Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי תאונת דרכים שהשביתה את הרכב טוטאל לוס מחפשים רכב חדש:

הרכב שהושבת היה טיוטה קורולה סאן פלוס 2006 שהיה פשוט מצוין בשבילנו והוא העדיפות הראשונה שלנו.

דרישות לשני הרכבים:

אוטמטי

אמינות

חלקי חילוף זולים

חסכוני בדלק

אשמח לשמוע על רכבים בשני הקטגוריות. הראשון אמור להיות משפחתי וכולל בתוכו גם נסיעות ארוכות יותר בעוד השני השני אמור להיות נסיעות עירוניות ורכב משני וגם מיני\סופר מיני יתקבל בברכה.

פורסם

מיצובישי לנסר הדור החדש + יונדאי גטס מאובזר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה זו צריכה חסכונית מבחינתך?

אני ממש חלש בתחום אבל אני מבין שהקורולה ביחס לרכבים דומים אליה היא יחסית חסכונית. לכן אני שואל פה לגבי המלצות. החסכוני בדלק זה הדרישה האחרונה בחשיבותה אבל אם יש שני רכבים שההפרש בצריכה שלהם הוא ניכר אז העדיפות היא לזולל פחות.

פורסם

קורולה רכב מוצלח, אבל נמכר במחירים יותר גבוהים מרכבים יפניים מקבילים. במקום קורולה 2006 אפשר לקנות מיצובישי 2008 עם מנוע 1.8 או 2009-2010 עם מנוע 1.5. מדובר בהפרש של כ 10% בצריכת דלק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
קורולה רכב מוצלח, אבל נמכר במחירים יותר גבוהים מרכבים יפניים מקבילים. במקום קורולה 2006 אפשר לקנות מיצובישי 2008 עם מנוע 1.8 או 2009-2010 עם מנוע 1.5. מדובר בהפרש של כ 10% בצריכת דלק.

מודע לבעיית המחיר. הבעיה שההורים שלי נעולים על הקורולה, האמת בצדק - שירתה אותנו בצורה נפלאה.

מה בנוגע לרכש השני? יש עוד המלצות למעט היונדאי גטס?

פורסם

הייתי קונה ב30 אלף ש"ח משהו כמו הלנסר שהוצעה כאן, אפשר לרכוש שנתון מתקדם יחסית. הקורולה היחידה שתקנה היא רובוטית ולדעתי היא לא משהו בכלל.

הייתי מציע לחרוג מעט מהתקציב ולקחת אלטו ידנית כרכב שני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

קורולה אפילו לא רובוטית 2008, אלא 2007 מהשנתון האחרון של הצורה הקודמת.

אבל אם תימצא אחת כזאת שמורה, מטופלת ועם 150 אלף קילומטרים, היא תשרת מעולה את המשפחה. עדיין אני לא רואה הצדקה לרדת כל כך בשנתון, אבל כנראה הניסיון הקודם עם קורולה 2006 ינצח אצלם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אפשר לזרוק פה שמות של כלי רכב משפחתיים כמו לאנסר ופוקוס, אבל אם ההורים שלך נעולים על הקורולה כנראה שזה מה שתקנו.

לגבי הרכב השני, תיבת הילוכים רובוטית חד מצמדית מתאימה בשבילכם?

פורסם
אפשר לזרוק פה שמות של כלי רכב משפחתיים כמו לאנסר ופוקוס, אבל אם ההורים שלך נעולים על הקורולה כנראה שזה מה שתקנו.

לגבי הרכב השני, תיבת הילוכים רובוטית חד מצמדית מתאימה בשבילכם?

שזה אומר? אומרים שתיבת הילוכים רובוטית היא לא מוצלחת במיוחד.

פורסם

גיר רובוטי בנוי כמו גיר ידני אבל יש רובוט שמעביר את ההילוכים בשבילך. פעם רוב הגירים היו בעלי קלאץ׳ אחד, ממש כמו גיר ידני, היום התיבות כבר יותר מתוחכמות ורובן בעלות זוג קלאצ׳ים (אחד להילוכים זוגיים ואחד לאי זוגיים, הרעיון הוא שכשאתה נוסע בהילוך, נניח שלישי, המצמד השני כבר ״מחזיק את ההילוך הרביעי וכשתעבור או התחשב יעבור להילוך רביעי ההעברה תהייה קצרה ומהירה). גיר רובוטי עם קלאץ׳ יחיד פחות נעים לשימוש עירוני (וגם בין עירוני, אבל שם זה פחות מפריע), נוטה לטלטל את הרכב בהעברת הילוך (קצת כמו תלמיד נהיגה לא מנוסה מידי), ותקווה שיש מערכת למניעת הידרדרות בעלייה, אבל לרוב הוא אמין מגיר בעל זוג מצמדים (ראה ערך DSG ופאוארשיפט, וגם זול יותר לאחזקה כי הוא פשוט יותר ומחליפים רק מצמד אחד ולא שניים), ושניהם חסכוניים לרוב מגיר אוטומטי רגיל (״פלנטרי״) בגלל היעדרו של ממיר מומנט (אין כזה בתיבה ידנית), וגם בגלל שלרוב המכוניות האוטומטיות בתקציב 15K יהיה גיר אוטומטי פלנטרי בעל 4 הילוכים בלבד,לרוב חמישה ברובוטי חד מצמדי.

גיר רובוטי חד מצמדי לא פעם מאופיין במסילת הילוכים שונה (אין P, ומדי פעם מצב D משנה אות ל-A, יש מצב ידני ומדי פעם משוטים להעברת הילוכים מאחורי ההגה), בניגוד לכזה דו מצמדי שבמרבית הפעמים לו מסילת הילוכים דומה (מצב חנייה, הילוך אחורי, ניוטרל, דרייב ואז כל מה שבא אחריו בין אם מצב ידני/ספורט וכו׳).

בגדול אלו גירים אמינים לרוב, חסכוניים יותר לרוב אבל נותנים חווית נסיעה כמו ברכב ידני, ועדיף להוריד את הרגל מהגז לפני כל החלפת הילוך (שוב, כמו באוטו ידני, כדי שהנסיעה תהייה יותר חלקה).

פורסם

הגיר הרובוטי בטויוטה לא מרשים כלל, ואצל ההורים שלי ואצלי (שכולנו מסתדרים מצוין עם גיר ידני) לא אהבנו את אופי השימוש בו. וכן, ניסינו לנהוג עליו כמו גיר ידני, התערבנו בו - זה לא זה.

אני לא מדבר על הרכב הספציפי שהיה לנו שהציג אמינות נמוכה למדי במכלולים נוספים ובדברים שלא קרו בשום רכב (כולל צרפתיות שהציגו [ולמעשה עדיין אחת מציגה] אמינות מצוינת).

קורולה 2007 זה פשוט הזוי לקנות ב30 אלף ש"ח, הלאנסר תעשה עבודה לא פחות טובה, יש גם גרסת 1.8 עם גיר רציף עם ביצועים נחמדים יחסית, צריכת דלק דומה לקורולה, אך בטיחותית יותר ומאובזרת יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...