Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

עדיין בעלת עיצוב יפה וזכור לי איך בתור ילד מתבגר, שפע הכפתורים הגניב אותי לגמרי.

תתחדש אבל שים לב - אין לך שום ביטוח. מוכר לא יכול להעביר אליך והוא מתבטל ברגע העברת הבעלות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחדש, מציאה טובה.

תודה רבה לכולם

לפותח השירשור שלום לך, גילוי נאות קצר. אני עוסק בתחום השמנים. אסור לך להשתמש בשמן מנוע הזה למנוע שלך.

אם אתה מתקשה למצוא אותם פנה אליי ואני אוכל לעזור לך בוודאות.

בברכה.

תודה ,תמיד רכשתי(24שנים) שמן 15-40 ואף פעם לא התייחסתי על אותיות...אתחיל לבדוק :wink:

הדגם הזה היה מאוד מאוד פופולרי (לדעתי מקום 1) אצל עולים מברית המועצות שרכשו מכוניות עם זכויות עולה בשנים 1990-1993

צודק 100 אחוז,כתבת מה שרציתי אבל חסכתי במילים.....אבל מה...רכב במקור היה שייך לרופא שנפטר שהיה נוסע מוילה ענקית ברמת גן לאסף הרופא בלבד ומספר שנים רכב שימש בתור מחסום לשער כדי שאחרים לא יחנו קרוב..:-D

בן שלו זה שמכר לי את הרכב (בן 60+) נולד בישראל אבל מדבר קצת ברוסית כי אבא שלו מעליה ראשונה בישראל והם משפחה מאוד יציבה כלכלית ובכל זאת לפני 23 שנים בחרו במיציבושי...

תתחדש.

לדעתי זאת בחירה גרועה לנהג חדש, לנהג חדש הייתי מחפש את הרכב הבטיחותי ביותר שניתן לרכוש בתקציב

איזה רכב בטיחותי ניתן לרכוש בתקציב של 1000 ?:lol:

תתחדש!

התכנון זה לשמור לאספנות ?

מיצי שלי כן :roll:

לדעתי שווה לבדוק אם המדינה עדיין "קונה" רכבים ישנים. יש לך 2 רכבים ישנים עם טסט. אתה יכול לקבל על אחת מהן או שתיהן יחד 6 אלף ולרכוש משהו יותר בטיחותי וחסכוני כדוגמת הקליאו b

בשום מחיר לא ימכור את המיצי שלי זה חלק של משפחה .

בלי לפגוע באף אחת ובשום רכב אבל אני מאוד אשתדל לשמור על מיצי והיא תמשיך לנסוע על הגשרים מברזל שעשו אותם מקליאו ודומים לה..

עדיין בעלת עיצוב יפה וזכור לי איך בתור ילד מתבגר, שפע הכפתורים הגניב אותי לגמרי.

תתחדש אבל שים לב - אין לך שום ביטוח. מוכר לא יכול להעביר אליך והוא מתבטל ברגע העברת הבעלות.

תודה,עבר כבר חודשים ,עשיתי ביטוח חובה.יש לי חצי שנה עד הטסט הבא..יש לי קצת זמן לחשוב מה לעשות עם החדש לפרק או למשוך...

פורסם
הייתה לנו כזאת 1.5 עם גיר ידני, מנוע וקלאץ' מקוריים 430 אלפ ק"מ ונמכרה .

צריכת דלת שערורייתית.

אתה בטוח שלא הגזמת עם המספרים ? קלאץ' מקורי עשה 430 אלף ק"מ ?

פורסם

זה אפשרי בהחלט, תשתמש נכון בקלאץ' והוא יחזיק הרבה מאוד.

היה לי עד לא מזמן אוטו עם 350.000 ק"מ, קלאץ' מקורי.

פורסם

חבל שבשל דעות קדומות ותפיסה מיושנת, לא יובאו הגרסאות המוזרקות של המכונית שסיפקו 105 כ"ס או 125 כ"ס בדגמי ה GTI של הקולט.

בנוסף, הדגמים המוזרקים כללו תיבה אוטומטית בת 4 מהירויות.

אבל האמת שמה שעיניין את עמישראל באותה תקופה היה רק המחיר והאבזור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה שונה מהדרישות של התקופה הנוכחית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תתחדש חבר, יש קסם מסוים ברכב הזה. היה נפוץ מאוד בילדות שלי. לשכן שחיבבתי גם הייתה אחת כזו.

הדגם הזה היה מאוד מאוד פופולרי (לדעתי מקום 1) אצל עולים מברית המועצות שרכשו מכוניות עם זכויות עולה בשנים 1990-1993. לרובם לא היה כסף לאוטו חדש אבל את הזכות אפשר היה לנצל רק במהלך 3 שנים ראשונות בארץ, אז גירדו כסף וקנו בשביל לא להפסיד את הזכות.

