיוף , הוא יכול לחקור ולהוכיח את הזיוף ואז להעמיד לדין את המייבא באשמת זיוף מסמכים

אבל , למה לעבוד קשה , במיוחד אם יש את שיטת מצליח. ולעיתים ה"קנס" כל כך קטן שלצד השני לא משתלם ללכת לקרב.

גילוי נאות , גם כותב שורות אלו ייבא רכב אספנות לפני 6 שנים , וגם לי הגיע שמאי עלום שם וקבע לי ערך גבוה יותר ממה ששילמתי בפועל.

ההפרש היה 700 ש"ח לכן שילמתי ושחררתי את הרכב (לאחר שהמתין כמעט חודש בנמל )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תראה זה ממש לא בעיה לסגור עם מוכר שימכור לך מוצר בX שח בשביל להתחמק ממסים, ובנוסף שתעביר לו את שאר הסכום בתשלום אחר.

הקבלה והחיוב באשראי ובכל שאר המקומות תואמים אבל בעצם עבדת על כולם, סתם נותן דוגמה.

פורסם

מה שאתה אומר הוא שאין צורך בראיות, כתב תביעה ומשפט - אפשר להרשיע אוטומטית כל יבואן ולהטיל עליו מכס לפי החשק בשיטת "אשם עד שהוכחה חפותו". אז יש לי חדשות בשבילך - ככה לא מתנהלת מדינת חוק שחתומה על הסכמי סחר בינלאומיים.

פורסם

נו באמת, נראה לך שהמוכסים לא שמעו על איביי? לא יודעים שאפשר למצוא שם מציאות? אין קשר לאותו בנאדם ששאל-מה-ששאל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שישחררו את הכלכלה מהמיסים המטומטמים האלה כבר! נזק בל יתואר גורמים כל המחוקקים הפופוליסטים דווקא לאזרח הפשוט וה"טוב" שמשלם את המיסים שמטילים עליו.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם
ככל שהמכס מעמיס יותר מיסים ויותר קשיים, כך אנשים מנסים לעשות יותר קומבינות.

משהו שהפקידים כנראה לא לומדים. אין פה בכלל קשר לפורום.

מהנסיון שלי עם המכס, לא מעניין אותם כלום חוץ מהמחיר "המחירון" של המוצר. קנית משהו שבמקור עולה 100 דולר ב 10 דולר. מבחינת המכס זה 100 דולר ואתה יכול לקפוץ...

מה שעוד מרתיח זה שהם לוקחים מכס על המשלוח ועל כל מיני שטויות כמו עמלות מחשב ושאר נעליים. הם עושים הכל כדי להוציא כמה שיותר כסף מהאזרחים שמזמינים מחו"ל (כי זה זול יותר ממה שיש בארץ, או שאין בארץ) ואזרחים מבחינתם מנסים כמה שיותר לקמבן.

אם היה מס של 10% קבוע על הכל, רוב אנשים בכלל לא היו חושבים על קומבינות.

לא מסכים איתך כלל וכלל לגבי הטענה שלך שיש להם מחירון ושום דבר אחר לא מעניין אותם.

אתה מפרסם רכב ביד שניה, יש לך מחירון של יצחק לוי ויד שניה. בסופו של דבר, המחירון הקובע זה כמה שהשוק מוכן לשלם על הרכב שלך בפועל.

כמה אנשים גולשים באיביי? מאות מליונים ואולי אפילו מילארדים, מסכים איתי? מתוך כל המילארד איש הללו רק קומץ קטן של אנשים הימר על הפריט שקניתי. מתוך כל הקומץ הזה רק קמצוץ המשיך להמר אחרי שראו שהמחיר יותר גבוה מהסכום המגוחך שהם הציעו בהתחלה. בסופו של דבר, אני זה שזכיתי בפריט. עד כמה שהמחיר הוא זול להחריד ביחס למוצר אין מה לעשות, זה מה יש. זה כמה שהמוצר שווה בפועל כי זה כמה שאנשים היו מוכנים להמר עליו. אין מה לעשות. לא מאמין שיש אדם שחושב אחרת.

כל עוד הסכום הוא אמיתי ויש לי את כל ההוכחות המעידות על כך, כמה שזה כואב למדינה או למכס זה מה יש. כאמור רק קמצוץ של אנשים מכל העולם כולו התעניינו בפריט ומתוך כל הקמצוץ הללו אני זכיתי. אז מה זה אומר על השווי בפועל של הפריט?

כמו שאתה רואה בתוכנית "גאס מונקי", ר'יצארד וחבריו משקיעים במכונית מסויימת ושמים אותה למכירה פומבית. למרות שהם מקווים לסכומים אסטרונומיים, מה שהקונים מוכנים לשלם במכירה הפומבית זה מה שהרכב באמת שווה. אותו דבר כאן.

