Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ידעתי איך לערוך את הכותרת מקווה שזה בסדר.:-)

אני צריך לנהוג למספר ימים לבנתיים על פיאט דוקאטו ארוכה ידנית.

האם זה כמו לנהוג על משאית קטנה או שזה לא משהו רגיל מבעלי ניסיון שנהגו על אחת?

אני רוב הזמן נוהג על רכבים פרטים והמסחרית היחידה שנהגתי בה זה סיטרואן ברלינגו 2010.

זה פיאט דוקאטו 2012 אם זה משנה

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

זה רכב גדול.

קודם כל: סע לאט, הרכב יותר ארוך וכבד ממה שאתה רגיל.

סיבובים לוקחים קצת יותר רחב מהרגיל.

נסיעה אחורה עם שדה ראייה קטן מאוד, אני ממליץ להעזר במישהו שיכוון אותך לפחות בפעמים הראשונות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתה בטוח שהוא עד 3.5 טון? רוב הדוקאטו שראיתי היו במשקל 3510 קילו.

או שיש לך רישיון מלפני 2007 עם הייתר עד 4 טון?

אם זה דגם ארוך גבוה (בדרך כלל מרכב ארוך הוזמן גם עם גג גבוה) לשים לב למימד הגובה. לא נכנס לחניונים תת קרקעיים וכו'

בפניות למשוך ישר יותר ממה שאתה רגיל ורק אז להפנות את ההגה, לזווית גדולה יותר ממה שאתה רגיל.

לרוב במראה מרכזית לא רואים כלום.

לשים לב למימד הרוחב, יהיה לך קשה "להרגיש" את הצד הימני של הרכב, הוא יותר רחוק ממך ממה שאתה רגיל.

להעביר הילוכים מוקדם ביחס לאוטו פרטי. סל"ד עבודה נורמאלי של המנוע בערך 1500 עד 2500.

רכב עמוס מתנהג שונה משמעותית מרכב ריק.

פורסם

+1 לבוקי, כל הדוקאטו הם מעל 3.5 טון.

כלומר נדרש רישיון ב' לפני 2007 או רישיון ג'

פורסם

הרכב גם טורבו , מאיץ ומטפס מהר מאוד (בייחוד כשהוא ללא מטען) למהירות גבוהה ביחס למסחרית. שים לב לכך

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

תהיה מודע לאורך ולמשקל הרכב. בעיקרון זה אומר:

1. נקודת התחלת הבלימה צריכה להיות מוקדמת יותר מכפי שאתה רגיל והדרגתית יותר כדי לא ליצור בלאי מוגבר אם הרכב עמוס.

2. נקודת התחלת הפנייה מאוחרת מכפי שאתה רגיל (שים לב למיקום הגלגל האחורי-פנימי בפניות חדות/עירוניות).

3. מהירות כניסה לפנייה איטית מכפי שאתה מכיר - רכב גבוה ויציב פחות מכפי שאתה רגיל, וההעמסה בישראל לא תמיד מוקפדת כך שעשוי להיות לך מרכז כובד גבוה ובהתאם יציבות נמוכה.

לסיכום קח בחשבון שאופי הנהיגה שונה למדי מרכב פרטי (ומסחרית קטנה כמו ברלינגו ננהגת כמו רכב פרטי).

ומה שתקף לכל סוג רכב - תהיה מרוכז בנהיגה ומודע למהירות ולנעשה מסביב ורחוק קדימה.

פורסם

תודה לכול התשובות עזרו לי מאוד.

יש לי רישיון משנת 2001 אז זה בסדר.

זה דוקאטו ארוך וגבוה, אני קצת חושש שהרכב הזה יהיה קשה לנהיגה יום יומית

לעומת ברלינגו שזה דבר שונה לגמרי.

