Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מזמן התפוצץ סיפור בארה"ב שפייסבוק עוקבת אחרי משתמשי אייפון ע"י שימוש רנדומלי במיקרופון של המכשיר כדי לקלוט רעשי רקע, ולהתאים תוכן/פרסומות למשתמש.

פייסבוק הודתה, והפסיקה זמנית את הסיפור הזה, אז שימוש במיקרופון הוא לא ספקולציה, הוא כבר 100% מציאות, לגבי מצלמה- לאפליקציה יש הרשאה, לא יודע אם זה כבר קורה

אי אפשר להקליט ברקע באייפון בלי לשים את הבאנר האדום למעלה ובלי לבקש הרשאה ברמת ההפעלה הראשונה של המיקרופון.

מה שפייסבוק עשו שטוחן סוללה שקשור לסאונד ורקע היה להריץ סאונד ״שקט״ ברקע כדי לקבל עוד זמן ריצה כדי להשאיר את האפליקציה מעודכנת.

(מפתח אייפון ב6 שנים האחרונות ולפני זה התעסקתי באבטחת מידע 6 שנים)

כמו שידידי האנס כתב - זה בעיקר שירותי מיקום וסריקות למילות מפתח וניתוחים סטטיסטים על כל האפליקציות שלהם (וואטסאפ , פייסבוק , מסנג׳ר) ויחד עם מזהיי פרסום כאלו ואחרים שנותנים אפילו יותר אינפורמציה בעזרת שיתוף מידע פרסומי וקניית מידע כזה בין ספקים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כמה שאני קנאי לפרטיות שלי, קשור לריגול או לא

הפייסבוק הציע לי בתור אנשים שאני עשוי להכיר (ולא רק:-P) את אחת מהמאמנות כושר במכון

53065054.jpg

פורסם

בכלליות - תתרגלו - כשאתם לא משלמים על שירות שאתם משתמשים בו ביום יום - המידע של הפעולות שלכם הוא התשלום ואתם והמידע שלכם זה המוצר.

אף אחד לא מריץ חברות כאלו ואחרות למען טובת הכלל (ללא החזר כלכלי). טובת הכלל לא משלמת שכר של מפתחים , משרדים , שרתים , מנהלים וכו.

לגבי כל הוידואים במאקו וכו.... נו , נגיד.

מי שעל iOS אפשר לחסום סופר בקלות ואי אפשר להשתמש עד שמבקשים מהמשתמש את ההרשאות כשהאפליקציה מנסה לגשת בזה , מי שבאנדרואיד - מAndroid 6.0 הם עברו לאותה מכניקה של בקשת הרשאות בריצה במקום בהתקנה בדיוק מסיבות כאלו.

האם פייסבוק עושה דברים פישים? בטוח - אבל לא ברמה הזו. גם ניתוח מידע בכזו כמות ממידע כזה לא איכותי ממש לא שווה כלום והיה גם מציף המון רעש בגופי אבטחה וגופים שמצמצמים עבודה עם אפליקציות מסוימות בתחומם.

Then dying is forgetting

פורסם

זה ברור, גם אף אחד ספציפית לא מעניין אותם אלא מה X יכול לקנות.

שלשום התעניינתי בנעלי ריצה ובדקתי לגבי כמה דגמים באינטרנט והופ פייסבוק דוחף לי פרסומת של חנות אינטרנטית בארץ.

פורסם

חידוד לגבי cyanogen - אפשר לא רק לחסום הרשאות בסגנון אנדרויד 6,

אלא גם לגרום לאפליקציה לחשוב שיש לך הרשאה, אבל במקום למשל המיקום האמיתי שלך

היא תקבל את המיקום שאתה קבעת מראש.

יש אפליקציות שייתקעו או יסרבו לעלות עד שלא תאפשר להן גישה, והפטנט הזה פשוט גורם להן לחשוב שהכול כרגיל.

גילוי נאות - רקע בפרסום ממוקד, idfa ושאר מרעין בישין. זה לא מסובך ולא נוצץ,

על כל משתמש שכן חוסם מידע או מדווח על idfa שקרי (או סתם מוטעה)

יש מאות שמספקים את כל המידע שאתה צריך לפרסום ממוקד, והמסחר במאגרים של משתמשים

על פי פילוחים מסוימים הוא מאוד-מאוד חזק בפייסבוק. כידוע לכולם, או שלא,

פייסבוק מסוגלים ליצור פילוחים מדהימים בדיוקם של המשתמשים, הודות לכמויות האינפורמציה הפסיכיות

שמשתמשי פייסבוק ממוצעים מעבירים אליה בשימוש נורמטיבי.

בלי מצלמות ובלי הקלטות, פשוט לא צריך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
חידוד לגבי cyanogen - אפשר לא רק לחסום הרשאות בסגנון אנדרויד 6,

אלא גם לגרום לאפליקציה לחשוב שיש לך הרשאה, אבל במקום למשל המיקום האמיתי שלך

היא תקבל את המיקום שאתה קבעת מראש.

יש אפליקציות שייתקעו או יסרבו לעלות עד שלא תאפשר להן גישה, והפטנט הזה פשוט גורם להן לחשוב שהכול כרגיל.

