Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שעברתי על מספר שרשורים בפורום והבנתי מה צריך כדי להשאר עם המערכת המקורית ולהחליף את הרמקולים המקוריים בסאב + סט קומפוננט (נשארו לי מרכב ישן שהיה לי לפני מספר שנים ) אני צריך המלצה למגבר עם כניסת high level . אני מודה שאין לי מושג בדברים האלה , וכשצריך אני הולך למתקין ומשלם לו.

לפי מה שראיתי התקנה עולה בין 500 ל 1000.

זה הסט שהיה קיים ברכב הישן שלי ועומד במחסן עטוף בניילונים כבר קרוב ל 6 שנים.

ברכב הקודם (שלא היתה בו שליטה מההגה) הוא היה מחובר ל HU של פיוניר והצליל שהוא הוציא סיפק אותי.

חשוב להדגיש שאני נוסע ברכב סה"כ פחות משעה ביום , ובקצת שלפעמים בא לי אני רוצה שיהיה אפשר לשמוע בלי עיוותים . לא מחפש משהו באלפי שקלים , אבל מנסיון (עם סט אחר ישן יותר) חיבור מנחת הרס לגמרי את הצליל ולא היה כיף לשמוע.

אם יש המלצה על מנחת מעולה שלא יפגע בצליל , אני מוכן לשקול (בהנחה שמחיר המנחת יהיה עד למחיר של מגבר עם כניסת high input) .

תודה לעוזרים ,

ליאור.

20160827_105123.jpg

20160827_105149.jpg

20160827_105958.jpg

20160827_110008.jpg

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לאחרונה רכשתי kenwood 8406, עם high level input אך הוא לא מותקן עדיין.

ראיתי שמישהו מוכר פה מגבר חמישה ערוצים עם כניסות כאלו ו auto sensing (אני מניח שגם לך אין יציאת remote מהמערכת).

הייתי בודק את זה.

פורסם (נערך)

פעולת מנחת וכניסת היי-לבל זהה בעקרון (יותר נכון שהתוצאה הסופית).

אם כי יש שיעידו שמנחת חיצוני מאיכות גבוהה (ג'נסיס, רוקפורד, אודיסון וכד') עושה את העבודה טוב יותר (ובהתאם הם גם יקרים יותר).

יש לשים לב גם, שלעיתים יש פעולת EQ וחיתוך תדרים דרך המערכת המקורית ולכן הסיגנל הסופי תלוי גם בה.

בכל אופן, לקבלת המלצות קונקרטיות נהוג לציין תקציב.

אחרת, כנס לפורום יד שניה ותתחיל לסרוק מודעות. על כל מגבר מחברה סמי-נורמלית אפשר למצוא מידע ברשת ולאתר למי מהם יש כניסות היי-לבל.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה לשניכם. חשבתי על מגבר בתקציב של עד 1000 ש"ח פלוס מינוס. 100 - 200 ש"ח לכאן או לכאן לא יהרגו אותי, לא חשוב לי אם הוא חדש או יד 2.עשיתי חיפוש אתמול והיום , לא תמיד מפורט אם המגבר כולל כניסת high level.

לא אכפת לי גם להשקיע את הסכום הזה במנחת , אבל המלצות שראיתי על מנחתים פה בפורום עם קישור ל ebay מביאים אותי למנחתים במחירים מגוחכים ואני פוחד לקנות משהו שיהרוס לגמרי את הצליל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רק מהעמוד הראשון בפורום מכירה, מבלי להצביע על מה עדיף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?608017 - מגבר MB Quart

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?605038 - מגבר סרווין HED 600.4.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?608021 - מגבר של JL, צריך לברר דגם מדויק.

שים לב לבדוק אם קיים בידי המוכרים את המחברים לכניסות Hi-Level.

יש כאלו שזה אולי איזשהו מחבר סטנדרטי יחסית, אבל אולי אחרים מיוחדים.

פורסם

תודה רבה. אבדוק ואתייעץ עם המתקין שלי מה מכולם יהיה הכי איכותי.

פורסם

כמובן שהאפשרויות לא נעצרות באלו שצירפתי.

יתכנו עוד אפשרויות יד שניה, גם מחוץ לפורום (שכאמור, עברתי רק על עמוד ראשון).

יש מגברים שיכנסו גם כחדשים בתקציב, למשל אותו קנווד, גם המאסיב אודיו שצויין קודם (לקחת בחשבון שכנראה אוברייטד קצת).

פורסם (נערך)

ברור לי , השאלה היא אם חוץ מ CLASS D, יש עוד משהו שאני צריך לב אליו כשאני בוחר מגבר לרכב .

או שאולי בתקציב של עד 1000 כבר עדיף לקנות מנחת איכותי (בהנחה שיש כזה שלא פוגע בסאונד) ,

והכי חשוב , אם בכלל יש דרך לדעת שהצליל יהיה איכותי מספיק עוד לפני שאני מפזר אלפי שקלים על ברזלים והתקנה .