פורסם

מכובד מאוד בעיני שאתה שואל כזו שאלה ולא כמו הנהג הישראלי הטיפוסי שיודע הכל ואין לו מה ללמוד מניסיון של אחרים. אז יפה שאתה מתייעץ, אבל בסופו של דבר, הרי אי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להתחיל ברגוע וללמוד את הרכב "תוך כדי תנועה" תרתי משמע. ההבדל בין הפרלינגו שאתה מכיר לדוקאטו ארוך ובטח כשהוא עמוס זה בערך כמו ההבדל בין קטנוע 50 סמ"ק להארלי דוידסון. שניהם דו גלגלים אבל ההתנהגות שונה בתכלית. הכניסה לפניות, הבלימה, ההאצה, שדה הראיה, ההיגוי והפידבק מהגלגלים, הכל שונה ממה שאתה רגיל אבל אם אתה בעל נסיון של 14 שנה ויותר כמו שאתה אומר אז לא צריכה להיות לך שום בעיה להסתגל. פשוט תתחיל רגוע, סע יותר לאט ממה שאתה רגיל, תחוש את הרכב, תלמד את ההתנהגות והתגובות שלו ואז תוכל לאט לאט להגביר את הקצב בהתאם להרגשה ולביטחון שלך. דרך צלחה.

פורסם
הרכב גם טורבו , מאיץ ומטפס מהר מאוד (בייחוד כשהוא ללא מטען) למהירות גבוהה ביחס למסחרית. שים לב לכך

כולם עם טורבו אין דיזל בלי טורבו. אבל הרכב די מהיר כשהוא ריק

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

העצות של בוקי וצוקי מעולות ומועילות בהחלט.

אוסיף שתיים משלי, אם יש בסביבתך מישהו שנוהג ברכב מסוג זה על בסיס קבוע בקש ממנו להתלוות אליך לנסיעה קצרה וחניכה.

דבר שני, נסה למצוא מגרש חנייה רחב ידיים ופנוי בשעת לילה ותרגל כניסה ויציאה מחניות, מפרצים, פרסות, פניות בדגש על פניות ימינה (בגלל זה מגרש חניה עם מדרכות).

אם ממש תרצה להשקיע, סדר 5-6 בקבוקי מים מלאים עד החצי כ״קונוסים״ ותבנה לך חצר תמרונים.

בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

תודה קרמבו.

ג'וני בוי אכן כן יש לי ניסיון בנהיגה 15 שנה לא מאמין שתיהיה בעיה אבל תמיד טוב להתייעץ

עם בעלי ניסיון. 8)

פורסם (נערך)

כאחד שנהג כמה פעמים ברכב הנ"ל, אתה תופתע מאד מקלות הנהיגה שלו. ומה שרשמו לך פה על הכניסה לפניות, לאו דווקא הכרחי לנהיגה ברכב הזה, מאחר שרדיוס הסיבוב שלו טוב יותר משל רכב פרייבט. צריך רק להתרגל לממדים ולנהוג בצורה איטית יותר משמעותית בפניות (כל המרכב רוכן). והכי חשוב לכוון מראות צד כמו שצריך ולא כמו שעם ישראל מכוון את המראות שלו (יש לך אגב עוד זוג של מראות קטנות ונמוכות יותר מתחת למיקום הרגיל של מראות הצד הרגילות). אה, ותהנה מהמומנט המכובד שיש לרכב הזה...

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
אני קצת חושש שהרכב הזה יהיה קשה לנהיגה יום יומית

לעומת ברלינגו שזה דבר שונה לגמרי.

אורך של ברלינגו 4.12 מטר. שזה הרבה פחות מכל מכונית משפחתית, הרבה פחות מהפונטיאק שלך ולמעשה רק קצת יותר משל מכוניות סופר מיני. היא יותר קלה לתמרון מכל מכונית משפחתית, שאין מה להשוות לדוקאטו.

כולם עם טורבו אין דיזל בלי טורבו. אבל הרכב די מהיר כשהוא ריק

אכן לכל המסחריות המודרניות יש היום מנועים חזקים 130-160 כ"ס, טורבו ומומנט מצויין.

נגמרו הימים של מנוע 80 כ"ס במסחרית במשקל 3-4 טון שבקושי הייתה מגיעה ל 100 קמ"ש.

פורסם

תודה בראבו.

לא רק האורך גם המשקל של הברלינגו יותר קטן מן הסתם.

במיוחד הברלינגו שהייתה סופר זריזה עם טורבו דיזל HDI הייתה ממש כיפית.

• תוכן חדש...