ורק אבא שלי קנה...פיאט אונו :roflmao:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

חן,

אתה צודק לחלוטין. רק אוסיף שהגיעו, אמנם ביחידות בודדות. לנסר GL, עם מנוע 1300 וחפה מאבזור לחלוטין. טוב, היה לה שעון דיגיטלי:) איך אני יודע? לאבא שלי היתה כזאת בצבע טורקיז. אפשר היה לזהות את הדגם לפי פס שחור בין הפנסים האחוריים, לדגם המאובזר היה אדום. ואם בלנסר עסקינן, איך אפשר לשכוח את המגן שהותקן מתחת לפגוש האחורי:)

ניקו פ,

"המיוחדים" קנו גם טמפרה וטיפו, וגם אפלאוז הלכה חזק. "המתקדמים" קנו אלפא 33.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
מה זה שונה מהדרישות של התקופה הנוכחית?

היום המודעות גדולה בהרבה, ולא מעט שיקולים "של פעם" פחות רלוונטיים היום.

מי ששינתה הכל היתה ההונדה סיוויק שיובאה באמצע שנת 90'.

הסיוויק מכרה הספק מנוע גבוה לתקופתה (116 כ"ס), ביצועים מצויינים ותדמית של אלופת העולם.

הסיוויק קבעה רף מסויים שאליו שאפו מרבית היבואנים, שהחלו לשים דגש על הספקי המנוע והביצועים.

הצלחת הסיוויק המוזרקת חיסלה סופית את הפחד הלא מובן ממערכות הזרקת דלק, שהוכיחו אמינות גבוהה לאין שיעור מזו של המאייד.

פורסם

לא ירדת לסוף דעתי.

הצלחת הסיוויק גרמה ללקוחות להפסיק לפחד מהזרקת דלק, זה הכל.

הסיוויק אכן היתה מכונית די זניחה, אבל הצלחתה בארץ, למרות מחירה הגבוה, גרמה ללקוחות להבין שגם משפחטומתית 1.6 יכולה לספק כושר תנועה הולם, מה שאפשר היה לקבל רק בב.מ.וו 316I וצפונה.

פורסם (נערך)
זה אפשרי בהחלט, תשתמש נכון בקלאץ' והוא יחזיק הרבה מאוד.

היה לי עד לא מזמן אוטו עם 350.000 ק"מ, קלאץ' מקורי.

בהתחלה אבא שלי נהג בה ולמד לנהוג על מיצי כי לפני מיצי היה לו נהג פרטי :lol:

אם זה המצב אז שאפו ליפנים ולרכב ולאמנותה לתקופה ההיא ,כי אחרי שימוש יום יום 25 שנה ברכב 90% חלקים עדיין מקוריים,אולי עייפים אבל ממשיכים לעשות את העבודה בצורה טובה וכל אחת שהיה לו כזה זוכרים דברים טובים ומברכים.

לפי דעתי אין דברים כאלו היום וגם לא יהיה כי שוק מכוניות רוצה זול ורק חדש..

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם
לא ירדת לסוף דעתי.

כדי להגיע לסוף דעתך אני יכול רק לעלות, לא לרדת :wink:

ולעניין - ייתכן שהסיוויק תרמה לכך (וההצלחה שלה בישראל אכן הייתה מרשימה), אבל ממילא כל התעשייה עברה להזרקה, לישראלים לא ממש הייתה ברירה אלא להתרגל. בעיקר מה שנשאר מהסיוויק הזו, באופן מצער, הוא כמה פוטנציאל יש ליצרנית הזו וכמה מעט ממנו ממומש בגלל יבואנית חסרת כשרון.

פורסם

האמת, היבואנים דחו את "רוע הגזרה" עד כמה שיכלו.

לכל המכוניות שנמכרו בארץ בתחילת שנות ה 90' היו גרסאות מוזרקות, כמעט ללא יוצא מן הכלל, והיבואנים נמנעו ככל שיכלו מלייבא גירסאות אלו.

בשנת הדגם 93' כמעט כל המכוניות, לפחות אלו בעלות נפח שקטן מ 1.6, היו עדיין עם מאייד.

ב 94' כל המכוניות הפרטיות חוייבו בבמיר קטליטי, ורובן המכריע (למעט הסקודה פייבוריט והלאדה סמארה) עברו להזרקות דלק.

מסחריות חוייבו בממיר קטליטי רק בשנת הדגם 95'.

מישהו זוכר למה ?

• תוכן חדש...