עריכה אחרונה על ידי nepet

פורסם

קלאס D לא קשור לענין כניסות ההיי לבל. זו טופולוגיה של המגבר.

לרוב יהיה מדובר במגברים שקטנים פיזית ביחס לאחיהם מקלאס A/B.

לא יודע אם מנחת יהיה פתרון עדיף בהכרח ולו רק משום שנראה שהמגבר שיש כרגע ברשותך הוא מסוג מותג מדבקה ישן.

שמתי לב עכשיו גם שנראה שהכיפה של הטוויטר אצלך חטפה בומבה. זה בפני עצמו יפגע בסאונד. בדוק אם ניתן לסידור.

גם לא יודע להגיד לך לגבי איכות סופית. מעבר לענין המנחת/מגבר, זה תלוי ברמת המערכת המקורית גם וברמת הציפיות והטעם שלך.

אם יש לך דרך לאתר מישהו עם רכב דומה שביצע שדרוג כזה, מה טוב.

פורסם

לגבי הטוויטר אני אבדוק.

CLASS D , אני מבין שאין לו קשר לצליל, אם הבנתי נכון הוא צורך פחות זרם ויעיל יותר ולכן שאלתי אם יש עוד פרמטרים שצריך להתייחס אליהם.

הצליל שהפיקו הרמקולים של CDT והבאס של CW שצירפתי עם המגבר וה HU של פיוניר היו מצויינים. כזה אני צריך.

אקח בחשבון את כל הנקודות שציינת ואבדוק, כולל המגברים שיש בפורום למכירה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

זה לא מה שכתבתי. כתבתי שלקלאס אין קשר לענין כניסות ההיי לבל.

לגבי צליל, הדבר נתון לויכוח, אם כי עם ההתפתחות הטכנולוגית, אם אתה לא מחפש במיוחד הבדלים, כנראה שלא תרגיש בהבדל.

כך וכך לכל חברה/דגם יש בדר"כ צביון צליל משלו.

אבל כן, מגברים קלאס D נצילים יותר.

חפש נתוני THD נמוכים ככל האפשר (וכמובן פחות מ-1%) ונתוני SNR גבוהים ככל האפשר (רצוי מעל 80 לפחות).

נתונים נוספים לא כולם מפרסמים וגם כשכן, לא תמיד מתבצע באותה שיטה.

פורסם

תסלחו לי חברים שלא קראתי אחורה את השרשור - מתנצל - עייף מידי, לחוץ מידי - כל תירוץ שתרצו.

קודם כל תרשו לי לאמר "אוי אוי אוי" איך התמונה של מגבר הוולקאנו הזה עושה לי תחושה נוסטלגית - זה אחד ממגברי המדבקה הטובים ביותר שיוצרו אי פעם לדעתי. מותקן ברכב של ידידה והיה במקור בדייהו לאנוס שלי ממנה נגזר הכינוי שלי ועד היום עושה חיל!

הסט הזה של CDT ביחד עם הסאב הזה של סרווין ווגה אמורים להפיק תוצאה נעימה מאוד לאוזן.

לגבי מגבר עם כניסת היי-לבל או מנחת חיצוני - זה אותו הדבר - כניסת הי-לבל היא בסה"כ מנחת אשר מותקן כבר בתוך המגבר - הדבר היחיד שזה יכול לחסוך הינם רעשים אשר יכולים להקלט בכבל RCA ולכן מגבר עם מנחת פנימי טוב עדיף על מנחת חיצוני טוב.

הבעיה היא שקשה למצוא כאלו ומגבר סביר כבר יש לך אז לא הייתי מחליף אותו באחר אלא אם כן ממש תגדיל את התקציב.

יש לאודיסון היום מנחת מצויין ומדובר בספונסר פורום - אתה יכול לפנות אל ארט סאונד

הם יכולים להשיג לך גם את המנחת הזה וגם מנחת של ג'נסיס - כן כן, עדיין קיים מלאי גדול מאוד של ג'נסיס אצל ניפון.

לדעתי גם דרך מתקין הבית של ספונסר הפורום ARC AUDIO תוכל להזמין מנחת של ג'נסיס - דרך יוסי אלפיין מעילית קאר אודיו ECAUDIO.CO.IL

בהצלחה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת שהצליל (שוב , מדגיש , בשימוש המועט שאני עושה במערכת) הרבה יותר מ"נעים".

מאד כיף לי שאחת לכמה זמן אם בא לי להגביר הוא מוציא איכות טובה מאד בלי עיוותים.

יכול להיות שחסכת לי כמה מאות שקלים , אני אתחיל לפזול לכיוון המנחתים שכתבת במקום מגבר מיד II במחיר של 1000 ש"ח.

תודה רבה.

• תוכן חדש...