Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לך מאור אני אנסח שוב את עקרון הפעולה ונסה להבין אותי.

קודם כל הנשם שאני מדבר עליו הוא קיים בכל הרכבים ולא ברכבים ספציפים והוא יכול להיות מזערי מאוד אני קורא לו נשם אתה יכול לכנות או גם כשסתום או שסתום חד כיווני .

עכשיו תבין שמערכת הבלימה הינה מערכת אטומה לחלוטין כן שברגע שאין נזילה כל שהיא מצינורות או מקליפר או ממשאבת אופן אין שום סיבה שיחדור אוויר למערכת.

בזמן שחיקת הבלמים הבוכנה בקליפר נעה קדימה יותר בכדי לכסות על המרווח שנוצר בינה לבין הרפידה ובכך נצמדת לרפידה.

עם התקדמות הבוכנה (מה שגורם לה לנוע זהו נוזל הבלם ) וכך מפלס הנוזל יורד במיכל המשאבה .

עכשיו נסה לתאר מצב בו הנוזל יכנס פנימה יותר למערכת מבלי שאוויר יכנס דרך הנשם וימלא \(ידחוף) את הנוזל פנימה יותר , במצב כזה יווצר וואקום במערכת ואפילו סכנה לבלימה ללא לחיצה .

בנוגע להתבלות נוזל הבלמים- נוזל הבלמים ברכבים הפרטיים הוא על בסיס גליקול תואם dot3/4/5 הנוזל מאופיין בספיגת מים גבוהה,

והצטברות המים בתוך נוזל בלם גורמת לירידה בנקודת הרתיחה והחמרת תכונות נוזל . מכאן התשובה גם לסעיף הקודם באוויר שלנו במיוחד במדינה שלנו יש לחות גבוהה באוויר , וכשהלחות פוגשת את האוויר ונדחסת למקום צר היא נהפכת למים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שיש נשם במכסה פקק נוזל הבלמים כי הנוזל מפלסו משתנה בהתאם לטמפרטורות ושחיקה של הבלמים.

לא חייבים להוציא את המכסה אבל מומלץ בכל זאת לעשות זאת, כדי לאפשר החזרת נוזל קלה יותר, כאשר מאפסים את הבוכנות בקליפר בזמן החלפת בלמים.

הכוונה בניקוז היא: לפתוח את פיטמת הניקוז של הבוכנה שכווצה, ללחוץ על דוושת הבלם ולסגור זהו.

אני לא מכיר שיש לעשות את התהליך הזה חבר שלי אמר שזה הכרחי, כי עלול להיכנס אוויר בכיווץ הבוכנה.

אני לא מבין מאיפה יכול להיכנס אוויר.

מה דעתכם?

זה לא הכרחי וגם מיותר, אבל בהחלט חשוב לבדוק שהתנהגות הדוושה בלם תקינה אחרי החלפת בלמים.

פורסם

דניאל, יכול להיות שהנשם נמצא במקום אחר, לא בפקק של כוסית נוזל בלמים?

לא מצליח לזהות פה משהו שנראה כמו נשם או שסתום מכל סוג שהוא. פקק רגיל עם אטם גומי.

uploadfromtaptalk1473512853158.jpguploadfromtaptalk1473512860707.jpg

פורסם
היי בוקי ושבת שלום

הנשם חייב להיצאות בנקודה גבוהה מקו המקסימום שך מילוי נוזל הבלם

שלומי ההסבר שלך בהודעה הקודמת מצויין, זה גם הגיוני מבחינת פיסיקה.

אבל איכשהו בכמה וכמה מכוניות לא ראיתי שום נשם במכסה מיכל נוזל בלם וגם לא על המיכל עצמו. יכול להיות שהוא ישנו אבל לא שמתי לב.

פורסם

אם אין נשם אז יש מכסה עם גומייה נפתחת שמשנה האת גובהה בהתאם לגובה נוזל הבלמים, מעל גומייה זו יש כמובן נחיר איזון לחצים.

פורסם

שאלה תאורטית- פתחתי את כל ה4 פטמות ניקוז בכל הגלגלים... השארתי אותם לטפטף , בו זמנית השלמתי מדי פעם נוזל למיכל כדי שלא ירד מתחת למינימום .

האם אצטרך ניקוז אוויר?

פורסם

אם לא היה אויר במערכת לפני פתיחת פיטמות הניקוז ולא נגעת בדוושה במהלך הטיפטוף אין סיבה שייכנס אויר למערכת כמובן תוך שאתה משלים נוזל עד המקס כל הזמן. אבל אני מאמין שתצטרך לחכות הרבה מאוד זמן עד שייתחלף הנוזל בצינורות. עדיף לרענן נוזל עם משאבת וואקום יעודית.

פורסם
שאלה תאורטית- פתחתי את כל ה4 פטמות ניקוז בכל הגלגלים... השארתי אותם לטפטף , בו זמנית השלמתי מדי פעם נוזל למיכל כדי שלא ירד מתחת למינימום .

האם אצטרך ניקוז אוויר?

כעקרון לא אבל עלול להיות מצב של כניסת אויר למערכת.

פורסם

כיצד ייכנס אויר למערכת דניאל אם הוא מבצע את התהליך בפרוצדורה שתיאר? אויר יכול להיכנס ברגע שהמיכל התרוקן מהטיפטוף או אם נעשתה פעולה של לחיצה על דוושת הבלם בעת הטיפטוף. כיצד עוד ייכנס?

• תוכן חדש...