Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי מיצובישי מגנום 4X4 שנת 2002 עם 272000 אלף ק''מ . הרכב יד ראשונה אצלי, יפה ושמור ,וחבל לי למכור אותו בפרוטות ולהשקיע סכום ענק ברכב חדיש יותר. הנסועה השנתית שלי בתקופה האחרונה היא אפילו מועטה מממוצע של רכב פרטי משפחתי..

לאחרונה הרכב לא סוחב בעליות כמו שצריך, ונוטה להתחמם. בכביש ישר ובסרק - הכל רגיל.

במוסך הציעו לשפץ משאבת הזרקה ואינג'קטורים . (6500 ש"ח לפני מע''מ) . במוסך אחר הסבירו שהבעיה היא עייפות של המנוע , ולדברי המוסך שיפוץ משאבת ההזרקה והאינג'קטורים לא תתן למנוע הקשיש חיים חדשים.

לחילופין הציעו אופציה של הכנסת מנוע חדש של יונדאי מסחרית , שלדבריהם הוא זהה אחד לאחד לזה של המגנום. עלות החלפת מנוע כזו היא כ12,000 ש"ח.

אודה מאד לחוות דעת ממי שהתנסה בהחלפת מנוע כזה..

פורסם

12,000 ש"ח לא באים בקלות או ברגל.כדי שלא ישארו ספקות בליבך,מציע לקבל לפחות עוד חוות דעת אחת שתאושש או תפריך כיוון ששתי האבחנות שקיבלת שונות זו מזו.

ישנן בדיקות כמו לחץ/לחץ הפוך שיכולות לאושש או להפריך בעיה במנוע או בכלל לאתר את הסיבה להתחממות (טרמוסטט תקוע ?) שמונעת מהרכב סחיבה ראוייה.

לפני הוצאה כזו,הייתי נגש למוסך (לאו דווקא מורשה יבואן) מומלץ בפורום כמו אורן שירותי רכב/יוסי זיסו/גבע /שאפט (כל אלו רק במרכז ובוודאי שיש עוד) ולו כדי להיות שלם עם ההחלטה להחליף מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה, אבל סביר שאילו היה תרמוסטט תקוע היו בעיות התחממות כלליות בנסיעה ולא רק במאמץ.. בעיקר חשוב לי לקבל חוות דעת ממי שמכיר את האפשרות של החלפת מונע מיצובישי במנוע יונדאי כי אני מבין שהחלפה כזו נעשתה לא פעם..

פורסם (נערך)

כאשר הטרמוסטט נתקע על מצב סגור,יש סבירות גבוהה להתחממות בעליות.

לפני הוצאת כסף של 12,000 על מנוע,שיבדקו את מערכת הקירור בכללי בדגש על הטרמוסטט.

אם זו תהיה הבעיה ואין צורך להחליף מנוע, אתן לך כתובת כדי שתשלח לי מתנה לחג את ההפרש 8) (נאמר כמובן בהומור).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בזמן נסיעה רגילה, זרימת האויר מקררת את המנוע בצורה מספקת.

בנסיעה מאומצת, זרימת האויר לא בהכרח מצליחה לקרר את המנוע ולכן המנוע יכול להתחמם (במקרה בו תרמוסטט תפוס)

פורסם

לפי מה שהבנתי המנוע זהה לגאלופר.

אופציה אחת היא לעשות אוברול או אולי אפילו רק ראש מנוע(ההתחממות בעיה מאוד נפוצה במנוע הזה).

אופציה נוספת היא לחפש מנוע מפירוק\יבוא להשוות מחירים ולחסוך בעלויות.

פורסם

סע לטורבו דיזל המשולש בטייבה, במוסכים לא משפצים לך את המשאבה אלא שולחים למספר מקומות בודדים וגוזרים קופון.

אחד המקומות האלה ובין הטובים בניהם זה הנ"ל- מניסיון יש שם מומחים שלפני שהם יגעו לך במשאבה הם יוודאו שזאת באמת הבעיה וגם אם צריך שיפוץ יתכן ויעלה פחות.

אני מדבר מניסיון של חבר עם טנדר אחר שלאחר שקיבל דיאגנוזה בשני מוסכים לשיפוץ משאבה במחיר מופקע הגיע אליהם לאחר שקיבל מחיר נמוך בהרבה בטלפון ולאחר שבא אובחנה נזילה מאיזה צינור פריפריאלי במשאבה והעסק נסגר ב-400 שח.

ולגבי המנוע עצמו- אם הוא לא דופק, נוזל או אוכל שמן לא הייתי חושב בכיוון וגם אם יש רק אכילה או נזילה יש כמה דברים שיש לבדוק לפני שמספידים

• תוכן חדש...