ייבאתי לפני כשנתיים רכב אספנות מארה"ב. הגשתי למכס את כל המסמכים, קישור לעמוד המכירה באיביי, קבלות ומה לא. מעריך מכס עלום החליט שאני "טועה", וקבע שהרכב שווה פי 2, והמסים בהתאם. בלי לנמק או אפילו לטרוח לדבר איתי.

הרמתי טלפון לבית המכס, אמרו בטלפון "אתה צודק, אבל לא יכולים לוותר לך. אז תגיש ערעור, נראה שהסיכויים שלך טובים". שילמתי את ה"קנס" כדי לשחרר את הרכב והגשתי ערעור עם מכתב קצרצר ואותם מסמכים בדיוק. קיבלתי חזרה את הכסף (אחרי 8 חודשים) בצירוף ריבית והצמדה.

לסיכום: תוכנית חסכון לא רעה באדיבות המסים של כולנו.

צודק, המקרה קרה בדיוק לחבר שלי שקנה רכב ולא הסכימו לקבל את השווי המוצהר של הרכב. כמו שרשמתי מעלה, הרכב ננקנה באייביי שזה בעצם מכירה פומבית עולמית, מה שאנשים היו מוכנים להציע ולשלם והסכום שבסופו הרכב נמכר זה הוא השווי האימיתי שלו ולא מחירון כזה או אחר.

המכס אכן לא חייב לקבל את הקבלה והוא ראשי לקבוע סכום גבוה יותר בהתאם למחיר השוק. יש בזה מן ההיגיון, כמו הדוד העשיר שלי מכר לי פרארי חדשה ב-$10, ויש בזה מן הראש הישראלי התחמן של "כולם שקרנים".

אתה לא צודק, קרוב משפחה שלך יכול למכור לך דירה אפילו בשקל. אתה עדיין תשלם מיסים אבל מיסים מופחתים. יש כזה דבר נתינה של דירה בתור מתנה לקרוב משפחה מדרגה ראשונה.

נו באמת, נראה לך שהמוכסים לא שמעו על איביי? לא יודעים שאפשר למצוא שם מציאות? אין קשר לאותו בנאדם ששאל-מה-ששאל.

הנה ציטוט ממה שרשמתי לו אז, כאילו ניבאתי את העתיד.

"

אני באמת לא יודע מה יותר הזוי. עצם העובדה שאתה כותב ללא פחד ויראה איך לעבור על החוק בפורום ציבורי שכל העולם ואחותו יכולים לקרוא בו או עצם העובדה שאנשים בכלל עונים לך ואפילו מייעצים לך.

כנראה שאתה לא אחראי למעשייך ולא מסוגל להבחין בין טוב לרע כי זאת הסיבה היחידה שאתה שואל איך לבצע דבר עבירה בצורה פומבית כזו.

לבחור מתגובה מס 2, למרבה הצער, עצת האחיתופל שנתת לפותח השירשור היא הסיבה שכבר לא מאמינים לקבלות יותר".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

פות״ש, למרבה הצער לא ניבאת כלום.

המכס לא האמין לקבלות עוד הרבה לפני כן, וחלק מהפקידים רואה בנסיונות לגבות מס בכל דרך אפשרית, לגיטימית או פחות. הוא עשה את זה גם לי עוד לפני 6 שנים ולעוד הרבה אנשים בדרך.

יצויין, כי במהלך השיפוץ של רכב האספנות שלי נתקלתי גם בפקידים אדיבים ומסבירי פנים שחסכו לי גם כסף.

אני בהחלט מסכים איתך שלשאול בפורום פומבי איך לחמוק מתשלום מיסים ולענות על זה זו איוולת גדולה.

לא כי זה לא בסדר לחמוק מתשלום מס לא לגיטימי, אלא כדי לא לחשוף את הדרכים.

ממש כמו המלצות לדגמים ועצות למיקום משבשי רדאר אותן עדיף לתת שלא בפומבי.

אפרופו ניבוי, בבקשה, לפני מתקפת הצדקנות נוסח ״אז אתה מצדד באי תשלום מיסים?! בוא לא נעצור שם, אולי גם בגניבה מחנויות? בביזה, אונס, ואפילו עמידה בקופה מהירה עם יותר מ-10 מוצרים!״

בבקשה מכם, זה לא פחות איום וחותר תחת יסודות שלטון החוק יותר מהליכה לבית עסק הפתוח בניגוד לחוק בשבת.

זו וזו עוולת ממשל ושלטון, נבלה ברשות החוק שאין לי ולו שמץ נקיפת מצפון על אי כיבודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...