Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פיאט הפונטו שלי (איבו ספיריט 2011) הוכנסה לטיפול 120000 והחלפת רצועת טיימינג למוסך המרכזי.

בתום יום הטיפול נמסר לי מהמוסך "המנוע לא עובד עגול". לציין שהרכב הוכנס לטיפול תקין לחלוטין,

וטופל כל חייו במוסך המרכזי.

קיבלתי רכב חלופי נהדר והיום אני צריך לקבל את הרכב שלי.

החשד שלי שרצועת הטיימניג לא הורכבה כראוי וזימון השסתומים נפגע.

השאלה איך ניתן לבדוק שלא נגרם נזק פנימי למנוע ולשסתומים?

תודה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הרכב נכנס תקין ויצא מהמוסך לא תקין, האחריות שלהם. שיבדקו שוב את הטיימינג, ונקווה שלא נגרם נזק.

במנוע שלך אכן אין סימוני יצרן, וצריך להשתמש בנועלים ייעודיים. אך אפשר גם בלי הנועלים העיקר שמסמנים היטב את הקאמשפט והקראנק.

תוכל לראות איך זה נעשה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?587189

בנוסף כנראה שהוחלפו גם פלאגים כחלק מהטיפול, אז שייבדקו שחוטי ההצתה יושבים במקומם היטב.

Stay Dirty

פורסם

אני בספק אם ניגרם נזק לשסתומים כי קשה לי להאמין שהרצועה הורכבה בסטייה רצינית ממה שאמורה להיות על הגלגלות...אלא אם המכונאי באמת כישרוני. בכל מיקרה אם תהיה בעייה אתה תרגיש את זה בסחיבה של הרכב ובעבודה לא סדירה של המנוע ואם חשקה נפשך בראש שקט יותר תבצע בדיקת קומפרסיה לכל הצילינדרים!

פורסם

מניסיון שלי באוטו הזה שהיה לי באמת צריך את הנועלים. כמעט ואי אפשר לתפוס את הכיוון בלי זה

וגם לי היה שפיספסתי בשן אחת והאוטו נסע חלש ולא סוחב, עשיתי שוב וגם לא הצליח. עד שהביאו לי את הסט נעילות והופ. הצליח!

קיצר אם לא עובד נכון המנוע תחזור למוסך שיעשה טיימינג כמו שצריך.

פורסם
מניסיון שלי באוטו הזה שהיה לי באמת צריך את הנועלים. כמעט ואי אפשר לתפוס את הכיוון בלי זה

וגם לי היה שפיספסתי בשן אחת והאוטו נסע חלש ולא סוחב, עשיתי שוב וגם לא הצליח. עד שהביאו לי את הסט נעילות והופ. הצליח!

קיצר אם לא עובד נכון המנוע תחזור למוסך שיעשה טיימינג כמו שצריך.

לא חייב את הנועלים זה לא טיימינג צף! ברגע שסימנת את מיקום הגלגלות ואת הרצועה והקבלת סימונים לרצועה החדשה וסובבת ידנית לאחר ההרכבה את גל הארכובה וראית שכל הסימונים שעל הגלגלות חוזרים לאותו מיקום אז אין סיכוי לטעויות!

פורסם

קיצורו של סיפור, לרכב נורת ביקורת שנדלקת ברגע שיש פספוס בזימון השסתומים,

הנורית לא כבתה עד שלא נמצא הכיוון המושלם. למוסך היה קשה להאמין לנורית....

ישנה אופציה פשוטה בהחלפת רצועת טיימיניג, חותכים חצי מעובי הרצועה לאורך, זאת

אומרת אם עובי הרצועה 4 ס"מ משארים אותה במקום אבל רק ברוחב של 2 ס"מ,

ככה לא אובד התזמון, מכניסים את הרצועה החדשה עד למפגש בין הישנה לחדשה ואז

חותכים את הישנה ודוחפים את החדשה עד הסוף. באחד מהפרקים ב-"ווילר דילר" אד ציינה

הראה איך הוא עושה את זה בדקות.

אני אמור לקבל היום את האוטו אחרי ארבע ימים שהוא שכב במוסך, נעשה נסיעת מבחן

נראה שהכל בסדר ונמשיך משם.

האם לדעת מומחים ובעלי מוסכים כאן מגיע לי פיצוי על התקלה? - רן

פורסם

לא צריך לחתוך כלום, צריך פשוט לסמן, ראה את המדריך שצירפתי בהודעה הראשונה.

פשוט ביזיון שמוסך מרכזי עושה טעות כזאת, ועוד יותר ביזיון שמוסך מרכזי לא משתמש בנועלים ייעודיים.

Stay Dirty

פורסם

מחזק את אסף..מסמנים כמו שצריך והכל יישב במקומו. מה גם שבוא ניראה אותך מצליח להשחיל רצועה חדשה שאפילו לא התרככה על המתיחה כמו הרצועה הקיימת! שבוע לא תזיז את האצבעות! לעניין הפיצוי מהמוסך אין טעם לדרוש כי המוסך פעל בסדר...לקח אחריות, דאג לך לרכב חלופי ואני גם מאמין שייתנצל ברגע שתבוא לקחת את הרכב. טעויות קורות אין מה לעשות. דבר אחד מטריד אותי זה למה הוחזק הרכב 4 ימים על לפתוח שוב ולמקם את הרצועה נכון..ועל העניין הזה הייתי שם דגש בלבדוק שהרכב ייסחוב כמו שצריך ובודק שלא פתחו ראש מנוע אולי הנזק קצת חמור יותר ממה שחשבנו.

פורסם

טוב ידידי סוף טוב הכל טוב.

הרכב נבדק על ידי, נוסע יותר טוב משנסע קודם.

נשטף, נוקה והמוסך פיצה אותי בחלק מעלות העבודה.

קיבלתי אוטו חלופי מצוין לאורך כל התקופה.

השירות היה מצוין ואין לי תלונות.

תודה לכולם!

• תוכן חדש...