גילוי נאות - רקע בפרסום ממוקד, idfa ושאר מרעין בישין. זה לא מסובך ולא נוצץ,

על כל משתמש שכן חוסם מידע או מדווח על idfa שקרי (או סתם מוטעה)

יש מאות שמספקים את כל המידע שאתה צריך לפרסום ממוקד, והמסחר במאגרים של משתמשים

על פי פילוחים מסוימים הוא מאוד-מאוד חזק בפייסבוק. כידוע לכולם, או שלא,

פייסבוק מסוגלים ליצור פילוחים מדהימים בדיוקם של המשתמשים, הודות לכמויות האינפורמציה הפסיכיות

שמשתמשי פייסבוק ממוצעים מעבירים אליה בשימוש נורמטיבי.

בלי מצלמות ובלי הקלטות, פשוט לא צריך.

קיים בסטוק כבר כמה שנים - Developer options > Mock Location

פורסם
בכלליות - תתרגלו - כשאתם לא משלמים על שירות שאתם משתמשים בו ביום יום - המידע של הפעולות שלכם הוא התשלום ואתם והמידע שלכם זה המוצר.

כמה פשוט, ככה מזבוט. image.jpeg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם לי זה קורה מדי פעם.

אני לא משתמש באפליקציה של פייסבוק (או במסנג'ר שלהם), ואף פעם לא השתמשתי או התקנתי אותה.

גולש דרך כרום בטלפון והוא חסום לקבלת מיקום.

כנראה שאכן מדובר על התוכן בוואטספ.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
גם לי זה קורה מדי פעם.

אני לא משתמש באפליקציה של פייסבוק (או במסנג'ר שלהם), ואף פעם לא השתמשתי או התקנתי אותה.

גולש דרך כרום בטלפון והוא חסום לקבלת מיקום.

כנראה שאכן מדובר על התוכן בוואטספ.

גם בדפדפן שלך אתה נותן נתוני מיקום דיי מדויקים (AGPS דרך WIFI + כתובת IP) גם כשאתה חוסם גישה לGPS ובנוסף בדפדפן יש Cookies ומזהי פרסום מובנים.

אז אתה מוריד את ״איכות״ הנתונים שלהם עליך - אבל לא ממש בהרבה.

אם אתה משתמש בוואטסאפ ביטלת כמעט את כל היתרונות של הגישה שלך מבחינת נתונים.

בנוסף כמו שאמרתי הרבה חברות משתפות / קונות מידע מהסוג הזה.

אני בכלל אפילו לא מתחיל להיכנס למידע שלגוגל אגב יש עליך ומשתפת אם יש לך אנדרואיד והמשתמש שלך מוגדר במכשיר.

בכלל - בקטע של פרטיות ואי שיתוף פרטים אפל מאפשרת הגדרות פי 1000 יותר פרטיות מאשר כל אנדרואיד לא משנה עם איזה הגדרות ומשחקים ברום - אבל בכיף.

הדרך היחידה שאני מצליח לחשוב עליה יצירתית להשתמש בצורה יחסית ״יבשה״ בפייסבוק זה אם משהו היה כותב לזה אפליקציה שמשתמשת מול שרת פרטי שעושה את הבקשות לפייסבוק עבורך בAPI ומחזיר רק את התשובות למכשיר.

מן הסתם - תצטרך לסמוך על השרת הזה אבל בצורה מוחלטת ופייסבוק תעשה את המוות למי שיפיץ מסחרית דבר כזה + הAPI מוגבל בצורה שלא תאפשר את זה לגמרי.

בקיצר - יאללה - בואו תתפשרו שאם אתם משתמשים בדברים חינמים (הודעות , צ׳אט , מדיה חברתית וכו) אתם משלמים במידע וניסיונות בסיסיים של לחסום דברים זה הדבר הראשון שהם מוודאים שהם יכולים לעקוף בקלות בלי יותר מדי התחכמות או דברים פישים באמת.

Then dying is forgetting

פורסם

That said - אני ישן לגמרי בסדר בלילה עם המידע הספציפי שאני מפרסם ומבין את העלות וזה שגופים גדולים וציבוריים ישתמשו בו בעיקר לצורך מסחרי ולא פישי שזה מה שצריך להדאיג באמת.

Then dying is forgetting

פורסם

הפייסבוק שלי כנראה משוכנע שאני סנוב, אחרת איך אפשר להסביר את זה שהוא לא מציע לי לצרף לחברים אף אחד מהעבודה ה"חדשה" שלי שאני עובד בה כבר שנה וחצי?

*אין לי אפליקציית פייסבוק במכשיר, אבל כן מתחבר לעיתים רחוקות דרך הדפדפן.

פורסם

Liviur, לרגע לא חשבתי שאני לא משתף נתונים ואני נשאר חסוי.

מי שרוצה להשאר אנונימי לחלוטין צריך להתנתק מכל טכנולוגיה אפשרית ולעבור ליערות האמזונס (וגם זה כבר לא ממש עובד).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
הפייסבוק שלי כנראה משוכנע שאני סנוב, אחרת איך אפשר להסביר את זה שהוא לא מציע לי לצרף לחברים אף אחד מהעבודה ה"חדשה" שלי שאני עובד בה כבר שנה וחצי?

פשוט מאוד.

אם לא אישרת במפורש לדפדפן שימסור את המיקום שלך,

כל מה שנותר לפייסבוק זה ip - וזה כנראה לא מזהה מספיק חזק מבחינתם בשביל ״לצרף״ אותך לשרשרת.

הנ״ל הינו השערה גסה בלבד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אפשרות נוספת כמובן היא שכל המשרד הגדיר אותך כ-blocked ולכן פייסבוק לא מציע לך אותם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...